FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Lemony Snicket  Quizzes, Trivia and Puzzles
Lemony Snicket  Quizzes, Trivia

Lemony Snicket Trivia

Lemony Snicket Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P

Fun Trivia
5 Lemony Snicket quizzes and 55 Lemony Snicket trivia questions.
1.
  Lemony Snicket's "A Series of Unfortunate Events"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
"A Series of Unfortunate Events" is based on the best-selling book series by Lemony Snicket, aka Daniel Handler. The dark tale is reminiscent of "The Addams Family", the "Harry Potter" movies, and Tim Burton films. This quiz contains spoilers.
Easier, 15 Qns, helena411, Apr 28 19
Easier
helena411
Apr 28 19
8747 plays
2.
  The Unfortunate Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I would prefer writing a happy quiz, but unfortunately, I can't do that. I have to create a sad quiz on the "Lemony" series. I wish I could say "good luck", but that doesn't happen in this quiz.
Average, 10 Qns, linkan, Jun 23 10
Average
linkan gold member
4578 plays
3.
  A Very "Unfortunate Events" Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
I am quite a fan of "Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events" so if you think you know all the sad details of this unfortunate movie, try your luck with this quiz.
Average, 10 Qns, moviefan14, Jun 28 05
Average
moviefan14
3949 plays
4.
  Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events    
Multiple Choice
 10 Qns
I really liked this movie. If you enjoyed this movie as much as I did, you should have fun answering these questions too.
Average, 10 Qns, sun*shine792, Mar 19 07
Average
sun*shine792
3969 plays
5.
  "Lemony Snicket's" Director's Commentary    
Multiple Choice
 10 Qns
I love this movie, and the commentary featuring both Brad Silberling and Lemony Snicket is hysterical.
Difficult, 10 Qns, Bloom-girl, Aug 22 06
Difficult
Bloom-girl
981 plays
trivia question Quick Question
Who is the Baudelaires' "closest" relative?

From Quiz "Lemony Snicket's "A Series of Unfortunate Events""





Lemony Snicket Trivia Questions

1. What is the last name of the three orphans?

From Quiz
A Very "Unfortunate Events" Quiz

Answer: Baudelaire

Emily Browning plays Violet Baudelaire, Liam Aiken plays Klaus Baudelaire, and twin sisters Kara and Shelby Hoffman play Sunny Baudelaire. The three children tragically lose their parents in a fire, and are shuffled from guardian to guardian throughout the movie.

2. How did Mr. and Mrs. Baudelaire die?

From Quiz Lemony Snicket's "A Series of Unfortunate Events"

Answer: fire

Mr. and Mrs. Baudelaire died as a result of a fire started by Count Olaf. Their deaths left their children as orphans and were the first in a series of unfortunate events...

3. Which state does the Baudelaire mansion reside in?

From Quiz Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events

Answer: Massachusetts

We learn this when the Baudelaires receive the letter from their parents that was lost in the mail while they were traveling in Europe.

4. While the children were standing by the water, what sad news were they given?

From Quiz The Unfortunate Quiz

Answer: That their parents had died in a fire

Yes, Mr. Poe gave the children the depressing news that they lost their home and parents to a fire - what a tragedy this was. They were also told that they would be living with Count Olaf.

5. What item does Sunny find to use as a pot, while the children are making pasta puttanesca?

From Quiz A Very "Unfortunate Events" Quiz

Answer: A spittoon

After realizing what it is, Violet says they'll wash the spittoon twice. In addition to using the spittoon as a pot, the kids also use a window screen as a strainer, to drain the water from the spittoon.

6. How does Brad Silberling say he made this film?

From Quiz "Lemony Snicket's" Director's Commentary

Answer: By accident

Mr. Snicket demanded to know why Brad Silberling would make such a depressing film. When he said it was by accident, Mr. Snicket didn't believe him, of course. He wondered how Brad Silberling "accidentally" happened to have actors in front of cameras reciting prewritten dialogue.

7. What is the name of the eldest Baudelaire sister?

From Quiz Lemony Snicket's "A Series of Unfortunate Events"

Answer: Violet

Fourteen-year-old Violet Baudelaire is an inventor. Her habit is to tie her hair back with a ribbon whenever she is about to invent. She rescues her siblings and herself, when their lives are threatened, with her quick thinking. Emily Browning portrays Violet in the film.

8. Who climbs to the tower to save Sunny?

From Quiz Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events

Answer: Klaus

Unlike the book, Klaus escapes from "The Marvelous Marriage" (the play Count Olaf has created to marry Violet and inherit the Baudelaire fortune) to rescue Sunny, who was locked up in the tower to bribe Violet to marry him.

9. What did the children find in the fire ashes?

From Quiz The Unfortunate Quiz

Answer: A silhoutte picture of their mom and dad

They also found a spy glass in the rubble. They did take the picture of the man and woman and used it while at Count Olaf's home.

10. Not counting Olaf himself, how many members make up his theater troupe?

From Quiz A Very "Unfortunate Events" Quiz

Answer: Five

The troupe consists of two white-faced women (Jennifer Coolidge and Jane Adams), a person of indeterminate gender (Craig Ferguson), a bald, heavyset man (Luis Guzman), and a hook-handed man (Jamie Harris). They are first introduced to the children when Violet and Klaus are washing the floor of Olaf's (Jim Carrey) living room.

11. What does Mr. Snicket propose the audience buy instead of watching the movie?

From Quiz "Lemony Snicket's" Director's Commentary

Answer: A basket of kittens

He does gush over how charming "The Littlest Elf" is, but he does say a basket of kittens is a cheap and delightful way to spend a day. He suggests that instead of watching the movie, everyone should go out and buy a basket of kittens.

12. Who is the Baudelaire brother?

From Quiz Lemony Snicket's "A Series of Unfortunate Events"

Answer: Klaus

Klaus Baudelaire is twelve years of age and an avid reader. His ability to utilize information gathered from books helps the Baudelaires out of many tight spots. In the film, he is played by Liam Aiken.

13. How did Uncle Monty die?

From Quiz The Unfortunate Quiz

Answer: From snake venom

Count Olaf was guilty of killing Uncle Monty, we figured this out all by ourselves. Of course, Klaus and Violet tried to warn Uncle Monty that the Count was up to no good.

14. What type of sanctuary do the children build for themselves in Olaf's attic?

From Quiz A Very "Unfortunate Events" Quiz

Answer: A tent

The children also display the shadow picture of their parents in the sanctuary, which they build after Count Olaf locks them in the attic. He is disappointed that they did not make roast beef for dinner.

15. What does Mr. Snicket accuse Brad Silberling of, when Silberling describes Mr. Poe?

From Quiz "Lemony Snicket's" Director's Commentary

Answer: Not having read the books

Brad says that he saw Mr. Poe as being quite competent and well read, to which Mr. Snicket says that Mr. Poe is quite the opposite. He said that he doesn't think Brad Silberling read his books at all.

16. What is the name of the younger Baudelaire sister?

From Quiz Lemony Snicket's "A Series of Unfortunate Events"

Answer: Sunny

Sunny is an infant who communicates with her siblings through baby talk. She also has a remarkable biting ability that always seems to come in handy. She chews everything from tabletops to Scrabble tiles. Twins Shelby and Kara Hoffman depict her in the movie.

17. Who was slapped by Count Olaf?

From Quiz Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events

Answer: Klaus

Count Olaf proves that he is a true villian when Klaus gets slapped just because the children made the wrong dinner. They had no idea he wanted roast beef!

18. Beginning a running gag, what type of film does Brad Silberling say they decided to make?

From Quiz "Lemony Snicket's" Director's Commentary

Answer: A short

After any given section, like the children being taken away from Count Olaf or meeting Montgomery Montgomery, Brad Silberling says that they decided to end the film there. But then it doesn't end and he suddenly "remembers" that they filmed more of the story.

19. Who is the Baudelaires' "closest" relative?

From Quiz Lemony Snicket's "A Series of Unfortunate Events"

Answer: Count Olaf

Count Olaf is the Baudelaires' closest relative, geographically speaking only. He lives a mere thirty-seven blocks from the Baudelaire mansion. He is either the Baudelaires' fourth cousin, three times removed, or their third cousin, four times removed. The Baudelaire children are left in his care. When they discover what an evil person Count Olaf is, they are sent to to their Uncle Monty, and then to their Aunt Josephine. Justice Strauss is Count Olaf's neighbor who lives across the block from him. Count Olaf is played by Jim Carrey.

20. Who thought that the greatest joy in life was grammar?

From Quiz Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events

Answer: Aunt Josephine

Aunt Josephine kept secrets in Ike's room, which the children discovered when they were visiting Aunt Josephine's grammatical library for the first time.

21. What happened to Aunt Josephine's home?

From Quiz The Unfortunate Quiz

Answer: It crumbled to pieces

The fortunate part of the home crumbling, was that no one was hurt in the crash. The three children were safe and Aunt Josephine was hiding from the Count.

22. What is Sunny's first subtitled line in the movie?

From Quiz A Very "Unfortunate Events" Quiz

Answer: "Someone's brain's been removed."

She says this line in the car in the beginning, on the way to Count Olaf's house, after Mr. Poe (Timothy Spall) explains how Olaf is related to the children. Sunny is subtitled because she can only speak in baby talk, and the subtitles help the audience understand what she is saying.

23. What is Count Olaf's profession?

From Quiz Lemony Snicket's "A Series of Unfortunate Events"

Answer: Actor

He is a horrible and egotistic actor who often bores his acting troupe to sleep with his long improvisations. His poor disguises as Stefano and Captain Sham are recognized instantly by the Baudelaire children.

24. What time is circled on the schedule found in Count Olaf's car?

From Quiz Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events

Answer: 11:15

Count Olaf wanted the fortune so bad that he was going to have the childen hit by a train. However Mr. Poe later explains that if anything were to happen to the children Count Olaf would not recieve a penny of the fortune.

25. When Aunt Josephine escaped, how did she let the children know?

From Quiz The Unfortunate Quiz

Answer: In a code in a letter

Aunt Josephine knew grammar very well and did not make mistakes, so the children knew there had to be something more to the letter.

26. In the scene in the market, we learn about a type of vegetable that Aunt Josephine fears. What vegetable is it?

From Quiz A Very "Unfortunate Events" Quiz

Answer: Avocado

Aunt Josephine (Meryl Streep) is afraid of avocados because she thinks the pit will become lodged in her throat, and she will choke on it. She points this out to the kids right before they run into Captain Sham.

27. What does Silberling say about Emily Browning's acting abilities during the train scene?

From Quiz "Lemony Snicket's" Director's Commentary

Answer: "She's a good actress, not this good."

Brad Silberling says this when the children are trapped in the car, and Violet looks up and realises a train is coming. He claims that for the sake of realism, he actually locked the children in a car on train tracks and what we see from them is true fear and ingenuity.

28. What time does Count Olaf plan for the train to hit the Baudelaire orphans?

From Quiz Lemony Snicket's "A Series of Unfortunate Events"

Answer: 11:15

Count Olaf wants to eliminate the orphans so he can enjoy their enormous fortune. Fortunately, they figure it out in time, and alter the train's path before it can run into their car.

29. Who is "the primate?"

From Quiz Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events

Answer: Sunny

Count Olaf calls Sunny a primate all through the movie. Since she is still an infant, he can't understand her way of speaking.

30. What kind of talk did Count Olaf say that Sunny spoke?

From Quiz The Unfortunate Quiz

Answer: Monkey

Sunny knew what she was saying, and that was the important thing. She wasn't too fond of Count Olaf either.

This is category 13493
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.