FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about George Romeros Dead Trilogy
Quiz about George Romeros Dead Trilogy

George Romero's "Dead" Trilogy Quiz


This quiz deals with the best horror trilogy of all time, George A. Romero's "Night of the Living Dead," "Dawn of the Dead," and "Day of the Dead." The first five questions deal with "Night," the next five with "Dawn," and the last five with "Day."

A multiple-choice quiz by zeke68. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Night Of The Living Dead

Author
zeke68
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
99,596
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
2152
- -
Question 1 of 15
1. How much was the total budget for "Night?" Hint


Question 2 of 15
2. Where was the farmhouse located? Hint


Question 3 of 15
3. What did Johnny say to Barbra in the beginning of the movie to scare her? Hint


Question 4 of 15
4. Who were the young couple in the farmhouse? Hint


Question 5 of 15
5. Did anyone from the farmhouse survive?


Question 6 of 15
6. Where was the majority of "Dawn of the Dead" filmed? Hint


Question 7 of 15
7. Who did the make-up effects?

Answer: (Two Words)
Question 8 of 15
8. Who was the psychotic SWAT member who shot the living and the dead in the tenement? Hint


Question 9 of 15
9. Who leads the zombies to the hide-out? Hint


Question 10 of 15
10. Who escapes in the helicopter? Hint


Question 11 of 15
11. In "Day of the Dead," who played Col. Rhodes? Hint


Question 12 of 15
12. What is the name of the "tamed" zombie? Hint


Question 13 of 15
13. Whose arm did Sarah chop off to stop the spread of zombie infection? Hint


Question 14 of 15
14. What is Col. Rhodes' last line? Hint


Question 15 of 15
15. What actor in "Day of the Dead" is the child of another actor in "Night of the Living Dead?"

Answer: (Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 09 2024 : Guest 107: 10/15
Mar 02 2024 : Guest 98: 14/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How much was the total budget for "Night?"

Answer: $114,000

The limited budget was the main reason it was shot in black and white, not to hide the gore. It was also a deciding factor in shooting on 35mm.
2. Where was the farmhouse located?

Answer: Evans City

It was a shell of a house that was scheduled to be bulldozed. It took production director Vince Survinski 2 months to furnish it.
3. What did Johnny say to Barbra in the beginning of the movie to scare her?

Answer: They're coming to get you, Barbra.

And who comes to get Barbra in the end?
4. Who were the young couple in the farmhouse?

Answer: Tom and Judy

Tom and Judy were played by Keith Wayne and Judith Ridley, who originally read for the role of Barbra.
5. Did anyone from the farmhouse survive?

Answer: No

The last surviving member, Ben, was mistaken for a zombie and shot at the end. The actor who shot Ben was production director Vince Survinski. A remake in the 90s by Tom Savini had the character of Barbra surviving.
6. Where was the majority of "Dawn of the Dead" filmed?

Answer: Monroeville Mall

Of the 143 stores in the mall, 130 gave their permission to be used in the film, including the bank, which let the cast use real money. There is no gun store in the mall. Despite over 25 years and numerous remodels, that mall still gives me the creeps and I refuse to shop there!
7. Who did the make-up effects?

Answer: Tom Savini

One of the greatest effects guys of all time, he didn't like to touch the guts! He also acts, appearing in "Knightriders," another Romero movie, and "From Dusk til Dawn."
8. Who was the psychotic SWAT member who shot the living and the dead in the tenement?

Answer: Wooley

Peter ended up shooting Wooley, though this isn't revealed immediately.
9. Who leads the zombies to the hide-out?

Answer: Steven

Steven, the helicopter pilot and father of Fran's unborn baby, was played by David Emge.
10. Who escapes in the helicopter?

Answer: Fran and Peter

Fran demanded to know how to fly the helicopter in case something happened to Steven. Peter originally sent Fran away to the chopper, intending to kill some zombies then himself. He changed his mind at the last minute.
11. In "Day of the Dead," who played Col. Rhodes?

Answer: Joe Pilato

Joe Pilato also played a cop in "Dawn of the Dead."
12. What is the name of the "tamed" zombie?

Answer: Bub

Bub was played by Howard Sherman, a Shakespearean actor and mime, which certainly came in handy.
13. Whose arm did Sarah chop off to stop the spread of zombie infection?

Answer: Miguel

Miguel eventually led the zombies into the complex.
14. What is Col. Rhodes' last line?

Answer: "Choke on 'em!"

This line, one of the best in the movie, was Joe Pilato's own.
15. What actor in "Day of the Dead" is the child of another actor in "Night of the Living Dead?"

Answer: Lori Cardille

Lori Cardille is the daughter of Bill "Chilly Billy" Cardille, who played the reporter at the end of "Night." He was the host of a very popular horror show called "Chiller Theatre," which sent me to bed scared many a night!

Much of this info came from an excellent book titled "The Zombies that ate Pittsburgh" by Paul R. Gagne, who played a zombie in "Day of the Dead." The book deals with most of the works of George Romero.
Source: Author zeke68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us