FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Indianapolis Colts
Quiz about Indianapolis Colts

Indianapolis Colts Multiple Choice Quiz | 10 Questions


Some questions on the history of the Colts from their beginnings in Baltimore to their recent past in Indianapolis.

A multiple-choice quiz by Dizart. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Indianapolis Colts

Author
Dizart
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
143,210
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1948
- -
Question 1 of 10
1. Which league did the Colts play in, before joining the NFL in 1950? Hint


Question 2 of 10
2. The Baltimore Colts first ever NFL regular season victory was against which team? Hint


Question 3 of 10
3. Baltimore defeated the New York Giants in the famous 1958 NFL Championship game; who scored the winning touchdown in overtime? Hint


Question 4 of 10
4. Which division did the Colts play in in 1969, before the AFL-NFL merger the following season? Hint


Question 5 of 10
5. Baltimore defeated Dallas in Super Bowl V. Who kicked the winning Field Goal? Hint


Question 6 of 10
6. The Colts last home game in Baltimore was on 18th December, 1983, against which opponent? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of the owner who moved the Colts to Indianapolis? Hint


Question 8 of 10
8. Who in 2002, set a Colts`s single-season record for passing yards? Hint


Question 9 of 10
9. The Colts lost the 1995 AFC Championship game to which team? Hint


Question 10 of 10
10. Which player on the Colts 2002 roster, did NOT attend Virginia Tech? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 27 2024 : Guest 73: 1/10
Mar 23 2024 : Guest 69: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which league did the Colts play in, before joining the NFL in 1950?

Answer: All-America Football Conference

The Colts played in the AAFC from 1946 to 1949.
2. The Baltimore Colts first ever NFL regular season victory was against which team?

Answer: Green Bay Packers

The Colts 41-21 victory on 5th November, 1950, was their sole win in a disappointing 1-11 debut season.
3. Baltimore defeated the New York Giants in the famous 1958 NFL Championship game; who scored the winning touchdown in overtime?

Answer: Alan Ameche

The Colts won 23-17 at Yankee Stadium, in the first ever Sudden Death OT game in NFL history.
4. Which division did the Colts play in in 1969, before the AFL-NFL merger the following season?

Answer: Coastal

Baltimore`s divisional rivals were Atlanta, Los Angeles, and San Francisco.
5. Baltimore defeated Dallas in Super Bowl V. Who kicked the winning Field Goal?

Answer: Jim O`Brien

The Colts won 16-13 on 16th January, 1971, at the Orange Bowl in Miami.
6. The Colts last home game in Baltimore was on 18th December, 1983, against which opponent?

Answer: Houston Oilers

The Colts won 20-10 in front of just 20,418 fans.
7. What was the name of the owner who moved the Colts to Indianapolis?

Answer: Robert Irsay

The Colts moved overnight on March 28th, 1984.
8. Who in 2002, set a Colts`s single-season record for passing yards?

Answer: Peyton Manning

Manning passed for 4,413 yards in 2000.
9. The Colts lost the 1995 AFC Championship game to which team?

Answer: Pittsburgh Steelers

The Steelers won 20-16 on January 14th, 1995.
10. Which player on the Colts 2002 roster, did NOT attend Virginia Tech?

Answer: Mike Vanderjagt

Vanderjagt attended the University of West Virginia.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. All About the Colts Average
2. The 2006 Colts - World Champions! Difficult
3. Colts History Difficult
4. Colts Football Difficult
5. Indianapolis Colts Tough
6. Indianapolis Colts 2008 Very Difficult
7. Indianapolis Colts 2006 Very Difficult
8. Can You Locate The NFL Team? Average
9. NFL Teams Very Easy
10. NFL Franchises Tough
11. You Pick the Team Tough
12. Which NFL Team Am I? Tough

4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us