FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
On Golden Pond Quizzes, Trivia and Puzzles
On Golden Pond Quizzes, Trivia

On Golden Pond Trivia

On Golden Pond Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P

Fun Trivia
Katharine Hepburn, Henry Fonda, and Jane Fonda star in this 1981 drama. Hepburn and Henry Fonda both won Oscars for their roles. The film also won an Oscar for Best Adapted Screenplay.
2 quizzes and 20 trivia questions.
1.
  On Golden Pond   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Wonderful movie with Katherine Hepburn, Henry Fonda, Jane Fonda and Dabney Coleman.
Average, 10 Qns, redheadblueeyes, Mar 25 06
Average
redheadblueeyes
2357 plays
2.
  "On Golden Pond" Facts    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a wonderful movie starring the legendary Katharine Hepburn and Henry Fonda. Enjoy the quiz!
Tough, 10 Qns, rootsgrrl, Jul 29 03
Tough
rootsgrrl
1523 plays
Related Topics
  Other Categories of Interest [Movies] (0 quizzes)


On Golden Pond Trivia Questions

1. What birthday had Billy Ray just celebrated?

From Quiz
"On Golden Pond" Facts

Answer: 13th

Doug McKeon played Billy Ray. Billy was a tough kid who grew to love Norman and Ethel.

2. In what year was this movie made?

From Quiz On Golden Pond

Answer: 1981

This was the last movie role for Henry Fonda before he passed away.

3. When Norman calls the telephone operator, asking her to check his line, he can remember only one digit of his phone number. What number is it?

From Quiz "On Golden Pond" Facts

Answer: 9

The operator never does call back. Maybe Norman was right in thinking his phone had "lost its whatsie."

4. In what state was most of the movie filmed?

From Quiz On Golden Pond

Answer: New Hampshire

5. What is Norman and Ethel's favorite board game?

From Quiz "On Golden Pond" Facts

Answer: Parcheesi

They played serious Parcheesi on Golden Pond.

6. What is the name of the little boy?

From Quiz On Golden Pond

Answer: Billy

7. What was the name of the Thayers' motor boat?

From Quiz "On Golden Pond" Facts

Answer: Thayer IV

I guess the boat was the fourth member of the Thayer family. Mariah was the mail boat driven by Charlie.

8. What does the boy tell Norman they do when they cruise for girls, once they get them they __________?

From Quiz On Golden Pond

Answer: suck face

And to this day it still sounds disgusting, doesn't it?

9. Early in the movie, Ethel mentions that she met a nice Italian couple in the woods. Their name was Migliore and they had invited the Thayers to dinner. Norman said his stomach was not ready for what food?

From Quiz "On Golden Pond" Facts

Answer: Rigatoni

I think Norman just didn't want to socialize.

10. What is the name of the trout Norman and the boy go fishing for?

From Quiz On Golden Pond

Answer: Walter

Norman named him after Ethel's brother.

11. Charlie tells Norman that Miss Apley died the previous month. How old was Miss Apley?

From Quiz "On Golden Pond" Facts

Answer: 97

Alluding to Miss Apley's being a lesbian, Norman remarked, "Maybe there's something to be said for having a deviant lifestyle." The lovely Miss Hepburn made it to 96.

12. What does Norman and the boy do with the trout after they catch him?

From Quiz On Golden Pond

Answer: Let him go

I would have rather deep fried him myself...eh!

13. Katharine Hepburn won her fourth Academy Award for her perfomance in "On Golden Pond." For which movie did she win her first?

From Quiz "On Golden Pond" Facts

Answer: Morning Glory

"Morning Glory" was Miss Hepburn's third movie. The year was 1933. Her other Oscars were for "Guess Who's Coming to Dinner" in 1967 and "The Lion in Winter" in 1968. When she accepted her 1967 award, she said that she was sure it was for herself and her late companion of 25 years, Spencer Tracy, her co-star and fellow nominee.

14. What does Chelsea do for Norman towards the end of the movie?

From Quiz On Golden Pond

Answer: A back flip

Personally I think this was the director wanting another attempt to see Jane Fonda wet!

15. Where did Chelsea marry Bill?

From Quiz "On Golden Pond" Facts

Answer: Brussels

When she told Norman, he asked, "Does he speak English?"

16. What does Norman give Chelsea at the end of the movie?

From Quiz On Golden Pond

Answer: His diving medal

1921 second place diving medal he won. How sweet!

17. Which two actors won Oscars for their roles?

From Quiz On Golden Pond

Answer: Katharine Hepburn and Henry Fonda

Seems like Katharine has a way with doing last movies with people. She also starred opposite Spencer Tracey in his last movie, 'Guess Who's Coming to Dinner?' with Sidney Poitier.

18. Near the end of the movie, Norman gives Chelsea his diving medal after she does the back flip. In what year did Norman win this medal?

From Quiz "On Golden Pond" Facts

Answer: 1921

It was the University of Pennsylvania Diving Championship, 1921, Second Place. After that she calls Norman "Dad" for the first time in years.

19. Who directed the movie?

From Quiz On Golden Pond

Answer: Mark Rydell

This is category 9432
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.