FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Comics Quizzes, Trivia and Puzzles
Comics Quizzes, Trivia

Comics Trivia

Comics Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »

Fun Trivia
Want to find out about your favourite comics, cartoons, and webcomics? If you do, all the information can be found in these quizzes.
937 Comics quizzes and 13,118 Comics trivia questions.
Sub-Categories:
1.
Comics from Yesteryear
  Comics from Yesteryear   best quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
This quiz is about classic American newspaper comic strips. The photos and artwork are not from the strips themselves but serve as rebuses of sorts, representing a word or two from the strips' titles.
Average, 10 Qns, alaspooryoric, Jun 29 21
Average
alaspooryoric gold member
Jun 29 21
1336 plays
2.
  Next Stop: World Domination!   top quiz  
Classification Quiz
 15 Qns
In the wonderful world of comics, ruling the world doesn't seem to be too difficult. The following is a list of great villains that have often troubled our leaders and heroes. Your task is to try and slot them into the universe they best belong.
Easier, 15 Qns, pollucci19, Jan 13 22
Easier
pollucci19 gold member
Jan 13 22
439 plays
3.
  Comic's Bad Guys   top quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
I'll try to name (when applicable) and describe some of comic's infamous would-be world beaters and you give me the 'Nom de Guerre' they are better known by.
Average, 20 Qns, Oddball, Feb 22 16
Average
Oddball
8583 plays
4.
  Origins and History of the American Comic Strip   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
You'll marvel at the glitter and the greed, be astonished by the soap operas and the censorship and perhaps even find a bit of humor too as we examine the lurid history of the funny papers.
Average, 10 Qns, uglybird, May 18 21
Average
uglybird
May 18 21
2533 plays
5.
  First Appearances in Comic Books   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
See if you know the characters that first appeared in these issues. A month mentioned is the month on the cover, not necessarily when the comic was released.
Very Easy, 10 Qns, Komac, Apr 04 19
Very Easy
Komac
Apr 04 19
773 plays
6.
  DC or Marvel?    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the difference between DC and Marvel?
Easier, 10 Qns, Computer100, Aug 30 21
Easier
Computer100
Aug 30 21
1658 plays
7.
  The Comics Code   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Parents, psychologists, and lawmakers have been trying to control the content of comic books for even longer than they've been trying to control video games. Test your knowledge of the history of censorship in the U.S. comics industry.
Tough, 10 Qns, CellarDoor, Jun 23 08
Tough
CellarDoor gold member
1026 plays
8.
  Mixing My Favourite Comics - "The Beanztopandy"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on my four favourite UK comics, which are "The Beano", "The Dandy", "The Beezer" and "The Topper". So, how well do you know "The Beanztopandy"?
Average, 10 Qns, poshprice, Jan 24 09
Average
poshprice
667 plays
9.
  British Comics and Their Characters   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Dandy","Beano","Topper","Eagle","Victor", "Rover","Adventure","Bunty", "Girl", "Robin","Swift". There are plenty of super British comics and even more brilliant characters hiding within them. Check them out with these questions.
Tough, 10 Qns, Philian, Jan 10 06
Tough
Philian
2225 plays
10.
  Comic Book Characters Guess Who    
Multiple Choice
 15 Qns
If you were a child in the 1970s or 1980s then Superheroes and comic books may have played a huge part in your childhood. This quiz will test some fairly easy comic knowledge for the fans of the genre.
Average, 15 Qns, jperrone, Oct 18 21
Average
jperrone
Oct 18 21
1190 plays
trivia question Quick Question
Who is both the earliest and longest running cavemen in newspaper comics' history and has the distinction of having landed on the moon?

From Quiz "Origins and History of the American Comic Strip"




11.
  When Comic Worlds Collide - Marvel and D.C.   great trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
This quiz covers the joint ventures between the 'Big Two' comic book industries, Marvel and Digest Comics (D.C.), including the 'Amalgam' project that rocked the superhero world.
Tough, 25 Qns, Oddball, Dec 23 23
Tough
Oddball
Dec 23 23
3198 plays
12.
  More British Comics and Their Characters   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Check out once again those remarkable characters from British comics such as "Dandy", "Beano", "June", "Bunty", "Girl", "Eagle" and many more.
Average, 10 Qns, Philian, Jan 10 06
Average
Philian
2183 plays
13.
  General Comic Trivia, Marvel and DC    
Multiple Choice
 15 Qns
Welcome to a true test comic knowledge. If you answer all of these correctly you should go on 'Beat The Geeks'!
Tough, 15 Qns, t-ruckus, Aug 27 19
Tough
t-ruckus
Aug 27 19
3260 plays
14.
  When Marvel and DC Cross Paths   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Marvel Comics and DC Comics are the two largest, most successful companies in comic book publishing. Once in a while, they actually acknowledge each others' existence. Here are some examples.
Difficult, 10 Qns, enfranklopedia, Aug 27 19
Difficult
enfranklopedia
Aug 27 19
1163 plays
15.
  What's My Motivation?    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I give you a motivation for villainy, you name the comic book villain described. Sounds easy, right? Well, given that many notable villains have had storyline changes over time, or passed their names on to different characters, maybe not!
Average, 10 Qns, featherynscale, Sep 29 12
Average
featherynscale
377 plays
16.
  Classic Comic Heroes    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's some trivia featuring classic heroes ('Marvel' and 'DC'). I hope you find it entertaining!
Average, 10 Qns, leakypickle, Aug 27 19
Average
leakypickle
Aug 27 19
1872 plays
17.
  The Marvel-DC Universes: "Hey! What About Us?!"    
Multiple Choice
 20 Qns
Spider-Man. Batman. Superman. Wolverine. These are some of the most recognizable comic book characters of all time; everybody knows when they first appeared. But, this quiz is about some of the other superheroes who help make up their universes. Enjoy.
Difficult, 20 Qns, jbug1262, Aug 27 19
Difficult
jbug1262
Aug 27 19
613 plays
18.
  The Marvel & DC Universes: The Super-Villains    
Multiple Choice
 20 Qns
"How dare a quiz about the heroes be created first! It is we, the super-villains, who make the heroes who they are! Test your knowledge of our first appearances...if you dare!"
Difficult, 20 Qns, jbug1262, Feb 27 10
Difficult
jbug1262
1138 plays
19.
  Comics and Authors    
Match Quiz
 10 Qns
Match the notable work to its author. Creators are all independent writers, not working for one of the "Big 2" in the industry.
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Aug 01 17
Average
Shadowmyst2004
Aug 01 17
247 plays
20.
  Jim Aparo - Definitive 'Batman' Artist of the 70s    
Multiple Choice
 10 Qns
Jim Aparo passed away on July 19, 2005. He was one of a select few comic book professionals who pencilled, inked and lettered their own work. This is a short quiz to honor this great artist.
Tough, 10 Qns, vig407, Jan 10 06
Tough
vig407
289 plays
21.
  Amalgam Comics    
Multiple Choice
 10 Qns
In 1996 Marvel and DC Comics combined their universes and characters for a series of adventures. Published under the name "Amalgam Comics", these stories and characters are the stuff of comic book legend.
Tough, 10 Qns, anthonyrappfan, Aug 27 19
Tough
anthonyrappfan
Aug 27 19
583 plays
22.
  Grin and Bear It    
Multiple Choice
 10 Qns
And other things... How much do you know about the life and work of cartoonist George Lichty?
Average, 10 Qns, Rowena8482, Jan 16 13
Average
Rowena8482 gold member
297 plays
23.
  British Super-Heroes from the 40s and 50s    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about all those great characters who would explode in two and four-color adventures out of the pages of those three and six pence weeklies many a young boy enjoyed way back when.
Very Difficult, 10 Qns, vig407, Jan 10 06
Very Difficult
vig407
975 plays
24.
  DC Marvel 2K3    
Multiple Choice
 15 Qns
Welcome to the DC Marvel quiz. Read on true believers and take the challenge if you dare!
Difficult, 15 Qns, cupmatch, Aug 27 19
Difficult
cupmatch
Aug 27 19
1322 plays
25.
  The Works of Jhonen Vasquez    
Multiple Choice
 15 Qns
Take this quiz and see how familiar you are with the dark, twisted humor of the comics made by Jhonen Vasquez.
Tough, 15 Qns, Moro, Jan 10 06
Tough
Moro
596 plays
Related Topics
  Comic Books and Media [Entertainment] (77 quizzes)


Comics Trivia Questions

1. One of the most popular DC Comic characters is without a doubt "Batman", who in reality is millionaire Bruce Wayne. What tragedy befell young Bruce and ultimately influenced his decision to become a crime fighter?

From Quiz
Comic Book Characters Guess Who

Answer: His parents were murdered

The murder of his parents, the prominent Gotham socialite, Dr. Thomas Wayne and his wife Martha right in front him caused Bruce to become "The Caped Crusader".

2. Although all his work was published under the name George Lichty, or just signed "Lichty", what was his full name?

From Quiz Grin and Bear It

Answer: George Maurice Lichtenstein

George was born in 1905 and his first cartoon was published in "Judge" magazine when he was just sixteen years old. This was no small feat as at the time the magazine was very popular and had sales in excess of 100,000 copies an issue.

3. In which comic did "Beryl the Peril" make her first appearance?

From Quiz Mixing My Favourite Comics - "The Beanztopandy"

Answer: "The Topper"

"Beryl the Peril" is the brainchild of Scottish cartoonist, David Law, who is also responsible for the creation of "Dennis the Menace". She appeared in the very first issue of the "The Topper" comic, (back in 1953), and like Dennis, she too is known for her penchant for causing mischief. When "The Topper" and "The Beezer" merged in 1990, "Beryl the Peril" continued to appear, and when "The Beezer and Topper" came to an end, (in 1993), she became part of "The Dandy". Moreover, in 2008, David Law's daughter, Rosemary Moffat, publicly revealed that it was she who inspired Law to create this mischievous character. For although she looked nothing like "Beryl the Peril", her tomboy antics as a child provided her father with an abundance of material for his comic strip.

4. Who is the only person that can travel between both universes?

From Quiz Amalgam Comics

Answer: Access

Axel Asher is Access, a human with the ability to travel between the DC and Marvel universes. He can also combine characters from both universes at will.

5. DC's "Omega Men" no. 3 (June 1983) marked the first appearance of Lobo, an over-the-top character who was specifically created to be a parody of an extremely popular Marvel Comics character. Which one?

From Quiz When Marvel and DC Cross Paths

Answer: Wolverine & Logan

Writer Roger Slifer and penciller Keith Giffen seemed to be going for a minor in-joke, but Lobo actually became quite popular in his own right, and wound up appearing in multiple mini-series, and even earning a regular series at DC.

6. What super-hero was known as "the fastest fighter in the world"?

From Quiz British Super-Heroes from the 40s and 50s

Answer: Streamline

Streamline made his first appearance in 1947's "Streamline Comics" #1. Scientist Keenan King innoculated himself with Elixir X to become one of Britain's many fastest men alive.

7. Jim Aparo began his career working for an agency that provided advertising art for the Hartford Times. What was the name of the short-lived comic strip he started in that newspaper with Ralph Kanna?

From Quiz Jim Aparo - Definitive 'Batman' Artist of the 70s

Answer: Stern Wheeler

Neither Jim nor Ralph received any kind of payment for "Stern Wheeler", the idea being that the exposure their work received in the newspaper would be more valuable than a paycheck. Unfortunately, the strip was never picked up by a syndicate, and Jim went to work for another Connecticut-based company, Charlton Comics (Ralph moved on into the field of television production). Spotlight Comics reprinted the first "Stern Wheeler" storyline in a 1986 comic book.

8. In which children's comic did Korky the Cat appear on the front page for more than 40 years?

From Quiz More British Comics and Their Characters

Answer: Dandy

Korky ruled the front page of the the "Dandy" between 1937 and 1984. In the end he was pushed off by that other regular Desperate Dan. Korky's nephew called Copycat appeared in a comic called "Magic".

9. Complete the full title of "Dan Dare", the hero of the "Eagle", and a member of the Interplanet Space Fleet.

From Quiz British Comics and Their Characters

Answer: Pilot of the Future

Dan's full name was Daniel MacGregor Dare and he first appeared in "Eagle" on the 14th April, 1950. Dan's chief was Sir Hubert Guest. His companion was Spaceman Class I Albert Digby, and his enemy was the Mekon of Venus. The original artist was Frank Hampson.

10. What was the name of the last Green Lantern killed by the rogue Hal Jordan?

From Quiz DC Marvel 2K3

Answer: Kilowog

Sinestro was no Green Lantern by that point; Sinestro was on a one time deal with the Guardians to stop Jordan. In a true cowboy fashion, Hal Jordan was on his way to absorb all the power of the battery when he was confronted by his old teacher/friend/ally Kilowog. Armed with an unbeatable will along with numerous other GL rings, Hal eventually killed Kilowog by blasting him with a high intensity energy beam that dissolved him!

11. What is Johnny's house number?

From Quiz The Works of Jhonen Vasquez

Answer: 777

Ironically, 777 is 'heaven's number'. In Johnny's own words, 'Does this look like heaven'?

12. On the 'Wonder Woman' TV series, what item caused her to lose her powers if removed?

From Quiz Classic Comic Heroes

Answer: Belt

13. Eric Magnus Lensherr, whose mutant ability to control magnetic fields manifested in a Nazi concentration camp as his family was murdered. Since then, he has attempted to make the world safe for mutantkind by subjugating the rest of humanity:

From Quiz Comic's Bad Guys

Answer: Magneto

Often times, the Master of Magnetism has lead numerous groups of evil mutants on his quest, but been bested by former friend Charles Xavier and his followers, the X-Men. He has been portrayed in the 'X-Men' films by veteran actor Sir Ian McKellan.

14. One of DC Comics most iconic and popular characters is without a doubt "The Man of Steel", Superman. Many know his human disguise is the mild mannered and reserved reporter Clark Kent. What is his Kryptonian birth name?

From Quiz Comic Book Characters Guess Who

Answer: Kal-El

Before the distant planet Krypton exploded Jor-El placed his only child and son Ka-El in a spacecraft which eventually landed on Earth. Adopted by Jonathan and Martha Kent he eventually discovered that he had special powers.

15. During his time at the University of Michigan, cartoonist George Lichty worked on the staff of the student magazine. Founded in 1909, and still published into the 21st century, what is its name?

From Quiz Grin and Bear It

Answer: The Gargoyle

During his time on the magazine, George was known as Maurice Lichty. He graduated from Michigan in 1929. Other famous alumni who worked on "The Gargoyle" over the years include playwright Arthur Miller and Marvel comics writer/editor Allen Milgrom.

16. Who is Logan Wayne's alter ego?

From Quiz Amalgam Comics

Answer: Dark Claw

Dark Claw is a combination of Batman and Wolverine, who battles the Hyena, an amalgamation of The Joker and Sabretooth. Logan Wayne is a do-nothing playboy by day, using that persona to mask his nighttime crusading.

17. What was the name of the super-hero who was also known as "the 1000-HP Human"?

From Quiz British Super-Heroes from the 40s and 50s

Answer: Maxwell the Mighty

Maxwell the Mighty made his debut in the first (and only) issue of Hotspur Publishing's "Prang Comic". Maxwell was also known for his odd and sometimes out-of-place exclamations, such as yelling "Jemima!" while wrestling a giant snake. He often helped out his landlady, Mrs. Reed and his secretary, Miss Dent.

18. At Charlton Comics, Jim Aparo worked on many distinctive features. What was the name of the character he and Denny O'Neil created, which was based in the futuristic city of Ultrapolis?

From Quiz Jim Aparo - Definitive 'Batman' Artist of the 70s

Answer: The Prankster

"The Prankster" fought crime with toys and gag items, which seemed to confound the high-tech workings of the fascist society ruled by the tyrant Bane. The feature was well-done and ahead of its time, but only made a single 8-page appearance, in the final issue of Charlton's "Thunderbolt". Denny O'Neil co-created the character, and scripted the story under his pseudonym of Sergius O'Shaugnessy.

19. Which regular character from Gerry Anderson's televison "Thunderbirds" appeared in "TV Century 21" in 1965-66 and then went on to star in their own comic?

From Quiz More British Comics and Their Characters

Answer: Lady Penelope

"Lady Penelope", the comic, ran from 1966-69. The character's full name was Lady Penelope Creighton Ward. She was chauffered through her adventures by reformed burglar "The Nose" Parker, who became popular enough to have his own strip "The Perils of Parker".

20. What was the customary way for "Beryl the Peril" to wear her hair in all the cartoon strips based around this character?

From Quiz British Comics and Their Characters

Answer: In two pigtails tied with ribbons.

Beryl first appeared in "Topper" in 1953. The artist was David Law and Beryl was introduced with the lines, "She's nearly always in disgrace - This tomboy with the funny face."

21. In the beginning of "The Kree Skrull War" the Vision was shot down and injured by what?

From Quiz DC Marvel 2K3

Answer: 3 cows

The Vision was shot down by 3 cows that turned out to be Skrulls. Injured, he went back to the mansion to get help and the rest was history as Iron Man, Thor , and Cap stepped up the battle lines!

22. What Department of the Canadian government did Wolverine work for before he joined X-Men?

From Quiz General Comic Trivia, Marvel and DC

Answer: Department H

Department H also ran Alpha Flight and other superhuman groups in Canada.

23. In 'Invader Zim,' who becomes Zim's bestest friend for one episode?

From Quiz The Works of Jhonen Vasquez

Answer: Keef

Things get ugly for Keef when he refuses to leave Zim alone.

24. Under what label did the ORIGINAL 'Kiss' comics series appear?

From Quiz Classic Comic Heroes

Answer: Marvel

Supposedly printed using a bit of blood from each of the members of Kiss...however it was merely a publicity stunt.

25. After graduating from university, cartoonist George Lichty got his first salaried post on the staff of which daily newspaper (its name at the time)?

From Quiz Grin and Bear It

Answer: Chicago Daily Times

At the time, in 1929, the paper was the "Chicago Daily Times". It had started out as the "Evening Journal" in the 1840s, and is still published today as the "Chicago Sun-Times".

26. What was "Desperate Dan's" favourite food?

From Quiz Mixing My Favourite Comics - "The Beanztopandy"

Answer: Cow pie

Drawn by Dudley D. Watkins, "Desperate Dan" appeared in the very first issue of "The Dandy" comic, dated 4th December 1937. Initially he was portrayed as a lawbreaker, but this changed over time, and eventually he became a hero of sorts. A native of Cactusville, "Desperate Dan" was incredibly strong and robust, and was known for his love of cow pie. Indeed up until 1996, the humble cow pie had featured in most of "Desperate Dan's" comic strips. However, due to the outbreak of BSE (Bovine Spongiform Encephalopathy) that was sweeping Britain, "Desperate Dan" was forced to forgo his favourite treat for a while, and gorge himself on fish and vegetables instead.

27. What was Amazon's lasso made out of?

From Quiz Amalgam Comics

Answer: Lightning

Amazon was a combination of Wonder Woman and Storm. She had a lasso made of lightning that forced anybody in its grasp to speak the truth. Amazon could mentally prevent this lasso from electrocuting its targets.

28. What was the name of the progressive super-hero who was known as "The Wonderman of the West"?

From Quiz British Super-Heroes from the 40s and 50s

Answer: Quicksilver

Quicksilver (no relation to the heroes of the same name from Marvel Comics and Quality/DC Comics) was one of the first heroes to be environmentally-friendly. He was the "protector of wild life", and he acted as that in his first adventure in "The Round Up" (1948), in which Quicksilver saved the wild stallion, Shadow, from the clutches of Coffin Reilly and his gang.

29. What was the name of the "Dandy" comic character who got this nickname from the way she spent her time poking into other people's business?

From Quiz More British Comics and Their Characters

Answer: Keyhole Kate

Keyhole Kate first appeared in the "Dandy" from 1937-55. She emerged again in "Sparky" from 1965-74. The advertising slogan went as follows: "Keyhole Kaye' a little sneak....See her on this page every week!" Keyhole Kate's favourite reading matter was "Keyhole Topics" by O. Howie Peeps.

30. What was the first name of Billy Bunter's younger sister who appeared in a cartoon strip of her own in "School Friend" in 1963?

From Quiz British Comics and Their Characters

Answer: Bessie Bunter

Bessie also appeared in "June" from 1964-74 and in "Tammy" from 1974-81.Cliff House School was the setting, with its headmistress Miss Stackpole. Bessie shared her study, but not her cream buns, with skinny Mary Moldsworth.

This is category 95
Last Updated Feb 25 2024 9:06 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.