FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About Asia
Quiz about All About Asia

All About Asia! Trivia Quiz


This is a quiz generally all about the largest continent, Asia. Click on the answer that you believe is correct. I hope you enjoy! Good luck!

A multiple-choice quiz by CAGeoBee. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia

Author
CAGeoBee
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,046
Updated
Jan 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
980
Last 3 plays: Guest 38 (8/10), Guest 184 (10/10), Guest 136 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which central Asian country, with the cities of Tashkent and Namangan, is one of the two doubly landlocked countries in the world? Hint


Question 2 of 10
2. Which eastern/central Asian country, bordering China, is one of the least densely populated countries in the world? Hint


Question 3 of 10
3. Which country, spanning two continents, has identified the Kurdistan Workers' Party, or PKK, as a terrorist group? Hint


Question 4 of 10
4. Which country, which has the city of Surabaya, also has land on the second largest island on the planet? Hint


Question 5 of 10
5. What island country, south of Taiwan, has a major religion of Roman Catholicism, and is prone to typhoons because of its location? Hint


Question 6 of 10
6. What teardrop shaped island country has maritime borders with the Maldives, and another country to its north? Hint


Question 7 of 10
7. What southeast Asian country is home to the Tonle Sap lake, a lake which floods to over five times its size during the monsoon season? Hint


Question 8 of 10
8. Which extremely populated country constituted a one-child policy in order to control its population? Hint


Question 9 of 10
9. Which very densely populated country separated from Pakistan in 1971? Hint


Question 10 of 10
10. Which country, with more than 6,000 islands, has the metropolitan region with the world 's largest population? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 38: 8/10
May 18 2024 : Guest 184: 10/10
May 11 2024 : Guest 136: 5/10
Apr 11 2024 : Guest 119: 8/10
Apr 06 2024 : SKEEerra: 9/10
Apr 02 2024 : Guest 45: 6/10
Mar 30 2024 : PurpleComet: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which central Asian country, with the cities of Tashkent and Namangan, is one of the two doubly landlocked countries in the world?

Answer: Uzbekistan

Uzbekistan is a central Asian country, bordering Kazakhstan, Turkmenistan, Tajikistan, Afghanistan, and Kyrgystan, which are all landlocked countries. It has a large population of about 30 million people.
2. Which eastern/central Asian country, bordering China, is one of the least densely populated countries in the world?

Answer: Mongolia

Mongolia is the 19th largest country in the world with an area of 603,909 sq mi., but only has a population of about two million people. This makes it the least densely populated country in the world.
3. Which country, spanning two continents, has identified the Kurdistan Workers' Party, or PKK, as a terrorist group?

Answer: Turkey

Kurds compose about 10-23% of Turkey's total population. Turkey's population is about 75 million. The Kurds are mainly found in the eastern and southeastern parts of the country.
4. Which country, which has the city of Surabaya, also has land on the second largest island on the planet?

Answer: Indonesia

Indonesia has the provinces of Papua and West Papua on the island of New Guinea. Papua New Guinea is located on the eastern half of the island which is the second largest island in the world.
5. What island country, south of Taiwan, has a major religion of Roman Catholicism, and is prone to typhoons because of its location?

Answer: Philippines

The Philippines lies in the South China Sea, and is closest to Taiwan, Vietnam, and the island of Borneo. Many typhoons occur in the Philippines during the months of June to October.
6. What teardrop shaped island country has maritime borders with the Maldives, and another country to its north?

Answer: Sri Lanka

Sri Lanka is a country south of India that lies in the Indian Ocean, near the equator. It has a population of twenty million. It has a tropical, and hot climate because of its position right above the equator.
7. What southeast Asian country is home to the Tonle Sap lake, a lake which floods to over five times its size during the monsoon season?

Answer: Cambodia

During the monsoon season, which is generally from June to September, the Tonle Sap river flows into the lake of the same name. The lake floods from its regular size of 3,000 km to more than 16,000 km!
8. Which extremely populated country constituted a one-child policy in order to control its population?

Answer: China

China, the most populated country in the world, made a one-child policy to control its population. This one-child policy was started by the Chinese government in 1978, and implemented in 1979. It began to be phased out in the middle of the second decade of the 21st century.
9. Which very densely populated country separated from Pakistan in 1971?

Answer: Bangladesh

Bangladesh, the 9th most densely populated country in the world, was once known as East Pakistan. It gained independence and separated from Pakistan in 1971.
10. Which country, with more than 6,000 islands, has the metropolitan region with the world 's largest population?

Answer: Japan

Japan's capital, Tokyo, has the largest metropolitan area in the world with 30 million people. It also has four major inhabited islands; Honshu, the largest, Hokkaido, Shikoku, and Kyushu.
Source: Author CAGeoBee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us