FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  TimorLeste Quizzes, Trivia and Puzzles
  TimorLeste Quizzes, Trivia

Timor-Leste Trivia

Timor-Leste Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia

Fun Trivia
3 Timor-Leste quizzes and 30 Timor-Leste trivia questions.
1.
Lets Tour TimorLeste
  Let's Tour Timor-Leste   best quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
In 2002, The Democratic Republic of Timor-Leste (short form Timor-Leste, sometimes called East Timor) was established as the first new nation of the 21st century. Here's a brief look at some points of interest.
Easier, 10 Qns, looney_tunes, Apr 03 18
Recommended for grades: 9,10,11,12
Easier
looney_tunes editor
Apr 03 18
3695 plays
2.
TimorLeste  Land of the Sleeping Crocodile
  Timor-Leste - Land of the Sleeping Crocodile   best quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
A popular Timorese legend tells the poignant story of how the landmass of Timor-Leste was formed from a giant crocodile. What else does this tiny Asian nation have to offer apart from its world-class diving spots and fine organic coffee? Enjoy!
Easier, 10 Qns, Matthew_07, Jan 21 23
Easier
Matthew_07 gold member
Jan 21 23
975 plays
3.
  Timor-Leste    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about a newborn country named Timor-Leste.
Average, 10 Qns, kontol_panjang, Jun 11 23
Average
kontol_panjang
Jun 11 23
2613 plays
Related Topics
  East Timor History [History] (2 quizzes)


Timor-Leste Trivia Questions

1. What is the capital of Timor-Leste?

From Quiz
Timor-Leste

Answer: Dili

Dili, has the highest population in Timor-Leste of around 200,000 people. Atambua is a city at Nusa Tenggara Barat, Indonesia. Komoro is known as old Dili International Airport. Denpasar, as we know is a big city in Bali, Indonesia.

2. What are the official languages of Timor-Leste?

From Quiz Timor-Leste

Answer: Tetum and Portuguese

Tetum (native Timor language) and Portuguese both officially have been used since May 20, 2002 after achieving full independence. Bahasa Indonesia and English are also widely spoken at the borders, but not as official languages.

3. Where was the first president of Timor-Leste, Xanana Gusmao, born?

From Quiz Timor-Leste

Answer: Manatuto, Portuguese Timor

He was born as José Alexandre Gusmao, June 20, 1946 at Manatuto, Portuguese Timor (now Timor-Leste). In May 1993, Gusmao was convicted and sentenced to life imprisonment by the Indonesian Government. Although he is not released until late 1999, Gusmao successfully led the resistance from within prison.

4. From 1975 until 2002, Timor-Leste once was a part of ______ .

From Quiz Timor-Leste

Answer: Indonesia

Timor-Leste was part of Indonesian province from 1975 until 2002. It was known as Timor Timur or East Timor province. Before 1975, Portugal occupied Timor Leste.

5. What was meant to be the name of Timor-Leste's first airline?

From Quiz Timor-Leste

Answer: Kakoak Air

Kakoak Air was to be the first flag carrier from Timor-Leste, a joint venture between Merpati Nusantara (Indonesia) and the Timor government. They had two CASA 212 fleets, flights from Dili to Kupang, Darwin and local airports.

6. The old international airport in Dili was named Komoro, do you know what name replaced it?

From Quiz Timor-Leste

Answer: Presidente Nicolau Lobato International Airport

It is the Presidente Nicolau Lobato International Airport, formerly known as Komoro International Airport. The new airport has been operating since May 2006. Unfortunately this airport cannot accomodate heavy aircraft e.g Airbus 319 or Boeing 737.

7. What is the main currency of Timor-Leste?

From Quiz Timor-Leste

Answer: US Dollar

The US Dollar is main currency at this country. It was introduced in 2000 to replace Indonesian Rupiah.

8. What is the Timor-Leste internet country code?

From Quiz Timor-Leste

Answer: .tl

Before .tl, it was .tp (officially used January 2006). .tp is being phased out.

9. What is the highest peak in Timor-Leste?

From Quiz Timor-Leste

Answer: Mount Ramelau

The highest point is Mount Ramelau also known as Mount Tatamailau at 2963 metres or 9721 feet.

This is category 20409
Last Updated Jun 18 2024 11:31 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.