FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  Indianapolis Colts Quizzes, Trivia and Puzzles
  Indianapolis Colts Quizzes, Trivia

Indianapolis Colts Trivia

Indianapolis Colts Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams

Fun Trivia
Baltimore Colts 1953-1983
Indianapolis Colts 1984-

8 Indianapolis Colts quizzes and 80 Indianapolis Colts trivia questions.
1.
  All About the Colts   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Time to learn a little something about the Indianapolis Colts. Enjoy!
Average, 10 Qns, jaknginger, Apr 15 08
Average
jaknginger gold member
1063 plays
2.
  The 2006 Colts - World Champions!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about this championship team?
Difficult, 10 Qns, SunrayDon, Feb 16 07
Difficult
SunrayDon
1826 plays
3.
  Colts History   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about the Baltimore Colts and the Indianapolis Colts?
Difficult, 10 Qns, SunrayDon, Jan 23 07
Difficult
SunrayDon
871 plays
4.
  Colts Football    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knoweledge of the Colts.
Difficult, 10 Qns, SunrayDon, Jan 26 07
Difficult
SunrayDon
1008 plays
5.
  Indianapolis Colts Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Some questions on the history of the Colts from their beginnings in Baltimore to their recent past in Indianapolis.
Tough, 10 Qns, Dizart, Jan 08 06
Tough
Dizart gold member
1946 plays
6.
  Test yourself! Indianapolis Colts Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Any true fan could pass this quiz.
Tough, 10 Qns, canes22088, Feb 08 08
Tough
canes22088
609 plays
7.
  Indianapolis Colts 2008    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz based on the statistics of the 2008 Colts' season. Hope you enjoy it. Thanks for playing!
Very Difficult, 10 Qns, nick60, Oct 13 09
Very Difficult
nick60
403 plays
8.
  Indianapolis Colts 2006    
Multiple Choice
 10 Qns
Think you know what the Super Bowl Champions, the Indianapolis Colts' stats were in 2006? Take this quiz to find out!
Very Difficult, 10 Qns, nick60, Oct 30 07
Very Difficult
nick60
989 plays
trivia question Quick Question
Who was the first head coach of the Indianapolis Colts?

From Quiz "All About the Colts"




Related Topics
  Indiana Famous People [People] (6 quizzes)

  Indiana Hoosiers [Sports] (7 quizzes)

  Indiana Sports [Sports] (4 quizzes)

  Indiana Pacers [Sports] (4 quizzes)

  Mixed Indiana [General] (3 quizzes)

  Indiana [Geography] (12 quizzes)

  Indiana History [History] (4 quizzes)


Indianapolis Colts Trivia Questions

1. Prior to being the Indianapolis Colts, what city did the Colts call home?

From Quiz
All About the Colts

Answer: Baltimore

The Colts moved from Baltimore to Indianapolis in 1984.

2. How many touchdowns did the Colts score in the 2006 season?

From Quiz Indianapolis Colts

Answer: 50

17 rushing touchdowns, 31 passing TDs, 1 return TD, and 1 defensive TD

3. Peyton Manning became the first Colt quarterback to throw 6 TD passes in a single game. In fact, he's done it more than once. What 2 Colt quarterbacks held the previous team record of 5 TD passes in a single game?

From Quiz Colts Football

Answer: Gary Cuozzo & Gary Hogeboom

Cuozzo had his big day at Minnesota on Nov 4, 1965, when he filled in for an injured Johnny Unitas. He spent 10 seasons in the NFL including 4 in Baltimore. He later made the Super Bowl as a back up QB for the Vikings in Super Bowl IV. In 1987, Hogeboom was an NFL veteran of 7 seasons. The NFL Players went on strike, but Hogeboom crossed the picket line and led a group of replacement players to a victory in Buffalo on October 1, 1987. He retired after a final season with the Cardinals. He later resurfaced on TV's "Survivor".

4. What former Colt head coach was also a former Colts player?

From Quiz Colts History

Answer: Don Shula

Shula played Defensive Back for the Colts from 1953 through 1956. He returned to be Colt head coach in 1963. Shula took the Colts to two NFL Championship Games. They played the Cleveland Browns in both games. In 1964 the Browns won 27-0. In 1968 The Colts won 34-0. However two weeks later, those 1968 Colts would lose to the Jets in Super Bowl III. Shula coached the Colts in 1969, then moved on to Miami.

5. Which league did the Colts play in, before joining the NFL in 1950?

From Quiz Indianapolis Colts

Answer: All-America Football Conference

The Colts played in the AAFC from 1946 to 1949.

6. Who was the first head coach of the Indianapolis Colts?

From Quiz All About the Colts

Answer: Frank Kush

Kush quit prior to the last game of the inaugural Indianapolis season.

7. How many yards did Peyton Manning throw for in Superbowl XLI?

From Quiz Indianapolis Colts

Answer: 247

He threw for 247 yards with 1 touchdown and 1 interception.

8. In 2002 Marvin Harrison shattered the NFL single season receiving record. The old record was 123 catches. How many passes did Marvin catch in 2002?

From Quiz Colts History

Answer: 143

Harrison averaged nearly 9 catches per game in 2002. It is exceptional for a receiver to catch 100 passes in one season, let alone 143.

9. The Baltimore Colts first ever NFL regular season victory was against which team?

From Quiz Indianapolis Colts

Answer: Green Bay Packers

The Colts 41-21 victory on 5th November, 1950, was their sole win in a disappointing 1-11 debut season.

10. What season did the Indianapolis Colts win the Super Bowl?

From Quiz All About the Colts

Answer: 2006

The Indianapolis Colts won Super Bowl XLI in 2007, for the 2006 season. The Baltimore Colts took the title at Super Bowl V in 1970. Coincidentally, both of those Super Bowls were played in Miami, Florida.

11. Which coach did not lead the Colts to a Super Bowl?

From Quiz Indianapolis Colts

Answer: Weeb Ewbank

Shula and Dungy won Superbowls, and Don McCafferty lead them there but came up short.

12. Baltimore defeated the New York Giants in the famous 1958 NFL Championship game; who scored the winning touchdown in overtime?

From Quiz Indianapolis Colts

Answer: Alan Ameche

The Colts won 23-17 at Yankee Stadium, in the first ever Sudden Death OT game in NFL history.

13. What family has owned the Indianapolis Colts for over 20 years?

From Quiz All About the Colts

Answer: Irsay

The Irsay family owned the Colts since moving to Indianapolis in 1984. Jim Irsay assumed the reigns after his father Robert's death in 1998.

14. Who kicked the winning field goal to give the Colts the victory in Super Bowl V?

From Quiz Indianapolis Colts

Answer: Jim O'Brien

Jim O'Brien made a 32 yard field goal to secure the victory in Super Bowl V. Toni Linhart, Lou Michaels, and George Hunt were all players for the Colts but they were not kickers.

15. Colt All-Pro defensive end Dwight Freeney and Colt All-Pro wide receiver Marvin Harrison went to which the same college?

From Quiz Colts Football

Answer: Syracuse University

Many people think of Syracuse as a basketball school, but they have produced a number of very good NFL playeres. In addition to Harrison and Freeney, other "Orangemen" include Jim Brown, Larry Csonka, Floyd Little, Donovan McNabb, John Mackey, Daryl "Moose" Johnston, Donovan Darius, Keith Bullock, Tebucky Jones, and more.

16. Which division did the Colts play in in 1969, before the AFL-NFL merger the following season?

From Quiz Indianapolis Colts

Answer: Coastal

Baltimore`s divisional rivals were Atlanta, Los Angeles, and San Francisco.

17. What was the combined win-loss record for the Colts after the first three seasons (1984-1986) in Indianapolis?

From Quiz All About the Colts

Answer: 12 - 36

The 1986 season started 0-13 and a coaching change took place. The Colts went to the playoffs in 1987.

18. Who was the MVP in Super Bowl V?

From Quiz Indianapolis Colts

Answer: Chuck Howley

Dallas linebacker Chuck Howley became the first defensive player to be named Most Valuable Player in a Super Bowl. But the honor had a hollow ring for Howley, who also became the first player from a losing team to be named MVP.

19. In Super Bowl V, the Colts beat the Cowboys 16-13 when rookie kicker Jim O'Brien kicked a field goal in the closing seconds. During his career, O'Brien also played which other position?

From Quiz Colts Football

Answer: Wide receiver

Jim O'Brien only played in the NFL for 4 seasons, but what he did in Super Bowl V will let his career live forever. He wore number 80 and was a back-up wide receiver. 1972 was his most productive receiving year. He caught 11 passes for 2 touchdowns. After 3 seasons with the Colts, he followed Colt Super Bowl winning coach Don McCafferty to Detroit for one last year and then retired.

20. What Colt was first to return 4 punts for a touchdown during their Colt career?

From Quiz Colts History

Answer: Clarence Verdin

Verdin returned punts and kickoffs for the Colts from 1988-93. He also saw action as a wide receiver. He caught 80 passes for 7 TDs during his years with the Colts. His 16.2 yard per catch average shows he was a deep threat. His speed and elusiveness made him fun to watch and a threat to score every time he touched the ball.

21. Baltimore defeated Dallas in Super Bowl V. Who kicked the winning Field Goal?

From Quiz Indianapolis Colts

Answer: Jim O`Brien

The Colts won 16-13 on 16th January, 1971, at the Orange Bowl in Miami.

22. What coach drafted Peyton Manning in 1998?

From Quiz All About the Colts

Answer: Jim Mora

Peyton was the first pick of the overall draft in 1998 as a quarterback out of the University of Tennessee. He's the son of Archie and Olivia Manning. Archie also was an NFL quarterback.

23. What Colt was the first to return a fumble 95 yards for a touchdown?

From Quiz Indianapolis Colts

Answer: Chukie Nwokorie

Nwokorie rumbled 95 yards at the New York Jets in 2001. Coryatt ran 78 yards with a fumble at Pittsburgh on 18-Sep-94. Bennett ran 75 yards with a fumble against The Oilers on 4-Sep-94. Emtman intercepted Dan Marino in Miami in 1992 and raced 90 yards to seal a Colt victory.

24. Only 2 teams have won division or conference championships in every decade from the 1950s through 2000s. The Colts are one. Who is the other?

From Quiz Colts Football

Answer: The Rams

Only twelve 2007 franchises dated back to the 1950s. They are the Rams, the Colts, the Eagles, the Browns, the Steelers, the Cardinals, the Bears, the Packers, the Lions, the 49ers, the Redskins, and the Giants.

25. What Colt was the first to return a fumble 95 yards for a touchdown?

From Quiz Colts History

Answer: Chukie Nwokorie

Nwokorie rumbled 95 yards at the New York Jets in 2001 Coryatt ran 78 yards with a fumble at Pittsburgh on 9/18/94 Bennett ran 75 yards with a fumble against The Oilers on 9/4/94 Emtman intercepted Dan Marino in Miami in 1992 and raced 90 yards to seal a Colt victory.

26. The Colts last home game in Baltimore was on 18th December, 1983, against which opponent?

From Quiz Indianapolis Colts

Answer: Houston Oilers

The Colts won 20-10 in front of just 20,418 fans.

27. When the Colts won Super Bowl XLI, who was the MVP?

From Quiz All About the Colts

Answer: Peyton Manning

An odd fact is that Indianapolis became the first team that played home games in a dome, to win a Super Bowl in an outdoor stadium.

28. What Colt was first to return 4 punts for a touchdown during their Colt career?

From Quiz Indianapolis Colts

Answer: Clarence Verdin

Verdin returned punts and kickoffs for the Colts from 1988-93. He also saw action as a wide receiver. He caught 80 passes for 7 TDs during his years with the Colts. His 16.2 yard per catch average shows he was a deep threat. His speed and elusiveness made him fun to watch and a threat to score every time he touched the ball.

29. In 2003, the Colts became the first team in NFL history to overcome a 21-point deficit with less then 4 minutes remaining in the 4th quarter. What team did they beat?

From Quiz Colts Football

Answer: Tampa Bay Buccaneers

It was a Monday Night Football game and as such, most of America turned off their TVs and went to bed when Tampa went up 35-14 late in the game. They all missed one the greatest comebacks in NFL history. Adding to the drama was the fact that it was head coach Tony Dungy's birthday and his first time returning to coach against his old team, the Tampa Bay Buccaneers, who were just coming off their first Super Bowl victory and were sporting the best defense in the NFL.

30. What was the name of the owner who moved the Colts to Indianapolis?

From Quiz Indianapolis Colts

Answer: Robert Irsay

The Colts moved overnight on March 28th, 1984.

This is category 4891
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.