FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about On Golden Pond Facts
Quiz about On Golden Pond Facts

"On Golden Pond" Facts Trivia Quiz


This is a wonderful movie starring the legendary Katharine Hepburn and Henry Fonda. Enjoy the quiz!

A multiple-choice quiz by rootsgrrl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. On Golden Pond

Author
rootsgrrl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
137,846
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1524
Last 3 plays: tluvgrandpa (9/10), Guest 174 (3/10), Guest 97 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What birthday had Billy Ray just celebrated? Hint


Question 2 of 10
2. When Norman calls the telephone operator, asking her to check his line, he can remember only one digit of his phone number. What number is it? Hint


Question 3 of 10
3. What is Norman and Ethel's favorite board game? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the Thayers' motor boat? Hint


Question 5 of 10
5. Early in the movie, Ethel mentions that she met a nice Italian couple in the woods. Their name was Migliore and they had invited the Thayers to dinner. Norman said his stomach was not ready for what food? Hint


Question 6 of 10
6. Charlie tells Norman that Miss Apley died the previous month. How old was Miss Apley? Hint


Question 7 of 10
7. Katharine Hepburn won her fourth Academy Award for her perfomance in "On Golden Pond." For which movie did she win her first? Hint


Question 8 of 10
8. Where did Chelsea marry Bill? Hint


Question 9 of 10
9. Henry Fonda won his only Academy Award for "On Golden Pond."


Question 10 of 10
10. Near the end of the movie, Norman gives Chelsea his diving medal after she does the back flip. In what year did Norman win this medal? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 20 2024 : tluvgrandpa: 9/10
Jun 21 2024 : Guest 174: 3/10
Jun 01 2024 : Guest 97: 9/10
May 30 2024 : Guest 24: 5/10
May 28 2024 : Guest 76: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What birthday had Billy Ray just celebrated?

Answer: 13th

Doug McKeon played Billy Ray. Billy was a tough kid who grew to love Norman and Ethel.
2. When Norman calls the telephone operator, asking her to check his line, he can remember only one digit of his phone number. What number is it?

Answer: 9

The operator never does call back. Maybe Norman was right in thinking his phone had "lost its whatsie."
3. What is Norman and Ethel's favorite board game?

Answer: Parcheesi

They played serious Parcheesi on Golden Pond.
4. What was the name of the Thayers' motor boat?

Answer: Thayer IV

I guess the boat was the fourth member of the Thayer family. Mariah was the mail boat driven by Charlie.
5. Early in the movie, Ethel mentions that she met a nice Italian couple in the woods. Their name was Migliore and they had invited the Thayers to dinner. Norman said his stomach was not ready for what food?

Answer: Rigatoni

I think Norman just didn't want to socialize.
6. Charlie tells Norman that Miss Apley died the previous month. How old was Miss Apley?

Answer: 97

Alluding to Miss Apley's being a lesbian, Norman remarked, "Maybe there's something to be said for having a deviant lifestyle." The lovely Miss Hepburn made it to 96.
7. Katharine Hepburn won her fourth Academy Award for her perfomance in "On Golden Pond." For which movie did she win her first?

Answer: Morning Glory

"Morning Glory" was Miss Hepburn's third movie. The year was 1933. Her other Oscars were for "Guess Who's Coming to Dinner" in 1967 and "The Lion in Winter" in 1968. When she accepted her 1967 award, she said that she was sure it was for herself and her late companion of 25 years, Spencer Tracy, her co-star and fellow nominee.
8. Where did Chelsea marry Bill?

Answer: Brussels

When she told Norman, he asked, "Does he speak English?"
9. Henry Fonda won his only Academy Award for "On Golden Pond."

Answer: True

In a long, distinguished acting career, he had only been nominated one time previously; in 1940 for "The Grapes of Wrath." He did, however, receive a Lifetime Achievement Award from the Academy the same year he won for "On Golden Pond." He died later that year.
10. Near the end of the movie, Norman gives Chelsea his diving medal after she does the back flip. In what year did Norman win this medal?

Answer: 1921

It was the University of Pennsylvania Diving Championship, 1921, Second Place. After that she calls Norman "Dad" for the first time in years.
Source: Author rootsgrrl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. On Golden Pond Average
2. Woody Allen's "Manhattan" Average
3. Dean Koontz' "Phantoms" Average
4. Major Payne Difficult

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us