FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Paraguay Quizzes, Trivia and Puzzles
 Paraguay Quizzes, Trivia

Paraguay Trivia

Paraguay Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. South America

Fun Trivia
6 Paraguay quizzes and 60 Paraguay trivia questions.
1.
Paraguay  The Heart of South America
  Paraguay - The Heart of South America   best quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
A country of diverse landscapes, Paraguay offers spectacular natural wonders - from serene savanna to lush forests to idyllic rolling hills. Let's explore and see what else this hidden gem of South America has to offer. Enjoy!
Easier, 10 Qns, Matthew_07, Mar 20 23
Easier
Matthew_07 gold member
Mar 20 23
124 plays
2.
A Handy Guide to Paraguay
  A Handy Guide to Paraguay   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Are you after some basic facts about Paraguay? Then this quiz on the South American country might be just the thing you need. Try it and find out...
Average, 10 Qns, Fifiona81, May 05 15
Average
Fifiona81 editor
491 plays
3.
Picturing Paraguay
  Picturing Paraguay   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
This quiz takes a tour through the South American country of Paraguay. Let's see what there is to see.
Average, 10 Qns, suomy, Jun 18 15
Average
suomy
203 plays
4.
The Heartbeat of South America
  The Heartbeat of South America!    
Photo Quiz
 10 Qns
Paraguay is a land-locked country in South America. Because of its location in the center of the continent it is often nicknamed the "Heart of South America." Can you answer some general questions about this beautiful country?
Average, 10 Qns, coachpauly, Jun 18 15
Average
coachpauly
270 plays
5.
  Che Paraguay    
Multiple Choice
 10 Qns
This beautiful country has a sordid and interesting past as well as fascinating and curious citizens. Test your mettle on this little quiz.
Average, 10 Qns, WilkeCollins, Oct 06 23
Average
WilkeCollins
Oct 06 23
2815 plays
6.
  9 for 10 - Paraguay    
Multiple Choice
 10 Qns
Answer the first nine questions about Paraguay correctly and the first letter of each answer will spell the answer to the last question.
Average, 10 Qns, minch, Feb 11 23
Average
minch gold member
Feb 11 23
1092 plays

Paraguay Trivia Questions

1. What are the two official languages of Paraguay?

From Quiz
Che Paraguay

Answer: Guarani and Spanish

Guarani is an indigenous tongue and pretty unique to Paraguay. Spanish is spoken in businesses and in formal settings, but Guarani is spoken in the homes of nearly everyone.

2. What country lies to the south of Paraguay?

From Quiz 9 for 10 - Paraguay

Answer: Argentina

Bolivia lies to the north of Paraguay, and Brazil to the east. In area Paraguay is a little larger than the state of California. (157,000sq.mi.)

3. What is the Anglicised spelling of the Guarani word for water?

From Quiz Che Paraguay

Answer: y

Mbaracaya is the word for cat, jagua means dog, sy means mother and, yes, y is the word for water. The famous Iguassu Falls on the Brazil-Argentina border actually means Big Water--y for water and guazu for big. The word "y" is pronounced like a grunt that is a little like what a weightlifter would say upon attempting a big lift. Its not a pretty sound.

4. What is the largest ethnic group in Paraguay?

From Quiz 9 for 10 - Paraguay

Answer: Mestizo

95% of the population are mestizos, people of mixed Indian and Spanish heritage.

5. What is the capital of Paraguay?

From Quiz 9 for 10 - Paraguay

Answer: Asuncion & Asunción

Asunción, which is Paraguay's largest city, is near the border with Argentina at the confluence of the rivers Paraguay and Picomayo.

6. Jose Luis Chilavert, one of Paraguay's most celebrated soccer players, played which position for the national team?

From Quiz Che Paraguay

Answer: Goalkeeper

Chilavert, known for his fiery temper, was also considered to be one of the best taker of free kicks in the world and often scored goals. He was also considered to be one of the great goalkeepers in the world and for many years played for the Argentine team of Velez Sarsfeld.

7. With which nation did Paraguay fight the Chaco War(1928-1935)?

From Quiz Che Paraguay

Answer: Bolivia

Paraguayans are quite proud of themselves for "winning" this war, and they claim that their bilingual ability proved to be the deciding factor. They could understand the Bolivians' Spanish, but the Bolivians had difficulty understanding their Guarani. Nevertheless, Paraguay's male population was devastated by the war. This came after the destruction of the War of the Triple Alliance. To say the least, Paraguay had just a few good men remaining.

8. What tourist attraction is near where the Paraguay, Brazil and Argentina borders meet? (It is not actually in Paraguay.)

From Quiz 9 for 10 - Paraguay

Answer: Iguacu Falls

The Iguacu river is a tributary of the Paraná river. The falls occur shortly before the Iguacu reaches the Brazilian border. There is not just one fall, but a series of low falls averaging about 200 feet in height.

9. Paraguay is surrounded by other countries and has no sea coast. What is the geographical term for this?

From Quiz 9 for 10 - Paraguay

Answer: landlocked

The only other landlocked country in South America is Bolivia. Paraguay's only connection to the sea is the Paraguay river which joins the Uruguay river and then forms the Rio de Plata estuary.

10. What city in Paraguay is located the furthest south?

From Quiz Che Paraguay

Answer: Pilar

Pilar is a very distant outpost on the Paraguay River south of Asuncion.

11. Paraguay belongs to the OAS. A stands for American S stands for States. What does the O stand for?

From Quiz 9 for 10 - Paraguay

Answer: organization & organisation

The Organization of American States was founded in 1948. Paraguay was one of the 21 founding members.

12. On which Paraguayan river are two of the largest dams in the world found?

From Quiz Che Paraguay

Answer: Parana

The two dams are the Itaipu Dam located near Ciudad del Este and the Yacyreta Dam located West of Encarnacion. Both are enormous and provide power to both Argentina and Brazil as well as Paraguay.

13. The first letters of the nine correct answers spell the name an animal to be found in Paraguay.

From Quiz 9 for 10 - Paraguay

Answer: Armadillo

The armadillo is an armoured mammal found not only in Paraguay but in other parts of South America, Central America and the southern USA.

This is category 9999
Last Updated May 18 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.