FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Somalia Quizzes, Trivia and Puzzles
Somalia Quizzes, Trivia

Somalia Trivia

Somalia Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Africa

Fun Trivia
4 Somalia quizzes and 40 Somalia trivia questions.
1.
Somalia  A SemiArid Land in the Horn of Africa Located in the Horn of Africa, Somalia is often depicted in the media as a war-torn country that is plagued with widespread poverty. Though having less than 2% of arable lands, Somalia is noted for its glorious past and amazing geography facts.
Easier, 10 Qns, Matthew_07, Aug 17 21
Easier
Matthew_07 gold member
Aug 17 21
990 plays
2.
Some Somalia Facts
  Some Somalia Facts   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Some questions about the geography of Somalia; I hope you enjoy the quiz.
Average, 10 Qns, ramonesrule, Jan 01 21
Average
ramonesrule gold member
Jan 01 21
167 plays
3.
  The Surprising Country of Somalia   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Located in the Horn of Africa, at one time Somalia was an important center for commerce in the ancient world. Let's take a look at this country that entered the 21st century with hope for a new future and better life for its people.
Average, 10 Qns, dcpddc478, Jul 03 19
Average
dcpddc478
Jul 03 19
3476 plays
4.
  Somalia Facts    
Multiple Choice
 10 Qns
Somalia featured in the excellent Ridley Scott movie, "Black Hawk Down". It was this movie that intrigued me into making this quiz!
Average, 10 Qns, Pariah, Mar 28 20
Average
Pariah
Mar 28 20
2785 plays

Somalia Trivia Questions

1. Which continent does Somalia lie in?

From Quiz
Somalia Facts

Answer: Africa

Somalia is a coastal country, lying on the Indian Ocean. It has borders with three countries; Kenya lies to the south-west, Ethiopia lies to the west, and Djibouti lies to the north-west.

2. For thousands of years Somalia was referred to as "Regio Aromatica", because it was believed to be the home of which of the traditional gifts for the baby Jesus?

From Quiz The Surprising Country of Somalia

Answer: Myrrh

Somalia was held in high esteem by many other ancient societies, including the powerful Egyptians. The country was believed to be the original home of myrrh and also incense. Myrrh was a dried resin that was highly valued for its aromatic properties and for medicinal purposes.

3. In 2000, what kind of government did Somalia have?

From Quiz Somalia Facts

Answer: No permanent national government

Numerous clan and subclan factions were vying for power in Somalia in 2000.

4. Which 20th century Italian leader reputedly sent people whom he wished to be rid of to the capital city Mogadiscio?

From Quiz The Surprising Country of Somalia

Answer: Benito Mussolini

When the Italian despot Mussolini wanted to be rid of someone, he was rumored to have sent them to Somalia's capital city to assist in their disappearance. Enzo Ferrari was the founder of the sports car company that is named after him. Federico Fellini was a famous Italian film director. George Napolitano is a noted photographer who specializes in taking pictures of professional wrestling. Also, as a note, it must be stressed that there are at least six spelling variations for this city.

5. What is the capital city of Somalia?

From Quiz Somalia Facts

Answer: Mogadishu

Addis Ababa is the capital city of Ethiopia, Djibouti is the capital city of Djibouti, and Nairobi is the capital city of Kenya.

6. What is the 'official' language of Somalia?

From Quiz Somalia Facts

Answer: Somali

Italian and English are spoken in Somalia but Somali, along with Arabic, is the official language.

7. In ancient times, Somalia was known as what?

From Quiz The Surprising Country of Somalia

Answer: Kingdom of Punt

Highly respected by the ancient Egyptians and Mycenaean Greeks, the Kingdom of Punt enjoyed lucrative trade status due to its strategic position on the Horn of Africa. The country had a lucrative trade in its famous frankincense, cattle, ebony and incense.

8. What is the major religion of Somalia?

From Quiz The Surprising Country of Somalia

Answer: Islam

Islam is the majority religion in Somalia, and has served as a basis for every constitution written in the country since it declared independence. Somalia is home to many ancient mosques, and its culture is heavily influenced by its practice of Islam.

9. Which ethnic group is the largest of the ethnic composition of Somalia?

From Quiz Somalia Facts

Answer: Somali

The Somalis make up about 85% of the ethnic composition of Somalia, Bantus make up about 14%, and there are about 30,000 Arabs in Somalia.

10. What is the population of Somalia?

From Quiz Somalia Facts

Answer: Around 15 million

This is category 20359
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.