FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Hn  Hz Movies Quizzes, Trivia and Puzzles
Hn  Hz Movies Quizzes, Trivia

Hn - Hz Movies Trivia

Hn - Hz Movies Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. H

Fun Trivia
36 quizzes and 390 trivia questions.
1.
  Hud   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Hud Bannon's ambitions bring him into conflict with his principled father in this 1963 film based on Larry McMurtry's novel 'Horseman, Pass By'.
Average, 10 Qns, looney_tunes, Mar 06 24
Average
looney_tunes editor
Mar 06 24
297 plays
2.
  How Green Was My Valley    
Multiple Choice
 10 Qns
"How Green Was My Valley" (1941) was nominated for ten Academy Awards and won five, including Best Picture. Test your knowledge of this acclaimed film.
Average, 10 Qns, spanishliz, Feb 06 18
Average
spanishliz editor
Feb 06 18
337 plays
3.
  Housesitter    
Multiple Choice
 10 Qns
Steve Martin and Goldie Hawn starred in this cute movie from 1992. Two people, pretending to be married, begin to believe the lies they are telling everyone about their relationship.
Average, 10 Qns, polaris101, Apr 18 05
Average
polaris101 gold member
749 plays
4.
  Hush, Hush Sweet Charlotte   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
With a classic cast, replete with award winners, the horror thriller 'Hush, Hush Sweet Charlotte' from 1965 certainly turned some heads (and made others roll!) I hope this quiz will turn a few heads here at Funtrivia...good luck!
Average, 10 Qns, thejazzkickazz, Apr 01 06
Average
thejazzkickazz gold member
745 plays
5.
  Horton's Who's Who    
Multiple Choice
 10 Qns
The animated movie "Horton Hears a Who" was a box office hit in 2008. This quiz looks at the actors whose voices brought the characters to life in the movie.
Average, 10 Qns, tazman6619, Apr 24 24
Average
tazman6619 gold member
Apr 24 24
273 plays
6.
  "Hollow Man" : Bad Sebastian    
Multiple Choice
 10 Qns
"...It's amazing what you can do...when you don't have to look at yourself in the mirror any more". This 2000 movie was about a brilliant scientist named Sebastian, who discovered that science and smugness didn't mix.
Average, 10 Qns, play_dead, Apr 08 08
Average
play_dead
410 plays
7.
  Hypnotic (2021)    
Multiple Choice
 10 Qns
Fall into a trance and take this quiz on the 2021 Netflix film "Hypnotic". Good luck!
Average, 10 Qns, Triviaballer, Nov 07 21
Average
Triviaballer gold member
Nov 07 21
151 plays
8.
  Holiday on the Buses    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the 1973 movie "Holiday on the Buses", a spin-off film from the popular British TV show "On the Buses". Unsurprisingly this movie was not nominated for any Oscars, but I still find it very entertaining!
Average, 10 Qns, paperhat76, Aug 12 10
Average
paperhat76
479 plays
9.
  House Party    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz contains questions about the movie 'House Party' (the first one only).
Tough, 10 Qns, gpaige, May 18 04
Tough
gpaige
1298 plays
10.
  The Hunger    
Multiple Choice
 10 Qns
"The Hunger" was a modernistic psychological horror film made in the U.K. in 1983. Directed by Tony Scott, it had an odd assortment of actors portraying the principal parts. If you've seen it this quiz should be easy and if not, I strongly recommend it.
Tough, 10 Qns, alexis722, Jun 07 13
Tough
alexis722
171 plays
trivia question Quick Question
What is the name of the company that Leonard resigns from on the advice of Mr Wilcox?

From Quiz "Howards End"




11.
  Woody Allen's "Hollywood Ending" (2002)    
Multiple Choice
 10 Qns
This film opened the Cannes Film Festival in 2002. I hope you enjoy this quiz.
Average, 10 Qns, christopherm, Sep 14 07
Average
christopherm gold member
177 plays
12.
  Holiday Inn    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz on the great holiday classic musical "Holiday Inn".
Average, 10 Qns, Harrison, May 18 04
Average
Harrison
888 plays
13.
  "The Homesman" (2014)    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the 2014 Tommy Lee Jones movie also starring Hillary Swank, Meryl Streep, and a few other familiar faces. Hope you enjoy! Note: this quiz contains spoilers.
Tough, 10 Qns, spoonable, Feb 20 15
Tough
spoonable
119 plays
14.
  House at the End of the Street (2012)    
Multiple Choice
 10 Qns
I have compiled a list of questions about this Jennifer Lawrence film. Some of the questions are about obscure details.
Tough, 10 Qns, rieker01, Jul 30 13
Tough
rieker01 gold member
143 plays
15.
  "The Hoax": Howard Hughes' Fake Autobiography   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"The Hoax" (2006) - Clifford Irving (Richard Gere) helped Howard Hughes write his autobiography. The only problem was that he'd never even met Howard Hughes.
Tough, 10 Qns, Juanito, Apr 25 07
Tough
Juanito
233 plays
16.
  10 Questions on The Hustler    
Multiple Choice
 10 Qns
The greatest billiards movie of all time, and perhaps Paul Newman's greatest acting performance.
Average, 10 Qns, mj20, Dec 22 20
Average
mj20
Dec 22 20
190 plays
17.
  How to Lose Friends & Alienate People    
Multiple Choice
 10 Qns
There didn't seem to be any quizzes on FT about the 2008 comedy movie "How to Lose Friends & Alienate People", so I decided to write one. I hope you enjoy!
Tough, 10 Qns, ClarkyB, Feb 08 21
Tough
ClarkyB
Feb 08 21
93 plays
18.
  Hope And Glory    
Multiple Choice
 10 Qns
This 1987 movie follows the life of a 7-year old boy and his family in London as the German Luftwaffe unsuccessfully tries to break the spirit of the British people during the Battle of Britain.
Average, 10 Qns, DieHard, May 18 04
Average
DieHard
310 plays
19.
  Hulk: Where Monsters Dwell    
Multiple Choice
 10 Qns
Based on the animated film "Hulk: Where Monsters Dwell" which was released Oct. 21, 2016.
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Oct 30 17
Average
Shadowmyst2004
Oct 30 17
161 plays
20.
  The Hudsucker Proxy    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on basic trivia from the Coen Brothers' film about the business world; "The Hudsucker Proxy".
Average, 10 Qns, barbarastl, May 18 04
Average
barbarastl
306 plays
21.
  How High    
Multiple Choice
 15 Qns
I love this movie. It is hilarious.
Tough, 15 Qns, stephstewart, May 18 04
Tough
stephstewart
1519 plays
22.
  Hudson Hawk    
Multiple Choice
 15 Qns
A funny classic that many people haven't seen, but should!
Average, 15 Qns, ramvira, Sep 27 17
Average
ramvira
Sep 27 17
611 plays
23.
  Questions on The Hustler    
Multiple Choice
 10 Qns
So you think you are a Hustler eh? Well I'll rack up the questions and you shoot away!
Average, 10 Qns, andydn, May 18 04
Average
andydn
491 plays
24.
  Howards End    
Multiple Choice
 10 Qns
"Howards End" is a fabulous, funny and heartbreaking movie. If you've seen it more than once this quiz won't be too hard.
Average, 10 Qns, jen1972, May 18 04
Average
jen1972
314 plays
25.
  "Hot Dog" - Extra Mustard    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a challenging, detailed tribute to the underground freestyle skiing comedy classic "Hot Dog". Good luck to all the old freedoggers.
Tough, 15 Qns, bburgk11, May 23 09
Tough
bburgk11
637 plays
26.
  Hooper    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the movie "Hooper" starring Burt Reynolds. It is an awesome movie. If you like and think you know a lot about it, take the challenge!
Average, 10 Qns, psteiber, May 18 04
Average
psteiber
318 plays
27.
  "Hostage"--Starring Bruce Willis    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some questions about this action thriller starring Bruce Willis and Kevin Pollak. Have fun!
Average, 10 Qns, jlp937, Apr 02 05
Average
jlp937
481 plays
28.
  "Hoffa" - The History of the Teamsters and the Man    
Multiple Choice
 10 Qns
Jack Nicholson gave a stunning, powerhouse performance as the infamous Teamster boss. Danny De Vito as director and co-star was amazing; what he lacked in stature, he more than made up for, in talent. Was the whole story factual? You be the judge.
Tough, 10 Qns, yettom, May 03 08
Tough
yettom
230 plays
29.
  The "Hulk" Truth and Nothing but the Truth    
Multiple Choice
 10 Qns
The first quiz about the movie featuring the incredible man with the purple pants! Enjoy!
Difficult, 10 Qns, bock777, Feb 11 05
Difficult
bock777
329 plays
30.
  Hostage High    
Multiple Choice
 20 Qns
This movie is scary, as reality usually is!
Average, 20 Qns, cony53, May 18 04
Average
cony53
224 plays
31.
  House    
Multiple Choice
 10 Qns
Come on, I know you remember this classic, comedy/horror movie. See how many questions you can get right. Have fun.
Tough, 10 Qns, txflea, May 18 04
Tough
txflea
481 plays
32.
  "Hum Tum"-A Hindi Starrer    
Multiple Choice
 10 Qns
Hey guys! this is the quiz of "Hum Tum", a Hindi movie. Enjoy!
Tough, 10 Qns, subah13022003, Dec 11 14
Tough
subah13022003
131 plays
33.
  Home Room    
Multiple Choice
 10 Qns
The movie is about a troubled girl who is sent, against her will, to see a classmate in the hospital, after a school shooting.
Average, 10 Qns, pishyphishy, Feb 25 05
Average
pishyphishy
191 plays
34.
  Rubin 'Hurricane' Carter    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is based on one of the greatest productions of all time - 'The Hurricane'. See how you go!
Difficult, 15 Qns, ballerina14, Apr 23 24
Difficult
ballerina14
Apr 23 24
360 plays
35.
  Home For The Holidays    
Multiple Choice
 10 Qns
Pretty easy quiz about the movie 'Home for the Holidays'.
Tough, 10 Qns, Meldogg, May 18 04
Tough
Meldogg
627 plays
36.
  HurlyBurly    
Multiple Choice
 10 Qns
The quiz is based around the characters of the film.
Difficult, 10 Qns, grimbilly, May 18 04
Difficult
grimbilly
193 plays

Hn - Hz Movies Trivia Questions

1. "Hypnotic" opened with a woman named Andrea receiving a phone call from an unknown number that triggered a major phobia that she has. What was this phobia that caused her to have a heart attack in an elevator?

From Quiz
Hypnotic (2021)

Answer: Claustrophobia

Andrea Bowen was a patient of Dr. Meade and had done hypnosis treatments with him. Suspecting that Meade was dangerous, Andrea called Detective Wade Rollins but accidentally picked up a phone call from an unknown number (Meade) that eerily stated "Andrea, this is how the world ends." After this statement Andrea's claustrophobia kicked in and she thought the elevator's walls were closing in on her and a heart attack ensued.

2. What is the name of Paul Newman's character in this film?

From Quiz The Hustler

Answer: Eddie Felson

Newman's character of "Fast Eddie" Felson is a talented, but tortured soul. He uses confidence to fuel his talent, but over confidence also proves to be his downfall, at times. Newman reprised this role in the movie "The Color of Money". Amazingly, he won his only Oscar for an older "Fast Eddie" in "The Color of Money". The "Color of Money" performance is far inferior to the original "Fast Eddie" role, in my opinion (not to mention roles like "Cool Hand" Luke, Hud, etc).

3. What animal does Sidney use to try to get into the British Academy Film Awards at the start of the movie?

From Quiz How to Lose Friends & Alienate People

Answer: Pig

Sidney's voiceover informs us that "my alternative magazine, the "Post Modern Review", was on the ropes", and that "I needed a big celebrity scoop to save me from bankruptcy and humiliation". So he tries to use a pig who, he says to the clipboard lady letting people in, starred in "Babe 3", to gain access to the awards, the stars, and a new route to success.

4. In what part of the world was the valley of the title located?

From Quiz How Green Was My Valley

Answer: Wales

The setting for the movie was a coal-mining town in Wales, around the turn of the twentieth century. The opening narration explained that the valley was still green then, as the slag heaps from the mines had only just begun to darken the hillsides. The Welsh love of song is illustrated throughout the story, with miners singing on their way to and from the mine in one scene, and townspeople serenading at the Morgan family's door, to celebrate that Mrs Morgan was recovering from an accident that kept her (and her youngest son) bedridden all winter. A group billed as Welsh Singers provided the voices.

5. What was being given away on Thompson Street in the opening scene?

From Quiz Hulk: Where Monsters Dwell

Answer: Full size candy bars

A kid with a Frankenstein mask called to his friends to "hurry up" because they were giving away full size candy bars on Thompson Street. The next scene showed that group of kids outside of a house they thought was haunted. The house ended up being Doctor Strange's residence.

6. The movie begins with Mary Bee Cuddy (Swank) plowing an open field. She leads the mules and "busts" the "sod". Where is she located?

From Quiz "The Homesman" (2014)

Answer: Nebraska

The card reads: "Territoire du Nebraska". The surnames of the many characters are Briggs, Cuddy, Sours, Belknapp, Svendsen, etc. The card is written in the French language. None of the names seem to hail from a French origin. One could assume the card is written in French because the territory of Nebraska was originally part of the Louisiana Purchase. Mary Bee and many others in the area are considered "sodbusters." They are early western farmers in a wild and untamed area.

7. At the start of the movie, to whom does Saif Ali Khan narrate his story?

From Quiz "Hum Tum"-A Hindi Starrer

Answer: Interviewers

Saif Ali Khan releases his new book, 'Hum Tum' and while an interview of it he narrates his life's story to the media interviewers.

8. What did Ryan use to murder his parents?

From Quiz House at the End of the Street (2012)

Answer: Ryan used a hammer to murder his mother and father.

Ryan's mother had started to address him as Carrie Annie. This happened after Ryan's sister, Carrie Anne, passed away. Ryan's parents were lying in bed when they heard a noise in the hallway. The mother told the father Carrie Anne was out of bed. She went to put Carrie Anne back to bed. Ryan hit her with a hammer. He then entered his parents' bedroom and killed his father. After Ryan murdered his parents, he ran out into the woods behind his parents' home.

9. "The Hunger" was a film made in the U.K. in 1983. The principal character is Miriam Blaylock, portrayed by which actress?

From Quiz The Hunger

Answer: Catherine Deneuve

Catherine is a beautiful and less than effusive character actress. She can convey moods in complete silence or a concise statement. One of her very early films, "Repulsion", features her as an adolescent who fears men and reacts violently to their advances. She generally became cast as a mysterious femme fatale, elegant and aloof. In "The Hunger" she is Miriam Blaylock, a very, very old vampire who enjoys perpetual youth. In her attic she keeps many caskets with the remains of her former lovers going back to ancient Egypt. They are not dead and cannot die while she lives. She promised them eternal life and that is what they suffer from, but they didn't get eternal youth and some of them are mere skeletons, still living and screaming. This film does not abide by some of the vampire myths: Miriam goes out in daylight, and she wears an ankh (cross-shaped amulet). She must feed on people regularly to sustain herself; this involves more than drinking their blood, as there is not much left of the body once drained, so it is carried down to the furnace for disposal. When she takes a lover, it is by drinking only some of the blood and allowing the victim to drink of herself. Her blood keeps her lover alive. No fangs are shown, and very little blood. The basic premise of the film is the fear of aging more than of death.

10. Why do Stan, Jack and Blakey leave the bus company they'd all worked at for so long?

From Quiz Holiday on the Buses

Answer: They are sacked for causing an accident.

All three of our heroes are sacked after causing an accident which wrecks the general manager's car. In typically saucy "On the Buses" style, the accident came about when Stan loses control of the bus after seeing a woman's top fall off while she is running down the road!

11. An elephant can hear things no one else can. The voice of this elephant belongs to an actor who also stars in another Dr. Suess movie as a green, Christmas hating character. Who is he?

From Quiz Horton's Who's Who

Answer: Jim Carrey

Horton is an elephant who happens to hear the people who live on a little speck of dust because of his giant ears. He saves them from certain destruction but nobody believes he really hears anything. Jim Carrey voices Horton in this animated movie and plays the Grinch in "How the Grinch Stole Christmas", a live action Dr. Suess movie. Horton was a bigger critical success than the Grinch but the Grinch was a bigger box office success. Mike Myers stars in "The Cat in The Hat" live action Dr. Suess movie. Eddie Murphy voices Donkey in the Shrek movies.

12. Val Waxman is a director who has seen better years. Who plays the character of Val?

From Quiz Woody Allen's "Hollywood Ending" (2002)

Answer: Woody Allen

Woody Allen is Val Waxman, a waning director who is plagued with psychological problems. Even though he has won two Oscars, he is struggling to salvage his career.

13. Clifford Irving (Richard Gere) wrote a book about the art forger Elmyr de Hory. de Hory forged the works of many famous painters including Picasso. What was the title of this book?

From Quiz "The Hoax": Howard Hughes' Fake Autobiography

Answer: Fake!

Less than two years after writing the biography of one of the greatest art forgers of all time, Irving would be in his own scandal for the fake autobiography of Howard Hughes. Both were later featured in "F for Fake" (1974), a pseudo-documentary by Orson Welles.

14. 'Hush...Hush, Sweet Charlotte' emerged in theaters in 1964. Who directed this relatively unappreciated horror/thriller classic?

From Quiz Hush, Hush Sweet Charlotte

Answer: Robert Aldrich

The list of films Robert Aldrich directed is quite distinguished. They include 'What Ever Happened to Baby Jane?', 'The Dirty Dozen' and 'The Longest Yard'. This was his second film with Bette Davis, a quasi-sequel to 'Baby Jane'.

15. What is Newton Davis's profession?

From Quiz Housesitter

Answer: architect

The movie opens with Newton (Steve Martin) presenting his long-time sweetheart, Becky, with her engagement present. It is a house which he has designed and built, with a huge red ribbon around it. Becky (Dana Delany) is a bit stunned, but says no to Newton's question of will she marry him.

16. What was the name of Jeff Talley's daughter?

From Quiz "Hostage"--Starring Bruce Willis

Answer: Amanda

Bruce's real-life daughter, Rumer Willis, played his daughter in the film. She can also be seen in "Now and Then" and "Striptease".

17. What number room was Deana staying in, while she was in the hospital?

From Quiz Home Room

Answer: 201

Alicia was put in the same hospital room over a year previous to Deana's stay. This was when the injury ward used to be the maternity ward. We find this out when Alicia first went to the hospital to visit Deana. She had the information about Deana on a piece of paper, and was reading off of it slowly, when the nurse asked Alicia if she could help her.

18. What is Bruce Banner's adopted last name?

From Quiz The "Hulk" Truth and Nothing but the Truth

Answer: Krenzler

He is adopted by the Krenzler family at age four because his father murdered his mother and was subsequently put in prison by the Army. This is a traumatic experience that provides fuel for the Hulk.

19. Emma Thompson plays Margaret Schlegel, the older of the Schlegel siblings. Who plays her younger sister Helen?

From Quiz Howards End

Answer: Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter also stars in "A Room With a View" whose original source is written by the same author as "Howards End", E.M. Forster.

20. What's the answer to Buzz's riddle, "when is a sidewalk fully dressed?"

From Quiz The Hudsucker Proxy

Answer: When it's Waring Hudsucker.

After CEO Waring Hudsucker jumps to his death from the boardroom window, Buzz also asks, "Say, buddy, who's the most liquid businessman on the street? Waring Hudsucker!"

21. Burt Reynolds plays a ________ in this movie.

From Quiz Hooper

Answer: stuntman

A young upstart challenges aging stuntman Hooper's crown as the king. This forces him to deliver one more dangerous stunt that could either kill him or make him a living legend.

22. Who directed this film?

From Quiz Hope And Glory

Answer: John Boorman

John Boorman, one of Britian's most acclaimed directors, also directed the outstanding "Deliverance" (1972) and "Excalibur" (1981).

23. The FIS freestyle competition that is held throughout the film originates in which ski resort?

From Quiz "Hot Dog" - Extra Mustard

Answer: Squaw Valley, CA

Squaw Valley reached the height of its popularity in 1960, hosting that year's Winter Olympics. In that Olympiad, the USA Hockey team, made entirely of amateur players, won the gold medal. This served as the prelude to the "Miracle on Ice" gold-medal-winning USA Hockey team in the 1980 Olympics, also held in the USA (Lake Placid).

24. Who were the two co-stars of "Holiday Inn"?

From Quiz Holiday Inn

Answer: Bing Crosby and Fred Astaire

Bing and Fred would team up again in "Blue Skies".

25. Start off easy, what year was this masterpiece released in the US?

From Quiz The Hustler

Answer: 1961

This film came 10 years after Paul Newman appeared in the TV Series 'Tales of Tommorow' which also once starred the late James Dean.

26. What is the name of the main character?

From Quiz House

Answer: Roger Cobb

Roger Cobb was played by William Katt.

27. What character does Method Man portray?

From Quiz How High

Answer: Silas P. Silas

28. Who plays Tommy Five-Tone, Hudson's partner in crime?

From Quiz Hudson Hawk

Answer: Danny Aiello

This guy had a pretty good role in the movie.

29. What character does Sean Penn play?

From Quiz HurlyBurly

Answer: Eddie

Eddie is the high powered casting director who is trying to get a grip on his spiralling out of control life.

30. What is the actor's name who plays Lesra Martin?

From Quiz Rubin 'Hurricane' Carter

Answer: Vicellous Reon Shannon & vicellous reon shannon & Vicellous Shannon & vicellous shannon

This is category 11908
Last Updated Jul 20 2024 5:47 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.