FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Four Weddings and a Funeral Quizzes, Trivia and Puzzles
Four Weddings and a Funeral Quizzes, Trivia

Four Weddings and a Funeral Trivia

Four Weddings and a Funeral Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G

Fun Trivia
2 quizzes and 35 trivia questions.
1.
  Four Weddings and a Funeral   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
Simon Callow is one of my favourite actors. He excelled himself in this film, but I think that other people may have liked this film for a completely different reason!
Average, 25 Qns, allynellie, Dec 12 19
Average
allynellie
Dec 12 19
4602 plays
2.
  Ten Questions, "Four Weddings, One Funeral"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the movie "Four Weddings and a Funeral" with Hugh Grant. It shouldn't be too hard, if you paid attention.
Average, 10 Qns, LuthienT, Apr 03 05
Average
LuthienT
2924 plays
trivia question Quick Question
Who is the author of the poem read by Matthew at Gareth's funeral?

From Quiz "Four Weddings and a Funeral"





Four Weddings and a Funeral Trivia Questions

1. Who were the first couple to get married?

From Quiz
Four Weddings and a Funeral

Answer: Angus and Laura

Some of you from the UK may recognise Laura as the girl from the 'Philadelphia' adverts..lovely !

2. It's still wedding number one. As the best man, Charles has to give a toast. In his toast he mentions that the groom is said to engage in disreputable behavior with what type of animal?

From Quiz Ten Questions, "Four Weddings, One Funeral"

Answer: Sheep

Later, when we see Angus and Laura (the groom and his bride) open the door of their car, a sheep runs out.

3. What did Charles forget to bring with him to the church?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: The Wedding Rings

Pretty crucial when you're the best man.

4. It's wedding number two. Again, Charles and Scarlett are late. What mode of transportation do they use to get to the wedding?

From Quiz Ten Questions, "Four Weddings, One Funeral"

Answer: They run.

They're running because they are late. They can't drive because their car has been jacked. As they're running, the bow on Scarlett's dress falls off leaving a huge hole in the dress where it had been. However, they're so late that Scarlett tells Charlie to "leave it".

5. How does Fiona describe the bride's wedding dress?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: A big meringue

'Scarlet, you're blind, she looks like a big meringue'

6. What is the song that the Bride and Groom choose for their first dance at the reception?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: Crocodile Rock

7. What does Matthew say about the first time he saw Gareth dancing?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: I feared lives would be lost!

Matthew is speaking to Charles, however Charles is staring at Carrie.

8. At this wedding, Scarlett meets a very tall Texan. What is his name?

From Quiz Ten Questions, "Four Weddings, One Funeral"

Answer: Chester

At first Chester tells Scarlett that his name is Rhett, but that's just a joke, because Scarlett says that she was named after Scarlett O'Hara, a character in 'Gone With the Wind.' Rhett is another character from 'Gone With the Wind'.

9. What is the name of the hotel at which Charles ends up staying after the reception?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: The Lucky Boatman

Charles decides to crash at Tom's castle with his friends, until he learns that Carrie is going to stay at the hotel. He then proceeds to spend the rest of the evening skulking at The Lucky Boatman with her.

10. A tragic event happens at the third wedding: Gareth dies. At his funeral, what character gives a speech?

From Quiz Ten Questions, "Four Weddings, One Funeral"

Answer: Matthew

This speech is possibly the most moving part of the entire film. Matthew is the one who gives the speech, because he was Gareth's best friend and partner. However, David, Tom, and Charles were all at the funeral as well, since they too were very close to Gareth.

11. What is the name of the clergyman who conducts the second wedding ceremony?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: Father Gerald

Father Gerald (played masterfully by Rowan Atkinson) is a friend of the family and offers to conduct the ceremony - with hilarious results!

12. What poet does the speaker at Gareth's funeral quote?

From Quiz Ten Questions, "Four Weddings, One Funeral"

Answer: William H. Auden

This part of the movie always makes me cry. Here is my favorite part of the poem Matthew quotes: "He was my North, my South, my East, my West. My working week and my Sunday rest. My noon, my midnight, my talk, my song, I thought love would last forever: I was wrong. The stars are not wanted now, put out every one. Pack up the moon and dismantle the sun. Pour out the ocean and sweep up the wood, For nothing now can ever come to any good." - William H. Auden

13. What disaster befalls Scarlet's bridesmaid dress during the wedding ceremony?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: Her turquoise knickers show as she walks down the aisle

The bow at the back of the dress falls off whilst she and Charles are running to get to the Church on time. Scarlet is blissfully ignorant of this fact as she confidently marches down the aisle.

14. It is the fourth and final wedding. The bride is Henrietta, but who is the groom?

From Quiz Ten Questions, "Four Weddings, One Funeral"

Answer: Charles

It is extremely surprising to find out that Charles is about to marry his least favorite of all his ex-girlfriends. However, in the end, he doesn't go through with it, because he finds out that Carrie is divorced, and he is still in love with her.

15. What is disasterous for Charles about the seating plan for the meal?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: He has to share a table with several of his ex-girlfriends

Charles's indiscretions catch up with him in this scene as his tales about 'Vomiting Veronica' and Helena and her mother are recalled - much to Veronica and Helena's dismay.

16. Hen' tells Charles that he had a problem commiting to her, thinking that she is stupid. How does she back up this statement?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: She says that while they were dating that she thought 'U2' was a type of Submarine

Some of you may have observed that I have changed the format of this question and answer. I had not been totally satisfied with my first attempt at this question (backed up by the small number of people who got this answer right). I have now amended it. Apologies to previous players who may have got this one right if it had been worded this way from the start.

17. What does Carrie tell Charles at the reception which leaves him feeling devastated?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: That she is engaged

She introduces Charles to Hamish, her fiance.

18. What is Charles's budget for Hamish and Carrie's wedding list?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: Fifty pounds

19. What does Carrie tell Charles is her idea of 'a fair run'?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: 33 relationships

This is the scene in the cafe when Carrie reminisces about past flames. Charles is gobsmacked and wonders what on earth he has been doing with his life.

20. Carrie summarises her 'fair run' by referring to two famous people: a pop star and royalty. Can you name them?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: Madonna and Princess Di & Madonna and Princess Diana & Madonna and Lady Diana & Madonna and Lady Di

She says her run is less than Madonna but more than Princess Di.

21. In which beautiful part of Scotland does Hamish and Carrie's wedding take place?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: Perthshire

22. Which famous Scottish (but not so Scottish) mythical village does Gareth exclaim that they have just arrived at for the reception?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: Brigadoon

23. What does Gareth instruct his friends to do at the reception?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: Go forth and conjugate

He states that, for once, he wants to attend the wedding of someone he cares about. Hopefully you have realised that 'Strip the Willow' is a Scottish dance..?

24. What tragic event occurs at Hamish and Carrie's wedding reception?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: Gareth dies suddenly

Gareth collapses during Hamish's speech.

25. At the funeral, which recipe does Matthew say will go with Gareth to the grave?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: Duck a la Banana

26. Who is the author of the poem read by Matthew at Gareth's funeral?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: W H Auden

I love this poem, it's called 'Funeral Blues: stop all the clocks, cut off the telephone ...'

27. What is Fiona's nickname for Henrietta (Hen')?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: Duckface

28. What is unusual about Fiona's outfit at Charles's wedding?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: She is not wearing black

29. How is Tom related to Deirdre (the 'Thunderbolt City' gal) ?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: Second cousin Harold's daughter

Related, only distantly.

30. David interrupts the ceremony to tell Charles that, for once in his life, he must do what...?

From Quiz Four Weddings and a Funeral

Answer: Marry the person that he loves with his whole heart

David interrupts the ceremony because he has thought of a third option for Charles (referring to a conversation they had earlier).

This is category 13299
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.