FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Mixed Indiana Quizzes, Trivia and Puzzles
 Mixed Indiana Quizzes, Trivia

Mixed Indiana Trivia

Mixed Indiana Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed USA

Fun Trivia
3 Mixed Indiana quizzes and 30 Mixed Indiana trivia questions.
1.
  Indiana - Land of the Indians [1]    
Multiple Choice
 10 Qns
Indiana really is a very interesting state. Take a ride with me through quizland. I'll introduce to you people, places and things.
Average, 10 Qns, suzi_greer, Jan 10 24
Average
suzi_greer
Jan 10 24
445 plays
2.
  Indiana - Land of the Indians [2]    
Multiple Choice
 10 Qns
Indiana really is a very interesting state. Take a ride with me through quizland. I'll introduce to you people, places and things.
Tough, 10 Qns, suzi_greer, Feb 09 23
Tough
suzi_greer
Feb 09 23
367 plays
3.
  Indiana Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Indiana has an interesting history of people, firsts and nationally-known events. How good is your knowledge of Indiana?
Tough, 10 Qns, slowhand7222, Jun 09 16
Tough
slowhand7222
381 plays
Related Topics
  Indiana Famous People [People] (6 quizzes)

  Indiana Hoosiers [Sports] (7 quizzes)

  Indianapolis Colts [Sports] (8 quizzes)

  Indiana Sports [Sports] (4 quizzes)

  Indiana Pacers [Sports] (4 quizzes)

  Indiana [Geography] (12 quizzes)

  Indiana History [History] (4 quizzes)


Mixed Indiana Trivia Questions

1. Which Indiana native was the announcer for Burns and Allen, a comedy duo on stage, movies, and TV from 1927-1958?

From Quiz
Indiana Trivia

Answer: Harry Von Zell

Von Zell (1906-1981) was a radio announcer and actor. He once introduced President Herbert Hoover as "Hoobert Heever", which was a major radio snafu.

2. Indiana is considered to be in the Midwestern United States, but I don't know why. We're actually north and a little east of the middle. People from Indiana are known as Hoosiers. Why?

From Quiz Indiana - Land of the Indians [1]

Answer: nobody knows for sure

Although the word 'Hoosier' has been around since the early 1800s, Indiana scholars can't agree on its origins. Some say it refers to a word used as an insult for hill people or hillbillies. Others claim it refers to flat bottomed boats. Most states have a demonym related to the state name, like Texan, Floridian, etc. We've been Hoosiers since about 1830, so I think the name has stuck.

3. What is the oldest institution of higher learning in Indiana?

From Quiz Indiana Trivia

Answer: Vincennes University

Vincennes University was founded in 1801.

4. Many famous and infamous people were born in Indiana. Others just call Indiana home. Who was NOT born in Indiana?

From Quiz Indiana - Land of the Indians [2]

Answer: Bobby Knight

Although some of Coach Knight's antics and his great coaching skills have put Indiana in the news often, Bobby was born in Ohio. He coached the Indiana University basketball team from 1971 to 2000. Jane Pauley was born in Indianapolis and attended I.U. She made a name for herself on 'The Today Show' and as an anchor woman. Larry Bird was born in West Baden, IN. He was an all-star in the NBA and the President of Operations for the Indiana Pacers (National Basketball Association team). Orville Redenbacher was born in Valparaiso, IN. in 1907. He grew up on his family's farm and sold popcorn from a roadside stand. He spent much of his life developing corn that would produce the best popcorn.

5. What Indiana city was once called the "Circus Capital of the World"?

From Quiz Indiana Trivia

Answer: Peru

Peru, Indiana served as the winter headquarters for Ringling Bros, Hagenbeck and Wallace, Buffalo Bills Wild West Show, and four other circuses. Peru is now home to the International Circus Hall of Fame.

6. This astronaut in the NASA space program was born and raised in Indiana. Which one?

From Quiz Indiana - Land of the Indians [2]

Answer: David Wolf

Dr. Wolf was born in Indianapolis. He got a degree in engineering from Purdue University and then a doctorate of medicine from Indiana University. He has logged many days in space and a few spacewalks too. Colonel Zamka's father resides in Indianapolis.

7. Some very famous people are Hoosiers. Which talk show host is from Indiana?

From Quiz Indiana - Land of the Indians [1]

Answer: Dave Letterman

Dave was born in the state capital, Indianapolis, in 1947. He attended Broad Ripple High School and Ball State University. He started his career as a radio talk show host and eventually a weatherman. He was making jokes even then. He compared hail stones to canned hams. In 1975, he moved to Los Angeles, and the rest, as they say, is history.

8. In what year was the first running of the Indianapolis 500 race?

From Quiz Indiana Trivia

Answer: 1911

The Indianapolis 500 is a car race held in Speedway, Indiana. The first use of a rear-view mirror was introduced on a car in this race in 1911. The first race took 6 hours and 42 minutes, at an average speed of 74.6 mph.

9. Here are some names you might recognize. Who did NOT grow up in Indiana?

From Quiz Indiana - Land of the Indians [1]

Answer: John Glenn

John Glenn, astronaut and senator, is from Indiana's eastern neighbor, Ohio. Steve McQueen, an actor nicknamed 'The King of Cool', was born in Beech Grove, just outside Indianapolis city limits. Red Skelton, radio and TV funny man, was born in Vincennes, IN. Rupert Boneham was born in Detroit, Michigan, but moved to Indiana at an early age. He is best known for being a 'Survivor: Pearl Island' contestant who won a million dollars on 'Survivor: All-Stars'. He and his family live in Indianapolis where he mentors troubled teens.

10. What Indiana town was home to Lew Wallace, author of "Ben Hur"?

From Quiz Indiana Trivia

Answer: Crawfordsville

"Ben Hur" has been made into at least five movies, a TV mini-series and a stage play. Lew Wallace was a Civil War general; following the war, he was Ambassador to the Ottoman Empire. He died in 1905 in Crawfordsville, Indiana.

11. The Root Glass Company of Terre Haute, Indiana won a competition for what iconic glass container?

From Quiz Indiana Trivia

Answer: Coca-Cola bottle

The first Coca-Cola was sold by Mississippi shop owner Joseph A. Biedenharn in 1894. It was sold in just a regular glass bottle, but it wasn't considered distinctive enough to keep from having "copycat" competitors. Earl Dean provided a sketch, in general, for the bottle, and put together a competition for a company to manufacture it.

12. The in-state football rivalry between Indiana University and Purdue University is fought for what prize?

From Quiz Indiana Trivia

Answer: Old Oaken Bucket

The Borg Warner Trophy was introduced and made the official trophy of the race in 1936. The trophy was designed by Robert J. Hill.

13. Author James Whitcomb Riley is honored through a yearly festival in his Indiana hometown; what is it?

From Quiz Indiana Trivia

Answer: Greenfield

Riley was known as the Hoosier Poet and the Children's Poet. He wrote the poem "Little Orphant Annie" in 1885. (The spelling was indeed "orphant").

14. A famous cartoonist and the friends he draws are from Indiana. Figure out whom.

From Quiz Indiana - Land of the Indians [2]

Answer: Jim Davis - Garfield

James Robert Davis was born in Marion, IN in 1945. He was raised on a farm in Indiana with his brother Dave and 25 cats. He attended Ball State University. 'Garfield' is from Muncie and is named after Jim's grandfather. 'Garfield' has been in publication since 1978. Jim has continued to live in Indiana throughout his adult life.

15. Indiana native Steve McQueen starred in what 1958 sci-fi movie?

From Quiz Indiana Trivia

Answer: The Blob

"The Blob" was McQueen's first leading role. In 1963, he won the Best Actor Award at the Moscow International Film Festival for his role in "The Great Escape".

16. Which U.S. President moved to Indiana at age 21, and became involved in the state's politics?

From Quiz Indiana - Land of the Indians [1]

Answer: Benjamin Harrison

Harrison was the 23rd President. He was born in Ohio, but moved to Indianapolis when he was 21.

17. Which NBA team had its start in Fort Wayne, Indiana?

From Quiz Indiana Trivia

Answer: Detroit Pistons

The Detroit Pistons started as an industrial league basketball team in 1941. The Pistons moved from Fort Wayne, Indiana to Detroit, Michigan in 1957.

This is category 22806
Last Updated May 18 2024 5:50 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.