FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Howards End
Quiz about Howards End

Howards End Trivia Quiz


"Howards End" is a fabulous, funny and heartbreaking movie. If you've seen it more than once this quiz won't be too hard.

A multiple-choice quiz by jen1972. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. H
  8. »
  9. Hn - Hz Movies

Author
jen1972
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
172,881
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
314
- -
Question 1 of 10
1. Emma Thompson plays Margaret Schlegel, the older of the Schlegel siblings. Who plays her younger sister Helen? Hint


Question 2 of 10
2. The male Schlegel sibling is called by what pet name? Hint


Question 3 of 10
3. Name the Schlegel's aunt. Hint


Question 4 of 10
4. To which Wilcox brother does Helen become briefly engaged at the beginning of the film? Hint


Question 5 of 10
5. Leonard Bast's wife's first name is? Hint


Question 6 of 10
6. Which Redgrave played Ruth Wilcox? Hint


Question 7 of 10
7. What lecture do Helen and Leonard both attend at the beginning of the film? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the company that Leonard resigns from on the advice of Mr Wilcox? Hint


Question 9 of 10
9. What University does Tibby attend? Hint


Question 10 of 10
10. At the beginning of the movie which country does Paul Wilcox plan to go to? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Emma Thompson plays Margaret Schlegel, the older of the Schlegel siblings. Who plays her younger sister Helen?

Answer: Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter also stars in "A Room With a View" whose original source is written by the same author as "Howards End", E.M. Forster.
2. The male Schlegel sibling is called by what pet name?

Answer: Tibby

Adrian Ross-Magenty played Tibby in the film and also featured in "Black Beauty" in 1994. Tibby's real name is never revealed in the film or in the book, he is only referred to as Mr Schlegel among non-family members.
3. Name the Schlegel's aunt.

Answer: Juley

Aunt Juley is played by Prunella Scales whom you may recognise as the same actress that played Sybil Fawlty in the 1970s television series "Fawlty Towers"!
4. To which Wilcox brother does Helen become briefly engaged at the beginning of the film?

Answer: Paul

There are no Wilcox brothers called James or Richard. Paul is played by Joseph Bennett who played a Luftwaffe Pilot in the 1993 film "Swing Kids".
5. Leonard Bast's wife's first name is?

Answer: Jacky

Leonard Bast is played by Samuel West who featured in the Julia Roberts and Hugh Grant comedy "Notting Hill". He played a fellow actor in a scene with Julia Roberts' character while they were filming movie based on a Henry James novel.
6. Which Redgrave played Ruth Wilcox?

Answer: Vanessa

Interestingly Jemma Redgrave, who played Evie Wilcox is Vanessa's niece!
7. What lecture do Helen and Leonard both attend at the beginning of the film?

Answer: Music and Meaning

The piece of music they are discussing at the lecture is Beethoven's 5th Symphony quoted to be "the most sublime noise ever to penetrate the ear of man"!
8. What is the name of the company that Leonard resigns from on the advice of Mr Wilcox?

Answer: Porphyrion

Its full name is the Porphyrion Fire Insurance Company.
9. What University does Tibby attend?

Answer: Oxford

Tibby has rooms at Oxford and it is where Emma Thompson's character Margaret goes to show Tibby their sister Helen's series of odd postcards.
10. At the beginning of the movie which country does Paul Wilcox plan to go to?

Answer: Nigeria

He uses the fact that he plans to go there as one of the excuses to break off the engagement with Helen. Apparently it would be "beastly for a white woman" out there!
Source: Author jen1972

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Hooper Average
2. The Hustler Average
3. Hudson Hawk Average
4. Hope And Glory Average
5. Housesitter Average
6. Holiday Inn Average
7. Horton's Who's Who Average
8. Hush, Hush Sweet Charlotte Average
9. Hypnotic (2021) Average
10. How Green Was My Valley Average
11. The Hudsucker Proxy Average
12. Hud Average

7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us