FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about When Hell is Full the Dead Will Walk the Earth
Quiz about When Hell is Full the Dead Will Walk the Earth

When Hell is Full, the Dead Will Walk the Earth Quiz


This is a quiz on the original "Dawn of the Dead". It contains spoilers for both "Dawn of the Dead" and "Night of the Living Dead".

A multiple-choice quiz by REfan76. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Dawn of the Dead

Author
REfan76
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
163,050
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3269
- -
Question 1 of 10
1. What are the characters trapped in for most of "Dawn of the Dead"? Hint


Question 2 of 10
2. In "Dawn of the Dead", how do the characters get to the place that they are trapped in? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the mall that the characters of the original "Dawn of the Dead" reside in throughout the movie? Hint


Question 4 of 10
4. Three days after broadcasts on the television stop in "Dawn of the Dead", Fran and Fly Boy have a quarrel about whether to keep the TV on or not.


Question 5 of 10
5. Where does Peter go after setting up the romantic dinner for Fran and Fly Boy in "Dawn of the Dead"? Hint


Question 6 of 10
6. Fran, Fly Boy, Roger, and Peter kill all the zombies that were originally in the mall in "Dawn of the Dead".


Question 7 of 10
7. There is a zombie in "Dawn of the Dead" that steals a gun from both Roger and Peter.


Question 8 of 10
8. Where does "Dawn of the Dead" start out at? Hint


Question 9 of 10
9. Where are the cops that Fran and Fly Boy meet at the beginning of "Dawn of the Dead" planning to go? Hint


Question 10 of 10
10. Did "Dawn of the Dead" spawn a sequel?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 18 2024 : Guest 62: 9/10
Apr 09 2024 : Guest 172: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What are the characters trapped in for most of "Dawn of the Dead"?

Answer: a shopping mall

"The Night of the Living Dead" depicts characters trapped in a house while the sequel, "Dawn of the Dead" depicts characters trapped in a shopping mall.
2. In "Dawn of the Dead", how do the characters get to the place that they are trapped in?

Answer: piloting a helicopter there

In "The Night of the Living Dead" the characters ran and drove to the house where they were trapped. In "Dawn of the Dead" they piloted a helicopter to the mall. In fact, the only reason they had to stop at the mall was to refuel the helicopter.
3. What is the name of the mall that the characters of the original "Dawn of the Dead" reside in throughout the movie?

Answer: Monroeville Mall

Monroeville Mall is an actual mall that was one of the earliest malls ever. Cross Roads Mall is actually the name of the mall that they reside in during the remake of "Dawn of the Dead".
4. Three days after broadcasts on the television stop in "Dawn of the Dead", Fran and Fly Boy have a quarrel about whether to keep the TV on or not.

Answer: True

After Fran turns the TV off and Fly Boy turns it back on Fran utters "What have we done to ourselves?" After that they plan to leave, but bikers spot their helicopter and strike before they can. The bikers aren't directly responsible for Fly Boy's death, but they let in the zombies that killed him.
5. Where does Peter go after setting up the romantic dinner for Fran and Fly Boy in "Dawn of the Dead"?

Answer: to Roger's grave

Even though this scene is brief, it is still kind of sad. Now that Roger's dead and Fran and Fly Boy are a couple, Peter is all alone.
6. Fran, Fly Boy, Roger, and Peter kill all the zombies that were originally in the mall in "Dawn of the Dead".

Answer: False

There is a scene when Peter and Roger first get into that two-story store they go into a lot when a zombie steals Roger's gun. This zombie can be seen many times through-out the rest of movie and appears at the end, when he steals Peter's gun and gets rid of Roger's.
7. There is a zombie in "Dawn of the Dead" that steals a gun from both Roger and Peter.

Answer: True

This zombie can be sighted numerous times after stealing Roger's gun near the beginning of the movie. Every time he's seen he's holding Roger's gun by the barrel, until the end when he is last seen stealing Peter's gun and toting that around.
8. Where does "Dawn of the Dead" start out at?

Answer: news station

This movie begins at the WGON news station where Fran and Fly Boy work. This scene shows how people are reacting to the zombies.
9. Where are the cops that Fran and Fly Boy meet at the beginning of "Dawn of the Dead" planning to go?

Answer: any island

"We got a plan. We figure we can make it to the island."
"What island?"
"Any island."
10. Did "Dawn of the Dead" spawn a sequel?

Answer: Yes

This is, in fact, a sequel to "The Night of the Living Dead". The sequel to this one is "Day of the Dead". This is the greatest horror movie series ever. The title would be the actual quote, but that quote was too long to fit in. I hope you enjoyed this quiz.
Source: Author REfan76

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Dawn Of The Dead"- #2 Average
2. "Dawn Of The Dead" #1 Tough
3. Are You Down With The "Dawn"? Average
4. "Dawn of the Dead" Trivia Difficult

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us