FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Geography Bee III
Quiz about Geography Bee III

Geography Bee III Trivia Quiz


More questions I've found laying around ... all of these are about the largest continent, Asia.

A multiple-choice quiz by TrailBlazer34. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
70,354
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3315
Last 3 plays: Guest 49 (6/10), Guest 45 (4/10), PurpleComet (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What island in the Japanese archipelago is the most important to the country of Japan? Hint


Question 2 of 10
2. Lebanon, a Middle Eastern country on the Mediterranean Sea, has two main religious groups, one of which is Islam. What is the other major religion of Lebanon? Hint


Question 3 of 10
3. The Sabah and Sarawak regions provide a unique variety of plants and animals. What country do the Sabah and Sarawak regions belong to? Hint


Question 4 of 10
4. What type of physical geography feature is Indonesia's Krakatoa? Hint


Question 5 of 10
5. What country's Caspian sea coast is known as 'The Land of Fire' because of the numerous flames coming off the oil wells in the sea? Hint


Question 6 of 10
6. What region in China is known as the 'Roof of the World'?

Answer: (One Word)
Question 7 of 10
7. What country on the Arabian Peninsula has coastlines on both the Gulf of Aden and Red Sea? Hint


Question 8 of 10
8. The Zagros and Alborz mountain ranges are in what country? Hint


Question 9 of 10
9. What Asian archipelago in the Indian Ocean is being threatened by the rise of ocean waters? Hint


Question 10 of 10
10. What oddball eastern Asian archipelago's most commonly used language is English and main religion is Christianity? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : Guest 49: 6/10
Apr 09 2024 : Guest 45: 4/10
Mar 30 2024 : PurpleComet: 7/10
Mar 22 2024 : Guest 152: 5/10
Feb 17 2024 : Guest 115: 4/10
Feb 14 2024 : Peter2375: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What island in the Japanese archipelago is the most important to the country of Japan?

Answer: Honshu

Tokyo, the center in Asia and the world of technology and also the cultural center of Japan, is on the central island of Honshu.
2. Lebanon, a Middle Eastern country on the Mediterranean Sea, has two main religious groups, one of which is Islam. What is the other major religion of Lebanon?

Answer: Christianity

Lebanon, the only Middle Eastern country without any region of desert land, was home to the ancient culture of the Phoenicians whose claim to fame was the alphabet and their purple dyes.
3. The Sabah and Sarawak regions provide a unique variety of plants and animals. What country do the Sabah and Sarawak regions belong to?

Answer: Malaysia

The Sabah and Sarawak are both on Malaysia's Borneo territory in the eastern region. Borneo has the record for the island with the most countries on it - Brunei, Malaysia, and Indonesia.
4. What type of physical geography feature is Indonesia's Krakatoa?

Answer: Volcanic island

The volcano Krakatoa, the world's biggest eruption, occurred in 1883. It spread ashes all the way across the world and darkened the sky in some places.
5. What country's Caspian sea coast is known as 'The Land of Fire' because of the numerous flames coming off the oil wells in the sea?

Answer: Azerbaijan

Azerbaijan, a country in the Caucasian mountain range, has discovered oil in the Caspian Sea off the coasts of its capital, Baku.
6. What region in China is known as the 'Roof of the World'?

Answer: Tibet

7. What country on the Arabian Peninsula has coastlines on both the Gulf of Aden and Red Sea?

Answer: Yemen

The Gulf of Aden separates the country of Somalia from the Arabian Peninsula while the Red Sea, named for its red seaweed, separates Africa from the Arabian Peninsula.
8. The Zagros and Alborz mountain ranges are in what country?

Answer: Iran

9. What Asian archipelago in the Indian Ocean is being threatened by the rise of ocean waters?

Answer: Maldives

The Maldives, whose average height is only six feet, are predicted to be submerged by the ocean in the next 50-200 years, depending on global warming and the melting of ice in Antarctica.
10. What oddball eastern Asian archipelago's most commonly used language is English and main religion is Christianity?

Answer: Philippines

These factors are due to the fact that the United States and Spain both owned Philippines for some time and apparently their effects have lasted longer than expected. The official language is Filipino.
Source: Author TrailBlazer34

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us