FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Night Of The Living Dead Quizzes, Trivia and Puzzles
Night Of The Living Dead Quizzes, Trivia

Night Of The Living Dead Trivia

Night Of The Living Dead Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P

Fun Trivia
'Night of the Living Dead' (1968) was directed by George A. Romero.

'Dawn of the Dead' (1978) was directed by George A. Romero.

'Day of the Dead' (1985) was directed by George A. Romero.

'Night of the Living Dead' (1990)

'Land of the Dead' (2005) was directed by George A. Romero.

6 quizzes and 65 trivia questions.
1.
  Night of the Living Dead    
Multiple Choice
 10 Qns
These questions are about the 1968 original version of "Night of the Living Dead," directed by George Romero. This quiz is not for the squeamish!
Average, 10 Qns, barbarastl, Jul 19 21
Average
barbarastl
Jul 19 21
2889 plays
2.
  "They're Coming to Get You, Barbara!" (1990)    
Multiple Choice
 10 Qns
I'm a huge movie buff, all genres, all eras, all regions of the world. And yes, I love horror movies, too. This is a quiz about one of me and my husband's favourite horror movies, Tom Savini's remake of "Night of the Living Dead" (1990).
Average, 10 Qns, TulipOHare, Mar 22 20
Average
TulipOHare
Mar 22 20
326 plays
3.
  George Romero's "Dead" Trilogy    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz deals with the best horror trilogy of all time, George A. Romero's "Night of the Living Dead," "Dawn of the Dead," and "Day of the Dead." The first five questions deal with "Night," the next five with "Dawn," and the last five with "Day."
Average, 15 Qns, zeke68, Jun 25 18
Average
zeke68
Jun 25 18
2151 plays
4.
  Land of the Dead    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a short quiz about "George A. Romero's "Land of the Dead", the last of the "Living Dead" series.
Tough, 10 Qns, Sedgewick87, Aug 15 07
Tough
Sedgewick87
819 plays
5.
  "They're Coming to Quiz You Barbra!"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Trivia questions regarding George A. Romero's classic horror film, "Night of the Living Dead". All questions and answers are related to scenes in the film.
Difficult, 10 Qns, zombipi, Dec 12 14
Difficult
zombipi
238 plays
6.
  Dawn of the Dead    
Multiple Choice
 10 Qns
This is to test your knowledge of the classic zombie film 'Dawn of the Dead,' sequel to 'Night of the Living Dead.'
Tough, 10 Qns, smgbuf, Jun 16 08
Tough
smgbuf
2107 plays
trivia question Quick Question
Who says this "That's why I love you Charlie, you still believe in heaven"?

From Quiz "Land of the Dead"





Night Of The Living Dead Trivia Questions

1. As she fled from the cemetery zombie, Barbra crashed the car that she and Johnny had arrived in. What did she hit?

From Quiz
"They're Coming to Quiz You Barbra!"

Answer: A tree

Barbra did not have the car keys but she was able to put the car into neutral and used gravity to make her escape. For some unstated reason, she was unable to keep the car on the road and swiped a tree on the left. One could surmise that since the car was not running, the lack of power steering made it difficult to control. The 1967 Pontiac LeMans actually belonged to producer Russ Streiner's mother and was involved in an accident prior to filming that scene. George Romero changed the script to include a colission to explain the dent. Russ also played the part of Johnny.

2. "They're coming to get you, Barbara!" Who delivers the famous line of the movie that is also the title of this quiz?

From Quiz "They're Coming to Get You, Barbara!" (1990)

Answer: Barbara's brother, Johnnie

Johnnie is just teasing his sister while they are going to visit the cemetery. Quite an unfortunate teasing, considering what is about to happen. This line is one of the most famous and recognised lines of horror movies of all time. In the original movie, the heroine's name was actually spelled "Barbra"; it was changed to "Barbara" for this remake. Like most of remakes (and I must say that usually I agree), this remake has been greatly panned, initially. While I love the original "Night of the Living Dead" movie, I must say I enjoy this remake as much.

3. Who is the first human seen?

From Quiz Land of the Dead

Answer: Riley

In the very beginning, after "Big Daddy" appears, Riley appears followed by Kid. He is the main character of our story. He strives to get out of the green and go north to Canada where there are no people, thus no zombies.

4. At the beginning of the movie, Johnny and Barbra arrive at the graveyard to place flowers on a grave. To whom does the grave belong?

From Quiz Night of the Living Dead

Answer: Their father

Johnny and Barbra visit their father every year on the anniversary of his death. They get a late start because Johnny overslept.

5. How much was the total budget for "Night?"

From Quiz George Romero's "Dead" Trilogy

Answer: $114,000

The limited budget was the main reason it was shot in black and white, not to hide the gore. It was also a deciding factor in shooting on 35mm.

6. What is the name of the mall used in the film?

From Quiz Dawn of the Dead

Answer: Monroeville Mall & Crossroads Mall

The mall actually still exists today and was one of the earliest indoor shopping malls to exist.

7. What day of the week was the night in "Night of the Living Dead"?

From Quiz "They're Coming to Quiz You Barbra!"

Answer: Sunday

Johnny and Barbra were still in the car when Johnny said, "Do you think I want to blow Sunday on a scene like this?"

8. What is written on the grave Barbara and Johnnie take flowers to?

From Quiz "They're Coming to Get You, Barbara!" (1990)

Answer: Our beloved mother

The grave is their mother's, and the camera stops to give us a glance at the epitaph and their mother's picture. In the original 1968 movie, the grave is their father's, instead.

9. Where was the farmhouse located?

From Quiz George Romero's "Dead" Trilogy

Answer: Evans City

It was a shell of a house that was scheduled to be bulldozed. It took production director Vince Survinski 2 months to furnish it.

10. What band originally scored the film?

From Quiz Dawn of the Dead

Answer: Goblin & Goblins

This great band's scores to such films as 'Suspiria' and 'Profondo Rosso' have inspired such people as John Carpenter in their music.

11. Where did Ben find his truck?

From Quiz "They're Coming to Quiz You Barbra!"

Answer: Beekman's Diner

When Ben told Barbra of his experience at Beekman's Diner, he mentioned that it was there that he found the truck.

12. What is the name of the farmhouse our protagonists find refuge in?

From Quiz "They're Coming to Get You, Barbara!" (1990)

Answer: M. Celeste

The name is clearly visible several times during the movie, in a tag hung beside the front door. I have always been amused by the fact that it's named "M. Celeste", hinting at the mystery of the Mary Celeste, a ship found adrift, with no trace of its crew or passengers, while everything else was fine and in perfect order. The other options are all names of famous ships.

13. Who saves Chollo from the initial attack in the liquor store?

From Quiz Land of the Dead

Answer: Chollo

Foxy wanted to take the shot, but Chollo saves himself first. It is Kid who gets bitten and then shot about five minutes later. Foxy is mad because he wanted to take the shot. This scene shows the audience that Chollo can take care of himself and needs no one.

14. The ghouls are scared of _____________.

From Quiz Night of the Living Dead

Answer: Fire

We find this out when Ben drags the first body out of the house. He sets the body on fire, which drives the ghouls away.

15. What did Johnny say to Barbra in the beginning of the movie to scare her?

From Quiz George Romero's "Dead" Trilogy

Answer: They're coming to get you, Barbra.

And who comes to get Barbra in the end?

16. What calendar page was seen on the farmhouse kitchen wall?

From Quiz "They're Coming to Quiz You Barbra!"

Answer: December

The calendar was shown while Ben and Barbra rummaged through the kitchen for useful items. The calendar showed the month of December, 1966. Earlier in the film, Johnny complained to Barbra that he had lost an hour sleep because of the time change. In the USA, clocks were set ahead one hour in the month of April. Perhaps this was a mere continuity error.

17. After Barbara gets to the farmhouse, who helps her first?

From Quiz "They're Coming to Get You, Barbara!" (1990)

Answer: Ben

Barbara has frantically escaped from the cemetery and has arrived to a seemingly abandoned farmhouse. She is completely frightened and in shock when she finds a couple of zombies in there. Luckily, Ben arrives, in a pickup truck, and helps her recover and fight them. Unfortunately, he must inform her that he's almost run out of fuel.

18. Who says, "Zombies man...they creep me out"?

From Quiz Land of the Dead

Answer: Kaufman

Just after talking to Chollo, Kaufman wipes his nose as he says this. This I suppose was added as part of a comic relief, and in honor of Romero who didn't call them zombies when "Night of the Living Dead" made its debut.

19. Who were the young couple in the farmhouse?

From Quiz George Romero's "Dead" Trilogy

Answer: Tom and Judy

Tom and Judy were played by Keith Wayne and Judith Ridley, who originally read for the role of Barbra.

20. What is Steven's nickname?

From Quiz Dawn of the Dead

Answer: Fly Boy & Fly boy & Flyboy

He flies the traffic helicopter.

21. As the list of rescue stations was shown on the television, Ben stated that he had seen one of the town names on a sign earlier. What was the name of the town?

From Quiz "They're Coming to Quiz You Barbra!"

Answer: Willard

Ben mentioned this while the group watched the TV news telecast.

22. Where are Tom, Judy Rose and Harry Cooper hiding?

From Quiz "They're Coming to Get You, Barbara!" (1990)

Answer: In the cellar

When Ben is carrying out the corpses of the zombies they killed in the house, Barbara hears the cellar door screeching and when it opens, she screams. Ben arrives to help her, and we discover three people have come out of the cellar, Tom, his girlfriend, Judy Rose, and Harry Cooper. The farmhouse belongs to Tom's uncle, Rege. Ben asks them why didn't they help them when they heard Barbara scream. Harry Cooper says that they just heard some "banging around" and they thought it was caused by "those things". Tom admits they were just too scared to come out, instead.

23. Who says this "That's why I love you Charlie, you still believe in heaven"?

From Quiz Land of the Dead

Answer: Riley

Riley says this as he is explaining the sky flowers to Charlie just before the raid. Riley has lost his faith, but Charlie still seems to believe there is a God even after all this chaos has occured.

24. In which state does "Night of the Living Dead" take place?

From Quiz Night of the Living Dead

Answer: Pennsylvania

During the television news, they list various cities and the location of refuge centers in those cities. The cities listed are Youngstown, Sharon, Mercer, Ford City, East Brady, Harrisville and Indiana. All of these, including the city of Indiana, are located in Pennsylvania.

25. What is the name of the TV station for which Fran and Steven work?

From Quiz Dawn of the Dead

Answer: WGON

26. Which actor/actress played one of the trapped seven, as well as one of the living dead?

From Quiz "They're Coming to Quiz You Barbra!"

Answer: Marilyn Eastman

Marilyn Eastman played the role of Helen Cooper and was highlighted in a close up shot of a living dead woman eating a large bug. Urban myth states Marilyn was married to her "Night of the Living Dead" husband (Karl Hardman) in real life. She was his partner, in business only, for 40 years.

27. Apart from Tom, Judy Rose and Harry Cooper, who is also hiding in the farmhouse?

From Quiz "They're Coming to Get You, Barbara!" (1990)

Answer: Helen Cooper and her daughter, Sarah

Harry Cooper's wife and daughter don't come out of the cellar, initially. We only hear Helen's voice asking her husband if everything's alright, and we can see her first when Ben has to go down the cellar looking for some solid wood. Helen seems to be nicer than her husband, but she is almost totally submissive to him. She will try for a while to do what she thinks is right, rebelling to her husband's controlling ways. Their daughter, Sarah, has been bitten. She is shown agonizing, trembling and feverish, laying on a table in the cellar. Uncle Rege is one of the couple of zombies killed by Barbara and Ben when they first get to the house. The zombie version of Mr. McGruder attacks them later on, and poor Johnnie dies at the cemetery at the beginning of the movie.

28. What is the name of the truck Riley is told to bring back?

From Quiz Land of the Dead

Answer: Dead Reckoning

The original title for the film was"Dead Reckoning". Dead Reckoning is the reason Riley must go on one last mission. It also becomes his means of escape from the green.

29. Where were Harry, Tom, Helen, Judy and Karen hiding while Ben and Barbra were in the living room boarding the windows?

From Quiz Night of the Living Dead

Answer: In the cellar

Harry, his wife Helen and his daughter Karen, elected to stay in the cellar. Tom and his wife Judy wanted to come upstairs.

This is category 3247
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.