FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NFL Teams
Quiz about NFL Teams

NFL Teams | 10 Question Sports Match Quiz


Test how well you know the 2016 NFL teams by matching the city to its team!

A matching quiz by Lav3nd3r. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Teams

Author
Lav3nd3r
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
384,077
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1573
Last 3 plays: Guest 166 (10/10), Guest 209 (10/10), Guest 108 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Atlanta  
  Falcons
2. Cincinnati  
  Dolphins
3. Pittsburgh  
  Saints
4. Miami  
  Colts
5. Indianapolis  
  Bengals
6. New York  
  Cowboys
7. New Orleans  
  Giants
8. Washington  
  Patriots
9. New England  
  Steelers
10. Dallas  
  Redskins





Select each answer

1. Atlanta
2. Cincinnati
3. Pittsburgh
4. Miami
5. Indianapolis
6. New York
7. New Orleans
8. Washington
9. New England
10. Dallas

Most Recent Scores
Apr 12 2024 : Guest 166: 10/10
Apr 11 2024 : Guest 209: 10/10
Apr 10 2024 : Guest 108: 10/10
Apr 10 2024 : Guest 72: 10/10
Apr 07 2024 : Guest 172: 8/10
Apr 03 2024 : Guest 174: 10/10
Apr 03 2024 : Guest 172: 10/10
Mar 29 2024 : Guest 162: 10/10
Mar 27 2024 : tmac93024: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Atlanta

Answer: Falcons

The Falcons were established on June 30, 1965. According to the Atlanta-Journal constitution, the mascot of the team was suggested by a 66-year-old retired schoolteacher named Julia Elliot who chose it because of the bird's pride and courage. Some well-known Falcons include Julio Jones, Matt Ryan, and Michael Vick.
2. Cincinnati

Answer: Bengals

The Bengals were established in 1967 by Paul Brown. Paul Brown also coached the Cleveland Browns. In 2000, Paul Brown Stadium was built in downtown Cincinnati along the river and in 2002 the team joined the AFC North league. Some notable players are Andy Dalton, Chad "Ochocinco" Johnson, and Norman Julius "Boomer" Esiason.
3. Pittsburgh

Answer: Steelers

The Steelers were founded as the Pittsburgh Pirates on July 8, 1933 by Art Rooney. The name was later changed to the Pittsburgh Steelers in 1940. The Steelers entered the AFC North division in 2002, and some of their rivals are the Cleveland Browns, Baltimore Ravens, and Cincinnati Bengals. Some notable players are Ben Roethlisberger, Antonio Brown, and La'Veon Bell.
4. Miami

Answer: Dolphins

The Dolphins were established in 1966 and won two back-to-back championships in 1973 and 1974. The Dolphins had a live mascot named Flipper, who was removed to cut-back costs in 1968. In the movie "Ace Ventura: Pet Detective", the detective (Jim Carrey) was investigating the missing Dolphins mascot, Snowflake. Notable players include Dan Marino, Ryan Tannehill, and Ndamukong Suh.
5. Indianapolis

Answer: Colts

The Colts, originally in Baltimore, were established in 1953. Later, the Colts' original stadium, Memorial Stadium, needed upgrades, however the City of Baltimore refused to make them, causing game attendance to decline. The owner at the time, James Irsay, tried to convince the city but when refused he started to look elsewhere.

Indianapolis offered to create a huge stadium for the Colts, so in 1984 the team was relocated there. Some notable players include Peyton Manning, Andrew Luck, and T.Y. Hilton.
6. New York

Answer: Giants

The Giants were established in 1925 by Tim Mara, 35 years before the Jets were established. The Giants are named after the baseball team of the same name and are among the few NFL teams that do not have a mascot. Notable players include Eli Manning, Odell Beckham Jr., and Dominique Rodgers-Cromartie.
7. New Orleans

Answer: Saints

The Saints joined the NFL franchise in 1966. Their logo is a fleur-de-lis, which generally represented French royalty. The team's playing field, the Superdome, famously housed victims of Hurricane Katrina. Some of the Saints notable players are Drew Brees, Mark Ingram Jr., and Jahri Evans.
8. Washington

Answer: Redskins

The Redskins were established in 1932 and began in Boston before relocating to Washington DC five years later. They joined the NFC East in 1970 and won Super Bowl championships in 1982, 1987, and 1991. Some notable players are Robert Griffin III, Pierre Garcon, and Kendall Fuller.
9. New England

Answer: Patriots

The Patriots were established in 1959 in Boston. They became the New England Patriots in 1971, after the name "Bay State Patriots" was rejected by the NFL. Some notable players are Tom Brady, Rob Gronkowski, and LeGarrette Blount.
10. Dallas

Answer: Cowboys

The Cowboys were established in 1960. The Cowboys relocated from Texas Stadium in Irving, Texas to the AT&T Stadium Arlington, TX in 2009. AT&T Stadium was among the top five largest stadiums in the NFL. Some notable players are Dez Bryant, Tony Romo, and Dak Prescott.
Source: Author Lav3nd3r

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Fifiona81 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us