FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Dawn of the Dead Quizzes, Trivia and Puzzles
Dawn of the Dead Quizzes, Trivia

Dawn of the Dead Trivia

Dawn of the Dead Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G

Fun Trivia
5 quizzes and 55 trivia questions.
1.
  "Dawn Of The Dead"- #2   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Please enjoy quiz #2 based on 2004's version of the movie. All questions are taken from the un-rated DVD version, and this quiz begins at 50 minutes into that DVD.
Average, 10 Qns, Gamemaster1967, Apr 08 10
Average
Gamemaster1967 gold member
5984 plays
2.
  "Dawn Of The Dead" #1   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Please enjoy this quiz based on 2004's version of the movie. All questions are taken from the un-rated DVD version.
Tough, 15 Qns, Gamemaster1967, Apr 11 07
Tough
Gamemaster1967 gold member
4034 plays
3.
  Are You Down With The "Dawn"?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz based on the release of the 2004 version of "Dawn of the Dead". Hope you have fun taking this quiz!
Average, 10 Qns, litahardy21, Apr 08 10
Average
litahardy21
4058 plays
4.
  "Dawn of the Dead" Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the 2004 remake of George A. Romero's 1978 classic "Dawn of the Dead". All questions pertain to the director's cut DVD, which is 20 minutes longer and hosts a plethora of bonus features.
Difficult, 10 Qns, faithblack, Mar 20 05
Difficult
faithblack
3099 plays
5.
  When Hell is Full, the Dead Will Walk the Earth    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the original "Dawn of the Dead". It contains spoilers for both "Dawn of the Dead" and "Night of the Living Dead".
Average, 10 Qns, REfan76, Oct 25 16
Average
REfan76
3267 plays
trivia question Quick Question
What was Ana's husband's name?

From Quiz ""Dawn of the Dead" Trivia"





Dawn of the Dead Trivia Questions

1. When the movie opens, we see Ana with Dr. Rosen. She tries to tell him that her shift was over. When was her shift supposed to be over?

From Quiz
Are You Down With The "Dawn"?

Answer: an hour ago

When Ana asks Cora, the receptionist, to find a patient, Cora asks her, "Aren't you off?" Ana replies, "An hour ago".

2. Ana: "Bites killed her, and bites _______."

From Quiz "Dawn Of The Dead"- #2

Answer: brought her back

Ana explained to Andre, Michael, Ken and Terry that Frank said the woman walked into the back of Norma's truck five hours previously. When she got to the mall, she had to be rolled in by a wheel barrow. Ana also told the group she'd seen the same thing happen to someone else, but she did not tell them it had been her husband Luis.

3. In what city did the film take place?

From Quiz "Dawn of the Dead" Trivia

Answer: Everett, Wisconsin

Everett, Wisconsin is a fictional place that is supposed to be located outside of Milwaukee. The name is mentioned once during the bonus feature "Special Bulletin" in the director's cut DVD.

4. What are the characters trapped in for most of "Dawn of the Dead"?

From Quiz When Hell is Full, the Dead Will Walk the Earth

Answer: a shopping mall

"The Night of the Living Dead" depicts characters trapped in a house while the sequel, "Dawn of the Dead" depicts characters trapped in a shopping mall.

5. When Ana heads home, she sees Vivian doing what in the street?

From Quiz Are You Down With The "Dawn"?

Answer: skating

After Ana and Luis wake up the next morning, they see Vivian and realize that something is wrong. Vivian attacks Luis and spreads the so-called "virus" to him. Ana escapes out the bathroom window after Luis tries to attack her and she finds that her neighborhood is in chaos.

6. Andy and Ken are playing roof top "Chess". What kind of pieces are Ken's set made up of?

From Quiz "Dawn Of The Dead"- #2

Answer: Texas war figurines

Andy's pieces appeared to be regular figurines for the game, but Ken's were what looked like Revolutionary War style pieces. I found out from one our Funtrivia members that it was an "Alamo Chess" set from the Texas Revolutionary War.

7. Ana is a nurse. In the opening minutes of the film she asks another nurse, Cora, to look up the location of a patient. Which patient was Ana and the doctor looking for, with Cora's help?

From Quiz "Dawn Of The Dead" #1

Answer: Edward Solomon

Cora asks Ana "Aren't you off?" Ana replies "An hour ago." Cora finds him in ICU, but says he was entered in backwards, as Solomon Edward. Ana is surprised to hear he is in the ICU (intensive care unit) from a bite wound.

8. What was Ana's husband's name?

From Quiz "Dawn of the Dead" Trivia

Answer: Luis

Luis was the first person to be killed onscreen. Vivian, a little girl who lived in their neighbourhood, attacked him, ripping out his jugular.

9. In "Dawn of the Dead", how do the characters get to the place that they are trapped in?

From Quiz When Hell is Full, the Dead Will Walk the Earth

Answer: piloting a helicopter there

In "The Night of the Living Dead" the characters ran and drove to the house where they were trapped. In "Dawn of the Dead" they piloted a helicopter to the mall. In fact, the only reason they had to stop at the mall was to refuel the helicopter.

10. After Ana and Kenneth meet, they meet up with Michael, Luda and Andre. Where does Andre say they just came from?

From Quiz Are You Down With The "Dawn"?

Answer: Fort Pastor

Michael, Luda and Andre just came from Fort Pastor, and they try to tell Kenneth that he doesn't wanna go that way. The road is full of those undead "things" and Michael says that they're going to the mall where it's safer.

11. To show a passage of time, we see the characters doing different things in the mall. Who plays golf on the mall's roof?

From Quiz "Dawn Of The Dead"- #2

Answer: Steve

Terry and Nicole are seen with a telescope at night; Ken and Terry playing basketball; Ana and Michael watching "Animal House"; Ken working out with weights; Bart and CJ playing cards in lock up.

12. What is the ambulance number of the unit Ana sees as she leaves the hospital?

From Quiz "Dawn Of The Dead" #1

Answer: 908

I noticed that the ambulance did not maintain consistency with its colors. The side she approaches from has reddish stripes on it, as do the back doors. The side we see as it leaves the hospital has amber colored stripes, not even close to red.

13. What day did Ana, Michael, Kenneth, Andre and Luda arrive at the mall?

From Quiz "Dawn of the Dead" Trivia

Answer: May 9, 2004

Another bonus feature in the director's cut DVD is "The Lost Tape", which contains gun shop owner Andy's video diary. In it he mentions seeing the new arrivals on the mall rooftop, and his excitement at finding more people like himself. The date of the entry is May 9, 2004.

14. What is the name of the mall that the characters of the original "Dawn of the Dead" reside in throughout the movie?

From Quiz When Hell is Full, the Dead Will Walk the Earth

Answer: Monroeville Mall

Monroeville Mall is an actual mall that was one of the earliest malls ever. Cross Roads Mall is actually the name of the mall that they reside in during the remake of "Dawn of the Dead".

15. When the guys patrol the mall, who stays behind with Ana, Luda and the gun?

From Quiz Are You Down With The "Dawn"?

Answer: Kenneth

During this part of the movie, Michael finds one of the undead in the sports store and Andre sees one trying to get through the door. Unbeknownst to the other three, there's another one in the mall with them. They find that out the hard way when Ben scratches Luda's arm. Kenneth hits his arm on the water spout while fighting with Ben and has to have his arm sewed up.

16. What song is playing on Ana's car stereo as she heads home?

From Quiz "Dawn Of The Dead" #1

Answer: Have A Nice Day

"Have A Nice Day" is by the Stereophonics. All of these songs can be heard in the movie.

17. One of the clothing stores in the mall is called Gaylen Ross, what significance does this name have?

From Quiz "Dawn of the Dead" Trivia

Answer: She's one of the actors from the original 1978 film.

Gaylen Ross portrayed the character of Fran in the original 1978 film.

18. When the group meet the security guards by the elevator, C.J. tells them to do what in order to stay at the mall?

From Quiz Are You Down With The "Dawn"?

Answer: hand over their weapons

Andre refuses to give up his gun, saying that the guards must be out of their minds. But Ana hands her gun over to Terry. Bart comes in the elevator and takes Andre's gun away from him.

19. Michael told the group his worst job was being a husband. He said he'd tried it ___ times and got pink slips every time.

From Quiz "Dawn Of The Dead"- #2

Answer: 3

He said he'd worked at a stationary store, sold snow plows and fixed copiers. When Ana asked what he'd been best at, he said it was being a dad.

20. Who killed Ana's love Luis?

From Quiz "Dawn Of The Dead" #1

Answer: Vivian

We first see Vivian roller skating as Ana is pulling into her drive way at home. She tells Vivian she might do some skating laps with her tomorrow. The next time we see Vivian she is in her sleeping gown and a little bit hungry!

21. Where does Peter go after setting up the romantic dinner for Fran and Fly Boy in "Dawn of the Dead"?

From Quiz When Hell is Full, the Dead Will Walk the Earth

Answer: to Roger's grave

Even though this scene is brief, it is still kind of sad. Now that Roger's dead and Fran and Fly Boy are a couple, Peter is all alone.

22. Ana believes it's the bites that bring people back. Who else in the group is infected?

From Quiz Are You Down With The "Dawn"?

Answer: Frank

Ana tells Michael to shoot Tucker as well, but Tucker claims he was never bit. He broke his ankle. Steve abandons the group after one shuttle crashes and a zombie salivates on his arm. Andre never got bitten, but ends up dying. "Ana: Frank. Michael's coming to shoot you."

23. What did Ana say frantically as she got a "no longer in service" message from 9-1-1?

From Quiz "Dawn Of The Dead" #1

Answer: "Please don't do this to me!"

Luis gets up after she makes the call. He attacks her and she grabs the car keys off the bedside table. Then she runs into their bathroom and slams the door shut, falling back into the tub in the process.

24. What is the name of the gun shop owner?

From Quiz "Dawn of the Dead" Trivia

Answer: Andy

Andy is the guy who is trapped in the building on the other side of the mall parking lot. The name of his store is Andy's Gun Works, and he lives in the apartment above it.

25. Who is the first security guard to get killed by the undead?

From Quiz Are You Down With The "Dawn"?

Answer: Ben Cozine

We only see Ben as one of the undead. He was down in the parking garage when he was attacked. He attacks Luda and Kenneth and Ana, but doesn't die instantly when shot by Ana. C.J. shoots him in the head and Ben dies. Bart calls him a "twitcher".

26. As Ana flees her community, we see that she is driving a Toyota ______.

From Quiz "Dawn Of The Dead" #1

Answer: Corolla

In 2004-2005 the Corolla started at around $14,000; the Celica around $18,000; the Echo at $11,000; and the Camry at $19,000.

27. What name is on the side of Norma's truck?

From Quiz "Dawn of the Dead" Trivia

Answer: B.P. Trucking

The same company name was used on the trucks outside the mall in the original 1978 film.

28. When Norma goes to check on Luda, she finds Andre holding the baby and Luda tied to the bed, thrashing around as an undead. Who fires the first shot and who gets hit first?

From Quiz Are You Down With The "Dawn"?

Answer: Norma shot Luda

Norma pulls out her gun and shoots Luda in the head. Andre shoots Norma, Norma shoots Andre again and again, and Andre shoots Norma before dying. The group runs to the Carousel store where Norma is lying bleeding on the floor. Her last words were "Son of a gun shot me." Michael, Tucker and Steve find Luda, Andre and the zombie baby on the bed. However, the baby was not killed...yet. Ana shot it in a very dramatic scene.

29. The group in the mall decides to send their friend Andy some food. Who is it that they enlist to get the food across the undead masses to Andy's Gun Works?

From Quiz "Dawn Of The Dead"- #2

Answer: Chips

Chips is the dog found in the garage. Nicole named him Chips, and Ken sees Chips as quite capable of doing this job. They lower him down, and he safely crosses the expanse. When he enters Andy's place through a small door, the infected see it as their way into his shop. Michael tries to raise Andy on the enclosed radio, but when Andy does respond they find out he was bitten getting the dog. Andy did not know what the mall group did, that the bites were the end. Poor Andy spent all that time starving and waiting, just to go down five days before their escape!

30. When Ana and Kenneth meet up with Michael, Andre and Luda, one of them warns Kenneth not to go "that way". Which person tells the duo "we are going to the mall"?

From Quiz "Dawn Of The Dead" #1

Answer: Michael

Jake Weber (Michael) played the husband of Allison Dubois on the NBC series "Medium". He was also in "American Gothic" in 1995. Jake was born in England and attended Julliard.

This is category 13257
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.