FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The 2006 Colts  World Champions
Quiz about The 2006 Colts  World Champions

The 2006 Colts - World Champions! Quiz


How much do you know about this championship team?

A multiple-choice quiz by SunrayDon. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Indianapolis Colts

Author
SunrayDon
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
253,043
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1826
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. During the 2006 season Marvin Harrison and Reggie Wayne were Pro Bowl wide receivers. They led the Colts in all receiving categories. What Colt was third in receiving yards for the 2006 season? Hint


Question 2 of 10
2. The Colts have had great success finding undrafted players and developing them into starters and key contributors. Players such as TE Ben Utecht, RB Dominic Rhodes and CB Nick Harper all helped the Colts win Super Bowl XLI, but were not drafted by any NFL team. Which of the following Colts was actually drafted? Hint


Question 3 of 10
3. During the 2006 season, the Colts won all 8 regular season home games and then won 2 more playoff games in the RCA Dome. That is an incredible 10-0 at home. However, two of those games were won by only one point. What two teams did the Colts squeak by with one-point wins in 2006? Hint


Question 4 of 10
4. During the Colts-Patriots AFC Championship Game in January 2007, a Colt offensive lineman scored a touchdown by recovering a fumble in the end zone. Who was this alert and lucky man? Hint


Question 5 of 10
5. In the dramatic AFC championship victory over the Patriots, the outcome was in doubt until the very end. Patriot QB Tom Brady threw an interception in the closing seconds. Who was the Colt defender who made that play and sent the Colts to Super Bowl XLI? Hint


Question 6 of 10
6. Defensive back Marlin Jackson and linebacker Cato June were teammates in college. Where did these two Colts play college football? Hint


Question 7 of 10
7. The big play of Super Bowl XLI was a 4th quarter interception that the Colts returned for a touchdown. That made the score 29-17, and gave the Colts some breathing room. Who made that game-breaking play? Hint


Question 8 of 10
8. Running backs Joseph Addai and Dominic Rhodes shared time in the Colt backfield throughout the 2006 season. They both prospered in this system. They became good friends and teammates. They also were both born and raised in the same state. Where did these two good running backs come from? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following Colts was not a first round draft pick? Hint


Question 10 of 10
10. Marvin Harrison will go down as one of the greatest players ever to wear a Colt uniform. He has thrilled the folks in the Midwest since he was drafted in 1996, but his home town is another major U.S. city. Where was Marvin born and raised? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. During the 2006 season Marvin Harrison and Reggie Wayne were Pro Bowl wide receivers. They led the Colts in all receiving categories. What Colt was third in receiving yards for the 2006 season?

Answer: Ben Utecht

The undrafted Utecht really elevated his play in 2006. He finished the season with 37 receptions for 377 yards. Dallas Clark caught 30 passes for 367 yards. Addai pulled in 40 passes and tallied 325 yards. Rhodes ended the 2006 season with 36 catches for 251 yards. All players had similar numbers, a tribute to their talent and QB Peyton Manning's ability to spread the ball around and find the open receiver.
2. The Colts have had great success finding undrafted players and developing them into starters and key contributors. Players such as TE Ben Utecht, RB Dominic Rhodes and CB Nick Harper all helped the Colts win Super Bowl XLI, but were not drafted by any NFL team. Which of the following Colts was actually drafted?

Answer: Raheem Brock

Brock was actually drafted by the Philadelphia Eagles in the 7th round in 2002. But the Eagles ran out of cap space had had to relinquish his rights. He signed with the Colts as a free agent two days later. He grew up near Philadelphia and went to Temple University so he was very disappointed when they could not offer him a contract.

But he became an immediate contributor for the Colts and would later start in Super Bowl XLI.
3. During the 2006 season, the Colts won all 8 regular season home games and then won 2 more playoff games in the RCA Dome. That is an incredible 10-0 at home. However, two of those games were won by only one point. What two teams did the Colts squeak by with one-point wins in 2006?

Answer: The Bills and The Titans

The Colts beat the Titans 14-13 in week 5 and the Bills 17-16 in their 9th game of the season. They say "Good teams win the close games". The Colts proved it in 2006.
4. During the Colts-Patriots AFC Championship Game in January 2007, a Colt offensive lineman scored a touchdown by recovering a fumble in the end zone. Who was this alert and lucky man?

Answer: Jeff Saturday

Jeff Saturday was an undrafted player who signed with the Colts in 1999. He then worked himself into into a Pro Bowl Center. He had been a team leader and a key member of the Colts powerful and dynamic offense for many years.
5. In the dramatic AFC championship victory over the Patriots, the outcome was in doubt until the very end. Patriot QB Tom Brady threw an interception in the closing seconds. Who was the Colt defender who made that play and sent the Colts to Super Bowl XLI?

Answer: Marlin Jackson

Jackson was the Colts first round draft pick in 2005. He earned his place in Colts history with that interception. That was the moment every Colts player, coach, and fan realized they were finally going to the Super Bowl. That play will be remembered by Colts fans for many years to come.
6. Defensive back Marlin Jackson and linebacker Cato June were teammates in college. Where did these two Colts play college football?

Answer: University of Michigan

June was drafted in 2003, Jackson in 2005. Both had been solid players for the Colts. June went to the Pro Bowl following the 2005 season.
7. The big play of Super Bowl XLI was a 4th quarter interception that the Colts returned for a touchdown. That made the score 29-17, and gave the Colts some breathing room. Who made that game-breaking play?

Answer: Kelvin Hayden

Hayden went to the University of Illinois and was the Colts' 2nd round draft choice in 2005. His interception will never be forgotten by Colts or Bears fans. Ironically, Hayden was born and raised in Chicago, and he and his whole extended family are lifelong Bears fans.
8. Running backs Joseph Addai and Dominic Rhodes shared time in the Colt backfield throughout the 2006 season. They both prospered in this system. They became good friends and teammates. They also were both born and raised in the same state. Where did these two good running backs come from?

Answer: Texas

Rhodes started all 16 regular season games and Addai came in off the bench. However Addai started all 4 playoff games and Rhodes came off the bench. Addai became the first back in NFL history to gain 1,000 yards and not start a single game. He gained 1,086 yards in 2006. Rhodes totaled 641 yards in the 2006 regular season.

However, during the postseason, Rhodes edged out Addai 306 yards to 294 yards.
9. Which of the following Colts was not a first round draft pick?

Answer: Bob Sanders

Sanders was drafted in 2004 with a 2nd round pick, the 44th overall. The Colts had no 1st round pick that year, so Sanders was their top pick that year. He makes the Colts a better team just by stepping on the field. Clark, Morris, and Glenn were 1st round picks in 2003, 2000, and 1997 respectively.
10. Marvin Harrison will go down as one of the greatest players ever to wear a Colt uniform. He has thrilled the folks in the Midwest since he was drafted in 1996, but his home town is another major U.S. city. Where was Marvin born and raised?

Answer: Philadelphia

Marvin has been a very private superstar. He doesn't do many interviews or seek the spotlight, so most Colts fans don't know much about him. All we really know is he is from Philly and goes all out in every practice and game, he catches every ball thrown his way and he always gets his feet down in bounds.
Source: Author SunrayDon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Indianapolis Colts 2008 Very Difficult
2. Indianapolis Colts 2006 Very Difficult
3. Colts History Difficult
4. All About the Colts Average
5. Indianapolis Colts Tough
6. Colts Football Difficult
7. Indianapolis Colts Tough
8. Hooray!! We Just Got Our First Win! Part 3 Difficult
9. NFL Team Nicknames Average
10. NFL Franchises Tough
11. Find The NFL Team: Pt. 1 Tough
12. Find The NFL Team: Pt.2 Average

4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us