FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
WW2 Armor Quizzes, Trivia and Puzzles
WW2 Armor Quizzes, Trivia

WW2 Armor Trivia

WW2 Armor Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. World War II

Fun Trivia
40 WW2 Armor quizzes and 400 WW2 Armor trivia questions.
1.
  World War II Weapons   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz about some of the more famous weapons of World War II. Hopefully you will learn some new things about the weapons soldiers fought with in places like Stalingrad, Normandy, the Ardennes, Iwo Jima, and Okinawa.
Average, 10 Qns, baller7194, May 19 17
Average
baller7194
5772 plays
2.
  WWII Infantry Weapons   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A short quiz on infantry weapons used by both the Allies and Axis nations.
Tough, 10 Qns, gunter_viezenz, May 17 16
Tough
gunter_viezenz
6640 plays
3.
  Questions on Tanks of World War II   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Questions about armored fighting vehicles used by the different combatants of the Second World War.
Tough, 10 Qns, vanha, May 02 21
Tough
vanha
May 02 21
5639 plays
4.
  The T-34: A True Soviet Icon   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The T-34 medium tank was arguably the finest armored fighting vehicle ever produced. Its rugged and simple design enabled it to be produced quickly and cheaply - an armored winner with few rivals.
Average, 10 Qns, boxjaw, Mar 01 08
Average
boxjaw gold member
2339 plays
5.
  WWII Armoured Fighting Vehicles : 2   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second WWII Armoured Fighting Vehicles quiz. Unlike the previous one this is going to have a focus: German AFVs. (Yes this includes halftracks)
Tough, 10 Qns, gunter_viezenz, Apr 04 16
Tough
gunter_viezenz
3299 plays
6.
  WWII Armor   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Second World War Tanks and Armored Fighting Vehicles (A.F.V.'s).
Tough, 10 Qns, qazuhb, Feb 27 14
Tough
qazuhb
7220 plays
7.
  Tanks in the European Theatre   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is quiz about the various tanks of the European Theatre of WWII.
Average, 10 Qns, greg84, May 30 08
Average
greg84
4023 plays
8.
  Tanks   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
On the behemoths of all sides in the war.
Average, 10 Qns, scotty74, May 28 13
Average
scotty74
4009 plays
9.
  World War Two Small Arms   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A short quiz about weapons used during the Second World War with a few tidbits of knowledge about each.
Difficult, 10 Qns, vanha, Feb 27 11
Difficult
vanha
4401 plays
10.
  Infantry Weapons of World War II   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is another quiz on the weapons used in World War II.
Average, 10 Qns, baller7194, Jun 22 12
Average
baller7194
3881 plays
trivia question Quick Question
On the M13/40 and M14/41 Italian tanks, how long was training given to the crew?

From Quiz "Tanks"




11.
  The Tank Destroyer Menace   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the various tank destroyers of World War II.
Average, 10 Qns, kabeesh, Feb 27 10
Average
kabeesh
2328 plays
12.
  Weapons of WWII    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz for all the history buffs out there who think they know everything about the weaponry of World War II.
Average, 10 Qns, gtownhoyas, Aug 12 11
Average
gtownhoyas
4436 plays
13.
  The Panzers: German Armour in WWII    
Multiple Choice
 10 Qns
The Panzer Division was the striking arm of the German Army in WWII. This quiz is about an arm of service that changed warfare forever.
Average, 10 Qns, beterave, Mar 30 11
Average
beterave
923 plays
14.
  Tanks of World War II: 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
Tanks were only in their infancy in the interwar years. After Hitler openly defied the Treaty of Versailles and had tanks built, the other major nations had to race to keep up. Note: MBT in this quiz stands for 'Main battle tank'.
Tough, 10 Qns, matthewpokemon, Nov 05 21
Tough
matthewpokemon gold member
Nov 05 21
1257 plays
15.
  WWII Armoured Fighting Vehicles : 3   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Back for a third and possibly last instalment. Topic: WWII American AFVs.
Average, 10 Qns, Gunter_Viezenz, Feb 17 19
Average
Gunter_Viezenz
Feb 17 19
2760 plays
16.
  WW2 Weapons and Vehicles    
Multiple Choice
 10 Qns
I hope you enjoy. It shouldn't be all that hard. :)
Tough, 10 Qns, panzers, Mar 24 23
Tough
panzers
Mar 24 23
3793 plays
17.
  Tanks of World War Two   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
From its uncertain and tentative beginnings on the tortured soil of France in 1916 to the advanced technological armoured wonders of today, the tank has played a role in virtually all conflicts since the Somme.
Average, 10 Qns, MrRadt, Apr 14 17
Average
MrRadt
354 plays
18.
  Panzerwaffe    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz on the German Panzer (armored) forces prior to and during World War Two.
Difficult, 15 Qns, malomente, Sep 06 06
Difficult
malomente
2852 plays
19.
  WWII Armoured Fighting Vehicles : 1   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A brief quiz about WWII armoured fighting vehicles.
Tough, 10 Qns, gunter_viezenz, Dec 20 09
Tough
gunter_viezenz
2216 plays
20.
  Tiger 1 Tank    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz on one of the most formidable pieces of armor of World War II, the Tiger 1 main battle tank.
Average, 10 Qns, DelGriffith, Mar 20 13
Average
DelGriffith
2291 plays
21.
  WW2 Tanks    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a general quiz about tanks of World War II.
Tough, 10 Qns, teagueanddave, Oct 16 18
Tough
teagueanddave
Oct 16 18
2769 plays
22.
  WWII Infantry Weapons: 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second WWII infantry weapon quiz. I have given some of the questions a slightly different twist and I hope you enjoy.
Difficult, 10 Qns, Gunter_Viezenz, May 09 11
Difficult
Gunter_Viezenz
2427 plays
23.
  Odd Weapons of WW2    
Multiple Choice
 10 Qns
A quizzical quiz on the odd and irregular weapons of WW2.
Difficult, 10 Qns, currahee, Nov 08 19
Difficult
currahee
Nov 08 19
1987 plays
24.
  Panzer Divisions In France: Myths and Realities    
Multiple Choice
 10 Qns
The image of the vaunted German panzer divisions in the West as combat ready units eagerly awaiting an Allied invasion in Normandy is far from the truth. This quiz addresses the state of the panzer divisions in the West.
Average, 10 Qns, Uspech3da, Oct 22 20
Average
Uspech3da
Oct 22 20
60 plays
25.
  Which Tank am I?    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz you will read the description of a tank used in WW2. You must then select the correct answer from the those given.
Tough, 10 Qns, crosenfield, Oct 11 16
Tough
crosenfield
590 plays
26.
  British WWII Weapons    
Multiple Choice
 10 Qns
A quick quiz on the various weapons used by the British during the Second World War.
Difficult, 10 Qns, Yin717, Mar 13 12
Difficult
Yin717
606 plays
27.
  Allied Armor in WWII    
Multiple Choice
 10 Qns
The Allies used an assortment of armoured fighting vehicles during WWII. This quiz is about some of the AFV used.
Average, 10 Qns, beterave, Mar 29 11
Average
beterave
623 plays
28.
  German Armor of WW2    
Multiple Choice
 10 Qns
Tanks of all shapes and sizes generally easy but some hard.
Tough, 10 Qns, ssace, Jun 09 11
Tough
ssace
868 plays
29.
  Famous and Infamous Panzer Divisions    
Multiple Choice
 10 Qns
The Panzer Division fought on every major front during WWII. Some fought bravely and honorably, and some not so honorably.
Tough, 10 Qns, beterave, Feb 25 16
Tough
beterave
340 plays
30.
  Tanks & Vehicles of WWII    
Multiple Choice
 10 Qns
Hundreds, if not thousands of different variants of tanks, infantry carriers, tank destroyers, self-propelled guns and so on were designed and produced during WWII. This quiz covers just a few facts on those vehicles.
Average, 10 Qns, MastahCheef117, Jan 14 11
Average
MastahCheef117
739 plays
31.
  Tanks of WWII    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the best Allied and Axis tanks in WWII.
Tough, 10 Qns, JamesJ8997, May 10 16
Tough
JamesJ8997
744 plays
32.
  German Small Arms of World War II    
Multiple Choice
 5 Qns
This quiz will test your knowledge of Germany's dreaded small arms.
Average, 5 Qns, experten45, Sep 20 08
Average
experten45
3136 plays
33.
  Armor Development and Use    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions about how the armor weapon developed during the war.
Tough, 10 Qns, Majorduck, Feb 06 16
Tough
Majorduck
261 plays
34.
  WW2 Armour    
Multiple Choice
 10 Qns
This is another quiz about tanks, but much more difficult than my previous one.
Difficult, 10 Qns, teagueanddave, Jan 30 09
Difficult
teagueanddave
1964 plays
35.
  WW2 British Weapons    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz may be hard to some, but I guarentee you will love this quiz and learn something new.
Very Difficult, 10 Qns, Currahee, Mar 16 11
Very Difficult
Currahee
1932 plays
36.
  Small Arms of WWII    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a test on your knowledge of the small arms of WWII.
Tough, 10 Qns, JamesJ8997, Apr 14 18
Tough
JamesJ8997
Apr 14 18
654 plays
37.
  German Equipment of World War II    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz for those with good knowledge of the German army equipment of WWII. The strong focus will be on armored vehicles.
Difficult, 10 Qns, Leuber, Feb 02 21
Difficult
Leuber
Feb 02 21
168 plays
38.
  Obscure Armored Vehicles    
Multiple Choice
 10 Qns
World War 2 obscure armored vehicles.
Difficult, 10 Qns, Saldytuwas, May 31 16
Difficult
Saldytuwas
241 plays
39.
  More Questions on German WWII Armor    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz features more questions on German WWII armor. It is a fascinating subject to me due to the wide variety of vehicles deployed, and the advance of technology throughout the war.
Difficult, 10 Qns, Leuber, Feb 10 21
Difficult
Leuber
Feb 10 21
174 plays
40.
  Tanks by Specifications    
Multiple Choice
 10 Qns
Guess the tanks by the given specifications!
Very Difficult, 10 Qns, Saldytuwas, May 30 16
Very Difficult
Saldytuwas
230 plays

WW2 Armor Trivia Questions

1. Which aspect of the Tiger I identifies it as a continuation of German pre-war tank design?

From Quiz
More Questions on German WWII Armor

Answer: The lack of sloped armor

Sloped armor was a prominent feature of the Soviet T-34, which clearly influenced later German designs like the Panther and the Tiger II (Königstiger). Sloped armor has the advantage of sometimes "bouncing off" incoming projectiles; also, the effective thickness is greater when faced with a horizontally incoming projectile.

2. There were two versions of the famous PzKpfW VI - the Tiger and Königstiger. Did they have the same gun?

From Quiz German Equipment of World War II

Answer: No, the Königstiger had a longer barrel

The longer barrel of the Königstiger made it even more effective against armored targets, as it increased the speed of the projectile. The Jagdpanther used this same version of the "88", the L/71 (71 calibers long,) as opposed to the L/56 mounted in the Tiger I.

3. This medium tank began production in 1940 and ultimately saw over 35,000 units produced. This tank had sloped armor, a relatively powerful engine and wide tracks. In its lifetime, it was produced with a 76mm and an 85mm main gun.

From Quiz Which Tank am I?

Answer: T-34

The T-34 was shockingly advanced for its time and its use of a 76mm gun and sloped armor made it formidable on the battlefield.

4. Mass: 29.6 metric tons Main gun: 76.2 mm Armor: up to 57 mm Engine power: 375 hp Top speed: 51 km/h Crew: 4 or 5 Total production: 6,406

From Quiz Tanks by Specifications

Answer: M10 GMC

The M10 3-inch Gun Motor Carriage was a US tank destroyer based on the M4 medium tank chassis. It was the most significant US tank destroyer by numbers built. Also the British gave it the nickname "Wolverine" which was not adopted by US soldiers like other nicknames, for example the M4 Sherman. Later on the vehicle was upgraded with a new turret and a powerful 90 mm gun, it was renamed to the M36 Jackson.

5. How many SU-100Y SPGs saw service?

From Quiz Obscure Armored Vehicles

Answer: 1

In December 1939 a vehicle was developed based on the T-100. It was intended to have a 152mm and would have been used as an assault tank. Later on it was proposed to arm it with a 130mm naval gun. In January 8, 1940 the plans were finalized. The only service it saw was during the defense of Moscow (1941-2).

6. What was the caliber of most tank guns at the start of the war?

From Quiz Armor Development and Use

Answer: 37-40 mm.

The Germans used the PZkv III (37mm), Panzer 35 (37mm), Panzer 38 (37mm). The British used the A9 Cruiser Mk I (40mm), A15 Crusader (40mm), Matilda II (40mm). The French used the FCM 36 (Char léger modèle 1936 FCM) (37mm), Renault R35 (Char léger modèle 1935 R) (37mm), Hotchkiss H35 light tank (37mm). Of course there are exceptions as some of the French tanks had bigger guns and there were few PZKV IV as well.

7. What was the SMLE's nickname?

From Quiz British WWII Weapons

Answer: Smelly

The Short Magazine Lee Enfield (SMLE) was first introduced in 1904 but wasn't official introduced until 1907. The barrel length was between that of its predecessor (the MLE) and the traditional carbine. It was openly criticised when first introduced as people felt it wouldn't fulfill any roll within the military as was too short to be as accurate as the MLE and too long to be used by the calvalry. However, as history as shown, the SMLE was not a failure.

8. What was the nickname given to the M4A3E8 Sherman tank by the Americans?

From Quiz Tanks of WWII

Answer: Easy Eight

The M4A3E8 was the late-war variant of the Sherman tank. It was given a more powerful high velocity 76mm gun, along with a muzzle break to dampen recoil, and a better suspension for a smoother ride.

9. What rifle did Gen. George S. Patton call, "the greatest battle implement ever devised?"

From Quiz Small Arms of WWII

Answer: M1 Garand

The M1 Garand is a gas-operated semi-automatic rifle developed by firearms genius John Garand. It was the standard issue rifle of the US military in WWII. It fired an 8-round clip of .30-06 rounds, which made a loud ping as it ejected after the last round was fired.

10. Which British Armoured Division used the Cromwell tank exclusively?

From Quiz Allied Armor in WWII

Answer: 7th Armoured Division

The 7th (Desert Rats) Armoured used the Cromwell tank exclusively. Although the Sherman was used by most other British and Commonwealth countries, the 7th used the Cromwell only.

11. Where did the 10th and 21st Panzer Divisions first face and defeat US combat troops during WWII?

From Quiz Famous and Infamous Panzer Divisions

Answer: Kasserine Pass

The 10th and 21st Panzer divisions first faced and defeated elements from the US II Corps at Kasserine Pass. The performance of US troops was so bad that Rommel remarked that the GIs were terrible soldiers. The one positive about the incident is that the new commanding officer of II Corps became George Patton.

12. Panzer Grenadiers usually accompanied the armour into battle riding in the Sdkfz 251 Hanomag. What sort of vehicle was that?

From Quiz The Panzers: German Armour in WWII

Answer: a half track

The Sdkfz 251 Hanomag was an armoured half track that carried an infantry squad. There were many variants of this AFV, but both German and Allied soldiers called it a Hanomag.

13. Which tank had a 128 mm gun during World War II?

From Quiz German Armor of WW2

Answer: Jagdtiger

The Jagdtiger was extremely large and was nearly too large for its gun which was an 128mm that could go through a house and knock out a tank on the other side!

14. This tank was a rather good one and is quite often called the best World War II era non-German tank. Do you remember what it was called?

From Quiz Tanks of World War II

Answer: T-34

The T-34 was a Soviet tank produced from 1940 to 1958 and was introduced to combat the latest German tanks. Production ended with a grand total of 84,070 (all models and variants included). The T-34's massive success is often credited to the sloping front armour, which stopped quite a few German tanks' shells.

15. Which tank destroyer was created by Ferdinand Porsche to fight in Operation Zitadelle, but suffered from many fatal problems?

From Quiz The Tank Destroyer Menace

Answer: Elefant

Operation Zitadelle, the third major campaign against Russia, was delayed by Hitler so the 90 Elefants could have their problems fixed. Even so, as the offensive began, the Elefants still had many bugs, both minor and major. One of the biggest problems was that although the gun was quite effective against armor, the Elefant had no defense against determined Soviet infantry anti-tank squads. Most of the Elefants were killed by the Soviet tank-killers, and the remainder were outfitted with machine guns and used as stopgaps for the rest of the war. The Nashorn was Germany's second attempt at a Panzerjäger, using the same chassis as a Hummel, which was a self-propelled artillery piece. The Jagdpanzer IV was a tank destroyer based on the versatile Panzer IV chassis.

16. George Patton always carried two pistols with handles made of what material?

From Quiz Infantry Weapons of World War II

Answer: Ivory

George Patton, in all of his photos, was seen carrying two ivory handled pistols on his left and right sides.

17. What machine gun was called "Hitler's buzzsaw"?

From Quiz World War II Weapons

Answer: MG42

MG42 (Germany) Length 122cm / 48in Weight 11.5kg / 25.4lb Muzzle velocity 750m / 2,475ft per second Cartridge 7.92mm Magazine 50-round belt Rate of fire 1,550 rounds per minute The MG34, though quite outstanding, was expensive to produce and as the war took its toll on national resources the MG42 came about as Germany's answer to the need for a simpler, mass-production machine gun. The emphasis was put on pressed-steel parts (like the MP40 sub-machine gun) rather than the highly engineered and machined construction of the MG34. What emerged from the design shops was a remarkable weapon. Far from a cheap cousin to the '34, the MG42 became the weapon of choice for frontline troops. Equally as reliable as its partner, this machine gun also possessed an astounding rate of fire. Nearly three times as fast as any other machine gun on the battlefield, the sound it made was something akin to a chain saw.

18. What designer's suspension system were incorporated in the T-34?

From Quiz The T-34: A True Soviet Icon

Answer: John Walter Christie

In 1916, John Walter Christie, an engineer and inventor, had developed a four wheeled gun carriage for the U.S. Army but his design was declined. Over the next few years he had other designs that were deemed not suitable for use in accordance with then current U.S. Army thinking and doctrine. One of the few Army officials who appreciated Christie's ideas was then Lt. Col. Patton, a cavalry officer who understood the need for fast and mobile armored fighting vehicles. Undeterred, Christie turned to Europe and touted his design to the Poles, English and Soviets. This was technically illegal because no approval was given by the War Department. In 1930 the Soviets obtained plans of a Christie design. Christie agreed to sell them 2 tanks (the M1931) that he had designed. The Soviets subsequently improved on these and produced the BT series of tanks which were even further refined and developed into the T-34. The Christie suspension was also used on the British Cruiser tanks such as the Crusader, Cromwell and Comet. The suspension incorporated large road wheels with no return rollers. Each wheel had its own spring loaded assembly, which gave the tank great speed and high mobility. Christie was born in River Edge, New Jersey on 6 May 1865. At the age of sixteen he worked at the Delamater Iron Works while taking classes at the Cooper Union. He became a consulting engineer for a number of steamship lines. In his spare time he worked on early submarine designs. He also developed and patented a turret design for naval artillery. His stubbornness and ability to offend many officials in the U.S. Army and ordinance establishment did not endear his innovations and designs to the fruition they deserved. He died in Falls Church, Virginia on 11 January 1944. Fuller was a British army officer and a foremost theorist of armored warfare. Hart was an English military historian and had a huge influence in the development of armored warfare and strategy. Malyshev was a Soviet politician who had a Soviet tank factory named after him.

19. How many rounds did the M1 Garand, invented by John Garand, hold in its clip (from 1932 on)?

From Quiz Weapons of WWII

Answer: 8

The M1 Garand, a semiautomatic rifle is one step up from a basic rifle. It held 8 rounds, so a soldier could fire 8 times without reloading.

20. Which was the anti-tank weapon whose name can be translated as 'armour fist'?

From Quiz WWII Infantry Weapons: 2

Answer: Panzerfaust

The Panzerfaust was a one time used as an anti-tank weapon although they arrempted to make a reloadable version. It was built in many variants each usually had the distance of the weapon increased. It was a very simple weapon and production continued in Berlin till the final days of the war.

21. Which Polish tank was based on the Vickers 6 ton?

From Quiz WWII Armoured Fighting Vehicles : 1

Answer: 7-TP

The 7-TP or more appropriately, the 7 Ton Polish, was originally intended to weigh 7 tons but was actually closer to 10.

22. What was the most common rifle used by the United States Marines when first engaging the Japanese?

From Quiz WWII Infantry Weapons

Answer: Springfield 1903

One of the oldest serving rifles in US army history, it was used as a sniper rifle until the 1960s.

23. This tank was the most common tank used by the Germans during the invasions of France and the Low Countries during the early part of the war.

From Quiz Tanks in the European Theatre

Answer: Panzer II

Though essentially obsolete, 1,000 Panzer IIs participated in the invasions of France and the Low Countries. The superior tactics of the Germans with sub-par tanks proved better than the superior tanks of the French.

24. The SAS/Commandos needed a rifle/carbine that was silenced for clandestine operations. They received one, and what was its name?

From Quiz Odd Weapons of WW2

Answer: De Lisle C

The De Lisle Commando carbine was developed in 1942 for commando operations. It featured the magazine and silenced barrel of the Colt M1911 and the woodwork and operation of the Lee Enfield No. 4 Rifle.

25. When the Germans made the Tiger, an order was given that no Tiger should fall into Allied hands, however a novice crew abandonded their Tiger. Why?

From Quiz WW2 Armour

Answer: It was hit by a Churchill

The Churchill tank was only made for infantry support so its gun was far too small to penetrate the Tigers huge frontal armour. A very lucky shot from a Churchill jammed the turret. (The shell scraped under the barrel and jammed under the turret). This Tiger can be seen in the Bovington Tank Museum, Dorest, England. (If you go just look under the barrel by the turret, the paint's missing).

26. Early in WW2 (1939-41), the British had only this weapon as a machine carbine.

From Quiz WW2 British Weapons

Answer: Thompson

The Lanchester Machine Carbine, which was produced from May 1941 on became the main weapon of the Royal Navy and of such 'irregular' groups as the SAS and Home Guard.

27. The M4 Sherman became the backbone of the Allied Armies, but which earlier tank was modified to create the Sherman?

From Quiz WW2 Tanks

Answer: M3 Grant

Over 50,000 Shermans were built during the course of the war.

28. Large numbers of the American M3 medium tank were supplied to the British and used in North Africa. What was the name given to these M3 tanks used in British service and built to British specifications?

From Quiz Tanks of World War II

Answer: Grant

The Grant was an interesting tank because its main armament was mounted in its hull. A much smaller anti-tank gun was housed in a revolving turret. The Grant was a welcome addition for the British Army in North Africa, whose mix of cruiser and infantry tanks were being outclassed by the German panzers. It was mechanically reliable and its 75mm main gun finally allowed the British to fight Rommel's Afrika-Korps on a more equal footing.

29. What was the U.S. Army's standard issue infantry rifle during WWII?

From Quiz World War Two Small Arms

Answer: M1 Garand

The .30 caliber M1 Garand was adopted by the U.S. Army in 1936 and was the first semi-automatic rifle ever widely adopted as a standard issue firearm. The M1903 Springfield was used by the U.S. during WWII, but was being phased out of service when fighting broke out. The semi-automatic M1941 Johnson competed against the Garand in testing trials, but only a small number originally made for the Dutch West India Colonies were used by USMC parachutists. Lee-Enfields armed British Tommies during both World Wars.

30. What technical designation was the Tiger tank given?

From Quiz Tiger 1 Tank

Answer: PzKpfw VI

The Tiger tank was designated PzKpfw VI. For those that do not know what "PzKpfw" stands for, it means "Panzerkampfwagen", German for "Armored battle car".

This is category 12595
Last Updated Jun 15 2024 5:48 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.