FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Biggest Islands In Asian Countries
Quiz about Biggest Islands In Asian Countries

Biggest Islands In Asian Countries Quiz


In this quiz I want you to name the biggest island of some Asian countries.

A multiple-choice quiz by author. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia

Author
author
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
81,611
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Difficult
Avg Score
10 / 20
Plays
1492
- -
Question 1 of 20
1. OK. Biggest island in China? (excluding Taiwan which is claimed by China). Hint


Question 2 of 20
2. What is the largest island in South Korea? Hint


Question 3 of 20
3. Name the biggest island in Japan? Hint


Question 4 of 20
4. The biggest island in India? Hint


Question 5 of 20
5. Now we go to the Philippines. Which is the largest island there? Hint


Question 6 of 20
6. To Thailand now. Name the largest island in Thailand. Hint


Question 7 of 20
7. The largest island in Burma? Hint


Question 8 of 20
8. What is the largest island in Vietnam? Hint


Question 9 of 20
9. Now to Taiwan. Biggest island is of course Taiwan itself, but apart from that? Hint


Question 10 of 20
10. Apart from Borneo (shared with Malaysia and Brunei) and New Guinea (shared with Papua-New Guinea), what would be the biggest island of Indonesia? Hint


Question 11 of 20
11. And what is the biggest island of Malaysia, apart from Borneo, which is shared with Indonesia and Brunei? I want the largest island which is not shared with another country. Hint


Question 12 of 20
12. Now to East Timor. Apart from Timor Island itself (shared between Indonesia and Republic of East Timor), which is the biggest island? Hint


Question 13 of 20
13. Now to Yemen. Which is the largest island there? Hint


Question 14 of 20
14. The largest island in Iran? Hint


Question 15 of 20
15. The largest island in Oman? Hint


Question 16 of 20
16. What is the largest island in Saudi Arabia? Hint


Question 17 of 20
17. And now to Sri Lanka. What is the biggest island excluding the main Sri Lankan island itself? Hint


Question 18 of 20
18. Next question: What is the largest island in Russia (European part also included)? Hint


Question 19 of 20
19. Now to Azerbaijan. Name the largest island there? Hint


Question 20 of 20
20. And finally: what is the largest island in Turkmenistan? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. OK. Biggest island in China? (excluding Taiwan which is claimed by China).

Answer: Hainan

Pop. 7,3 mill. Capital: Haikou.
2. What is the largest island in South Korea?

Answer: Cheju

Pop. 300.000, capital: Cheju. Tourism.
3. Name the biggest island in Japan?

Answer: Honshu

Pop. 101 mill. Cap.Tokyo. Other cities include Yokohama, Osaka, Kobe, Nagoya and Hiroshima.
4. The biggest island in India?

Answer: Middle Andaman

Population of Andaman and Nicobar Islands: 380.000.
Capital: Port Blair.
5. Now we go to the Philippines. Which is the largest island there?

Answer: Luzon

The island also includes Philippines capital Manila. Pop.33 mill.
6. To Thailand now. Name the largest island in Thailand.

Answer: Phuket

Capital: Phuket. Pop. 250.000. Tourism.
7. The largest island in Burma?

Answer: Ramree

Chief city: Kyaukpyu.
8. What is the largest island in Vietnam?

Answer: Phu Quoc

Chief city: Phu Quoc.
9. Now to Taiwan. Biggest island is of course Taiwan itself, but apart from that?

Answer: Quemoy (Chinmen)

This is a fortified island just outside Chinese mainland.
10. Apart from Borneo (shared with Malaysia and Brunei) and New Guinea (shared with Papua-New Guinea), what would be the biggest island of Indonesia?

Answer: Sumatra

Pop. 40 mill. Chief city: Palembang.
11. And what is the biggest island of Malaysia, apart from Borneo, which is shared with Indonesia and Brunei? I want the largest island which is not shared with another country.

Answer: Banggi

Sebatik is bigger, but it is shared with Indonesia.
12. Now to East Timor. Apart from Timor Island itself (shared between Indonesia and Republic of East Timor), which is the biggest island?

Answer: Atauro

13. Now to Yemen. Which is the largest island there?

Answer: Socotra

Chief city: Hadiboh.
14. The largest island in Iran?

Answer: Qeshm

Chief city: Queshm.
15. The largest island in Oman?

Answer: Masirah

The island is in the Arabian Sea.
16. What is the largest island in Saudi Arabia?

Answer: Farasan al Kabir

The island is in the Red Sea.
17. And now to Sri Lanka. What is the biggest island excluding the main Sri Lankan island itself?

Answer: Velanai

The island is just outside Jaffna on the north coast.
18. Next question: What is the largest island in Russia (European part also included)?

Answer: Sakhalin

Pop. 600.000. Capital Yuzhno-Sakhalinsk.
19. Now to Azerbaijan. Name the largest island there?

Answer: Ciloy

Also spelled Zhiloy. Ciloy, or Ciloy Adasi, is Azeri/Turkish spelling. Adasi means island. The island is in the Caspian Sea.
20. And finally: what is the largest island in Turkmenistan?

Answer: Ogurga

In Russian Ogurga is called Ostrov Ogurchinskiy. Ostrov means island. This island is also in the Caspian Sea.
Source: Author author

This quiz was reviewed by FunTrivia editor nerthus before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us