FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Name That Country In Asia
Quiz about Name That Country In Asia

Name That Country In Asia! Trivia Quiz


I give you some interesting facts about a country, you tell me which country it is. It's that simple. Good luck.

A multiple-choice quiz by AlMonkey. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia

Author
AlMonkey
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
28,774
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
6266
Last 3 plays: Guest 104 (10/10), Guest 38 (8/10), Guest 175 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. This mountainous country is located on four major islands and many smaller ones. It has the city with the biggest metropolitan area in the world and the roller coaster famous for its Esses and the 130R turn. Hint


Question 2 of 10
2. What predominantly Christian country is located completely in Asia? It is on an archipelago and its capital is Manila. Hint


Question 3 of 10
3. This country is mostly desert. It is the largest country on the largest peninsula in the world. Hint


Question 4 of 10
4. This country's capital is called The Venice of the East. The country also contains many beaches and the Isthmus of Kra. Hint


Question 5 of 10
5. This country, which contains part of the Hindu Kush range, is on the west side of famous Khyber Pass. Hint


Question 6 of 10
6. This country, the largest landlocked country in the world, moved its capital northward in 1998. Hint


Question 7 of 10
7. This country is on an island in the Persian Gulf. Hint


Question 8 of 10
8. This country, whose capital is in the Elburz mountains, is the world's largest producer of pistachios. Hint


Question 9 of 10
9. This country contains the city once called Xanadu and the Tarim Pendi desert. Hint


Question 10 of 10
10. Name the only island in the world that is a part of three different independent countries.

Answer: (One Word (It's in Asia of course))

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 104: 10/10
May 23 2024 : Guest 38: 8/10
May 21 2024 : Guest 175: 5/10
May 17 2024 : Guest 184: 9/10
May 14 2024 : 4le4h: 6/10
May 12 2024 : Guest 78: 5/10
May 11 2024 : Guest 136: 5/10
May 11 2024 : Guest 45: 5/10
May 01 2024 : Guest 185: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This mountainous country is located on four major islands and many smaller ones. It has the city with the biggest metropolitan area in the world and the roller coaster famous for its Esses and the 130R turn.

Answer: Japan

The roller coaster, with a great view of Mount Fuji, has 8 inversions! A very wild ride.
2. What predominantly Christian country is located completely in Asia? It is on an archipelago and its capital is Manila.

Answer: Philippines

Indonesia is also an archipelago and its capital, Jakarta, is also on a bay, but Indonesians are mostly Muslim.
3. This country is mostly desert. It is the largest country on the largest peninsula in the world.

Answer: Saudi Arabia

Saudi Arabia's capital is Riyadh.
4. This country's capital is called The Venice of the East. The country also contains many beaches and the Isthmus of Kra.

Answer: Thailand

Thailand's capital, Bangkok, came to be called The Venice of the East because of its many canals and waterways.
5. This country, which contains part of the Hindu Kush range, is on the west side of famous Khyber Pass.

Answer: Afghanistan

Khyber Pass was a strategic point in many wars, ancient and modern. It is part of the Afghanistan-Pakistan border.
6. This country, the largest landlocked country in the world, moved its capital northward in 1998.

Answer: Kazakhstan

7. This country is on an island in the Persian Gulf.

Answer: Bahrain

Bahrain, a rather small country, is a monarchy only 267 square miles in area.
8. This country, whose capital is in the Elburz mountains, is the world's largest producer of pistachios.

Answer: Iran

9. This country contains the city once called Xanadu and the Tarim Pendi desert.

Answer: China

10. Name the only island in the world that is a part of three different independent countries.

Answer: Borneo

A part of Malaysia, a part of Indonesia, and the country of Brunei are located on Borneo.
Source: Author AlMonkey

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us