FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Land of the Dead
Quiz about Land of the Dead

Land of the Dead Trivia Quiz


Here is a short quiz about "George A. Romero's "Land of the Dead", the last of the "Living Dead" series.

A multiple-choice quiz by Sedgewick87. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Night Of The Living Dead

Author
Sedgewick87
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,387
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
820
- -
Question 1 of 10
1. Who is the first human seen? Hint


Question 2 of 10
2. Simon Pegg (star of "Shaun of the Dead") can be seen in "Land of the Dead".


Question 3 of 10
3. Who saves Chollo from the initial attack in the liquor store? Hint


Question 4 of 10
4. Who says, "Zombies man...they creep me out"? Hint


Question 5 of 10
5. Who says this "That's why I love you Charlie, you still believe in heaven"? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of the truck Riley is told to bring back? Hint


Question 7 of 10
7. Who pilots Dead Reckoning? Hint


Question 8 of 10
8. What board did Mouse skate? Hint


Question 9 of 10
9. Who is the first zombie to bite Mouse? Hint


Question 10 of 10
10. Is there a Santa Zombie in the film?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the first human seen?

Answer: Riley

In the very beginning, after "Big Daddy" appears, Riley appears followed by Kid. He is the main character of our story. He strives to get out of the green and go north to Canada where there are no people, thus no zombies.
2. Simon Pegg (star of "Shaun of the Dead") can be seen in "Land of the Dead".

Answer: True

While Riley and Charlie are wandering around the slums, there is a small scene with a photo booth. One of the zombies is actor Simon Pegg. George Romero was a huge fan of "Shaun of the Dead" so he wanted to add these characters to show his appreciation.
3. Who saves Chollo from the initial attack in the liquor store?

Answer: Chollo

Foxy wanted to take the shot, but Chollo saves himself first. It is Kid who gets bitten and then shot about five minutes later. Foxy is mad because he wanted to take the shot. This scene shows the audience that Chollo can take care of himself and needs no one.
4. Who says, "Zombies man...they creep me out"?

Answer: Kaufman

Just after talking to Chollo, Kaufman wipes his nose as he says this. This I suppose was added as part of a comic relief, and in honor of Romero who didn't call them zombies when "Night of the Living Dead" made its debut.
5. Who says this "That's why I love you Charlie, you still believe in heaven"?

Answer: Riley

Riley says this as he is explaining the sky flowers to Charlie just before the raid. Riley has lost his faith, but Charlie still seems to believe there is a God even after all this chaos has occured.
6. What is the name of the truck Riley is told to bring back?

Answer: Dead Reckoning

The original title for the film was"Dead Reckoning". Dead Reckoning is the reason Riley must go on one last mission. It also becomes his means of escape from the green.
7. Who pilots Dead Reckoning?

Answer: Pretty Boy

Pretty Boy isn't a huge character in the movie, but without her Dead Reckoning never would have gotten around. Pretty Boy seems to be neutral throughout the whole movie, but ends up joining Riley after Chollo gets kicked out.
8. What board did Mouse skate?

Answer: Anti-Hero

You only get a chance to see this once in the film. Just after Number 1 is killed, the zombies throw his board in the river and for a brief second you can see it in the cut-out section of the grip tape. This has no real relevence to the film, but is good useless trivia for the hardcore fans.
9. Who is the first zombie to bite Mouse?

Answer: Clown Zombie

Just after he gets scared by the child zombie, he rolls backwards and is grabbed by a clown zombie. This scene shows some of the amazing make-up for the movie.
10. Is there a Santa Zombie in the film?

Answer: Yes

For a very brief moment you can see Santa Zombie. Just before Riley lowers the bridge there is a shot of all the zombies on the side of Dead Reckoning. You can clearly see Santa Zombie in the middle of the crowd. I suppose Romero wanted to show that truly no body, not even Santa, was safe.
Source: Author Sedgewick87

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us