FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about TimorLeste
Quiz about TimorLeste

Timor-Leste Trivia Quiz


This is a quiz about a newborn country named Timor-Leste.

A multiple-choice quiz by kontol_panjang. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia
  8. »
  9. Timor-Leste

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
244,095
Updated
Jun 11 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2615
Last 3 plays: Guest 14 (9/10), Guest 78 (5/10), Guest 120 (0/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the capital of Timor-Leste? Hint


Question 2 of 10
2. What are the official languages of Timor-Leste? Hint


Question 3 of 10
3. Where was the first president of Timor-Leste, Xanana Gusmao, born? Hint


Question 4 of 10
4. From 1975 until 2002, Timor-Leste once was a part of ______ . Hint


Question 5 of 10
5. What was meant to be the name of Timor-Leste's first airline? Hint


Question 6 of 10
6. The old international airport in Dili was named Komoro, do you know what name replaced it? Hint


Question 7 of 10
7. What is the main currency of Timor-Leste? Hint


Question 8 of 10
8. Which color is not seen on Timor-Leste's flag? Hint


Question 9 of 10
9. What is the Timor-Leste internet country code? Hint


Question 10 of 10
10. What is the highest peak in Timor-Leste? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 05 2024 : Guest 14: 9/10
Jun 25 2024 : Guest 78: 5/10
Jun 15 2024 : Guest 120: 0/10
May 29 2024 : Guest 13: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the capital of Timor-Leste?

Answer: Dili

Dili, has the highest population in Timor-Leste of around 200,000 people. Atambua is a city at Nusa Tenggara Barat, Indonesia. Komoro is known as old Dili International Airport. Denpasar, as we know is a big city in Bali, Indonesia.
2. What are the official languages of Timor-Leste?

Answer: Tetum and Portuguese

Tetum (native Timor language) and Portuguese both officially have been used since May 20, 2002 after achieving full independence. Bahasa Indonesia and English are also widely spoken at the borders, but not as official languages.
3. Where was the first president of Timor-Leste, Xanana Gusmao, born?

Answer: Manatuto, Portuguese Timor

He was born as Josť Alexandre Gusmao, June 20, 1946 at Manatuto, Portuguese Timor (now Timor-Leste). In May 1993, Gusmao was convicted and sentenced to life imprisonment by the Indonesian Government. Although he is not released until late 1999, Gusmao successfully led the resistance from within prison.
4. From 1975 until 2002, Timor-Leste once was a part of ______ .

Answer: Indonesia

Timor-Leste was part of Indonesian province from 1975 until 2002. It was known as Timor Timur or East Timor province. Before 1975, Portugal occupied Timor Leste.
5. What was meant to be the name of Timor-Leste's first airline?

Answer: Kakoak Air

Kakoak Air was to be the first flag carrier from Timor-Leste, a joint venture between Merpati Nusantara (Indonesia) and the Timor government. They had two CASA 212 fleets, flights from Dili to Kupang, Darwin and local airports.
6. The old international airport in Dili was named Komoro, do you know what name replaced it?

Answer: Presidente Nicolau Lobato International Airport

It is the Presidente Nicolau Lobato International Airport, formerly known as Komoro International Airport. The new airport has been operating since May 2006. Unfortunately this airport cannot accomodate heavy aircraft e.g Airbus 319 or Boeing 737.
7. What is the main currency of Timor-Leste?

Answer: US Dollar

The US Dollar is main currency at this country. It was introduced in 2000 to replace Indonesian Rupiah.
8. Which color is not seen on Timor-Leste's flag?

Answer: green

The flag has a rectangular red background with one yellow triangle on the left hand side with a black triangle overlaying the yellow one. In the center of black triangle there is a five pointed white star.
9. What is the Timor-Leste internet country code?

Answer: .tl

Before .tl, it was .tp (officially used January 2006).
.tp is being phased out.
10. What is the highest peak in Timor-Leste?

Answer: Mount Ramelau

The highest point is Mount Ramelau also known as Mount Tatamailau at 2963 metres or 9721 feet.
Source: Author kontol_panjang

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us