FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About the Colts
Quiz about All About the Colts

All About the Colts Trivia Quiz


Time to learn a little something about the Indianapolis Colts. Enjoy!

A multiple-choice quiz by jaknginger. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Indianapolis Colts

Author
jaknginger
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
287,156
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1063
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 108 (10/10), Guest 207 (0/10), Guest 147 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Prior to being the Indianapolis Colts, what city did the Colts call home? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the first head coach of the Indianapolis Colts? Hint


Question 3 of 10
3. What season did the Indianapolis Colts win the Super Bowl? Hint


Question 4 of 10
4. What family has owned the Indianapolis Colts for over 20 years? Hint


Question 5 of 10
5. What was the combined win-loss record for the Colts after the first three seasons (1984-1986) in Indianapolis? Hint


Question 6 of 10
6. What coach drafted Peyton Manning in 1998? Hint


Question 7 of 10
7. When the Colts won Super Bowl XLI, who was the MVP? Hint


Question 8 of 10
8. Who coached the Indianapolis Colts to their Super Bowl win? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these former players are in the NFL Pro Football Hall of Fame as an "Indianapolis" Colt? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the home field for the 2008 Colts? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 24 2024 : Guest 108: 10/10
Feb 23 2024 : Guest 207: 0/10
Feb 14 2024 : Guest 147: 10/10
Feb 01 2024 : Guest 216: 6/10
Jan 27 2024 : Guest 172: 2/10
Jan 18 2024 : Guest 74: 7/10
Dec 31 2023 : Guest 174: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Prior to being the Indianapolis Colts, what city did the Colts call home?

Answer: Baltimore

The Colts moved from Baltimore to Indianapolis in 1984.
2. Who was the first head coach of the Indianapolis Colts?

Answer: Frank Kush

Kush quit prior to the last game of the inaugural Indianapolis season.
3. What season did the Indianapolis Colts win the Super Bowl?

Answer: 2006

The Indianapolis Colts won Super Bowl XLI in 2007, for the 2006 season. The Baltimore Colts took the title at Super Bowl V in 1970. Coincidentally, both of those Super Bowls were played in Miami, Florida.
4. What family has owned the Indianapolis Colts for over 20 years?

Answer: Irsay

The Irsay family owned the Colts since moving to Indianapolis in 1984. Jim Irsay assumed the reigns after his father Robert's death in 1998.
5. What was the combined win-loss record for the Colts after the first three seasons (1984-1986) in Indianapolis?

Answer: 12 - 36

The 1986 season started 0-13 and a coaching change took place. The Colts went to the playoffs in 1987.
6. What coach drafted Peyton Manning in 1998?

Answer: Jim Mora

Peyton was the first pick of the overall draft in 1998 as a quarterback out of the University of Tennessee. He's the son of Archie and Olivia Manning. Archie also was an NFL quarterback.
7. When the Colts won Super Bowl XLI, who was the MVP?

Answer: Peyton Manning

An odd fact is that Indianapolis became the first team that played home games in a dome, to win a Super Bowl in an outdoor stadium.
8. Who coached the Indianapolis Colts to their Super Bowl win?

Answer: Tony Dungy

Tony Dungy was the first African-American coach to win a Super Bowl. The Colts beat the Bears in 2006 with a score of 29-17.
9. Which of these former players are in the NFL Pro Football Hall of Fame as an "Indianapolis" Colt?

Answer: Eric Dickerson

Eric was elected to the Hall of Fame in 1999. He was a running back that played college ball at Southern Methodist and was a first round draft pick by the Los Angeles Rams in 1983. Lenny Moore, Art Donovan and Johnny Unitas are in the Hall of Fame as Baltimore Colts.
10. What is the name of the home field for the 2008 Colts?

Answer: Lucas Oil Stadium

Lucas Oil Stadium is new stadium which has a retractable roof.
Source: Author jaknginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Indianapolis Colts Tough
2. The 2006 Colts - World Champions! Difficult
3. Colts Football Difficult
4. Indianapolis Colts 2006 Very Difficult
5. Colts History Difficult
6. Indianapolis Colts Tough
7. Indianapolis Colts 2008 Very Difficult
8. NFL Teams and Home Cities Very Easy
9. Franchises of the NFL Very Easy
10. Short NFL Easier
11. History of NFL Franchises Difficult
12. Find The NFL Team: Pt.2 Average

2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us