FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Hercule Poirot Quizzes, Trivia and Puzzles
Hercule Poirot Quizzes, Trivia

Hercule Poirot Trivia

Hercule Poirot Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Christie, Agatha

Fun Trivia
From "The Mysterious Affair at Styles" to "Curtain", you will find quizzes here on the work of the Belgian ex-policeman who prides himself on his little grey cells and his marvelous moustache.
116 Hercule Poirot quizzes and 1,624 Hercule Poirot trivia questions.
Sub-Categories:
Single Story Single Story (93 quizzes)
1.
  Use Your Little Grey Cells   best quiz  
Collection Quiz
 15 Qns
"If the little grey cells are not exercised, they grow the rust". Good advice from Agatha Christie's beloved detective!
Average, 15 Qns, MotherGoose, Jan 16 24
Average
MotherGoose editor
Jan 16 24
396 plays
2.
  Hercule Poirot Will Know    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your little grey cells, mon ami!
Easier, 10 Qns, VBookWorm, Jan 05 23
Easier
VBookWorm
Jan 05 23
511 plays
3.
The Clue That Helped Poirot to Find the Truth
  The Clue That Helped Poirot to Find the Truth!   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Poirot, the famous Belgian, had to deduce if a clue was important or unimportant, real or planted by someone. Are you also able to detect it? I used the British titles and tried not to give the murderer away. With an exception to question 10...
Average, 10 Qns, heidi66, Jul 01 20
Average
heidi66 gold member
Jul 01 20
544 plays
4.
  Match the Hercule Poirot Case to the Victim   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
You might be familiar with the many murderers Hercule Poirot has encountered, but do you remember the unfortunate (and some not-so-unfortunate) victims they have killed? Play this quiz and find out. Enjoy!
Average, 10 Qns, DeepHistory, May 18 18
Average
DeepHistory gold member
May 18 18
608 plays
5.
  Match the Hercule Poirot Case to the Culprit    
Match Quiz
 10 Qns
Hercule Poirot has proven to be the bane of many criminals, but here we shall dwell on just ten of them. Enjoy! (Warning: SPOILERS galore)
Easier, 10 Qns, DeepHistory, Feb 28 20
Easier
DeepHistory gold member
Feb 28 20
393 plays
6.
  Hercule Poirot Quiz Challenge   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A short quiz about the coolest detective ever invented and his cases. Good luck!
Tough, 10 Qns, PearlQ19, Feb 02 19
Tough
PearlQ19 gold member
Feb 02 19
3025 plays
7.
  All About Ariadne   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Ariadne Oliver is one of Agatha's most interesting side characters. Although she is never the "star" of a novel, she is a completely developed foil for Hercule Poirot, unlike Hastings and Miss Lemon, who are overshadowed by the little man.
Average, 10 Qns, raer, May 18 09
Average
raer
1512 plays
8.
  Hercule Poirot's A to Z (nearly!)   top quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
Poirot appeared in lots of full-length novels. He was the only one of Christie's detectives to be killed off. This quiz deals with the characters in the books, including the victims and murderers. Warning - spoilers ahead!
Average, 25 Qns, JaneMarple, Feb 16 09
Average
JaneMarple gold member
1571 plays
9.
  Captain Hastings   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I hope you enjoy my quiz on Hercule Poirot's faithful friend, Captain Hastings.
Average, 10 Qns, LindaC007, May 16 20
Average
LindaC007
May 16 20
1640 plays
10.
  The Tiny Little Details - About Hercule Poirot    
Multiple Choice
 10 Qns
You might be familiar with Hercule Poirot's famous cases, but what about the man himself? Small details of his life are revealed in the texts; this is a quiz on the private life and history of a great detective.
Easier, 10 Qns, Twotallgnome, Jun 18 22
Easier
Twotallgnome
Jun 18 22
274 plays
trivia question Quick Question
Where was Mrs Renauld found bound and gagged?

From Quiz "The Murder on the Links"




11.
  Poirot Catches Some Smaller Fry    
Multiple Choice
 10 Qns
Murder most foul was the crime Poirot commonly had to deal with. But what do you know about the other, smaller offences unearthed while looking out for the murder? Allow me to just steal your time, instead of killing it.
Average, 10 Qns, heidi66, Mar 16 22
Average
heidi66 gold member
Mar 16 22
452 plays
12.
  The Hercule Poirot Novels of Agatha Christie    
Multiple Choice
 10 Qns
The Belgian detective Hercule Poirot was the subject of 35 complete novels as well as appearing in several short story compilations written by Agatha Christie. The questions in this quiz refer only to some of those novels. Hope you enjoy the quiz.
Average, 10 Qns, rubytops, Aug 10 21
Average
rubytops gold member
Aug 10 21
754 plays
13.
  The Labours of Hercules (1947)   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is based on a collection of Hercule Poirot stories in which Poirot is portrayed as a "modern Hercules". (Beware - possible spoilers).
Average, 15 Qns, MotherGoose, Mar 14 22
Average
MotherGoose editor
Mar 14 22
728 plays
14.
  Hercule Poirot Test Your Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about the little Belgian detective, the books and the 'little grey cells'? Take this quiz, have fun and find out.
Tough, 10 Qns, miaow, Jun 05 10
Tough
miaow
2757 plays
15.
  "Poirot's Puzzling Problems"    
Multiple Choice
 10 Qns
I shall give you a clue to one of Hercule Poirot's mysteries - not short stories collections - and you tell me which book it is!There are no spoilers, to ruin the stories! Enjoy!
Average, 10 Qns, JaneMarple, Oct 05 05
Average
JaneMarple gold member
1282 plays
16.
  Hercule Poirot isn't Always Right    
Multiple Choice
 10 Qns
Agatha Christie's Hercule Poirot always finds the killer in the end. However his methods, despite his arrogance, are not always flawless. This quiz deals with the missteps Poirot committed in some of his cases. CAUTION: Spoilers Ahead!
Average, 10 Qns, Joepetz, Apr 25 14
Average
Joepetz gold member
453 plays
17.
  Poirot Investigates    
Multiple Choice
 15 Qns
A quiz on this book of short stories first published in 1924. (WARNING - SPOILERS)
Average, 15 Qns, rachcaine, Oct 05 05
Average
rachcaine
697 plays
18.
  "Poirot's Puzzles" Part Two    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are another ten questions on Poirot's full-length novels. I am asking for names of people who appear in Poirot novels. There are no spoilers. Enjoy!
Average, 10 Qns, JaneMarple, Oct 05 05
Average
JaneMarple gold member
695 plays
19.
  Short Stories with Hercule Poirot   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Agatha Christie wrote 51 short stories about Hercule Poirot.
Average, 10 Qns, sauterelle, Dec 05 08
Average
sauterelle
486 plays
20.
  The Wonderful Mind of Hercule Poirot    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the fictional detective Hercule Poirot created by Agatha Christie. Get your little grey cells working and enjoy the quiz.
Average, 10 Qns, tonksandlupin, Aug 16 13
Average
tonksandlupin
435 plays
21.
  Poirot's Puzzles Part One    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the Hercule Poirot full-length novels, and not the short stories. Some of the questions concern the character names which appear with Poirot. There are no spoilers. Enjoy!
Average, 10 Qns, JaneMarple, Oct 03 20
Average
JaneMarple gold member
Oct 03 20
709 plays
22.
  "Poirot's Problems" Part Three    
Multiple Choice
 15 Qns
Here are fifteen more questions on the Hecule Poirot full-length novels, and not the short stories. I shall be asking for names of characters which appear in Poirot novels. There are no spoilers. Enjoy!
Average, 15 Qns, JaneMarple, Dec 31 09
Average
JaneMarple gold member
652 plays
23.
  "Poirot Investigates" by Agatha Christie    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz on the short story collection "Poirot Investigates", the English version. Warning - there are a few spoilers along the way. Some questions concern small details in the stories.
Tough, 15 Qns, JaneMarple, Nov 16 12
Tough
JaneMarple gold member
580 plays

Hercule Poirot Trivia Questions

1. What is the name of Hercule Poirot's secretary?

From Quiz
Hercule Poirot Will Know

Answer: Felicity Lemon

Felicity Lemon is the ideal secretary to Hercule Poirot. She is efficient, tidy, and understanding, fitting in perfectly with Poirot's lifestyle. (Of course, because Poirot is obsessed with keeping things in order!)

2. In "The Double Clue", Poirot reveals that before the Great War (WWI), he had lived in Belgium, in what profession?

From Quiz The Tiny Little Details - About Hercule Poirot

Answer: Chief of police

Poirot was Chief of Police in Brussels at the time he speaks of. During the early 1900s, Belgium was policed by the Rijkswacht/Gendarmerie, and formally a part of the Army. If Poirot was the Chief responsible for the nation's capital, he would most likely have held the rank of lieutenant colonel or colonel!

3. Dr Bauerstein wasn't the killer in "The Mysterious Affair at Styles". But in secret he was involved in another crime. Which one? Wilhelm von Brincken worked in this profession in WW 1.

From Quiz Poirot Catches Some Smaller Fry

Answer: Espionage

Bauerstein had the strange habit of wandering around at night, and with a name hinting to German ancestors when Britain was at war with Germany this was highly suspicious. He got away with it, though. Christie's first novel was released in 1920 in the US, 1921 in the UK. The start of a long lasting career. Wilhelm von Brincken was a famous spy; he even made it into the movies.

4. The setting for both the first and final novel in the Hercule Poirot series is a large country house. What is the name of this house?

From Quiz The Hercule Poirot Novels of Agatha Christie

Answer: Styles Court

Published in 1920, 'The Mysterious Affair at Styles' was the first Agatha Christie who dunnit novel. It is the novel also which introduces us to the Belgian detective Hercule Poirot. The story is narrated by Captain Hastings who will be a sidekick to Poirot in many later novels also. The novel concerns a murder at a large country house situated in the county of Essex, U.K.

5. What shape does Agatha Christie describe Poirot's head as?

From Quiz The Wonderful Mind of Hercule Poirot

Answer: an egg

Hercule Poirot is described in many books written by Agatha Christie as being very particular, with his egg shaped head, very fine moustache and he is always mentioning his 'little grey cells'.

6. What does Poirot use the Laverguier system for, in "The Kidnapped Prime Minister"?

From Quiz Short Stories with Hercule Poirot

Answer: Against sea sickness

"The stomach and the brain must be in harmony(...) You breathe in - and out - slowly, so - turning the head left to right and counting six between each breath."

7. A is for "Appointment with Death", and the victim was the unpopular Mrs Boynton. What was Mrs Boynton's profession?

From Quiz Hercule Poirot's A to Z (nearly!)

Answer: A prison wardress

Mrs Boynton is holidaying in Jerusalem with her large family. Her stepchildren do not like her very much. Hercule Poirot is also holidaying in Jerusalem. Mrs Boynton died of digitalis poisoning.

8. In "Evil Under The Sun", what was the first name of Mrs Redfern?

From Quiz "Poirot's Problems" Part Three

Answer: Christine

This was first published in 1941. Poirot is on holiday near Devon but is not enjoying himself until somebody is murdered.

9. In "Death In the Clouds" (also known as "Death in the Air"), what was the first name of the dentist, Mr Gale?

From Quiz "Poirot's Puzzles" Part Two

Answer: Norman

This was first published in 1935. Poirot is flying from Paris to London, when a murder is committed.

10. What is the title of the first story in this collection?

From Quiz Poirot Investigates

Answer: The Adventure of "The Western Star"

Miss Mary Marvell, a film star, visits our Belgian friend after receving letters suggesting that her diamond was going to be stolen.

11. In the foreword, Hercule Poirot is discussing his retirement plans with his friend, Dr Burton. What does Hercule Poirot plan to do when he retires?

From Quiz The Labours of Hercules (1947)

Answer: grow vegetable marrows

"I am going to attend - seriously - to the cultivation of vegetable marrows". Sherlock Holmes was the one who turned to bee-keeping. Poirot's friend, Dr Burton, felt he should study the classics.

12. Poirot recieves an urgent letter from France, from a business man, asking for Poirot's help. But by the time Poirot and Hastings arrive in France, they are too late...a crime has already been committed.

From Quiz "Poirot's Puzzling Problems"

Answer: "The Murder on the Links"

The local business man has been kidnapped and presumed murdered. Masked men had broken into his house and tied up his wife. Hastings meets his future wife, Dulcie Duveen, whom he nicknames "Cinderella", in this book. The book was first published in 1923.

13. About how old was Captain Hastings when he helped Hercule Poirot solve "The Mysterious Affair At Styles"?

From Quiz Captain Hastings

Answer: Thirty years old

Captain Hastings is the narrator of Agatha Christie's first published book, "The Mysterious Affair At Styles" (1920). Captain Hastings had been sent home to recoup from wounds suffered at the Front. After spending some months in a Convalescent Home, he was given a thirty-day leave. Hastings was invited to spend his leave at Styles Court by an old acquaintance, John Cavendish. Describing Cavendish, Hastings says, "He was a good fifteen years my senior, for one thing, though he hardly looked his forty-five years." This tells us that Hastings was around thirty years old when he helped Poirot investigate "The Mysterious Affair At Styles". We are told, in "Curtain" (1975), that the events depicted in "The Mysterious Affair At Styles" happened in 1916.

14. How many novels does Ariadne Oliver appear in?

From Quiz All About Ariadne

Answer: eight

Mrs. Oliver appears in eight Agatha Christie novels- one with Parker Pyne, six with Hercule Poirot, and one as the friend of Mark Easterbrook, who stumbles onto a mystery.

15. Which actor portrayed Poirot in the 1982 film 'Evil Under the Sun'?

From Quiz Hercule Poirot

Answer: Peter Ustinov

Peter Ustinov made Poirot humourous, which to me was a good thing. He portrayed Poirot in other films such as 'Death on the Nile' and 'Appointment with Death'. Poirot has been portrayed by many actors such as Albert Finney and David Suchet. In the '30s he was played by Austin Trevor and in 1965 by Tony Randall. More recently Alfred Molina played Poirot in a remake of 'Murder on the Orient Express'.

16. He wasn't real, but I'll ask anyway: What was the name of Poirot's 'twin brother' and in which case did he appear?

From Quiz Hercule Poirot

Answer: Achille ('The Big Four')

Thank God I had to read 'Antigone' in school, or otherwise I wouldn't have known the French names of three other ancient Greek heroes for the multiple choice! Poirot told Hastings he had a twin brother, so that he could fake his own death and yet go on investigating.

17. Which Scotland Yard inspector frequently comes to Poirot for help?

From Quiz Hercule Poirot Will Know

Answer: Inspector Japp

Hastings describes Japp as "a little, sharp, dark, ferret-faced man" when he first meets him in 'The Mysterious Affair at Styles'. Poirot sometimes believes Japp to be a fool, but that isn't always so. It's just Poirot being arrogant and trash-talking other smarties to make himself look even smarter. Still, despite Poirot's banter, he and Japp have a good relationship throughout the books.

18. Beautiful Flora Ackroyd wasn't only worried about "The Murder of Roger Ackroyd". What offence did she herself commit? Leviticus 19:11 is against it.

From Quiz Poirot Catches Some Smaller Fry

Answer: Theft

"Do not steal" Poor Flora! A difficult mom, a parsimonious uncle- and therefore she was very short of money. So she yielded to temptation and took some of her uncle's money. Alas, it was the evening uncle Roger was murdered. "The Murder of Roger Ackroyd" was released in 1926 and made it to No. 49 of "Le Monde's 100 Books of the Century".

19. In the novel 'One Two Buckle My Shoe', what was the occupation of Mr Henry Morley who was shot soon after Poirot had paid him a visit on a personal matter?

From Quiz The Hercule Poirot Novels of Agatha Christie

Answer: Dentist

Published in 1940, the novel 'One, Two Buckle My Shoe' starts with a visit by Poirot to his dentist who is shortly afterwards found dead in his surgery. This is the final Poirot novel in which Chief Inspector Japp is featured. The title of the novel is taken from the first line of a popular children's nursery rhyme.

20. Who is not a member of 'The Big Four'?

From Quiz The Wonderful Mind of Hercule Poirot

Answer: Li Chan Yem

The last member of 'The Big Four' is a Chinaman named Li Chang Yen who is a large political figure. Madame Olivier is a famous scientist, Abe Ryland is an American multi millionaire and Claud Darrel is an English amateur stage actor.

21. Why do Mr and Mrs Robinson get the chance to rent a very cheap flat in "The Adventure of the Cheap Flat"?

From Quiz Short Stories with Hercule Poirot

Answer: Because their name is Robinson

A few months earlier the flat was rented by two spies who used the name Mr and Mrs Robinson. Afterward these spies needed to find a real Mr and Mrs Robinson to take their place.

22. B is for Bob, a dog who was the witness in "Dumb Witness". What sort of dog was he?

From Quiz Hercule Poirot's A to Z (nearly!)

Answer: Fox Terrier

He is at first blamed for the death of his mistress, Emily Arundel. It is believed that Emily fell over Bob's ball, and fell down the stairs. However, she wrote to Poirot before her death - and this letter did not arrive until Emily was dead.

23. In "The Adventure of the Western Star", how much was "The Star of the East" insured for?

From Quiz "Poirot Investigates" by Agatha Christie

Answer: 50, 000 pounds

Poirot and Hastings investigate the case when both the diamonds are stolen.

24. In "Five Little Pigs"(also known as "Murder In Retrospect"), what was the first name of Mrs Crale's half-sister?

From Quiz "Poirot's Problems" Part Three

Answer: Angela

This was first published in 1943, and also made into a play. A young woman asks Poirot to help her clear her mother's name, who died sixteen years earlier.

25. In "The A. B. C. Murders" (also known as "The Alphabet Murders"), what was Mr Cust's first name?

From Quiz "Poirot's Puzzles" Part Two

Answer: Alexander

This was first published in 1935. Poirot keeps receiving anonymous letters from a murderer who boasts where he will strike next.

26. In "Murder On the Links", what was Mr Renauld's son called?

From Quiz Poirot's Puzzles Part One

Answer: Jack

This was first published in 1923. Poirot and Hastings receive an urgent letter from France to come immediately, but they are too late. Captain Hastings meets his wife in this book.

27. What was the nationality of the man whom Miss Marvell said had delivered the notes warning of the theft of the diamond?

From Quiz Poirot Investigates

Answer: Chinese

There was, of course, no such person. Lady Yardly staged the robbery to hide the fact that she had given the original diamond to Gregory Rolf, a fact she feared would come to light when her husband wanted to sell the jewel.

28. A stranger bursts into Poirot's room, collapses and dies, just before Poirot is about to go overseas.

From Quiz "Poirot's Puzzling Problems"

Answer: "The Big Four"

"Black Coffee" was Agatha Christie's first original play, and it featured Poirot. "The Big Four" combines Poirot and Hastings with an international crime syndicate. The book was first published in 1927.

29. In which novel does Ariadne Oliver first meet Hercule Poirot?

From Quiz All About Ariadne

Answer: Cards on the Table

Mrs. Oliver meets Hercule Poirot at the home of Mr. Shaitana. During a game of bridge, their host is murdered, and she insists on helping Poirot solve the crime.

This is category 14504
Last Updated Apr 13 2024 5:48 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.