FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Legendary Jimmy Stewart
Quiz about The Legendary Jimmy Stewart

The Legendary Jimmy Stewart Trivia Quiz


Try this quiz on legendary actor and all around nice guy Jimmy Stewart.

A multiple-choice quiz by jesseg. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Q-S
  8. »
  9. James Stewart

Author
jesseg
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
25,816
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1850
- -
Question 1 of 10
1. What is Jimmy Stewart's birthdate? Hint


Question 2 of 10
2. What university did Jimmy attend? Hint


Question 3 of 10
3. Jimmy Stewart recieved Oscar nominations for all 4 of these movies, but won for only one. Which one? Hint


Question 4 of 10
4. Jimmy starred in the biographical film of which of these? Hint


Question 5 of 10
5. Jimmy Stewart is the highest ranking actor in military history (active duty).


Question 6 of 10
6. In what year was Jimmy Stewart presented with the American Film Institute 'Life Achievement Award'? Hint


Question 7 of 10
7. In what year was he presented an honary statuette by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences for his high ideals on and off the screen? Hint


Question 8 of 10
8. What was the name of Jimmy Stewart's wife of almost 45 years?

Answer: ( One Word ... first name only)
Question 9 of 10
9. Jimmy Stewart has twin boys.


Question 10 of 10
10. How old was Jimmy Stewart when he died in 1997? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Jimmy Stewart's birthdate?

Answer: May 20, 1908

Jimmy was born May 20, 1908 in Indiana, Pennsylvania.
2. What university did Jimmy attend?

Answer: Princeton

He studied architecture at Princeton and graduated in 1932 with a Bachelor Of Arts.
3. Jimmy Stewart recieved Oscar nominations for all 4 of these movies, but won for only one. Which one?

Answer: The Philadelphia Story

4. Jimmy starred in the biographical film of which of these?

Answer: All of these

5. Jimmy Stewart is the highest ranking actor in military history (active duty).

Answer: True

True. By the time he retired from the Air Force Reserves in 1968, he had achieved the rank of brigadier general. Ronald Reagan became President and Commander-In-Chief (inactive duty).
6. In what year was Jimmy Stewart presented with the American Film Institute 'Life Achievement Award'?

Answer: 1980

7. In what year was he presented an honary statuette by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences for his high ideals on and off the screen?

Answer: 1984

8. What was the name of Jimmy Stewart's wife of almost 45 years?

Answer: Gloria

Jimmy and Gloria married in 1949 and was married to her til her death in February 1994.
9. Jimmy Stewart has twin boys.

Answer: False

Jimmy has twin daughters, Judy and Kelly.
10. How old was Jimmy Stewart when he died in 1997?

Answer: 89

Jimmy was 89 years old when he passed away on July 2, 1997.
Source: Author jesseg

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us