FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A brief tour of Southeast Asia
Quiz about A brief tour of Southeast Asia

A brief tour of Southeast Asia Quiz


Some general questions on a geographically and culturally diverse area of the world.

A multiple-choice quiz by Owd_Potter. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia

Author
Owd_Potter
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
352,989
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
699
- -
Question 1 of 10
1. Thailand has held its capital at four different sites since the 13th century. Where was the first capital established? Hint


Question 2 of 10
2. During the Vietnam war this landlocked country was the most heavily bombed country, per capita. Hint


Question 3 of 10
3. Malaysia has land borders with how many other countries? Hint


Question 4 of 10
4. Shwedagon Pagoda, with its 325 ft high gilded and diamond encrusted stupa, is purported to be the oldest Buddhist site in the world. Where can it be found? Hint


Question 5 of 10
5. What is the approximate length of the Philippines coastline? Hint


Question 6 of 10
6. This volcano, located between the Indonesian islands of Java and Sumatra, was responsible for the loudest naturally occurring noise in modern history. Hint


Question 7 of 10
7. Which ancient monument, a UNESCO world heritage cultural site, can be found at Siem Reap in Cambodia? Hint


Question 8 of 10
8. A UNESCO world heritage site and one of the New7Wonders of Nature, comprises thousands of limestone karsts rising from the sea. Hint


Question 9 of 10
9. On which island, home to one of the oldest tropical rainforests on Earth, would you find the city of Bandar Seri Begawan? Hint


Question 10 of 10
10. You are partaking a 'Sling' in the Long Bar of a famous hotel bearing the name of the founder of this city state. Where are you? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 10 2024 : Guest 99: 6/10
May 18 2024 : Guest 184: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Thailand has held its capital at four different sites since the 13th century. Where was the first capital established?

Answer: Sukhothai

Ayutthaya was the second capital from the 14th century until 1767. Thonburi was the capital from 1767 until 1782 when it was combined with Rattanakosin as Krung Thep, the Thai name for Bangkok. Bangkok has been the capital of Thailand since 1782.
2. During the Vietnam war this landlocked country was the most heavily bombed country, per capita.

Answer: Laos

Laos is bordered to the north by China, to the south by Cambodia, to the east by Vietnam, and to the west by Thailand and Myanmar (Burma).
More ordnance was dropped on Laos than was dropped during WW2. It is estimated some 260 million bombs were dropped, 25% of which failed to detonate.
3. Malaysia has land borders with how many other countries?

Answer: 3

Malaysia is divided into mainland 'peninsular' Malaysia and Borneo (Sabah & Sarawak). Peninsular Malaysia has a land border with Thailand in the north, whilst on Borneo, Malaysia shares borders with Indonesia and Brunei.
Peninsular Malaysia is also bordered by Singapore in the south, but this is a maritime border.
4. Shwedagon Pagoda, with its 325 ft high gilded and diamond encrusted stupa, is purported to be the oldest Buddhist site in the world. Where can it be found?

Answer: Yangon, Myanmar

The magnificent Shwedagon Pagoda with its gilded stupas, numerous temples, statues and relics is believed to be around 2,500 years old.
5. What is the approximate length of the Philippines coastline?

Answer: 36,000 km

The Philippines is an archipelago comprising of approximately 7,100 islands located in the South China Sea. It is prone to typhoons, earthquakes and volcanic activity.
6. This volcano, located between the Indonesian islands of Java and Sumatra, was responsible for the loudest naturally occurring noise in modern history.

Answer: Krakatau

Krakatau erupted in 1883. The final cataclysmic explosion in which the entire volcano was totally destroyed was heard over 3000 miles away. 'Anak Krakatau' (Son of Krakatau) has emerged from beneath the waves and as of 2012 stands at approximately 800m. It continues to grow at a rate of a few metres per year.
7. Which ancient monument, a UNESCO world heritage cultural site, can be found at Siem Reap in Cambodia?

Answer: Angkor Wat

Angkor Wat is the most significant of the many hundreds of individual temples comprising Angkor.
Borobudur and Prambanan are both world heritage cultural sites located on Java in Indonesia.
Preah Vihear temple is in Preah Vihear province of Cambodia close to its border with Thailand.
8. A UNESCO world heritage site and one of the New7Wonders of Nature, comprises thousands of limestone karsts rising from the sea.

Answer: Ha Long bay

Ha Long Bay covers an area of approximately 1,500 km2 in northeast Vietnam, close to the border with China.
9. On which island, home to one of the oldest tropical rainforests on Earth, would you find the city of Bandar Seri Begawan?

Answer: Borneo

Bandar Seri Begawan is the capital of Brunei. Borneo is shared by Brunei, Malaysia and Indonesia. Historically covered in dense tropical rainforest, it is home to the orangutan and many other endangered species.
10. You are partaking a 'Sling' in the Long Bar of a famous hotel bearing the name of the founder of this city state. Where are you?

Answer: Singapore

Of course you are enjoying a Singapore sling, a gin based cocktail, in the Raffles Hotel. A tourist 'must do' activity traditionally taken at sundown.
Founded by Sir Stamford Raffles in 1819, Singapore is now a leading financial centre and one of the busiest ports in the world.
Source: Author Owd_Potter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us