FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Asian Compass
Quiz about Asian Compass

Asian Compass Trivia Quiz


I am taking a whirlwind tour around Asia, but I have lost my bearings. Please tell me which direction I need to go to get to my next destination. I will give you the departure point and destination and you need to tell me which compass direction to take.

A multiple-choice quiz by daaardvark. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia

Author
daaardvark
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
258,908
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1366
Last 3 plays: Guest 184 (7/10), Guest 206 (3/10), ZWOZZE (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. If I am in Beijing and I want to go to Tokyo which direction should I take? Hint


Question 2 of 10
2. After a few sakes in Tokyo I decide to head to Manila. Which direction do I have to go? Hint


Question 3 of 10
3. From a friend in Manila I hear that Bangkok is also a great city to visit. To get to Bangkok from Manila in which direction should I go? Hint


Question 4 of 10
4. There are too many tourists in Bangkok, so I set out for Rangoon where I have heard that it is somewhat quieter. Which direction will take me to Rangoon? Hint


Question 5 of 10
5. Which direction will take me from Rangoon if I wish to travel to Chengdu? Hint


Question 6 of 10
6. After burning my mouth in Chengdu I decide to burn my skin in Singapore. What direction is Singapore from Chengdu? Hint


Question 7 of 10
7. I changed too much money in Singapore so I decided to travel to Bangar Seri Begawan where the Singapore dollar is also used. What direction will my flight take? Hint


Question 8 of 10
8. From Bandar Seri Begawan I decide that I want to visit Angkor Wat. To get to Angkor Wat I need to go via Phnom Penh. Which direction should I take? Hint


Question 9 of 10
9. Full of the adventure spirit I return to Phnom Penh from Angkor Wat to board a flight to Ulan Bator. In what direction is Ulan Bator? Hint


Question 10 of 10
10. Ulan Bator is too far from the water so I decide to head to the port of Pusan. In which direction do I need to travel to get to Pusan from Ulan Bator? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : Guest 184: 7/10
May 10 2024 : Guest 206: 3/10
May 07 2024 : ZWOZZE: 2/10
May 06 2024 : stephedm: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If I am in Beijing and I want to go to Tokyo which direction should I take?

Answer: East

In Chinese, Beijing means 'north capital', the word for Tokyo means 'east capital' so logically Tokyo is to the east of Beijing. China has Beijing, Nanjing and Xian, three cities that represent north, south and west capitals. Tokyo (the east capital) is in Japan.
2. After a few sakes in Tokyo I decide to head to Manila. Which direction do I have to go?

Answer: South-west

Manila is the capital city of the Philippines and, like Japan, the Philippines is made up of several islands on the Pacific rim. It is southwest of Japan.
3. From a friend in Manila I hear that Bangkok is also a great city to visit. To get to Bangkok from Manila in which direction should I go?

Answer: West

Bangkok is the capital of Thailand. These two cities are warm and sunny for most of the year. If you are planning a trip to Asia, these are two places that you definitely want to visit. There are lots of good, cheap bars in both.
4. There are too many tourists in Bangkok, so I set out for Rangoon where I have heard that it is somewhat quieter. Which direction will take me to Rangoon?

Answer: North West

Rangoon was the capital of Burma (formally Myanmar). The infamous Burma railway between Bangkok and Rangoon was built in WWII by 260,000 Allied prisoners and Asian workers and resulted in 116,000 deaths. The capital of Myanmar was moved to the city of Naypyidaw in 2005.
5. Which direction will take me from Rangoon if I wish to travel to Chengdu?

Answer: North East

Chengdu is in central China and famous for its hot Szechuan style food.
6. After burning my mouth in Chengdu I decide to burn my skin in Singapore. What direction is Singapore from Chengdu?

Answer: South

Singapore is also famous for being HOT, the weather that is. This is because Singapore is just one degree north of the equator. The population of Singapore is close to 100% urbanised as very little of the population lives in anything close to a rural setting.

There are some uninhabited islands close to Singapore which are rural though. The name of the capital is also the name of the country.
7. I changed too much money in Singapore so I decided to travel to Bangar Seri Begawan where the Singapore dollar is also used. What direction will my flight take?

Answer: North East

Bangar Seri Begawan is the capital of Brunei and they also use the Singapore dollar as well as their own currency. There is a free amusement park in the city for its citizens so if you want to have a great day out it doesn't cost too much anyway.
8. From Bandar Seri Begawan I decide that I want to visit Angkor Wat. To get to Angkor Wat I need to go via Phnom Penh. Which direction should I take?

Answer: North West

Angkor Wat is in Cambodia and contains the ruins of an ancient temple and one of the most amazing places in the world. The temple has been placed on the World Heritage List. Cambodia has sadly been ravaged by war for centuries and the infrastructure is very poor. The best way to get to Angkor is to take a flight from the capital. Phnom Penh is the capital city of Cambodia.
9. Full of the adventure spirit I return to Phnom Penh from Angkor Wat to board a flight to Ulan Bator. In what direction is Ulan Bator?

Answer: North

Whilst Phnom Penh in Cambodia is nice and warm, Ulan Bator in Mongolia is a long way north and very cold. Mongolia is a great place to visit but don't visit in winter.
10. Ulan Bator is too far from the water so I decide to head to the port of Pusan. In which direction do I need to travel to get to Pusan from Ulan Bator?

Answer: South-east

I think Pusan in Korea is one of the nicest cities in Asia. It is also the biggest port in South Korea and at the end of December 2006 it boasted a population of over 3.6 million people.
Source: Author daaardvark

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us