FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Indianapolis Colts
Quiz about Indianapolis Colts

Test yourself! Take this Indianapolis Colts Quiz | NFL Teams


Any true fan could pass this quiz.

A multiple-choice quiz by canes22088. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Indianapolis Colts

Author
canes22088
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
280,118
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
609
- -
Question 1 of 10
1. How many touchdowns did the Colts score in the 2006 season? Hint


Question 2 of 10
2. How many yards did Peyton Manning throw for in Superbowl XLI? Hint


Question 3 of 10
3. Which coach did not lead the Colts to a Super Bowl? Hint


Question 4 of 10
4. Who kicked the winning field goal to give the Colts the victory in Super Bowl V? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the MVP in Super Bowl V? Hint


Question 6 of 10
6. What Colt was the first to return a fumble 95 yards for a touchdown? Hint


Question 7 of 10
7. What Colt was first to return 4 punts for a touchdown during their Colt career? Hint


Question 8 of 10
8. In 1975 the Colts had the 3rd overall pick in the NFL Draft. They selected a Guard from North Carolina named Ken Huff. He would play for 8 good years with the Colts, but they passed on a Hall of Fame Running Back. Who was that star taken with the 4th pick in 1975? Hint


Question 9 of 10
9. Peyton Manning's first professional game was a preseason contest against the Seahawks in 1998. During that game he threw his very first professional pass. What was the result of that pass? Hint


Question 10 of 10
10. Hard hitting Colt Safety Bob Sanders and talented Tight End Dallas Clark were teammates at what college? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many touchdowns did the Colts score in the 2006 season?

Answer: 50

17 rushing touchdowns, 31 passing TDs, 1 return TD, and 1 defensive TD
2. How many yards did Peyton Manning throw for in Superbowl XLI?

Answer: 247

He threw for 247 yards with 1 touchdown and 1 interception.
3. Which coach did not lead the Colts to a Super Bowl?

Answer: Weeb Ewbank

Shula and Dungy won Superbowls, and Don McCafferty lead them there but came up short.
4. Who kicked the winning field goal to give the Colts the victory in Super Bowl V?

Answer: Jim O'Brien

Jim O'Brien made a 32 yard field goal to secure the victory in Super Bowl V. Toni Linhart, Lou Michaels, and George Hunt were all players for the Colts but they were not kickers.
5. Who was the MVP in Super Bowl V?

Answer: Chuck Howley

Dallas linebacker Chuck Howley became the first defensive player to be named Most Valuable Player in a Super Bowl. But the honor had a hollow ring for Howley, who also became the first player from a losing team to be named MVP.
6. What Colt was the first to return a fumble 95 yards for a touchdown?

Answer: Chukie Nwokorie

Nwokorie rumbled 95 yards at the New York Jets in 2001.
Coryatt ran 78 yards with a fumble at Pittsburgh on 18-Sep-94. Bennett ran 75 yards with a fumble against The Oilers on 4-Sep-94. Emtman intercepted Dan Marino in Miami in 1992 and raced 90 yards to seal a Colt victory.
7. What Colt was first to return 4 punts for a touchdown during their Colt career?

Answer: Clarence Verdin

Verdin returned punts and kickoffs for the Colts from 1988-93. He also saw action as a wide receiver. He caught 80 passes for 7 TDs during his years with the Colts. His 16.2 yard per catch average shows he was a deep threat. His speed and elusiveness made him fun to watch and a threat to score every time he touched the ball.
8. In 1975 the Colts had the 3rd overall pick in the NFL Draft. They selected a Guard from North Carolina named Ken Huff. He would play for 8 good years with the Colts, but they passed on a Hall of Fame Running Back. Who was that star taken with the 4th pick in 1975?

Answer: Walter Payton

The Colts had a very good running back in Lydell Mitchell and thus felt no need to draft Walter Payton. Walter is one the very greatest players of alltime. He would have looked good with horseshoes on his helmet.
9. Peyton Manning's first professional game was a preseason contest against the Seahawks in 1998. During that game he threw his very first professional pass. What was the result of that pass?

Answer: A touchdown to Marvin Harrison

Manning hit Harrison on a slant pass and Marvin raced 48 yards to the endzone. It was just a small look into the future as these two would go on to rewrite the Colt and NFL record books.
10. Hard hitting Colt Safety Bob Sanders and talented Tight End Dallas Clark were teammates at what college?

Answer: Iowa

They were both Hawkeyes and became the Colts top draft pick in successive drafts. Clark was taken in 2003 with the 24th pick. Sanders was selected in 2004 with the 44th pick. Both became starters immediately and later helped lead the Colts to Super Bowl XLI
Source: Author canes22088

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. All About the Colts Average
2. The 2006 Colts - World Champions! Difficult
3. Colts History Difficult
4. Colts Football Difficult
5. Indianapolis Colts Tough
6. Indianapolis Colts 2008 Very Difficult
7. Indianapolis Colts 2006 Very Difficult
8. Can You Locate The NFL Team? Average
9. NFL Teams Very Easy
10. NFL Franchises Tough
11. You Pick the Team Tough
12. What Was That US Football Team Called Again? Average

2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us