FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dawn Of The Dead 1
Quiz about Dawn Of The Dead 1

"Dawn Of The Dead" #1 Trivia Quiz


Please enjoy this quiz based on 2004's version of the movie. All questions are taken from the un-rated DVD version.

A multiple-choice quiz by Gamemaster1967. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Dawn of the Dead

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
202,086
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
4036
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (4/15), toddruby96 (7/15), Guest 34 (10/15).
- -
Question 1 of 15
1. Director Zack Snyder introduces the director's cut for the DVD. Which of these things is NOT a description he uses to explain this un-rated version? Hint


Question 2 of 15
2. Ana is a nurse. In the opening minutes of the film she asks another nurse, Cora, to look up the location of a patient. Which patient was Ana and the doctor looking for, with Cora's help? Hint


Question 3 of 15
3. What is the ambulance number of the unit Ana sees as she leaves the hospital? Hint


Question 4 of 15
4. What song is playing on Ana's car stereo as she heads home? Hint


Question 5 of 15
5. Who killed Ana's love Luis? Hint


Question 6 of 15
6. What did Ana say frantically as she got a "no longer in service" message from 9-1-1? Hint


Question 7 of 15
7. As Ana flees her community, we see that she is driving a Toyota ______. Hint


Question 8 of 15
8. When Ana and Kenneth meet up with Michael, Andre and Luda, one of them warns Kenneth not to go "that way". Which person tells the duo "we are going to the mall"? Hint


Question 9 of 15
9. How many people are on a roof when the first military helicopter flies overhead? Hint


Question 10 of 15
10. When confronted by Andre, Michael reveals his profession. Where does he work? Hint


Question 11 of 15
11. Where is Ken's brother? Hint


Question 12 of 15
12. TV Evangelist: "Hell is overflowing, and Satan is _________." Hint


Question 13 of 15
13. Norma used her truck to bring in seven extra people to the mall. One man, Glen, had a job with the church. What was Glen's job? Hint


Question 14 of 15
14. The coffee shop in the mall is named _________. Hint


Question 15 of 15
15. After dying, and then rising, who did the bloated woman attack? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 08 2024 : Guest 172: 4/15
Mar 24 2024 : toddruby96: 7/15
Feb 23 2024 : Guest 34: 10/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Director Zack Snyder introduces the director's cut for the DVD. Which of these things is NOT a description he uses to explain this un-rated version?

Answer: it is scarier

Zack explained that this longer, un-rated version was more personal to him because it gave the story a bit more depth and realism than the theatrical release. He also had a small, non-credited, role in the film as a commando.
2. Ana is a nurse. In the opening minutes of the film she asks another nurse, Cora, to look up the location of a patient. Which patient was Ana and the doctor looking for, with Cora's help?

Answer: Edward Solomon

Cora asks Ana "Aren't you off?"
Ana replies "An hour ago."

Cora finds him in ICU, but says he was entered in backwards, as Solomon Edward. Ana is surprised to hear he is in the ICU (intensive care unit) from a bite wound.
3. What is the ambulance number of the unit Ana sees as she leaves the hospital?

Answer: 908

I noticed that the ambulance did not maintain consistency with its colors. The side she approaches from has reddish stripes on it, as do the back doors. The side we see as it leaves the hospital has amber colored stripes, not even close to red.
4. What song is playing on Ana's car stereo as she heads home?

Answer: Have A Nice Day

"Have A Nice Day" is by the Stereophonics. All of these songs can be heard in the movie.
5. Who killed Ana's love Luis?

Answer: Vivian

We first see Vivian roller skating as Ana is pulling into her drive way at home. She tells Vivian she might do some skating laps with her tomorrow. The next time we see Vivian she is in her sleeping gown and a little bit hungry!
6. What did Ana say frantically as she got a "no longer in service" message from 9-1-1?

Answer: "Please don't do this to me!"

Luis gets up after she makes the call. He attacks her and she grabs the car keys off the bedside table. Then she runs into their bathroom and slams the door shut, falling back into the tub in the process.
7. As Ana flees her community, we see that she is driving a Toyota ______.

Answer: Corolla

In 2004-2005 the Corolla started at around $14,000; the Celica around $18,000; the Echo at $11,000; and the Camry at $19,000.
8. When Ana and Kenneth meet up with Michael, Andre and Luda, one of them warns Kenneth not to go "that way". Which person tells the duo "we are going to the mall"?

Answer: Michael

Jake Weber (Michael) played the husband of Allison Dubois on the NBC series "Medium". He was also in "American Gothic" in 1995. Jake was born in England and attended Julliard.
9. How many people are on a roof when the first military helicopter flies overhead?

Answer: 9

Andy is on his roof across from the mall, and three guards accompany Ken, Ana, Michael, Andre and Luda atop the mall. They'd just finished the roof top "SOS" sign and the guards had thrown down the dead.
10. When confronted by Andre, Michael reveals his profession. Where does he work?

Answer: Best Buy

He is trying to maintain clear thinking, but is also being realistic. Andre finds his know it all dialogue annoying, even though Michael does not mean to sound that way. So, when asked Michael confesses he sells televisions at Best Buy.
11. Where is Ken's brother?

Answer: Fort Pastor

When doing research, I could not find a real Fort Pastor in Wisconsin. The other three choices are real locations.
12. TV Evangelist: "Hell is overflowing, and Satan is _________."

Answer: sending his dead to us

He finishes his diatribe on human sins with: "When there is no more room in hell, the dead will walk the Earth."
Ken Foree played the televangelist that CJ watches in the mall. He played Peter in the 1978 version, whose tagline was the above statement.
13. Norma used her truck to bring in seven extra people to the mall. One man, Glen, had a job with the church. What was Glen's job?

Answer: played the organ

It was Glen who radioed out to Norma and told her about the people hiding out in the chapel. One woman she brought to the mall was very sickly and far into the undead process. Ermes Blarasin played the "bloated woman", and he once played "fat man" in a movie as well. He also did stunts for "Detroit Rock City" and "X-Men".
14. The coffee shop in the mall is named _________.

Answer: Hallowed Grounds

The name is clearly seen on several occasions, but you can specifically see it after Norma and her refugees make it inside. Hallowed Grounds is a real chain of coffee shops.
15. After dying, and then rising, who did the bloated woman attack?

Answer: Ana

She had some speed on her after she died! Ana used a fireplace poker to kill her once and for all. Ermes Blarasin played the role of the bloated zombie.
Source: Author Gamemaster1967

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us