FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Blockbuster Quizzes, Trivia and Puzzles
 Blockbuster Quizzes, Trivia

Blockbuster Style Trivia

Blockbuster Style Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Alphabetics

Fun Trivia
24 Blockbuster Style quizzes and 380 Blockbuster Style trivia questions.
1.
  Can I Have a P Please Bob?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a Blockbuster quiz with a difference - each answer (apart from the first) begins with the last letter of the previous answer.
Easier, 10 Qns, hmacca, Jun 08 19
Easier
hmacca
Jun 08 19
13362 plays
2.
  Give Me Another Letter   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Ten more 'Blockbuster' style questions. I'll give you a description and the initial, and you give me the answer... Good Luck.
Average, 10 Qns, Ikabud, Jan 09 24
Average
Ikabud
Jan 09 24
16758 plays
3.
  FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'A'   top quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is based on the old 'Blockbusters' TV game show. Here are questions on the 20 FunTrivia categories. Each correct answer begins with an 'A'.
Average, 20 Qns, darksplash, Nov 28 23
Average
darksplash gold member
Nov 28 23
5113 plays
4.
  FunTrivia Blockbusters: I'll Have a 'B'.   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
Back despite popular demand... This quiz is based on the old 'Blockbusters' TV game show. Here are questions on the 20 FunTrivia categories. Each correct answer begins with a 'B'.
Easier, 20 Qns, darksplash, Apr 09 23
Easier
darksplash gold member
Apr 09 23
1737 plays
5.
  Blockbusters Gold Run by Category    
Multiple Choice
 20 Qns
Twenty 'Blockbusters Gold Run' style questions - one for each category on FunTrivia. In each question you will be given a number of letters and a clue - the letters are the first letter of each word of the answer and you need to give that answer.
Very Easy, 20 Qns, Stoaty, Jul 06 21
Very Easy
Stoaty gold member
Jul 06 21
612 plays
6.
  Give Me A Letter ...    
Multiple Choice
 10 Qns
10 more 'Blockbuster' style questions. Good Luck.
Average, 10 Qns, Ikabud, Jan 18 22
Average
Ikabud
Jan 18 22
12468 plays
7.
  FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'H'   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is based on the old 'Blockbusters' TV game show. Here are questions on the 20 FunTrivia categories. Each correct answer begins with an 'H'.
Average, 20 Qns, darksplash, Jan 24 23
Average
darksplash gold member
Jan 24 23
1388 plays
8.
  FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'F'.   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
Are you ready for some F-antastic fun? This quiz is based on the old 'Blockbusters' TV game show. Here are questions on the 20 FunTrivia categories. Each correct answer begins with an 'F'.
Average, 20 Qns, darksplash, Apr 02 23
Average
darksplash gold member
Apr 02 23
1231 plays
9.
  The ABCD Quiz   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to these questions will be A, B, C, or D, or possibly eh, bee, sea, or dee.
Average, 10 Qns, deputygary, Jan 20 10
Average
deputygary
5037 plays
10.
  Give Me A 'C'    
Multiple Choice
 10 Qns
By now you should know the score... Blockbuster style questions for you to answer... Good Luck.
Average, 10 Qns, Ikabud, Feb 20 19
Average
Ikabud
Feb 20 19
12113 plays
trivia question Quick Question
Celebrities: Which K found fame in a family-based reality television show?

From Quiz "FunTrivia Blockbusters: I'll Have a 'K'"




11.
  FunTrivia Blockbusters: I'll Have a 'K'   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is based on the old 'Blockbusters' TV game show. Here are questions on the 20 FunTrivia categories. Each correct answer begins with a 'K'.
Easier, 20 Qns, darksplash, Dec 04 17
Easier
darksplash gold member
Dec 04 17
781 plays
12.
  FunTrivia Blockbusters: I'll Have a 'J'   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is based on the old 'Blockbusters' TV game show. Here are questions on the 20 FunTrivia categories. Each correct answer begins with a 'J'.
Easier, 20 Qns, darksplash, Nov 17 18
Easier
darksplash gold member
Nov 17 18
935 plays
13.
  FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'N'   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is based on the old 'Blockbusters' TV game show. Here are questions on the 20 FunTrivia categories. Each correct answer begins with an 'N'.
Average, 20 Qns, darksplash, Oct 07 20
Average
darksplash gold member
Oct 07 20
491 plays
14.
  FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'E'.   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
And the E-xcitement continues to mount as we reach part five in our series... This quiz is based on the old 'Blockbusters' TV game show. Here are questions on the 20 FunTrivia categories. Each correct answer begins with an 'E'.
Average, 20 Qns, darksplash, May 06 16
Average
darksplash gold member
970 plays
15.
  FunTrivia Blockbusters: I'll have a 'C'   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
And there's more...This quiz is based on the old 'Blockbusters' TV game show. Here are questions on the 20 FunTrivia categories. Each correct answer begins with a 'C'.
Average, 20 Qns, darksplash, Oct 02 17
Average
darksplash gold member
Oct 02 17
1170 plays
16.
  FunTrivia Blockbusters: I'll Have a 'D'.   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
I hope you will be D-lighted to see another in this series... This quiz is based on the old 'Blockbusters' TV game show. Here are questions on the 20 FunTrivia categories. Each correct answer begins with a 'D'.
Average, 20 Qns, darksplash, Apr 22 16
Average
darksplash gold member
1131 plays
17.
  FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'M'   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is based on the old 'Blockbusters' TV game show. Here are questions on the 20 FunTrivia categories. Each correct answer begins with an 'M'.
Average, 20 Qns, darksplash, Jan 24 22
Average
darksplash gold member
Jan 24 22
628 plays
18.
  FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'L'    
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is based on the old 'Blockbusters' TV gameshow. Here are questions on the 20 FunTrivia categories. Each correct answer begins with an 'L'.
Average, 20 Qns, darksplash, Jan 05 18
Average
darksplash gold member
Jan 05 18
579 plays
19.
  FunTrivia Blockbusters: I'll Have a 'G'    
Multiple Choice
 20 Qns
Gee, are we only getting to the seventh letter now? The questions are on the 20 FunTrivia categories. Each correct answer begins with a 'G'.
Average, 20 Qns, darksplash, Oct 27 23
Average
darksplash gold member
Oct 27 23
752 plays
20.
  FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'I'. Part 1   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the old 'Blockbusters' TV game show. Here are questions on the first 10 of the 20 FunTrivia categories. Each correct answer begins with an 'I'.
Average, 10 Qns, darksplash, Mar 16 17
Average
darksplash gold member
552 plays
21.
  FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'I'. Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the old 'Blockbusters' TV game show. Here are questions on the second 10 of the 20 FunTrivia categories. Each correct answer begins with an 'I'.
Average, 10 Qns, darksplash, Jul 20 23
Average
darksplash gold member
Jul 20 23
515 plays
22.
  I'll have a "P" Please Bob    
Multiple Choice
 10 Qns
A little nod to the 80s TV programme "Blockbusters". All the answers start with the letter P and cover a variety of topics.
Average, 10 Qns, clevercatz, May 11 19
Average
clevercatz gold member
May 11 19
692 plays
23.
  Give Me An 'A'    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz styled on the gameshow 'Blockbusters', I give you the first letter and a clue and you give the correct answer - hopefully. Good luck!
Difficult, 10 Qns, Ikabud, Jun 14 07
Difficult
Ikabud
10723 plays
24.
  Blockbuster Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz gives the first letter of each answer. Fill in the blanks.
Very Difficult, 10 Qns, QuizMaster1983, Mar 23 11
Very Difficult
QuizMaster1983
7134 plays

Blockbuster Style Trivia Questions

1. Animals: Which GSD is a breed of dog often used by police forces and named for a European country?

From Quiz
Blockbusters Gold Run by Category

Answer: German Shepherd Dog

The German Shepherd Dog is a popular breed of dog in the USA and UK being the American Kennel Club's second-most registered breed and the seventh-most registered breed with The Kennel Club in the UK. In the UK the breed name was changed after World War I to the Alsatian Wolf Dog due to anti-German sentiment; the UK reverted to the name German Shepherd Dog in 1977. German Shepherd Dogs are used in many different roles including as guard and police dogs as well as being used for search and rescue and as detection dogs for drugs and explosives.

2. Animals: What N is a type of whale that has a long pointed tusk?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'N'

Answer: Narwhal

Narwals live in cold waters in the Arctic Ocean. The tusk, most usually on males, can grow up to nine feet in length and is very sensitive. Some males may have two tusks. Narwhals normally feed on fish and squid and can live for up to 50 years.

3. Animals: What M is a very small fish?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'M'

Answer: Minnow

Minnows are small fish that sometimes gather in large shoals. Their usual habitats include freshwater streams, rivers and lakes. They feed on insects, molluscs, plant debris and fish eggs. Minnows are often caught by anglers for use as bait for other, larger fishes.

4. Animals: Which L is an animal that, proverbially, cannot change its spots?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'L'

Answer: Leopard

Leopards are medium-sized wildcats natively found in sub-Saharan Africa and southern Asia. Leopards were at one time thought to be a hybrid of the lion and the jaguar. Leopards primarily hunt medium-sized mammals, such as deer and warthogs. These are often ambushed from branches above or dense vegetation. In appearance, leopards vary greatly in their colouration and markings, depending on their surroundings. The dark, ring-like patterns on the leopard's coat are called rosettes. These turn to solid spots on the face and limbs and rings on the tail. All aid the leopard in camouflage.

5. Animals: What K is a creature whose young are known as Joeys?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have a 'K'

Answer: Kangaroo

The Kangaroo is a mammal that is native to Australia, and is that country's national symbol. A group of kangaroos is known as a "mob". With their strong hind legs, kangaroos can reach speeds of up to 44mph (70 km/h) When they are born, baby kangaroos are tiny - about the size of a bumble bee. They develop in a 'pouch' on the mother's chest. After a gestation period of about 34 days, the joey will clamber from the birth canal to the pouch. At six months, the joey can leave the pouch for short periods. Red kangaroos leave the pouch for good at around eight months and continue to suckle for another three or four months. Grey kangaroos leave at about 11 months, continuing to suckle until about 18 months.

6. Animals: What J is part of the animal world that comes in a group called "a smack"?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have a 'J'

Answer: Jellyfish

Jellyfish are found in all oceans and at all depths. There have been jellyfish for more than 500 million years. Jellyfish defend themselves and attack prey through stinging. Some are deadly to humans, leading to many deaths in the Pacific. Other jellyfish stings can cause agony to humans. Other collective nouns for jellyfish include bloom, brood, fluther and smuth.

7. Literature: Which 'I' was a prolific author and Academy Award winning screenwriter who famously played by cider house rules?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'I'. Part 2

Answer: John Irving

John Irving (birth name John Blunt Jr) was born in New Hampshire in 1942. His first three novels, "Setting Free The Bears" (1968); "The Water-Method Man" (1972); and "The 158-Pound Marriage" (1974), were well liked by the critics, but were poor sellers. His fourth novel, "The World According to Garp" (1978), was to change things. It became an international bestseller, and was made into a movie. Several more books were also made into movies, and "The Hotel New Hampshire" (1981), "The Cider House Rules" (1985), "A Widow for One Year" (1998), and "The Fourth Hand" all topped the New York Times bestsellers list.

8. Animals: What I is a fast-moving antelope native to the southern parts of the African continent?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'I'. Part 1

Answer: Impala

The impala is a medium-sized antelope that is found in savannah regions. While its natural predators include leopards, lions, cheetahs, crocodiles and hyenas, the impala can jump over nine metres in distance and two metres in height from a standstill to evade them.

9. Animals: What H is a somewhat prickly mammal found naturally in Europe, Africa and Asia?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'H'

Answer: Hedgehog

A number of hedgehog species are native to Europe, Asia and Africa. The species is unknown naturally in the Americas and Australia. Hedgehogs are noted by their spines, which they use for defence when they roll into a ball to deter predators. Hedgehogs are nocturnal and hibernate in winter. They feed on snails, insects and frogs - which make them welcome in many gardens - as well as berries and birds' eggs.

10. Animals: Which G is a type of antelope that lives on the plains of Africa?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have a 'G'

Answer: Gnu

Gnus are also known as Wildebeest. Some varieties are migratory, following the richest grazing available. Several variety of Wildebeest exist. Their numbers have been reducing due to competing demands, mainly from humans, for the lands they occupy.

11. Animals: Which F is an animal that comes in sly groups called skulks?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'F'.

Answer: Fox

The collective name for a group of foxes may be seen as quite appropriate by some people. Sometimes the group is known as a "leash". Ferrets come in groups called busyness (or business). A group of frogs is an army. I was not able to find any collective noun for a group of flamingos. Perhaps "a prettiness" would be good?

12. Animals: What E is an animal that never forgets?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'E'.

Answer: Elephant

Elephants are indigenous to Africa and to Asia. There are subtle differences in appearance between the two. Asian elephants are smaller than their near-cousins, with smaller ears. It is also said, perhaps anecdotally, that while Asian elephants can be trained to assist humans in tasks such as logging, African elephants are untrainable. As to that belief that elephants are afraid of mice, there is no scientific evidence to back it up.

13. Animals: What D is a breed of dog named after the place in Yugoslavia where they originated?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have a 'D'.

Answer: Dalmatian

Dalmatians are medium-sized gun dogs that are characteristically white with black spots. They are ideal family pets, although they are an active breed that needs a lot of exercise.

14. Animals: Which C is regarded as the world's fastest land mammal?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll have a 'C'

Answer: Cheetah

The cheetah is a sprinter, so its top speed refers to short bursts. The cheetah can reach speeds of up to 75mph. The cheetah can accelerate from 0 to 62 mph in five seconds which, in fact is slower than a Jaguar: a Jaguar F-Type, with 380BHP in the engine. (Sorry, could not resist that little bit of silliness.)

15. Animals: What B are a type of animal that includes varieties such as Black, Brown, Sun and Polar?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have a 'B'.

Answer: Bear

There are, indeed, eight species of bear and they can be found in North and South America, Europe and Asia. The diet of the Giant Panda is based on bamboo shoots and Polar Bears are carnivorous, but the others - Brown, Asiatic Black, North American Black, Sun, Andean and Sloth - will eat both meat and vegetation.

16. Animals: What A is quite often the first animal listed in a dictionary?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'A'

Answer: Aardvark

Aardvark is the first animal listed in my "Readers' Digest" dictionary. It is given as a burrowing animal that is native to southern Africa. It feeds on ants. Right after it in my dictionary is aardwolf, a hyena-like animal from southern and eastern Africa. Everyone should know what an ant is, and an abalone is an edible sea snail.

17. What does the Spanish word "mar" mean in English?

From Quiz The ABCD Quiz

Answer: Sea

Sea in German is "meer", in French is "mer", in Italian is "mare".

18. This P is a famous if flawed Italian tower - the Leaning Tower of what?

From Quiz Can I Have a P Please Bob?

Answer: Pisa

The Leaning Tower of Pisa was built between 1173 and 1350. It is a freestanding belltower with a characteristic list - the top of the tower is about 4m out of true.

19. What C is a fortified house or fortress, usually the medieval residences of European kings or nobles?

From Quiz Give Me Another Letter

Answer: castle & castles

Castles evolved from a need for strategic fortresses that could accommodate several households and provide shelter in times of war.

20. What D is an independent island nation in the Caribbean Sea, whose capital and chief port is Roseau?

From Quiz Give Me A Letter ...

Answer: Dominica

Dominica is the largest of the Windward Islands. It was named after 'dies dominica' (Latin for 'Sunday'), the day it was discovered by Christopher Columbus(1493).

21. What C was a Roman Emperor(AD 41 to AD 54) that was the first emperor chosen by the army?

From Quiz Give Me A 'C'

Answer: Claudius I

Claudius was poisoned by his fourth wife, Agrippina. He was succeeded by Nero who was the son of Agrippina.

22. What E is a large land animal, the only living member of the mammal family Proboscidea?

From Quiz Give Me An 'A'

Answer: Elephant

The elephant is the world's largest land animal and is native to Africa and India.

23. Brain Teasers: Which CC is a type of word puzzle that uses a grid and complex clues with answers that are not always obvious?

From Quiz Blockbusters Gold Run by Category

Answer: Cryptic Crossword

Cryptic Crosswords were developed in the UK in the 1920s particularly through the crosswords set by Edward Powys Mathers in 'The Observer' newspaper from 1926. Mathers used the name 'Torquemada' as his crossword compiler pseudonym and although he cannot be deemed the inventor of the cryptic clue he became the first person to create published crossword puzzles consisting entirely of cryptic clues.

24. Brain Teasers: What N from this list is a five-letter word that gives the largest aggregate single word score in Scrabble tiles?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'N'

Answer: Navvy

Navvy will give you a single word count of 14; Nerdy 9; Ninja 12, and Nubby 12. The largest score with a five-letter N word I could find was Nudzh, with 18. If anyone knows a higher score than Nudzh, then you probably are one. (Cue affronted reactions from Scrabble players and vocabulists.)

25. The plastic construction toy "Lego" derives its name from the Danish phrase "leg godt". What does this translate to in English?

From Quiz I'll have a "P" Please Bob

Answer: Play well

Lego is a plastic construction toy manufactured in Denmark. It was the brainchild of Ole Kirk Christiansen and production of the basic plastic blocks started in 1949. From a simple start Lego has branched out over the years and has produced many themed sets including space, pirates, robots and dinosaurs. There has even been a film released in 2014 ("The Lego Movie") which has spawned a number of spin-offs.

26. Brain Teasers: What M could be a dupe, a receptacle or a crime?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'M'

Answer: Mug

Mug could mean a large cup you drink coffee from; someone who falls for a trick; or a violent attack on a person in which something is stolen. (Usually in British English "to mug" or "a mugging".) ((Yes, I do know that there is no law of "mugging", it is robbery.))

27. Brain Teasers: What L could be a wild cat; a military helicopter; or a range of personal grooming products for men?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have an 'L'

Answer: Lynx

The lynx is a medium-sized wildcat found in Europe. Northern Asia and North America. The bobcat is one type of lynx. Built by Westland in the United Kingdom, the Lynx was a fast and manoeuverable chopper. It established a long-standing speed record of 400.7km/h (248.9mph). The Anglo/Dutch company Unilever sold a wide range of Lynx deodorant and antiperspirant products for men.

28. Brain Teasers: What K is a word that can open the door or give you information about symbols on a map?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have a 'K'

Answer: Key

The first keys that open doors date to ancient Assyria in about 670BC. The Romans used keys, but it was not until the Industrial Revolution in Britain in the 18th century that a degree of standardisation came about.

29. Brain Teasers: (Names in common): What J is a name that links a duke who was a cowboy and a king who signed away many of his powers?

From Quiz FunTrivia Blockbusters: I'll Have a 'J'

Answer: John

With a bit of lateral thinking you should have arrived at John Wayne and King John. John Wayne, nicknamed "Duke", played a cowboy in many movies. King John of England signed Magna Carta in 1215. It established the principle that everybody, including the king, was subject to the law.

This is category 14530
Last Updated Feb 25 2024 9:10 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.