FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hope And Glory
Quiz about Hope And Glory

Hope And Glory Trivia Quiz


This 1987 movie follows the life of a 7-year old boy and his family in London as the German Luftwaffe unsuccessfully tries to break the spirit of the British people during the Battle of Britain.

A multiple-choice quiz by DieHard. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. H
  8. »
  9. Hn - Hz Movies

Author
DieHard
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
121,639
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
310
- -
Question 1 of 10
1. Who directed this film? Hint


Question 2 of 10
2. During the first air raid where did Billy Rohan and his family hide? Hint


Question 3 of 10
3. What did Billy have to do in order to join the street gang? Hint


Question 4 of 10
4. What special treat did Billy's dad, Clive, bring home while on leave? Hint


Question 5 of 10
5. During a dogfight high above, what occurred that caught the curiosity of the entire neighborhood? Hint


Question 6 of 10
6. When the Rohan home is destroyed by fire, where do they go to live? Hint


Question 7 of 10
7. Billy and Susie are told by their surly grandfather to catch some fish and not to come home until they do. How did they finally catch a boat full of fish? Hint


Question 8 of 10
8. Why did Bruce go AWOL? Hint


Question 9 of 10
9. What did Billy do when Dawn went into labor? Hint


Question 10 of 10
10. Why were Billy, his grandfather, and all the schoolchildren celebrating at the end of the movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who directed this film?

Answer: John Boorman

John Boorman, one of Britian's most acclaimed directors, also directed the outstanding "Deliverance" (1972) and "Excalibur" (1981).
2. During the first air raid where did Billy Rohan and his family hide?

Answer: Under the stairs

They were headed to the backyard shelter but decided it was too cold and ended up under the stairs. During the bombing Billy's older sister, Dawn, can't stand being cooped up and goes outside to watch the bombing, ultimately followed by the rest of the family.
3. What did Billy have to do in order to join the street gang?

Answer: Say curse words

Billy is forced to repeat a string of profanities in order to be accepted into the gang. The gang's main activity is to rummage through bomb damaged homes looking for souvenirs.
4. What special treat did Billy's dad, Clive, bring home while on leave?

Answer: a can of jam

Clive found a can of "German jam" washed up on the beach of the rifle range. The family was afraid it was booby-trapped or poisoned until Clive taste tested and proved to them it was just jam.
5. During a dogfight high above, what occurred that caught the curiosity of the entire neighborhood?

Answer: a German pilot parachuted into the neighborhood

A German pilot in the dogfight parachuted smackdab into the middle of the neighborhood and was arrested by some very astonished MPs.
6. When the Rohan home is destroyed by fire, where do they go to live?

Answer: with Billy's grandfather

They stay with Billy's grandfather in a house by the river. This is his mother Grace's father. It is outside of London and provides the family with the first bit of tranquility since the bombing began.
7. Billy and Susie are told by their surly grandfather to catch some fish and not to come home until they do. How did they finally catch a boat full of fish?

Answer: a bomb from a stray German bomber killed the fish

Billy and Susie simply had to pick them out of the water as they floated to the surface. They came home with a boat full of fish.
8. Why did Bruce go AWOL?

Answer: He found out Dawn was pregnant

He came begging for Dawn's forgiveness and asked her to marry him. He was carried away by the MPs immediately after the wedding ceremony.
9. What did Billy do when Dawn went into labor?

Answer: he fainted

After all the horrors he experienced during the bombings, it was labor pains that did him in.
10. Why were Billy, his grandfather, and all the schoolchildren celebrating at the end of the movie?

Answer: the school was destroyed by a stray bomb

One exuberant boy summed up the celebration by proclaiming, "Thank you, Adolph!"
Source: Author DieHard

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us