FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Individual Colours Quizzes, Trivia and Puzzles
Individual Colours Quizzes, Trivia

Individual Colours Trivia

Individual Colours Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Color Songs

Fun Trivia
44 Individual Colours quizzes and 450 Individual Colours trivia questions.
1.
  Bands or Songs with Black in the Title    
Multiple Choice
 10 Qns
Relationship With the Colour Black
This quiz is all about bands and songs that have a relationship with the colour black. It may be the name of a band or the word black in the lyrics. Have fun.
Average, 10 Qns, Lord_Digby, Nov 21 23
Average
Lord_Digby gold member
Nov 21 23
317 plays
2.
  Silver    
Multiple Choice
 10 Qns
All these songs have "Silver" in the title or lyrics. How many do you remember?
Average, 10 Qns, Rowena8482, Feb 18 24
Average
Rowena8482 gold member
Feb 18 24
656 plays
3.
  Whiteout   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
There's more white in this quiz than a polar bear in a blizzard. Whiteout further ado (whiteout, without...it works, trust me), here is a quiz about songs with the word 'white' in the title.
Average, 10 Qns, eburge, Nov 14 14
Average
eburge gold member
3293 plays
4.
Singing The Reds
  Singing The Reds    
Photo Quiz
 10 Qns
No point in singing the blues and getting down. Sing the reds and be happy instead.
Average, 10 Qns, 480154st, May 08 19
Average
480154st gold member
May 08 19
419 plays
5.
  Black is the Color... ("Black" in song titles)   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Can you identify lyrics, artists, and song titles themselves from songs with "black" in their titles? Have fun.
Average, 10 Qns, shvdotr, Jun 22 13
Average
shvdotr gold member
3965 plays
6.
  Red in All Its Variations   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Many songs and bands have names relating to shades of red, and this quiz has a varied selection for you. I hope I've built in enough clues to spare your blushes and that you don't see too many red crosses at the end.
Average, 10 Qns, rossian, Nov 30 11
Average
rossian editor
1735 plays
7.
  Songs In The Key Of Yellow   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Match the "yellow" songs to the correct artist.
Easier, 10 Qns, 480154st, Oct 23 18
Easier
480154st gold member
Oct 23 18
1126 plays
8.
  Back to Black Multiple Choice Quiz   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A basic black is an excellent fallback not only in the world of fashion, but also in the world of music. When you're stuck for inspiration, you can always go back to black! Check out these ten songs that did just that.
Average, 10 Qns, CellarDoor, Jul 02 13
Average
CellarDoor gold member
717 plays
9.
  Songs In The Key Of Black    
Match Quiz
 10 Qns
Match the "black" songs to the correct artist.
Easier, 10 Qns, 480154st, Oct 26 18
Easier
480154st gold member
Oct 26 18
885 plays
10.
  Red Classic Rock   best quiz  
Match Quiz
 10 Qns
TOUGH Quiz ahead. In this simple match quiz, the requirement was to write a "Red" quiz. Don't need much motivation to marry that with my favourite topic. WARNING - All artists are well known but the songs, well...Match song to artist.
Average, 10 Qns, 1nn1, Mar 05 22
Average
1nn1 gold member
Mar 05 22
753 plays
trivia question Quick Question
What does Mick Jagger want to paint black?

From Quiz "Songs with the Word Black in Them"




11.
  Songs In The Key Of White   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Match the "White" songs to the correct artists.
Easier, 10 Qns, 480154st, Oct 25 18
Easier
480154st gold member
Oct 25 18
848 plays
12.
  White Songs    
Multiple Choice
 10 Qns
All of these have the word "White" in them.
Average, 10 Qns, Sarah606, Oct 10 21
Average
Sarah606
Oct 10 21
8533 plays
13.
  Songs In The Key Of Red    
Match Quiz
 10 Qns
Match the "red" songs to the correct artists.
Easier, 10 Qns, 480154st, Oct 24 18
Easier
480154st gold member
Oct 24 18
877 plays
14.
  Seeing "Red" on recordings through the years   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about some of the many songs that have been recorded with the word "red" in the title. Any chart positions will reference the US Billboard charts.
Average, 10 Qns, shanteyman, Aug 10 12
Average
shanteyman
794 plays
15.
  How Now, Brown Song?   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
You can look behind the "Green Door" or "Paint it Black", or try not to trip over your "Blue Suede Shoes" but to ace this quiz you'll need to answer some questions about songs with "brown" in the title.
Average, 10 Qns, CmdrK, Mar 16 17
Average
CmdrK gold member
443 plays
16.
  I Got The "Blues"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
All these songs have got the word "blue" in the title. I'll give you the the artist and you pick the correct song title. The songs run the gamut from the 1950s through the 1980s. Don't be blue. Try your luck.
Average, 15 Qns, fredsixties, Aug 03 09
Average
fredsixties
1839 plays
17.
Songs With Black Titles
  Songs With "Black" Titles   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Many great songs have the word "black" somewhere in the title; in this quiz you'll see ten of them. The title is given, you name the artist.
Easier, 10 Qns, H53, Dec 13 16
Easier
H53 gold member
731 plays
18.
  Back In Black   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Some of my favourite songs with black in the title. Can you match the artist to the song?
Average, 10 Qns, kino76, Nov 08 16
Average
kino76 gold member
447 plays
19.
  Color Me Purple Part 7: Mauve Melodies    
Multiple Choice
 10 Qns
Purple is a beautiful warm colour, and it's no surprise that purple and its various shades have inspired many musicians from different genres. How many of these 'purple' songs do you know?
Average, 10 Qns, Kankurette, May 26 19
Average
Kankurette gold member
May 26 19
402 plays
20.
  Black as Night   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Try to figure out which 'Black' songs I'm talking about in the question. Have fun and good luck to you!
Average, 10 Qns, linkan, Oct 20 16
Average
linkan gold member
842 plays
21.
  In The Red: Hot Hits    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to Part 8 of Team Red's 100 question quiz on the colour red. In this part, we look at the red hot hits chosen by the team.
Average, 10 Qns, 480154st, May 14 19
Average
480154st gold member
May 14 19
463 plays
22.
  Songs In The Key Of Blue    
Match Quiz
 10 Qns
Match the blue songs to the artist that recorded them.
Average, 10 Qns, 480154st, Oct 21 18
Average
480154st gold member
Oct 21 18
802 plays
23.
  My Blue iTunes   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
No, not "Blue-Eyed Goons." These are songs I've down- or uploaded on my computer iTunes with either "Blue" or "Blues" in the title. I'm sure you've heard most of them. Let's see if I'm right.
Easier, 10 Qns, shvdotr, Dec 11 15
Easier
shvdotr gold member
430 plays
24.
  Sang Like A Canary    
Match Quiz
 10 Qns
Linked by the colour yellow, can you match the song to the artist?
Average, 10 Qns, smpdit, Apr 30 16
Average
smpdit
548 plays
25.
  10 Questions about Back to Black    
Multiple Choice
 10 Qns
Amy Winehouse recorded her album "Back to Black" in 2006. All of the following song titles include the word "black." See how many you remember.
Easier, 10 Qns, nmerr, Feb 23 13
Easier
nmerr gold member
665 plays
26.
  Song Sung Blue    
Match Quiz
 10 Qns
Just blue, no other colour. Can you match the artists to the songs?
Average, 10 Qns, kino76, Nov 01 16
Average
kino76 gold member
502 plays
27.
  Green and Bear It    
Multiple Choice
 10 Qns
Songs on the US charts with "green" in the title from the fifties through the seventies. Chart references are for US charts.
Average, 10 Qns, shanteyman, Nov 07 10
Average
shanteyman
531 plays
28.
  White Hot Cool Songs    
Multiple Choice
 10 Qns
Ever seen something so hot it burns white? Join Phoenix Rising on a trip through some cool tunes with a white connection.
Average, 10 Qns, smpdit, May 19 16
Average
smpdit
324 plays
29.
  It's Not Easy Being Green    
Multiple Choice
 10 Qns
Singers and songs related by the colour green. The link may not be immediately obvious, but stay with me, it really wasn't easy being green.
Tough, 10 Qns, smpdit, May 07 16
Tough
smpdit
462 plays
30.
  The Blues In The Night   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Feeling blue, having the blues, blue skies. Blue is a popular song title choice as it can mean so many things.
Average, 10 Qns, Christinap, Nov 23 12
Average
Christinap
436 plays
31.
  Sing Me a Song in Blue   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my third quiz and again it is a "Sing Me" quiz, this time I am using the colour Blue. I hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, wenray, Feb 11 11
Average
wenray
848 plays
32.
  Sing Me a Song in Black   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Have you ever noticed how many song titles contain colours? So for my second quiz I thought we would look at song titles containing the colour black. I hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, wenray, Feb 09 11
Average
wenray
1124 plays
33.
  Animal Farm Sings the Blues    
Multiple Choice
 10 Qns
Animal Farm invites you to play a quiz involving the color blue. Do you remember all these songs or perhaps just one or two?
Average, 10 Qns, Deunan, Aug 25 10
Average
Deunan
808 plays
34.
  Songs with the Word Black in Them    
Multiple Choice
 10 Qns
The following quiz is about songs with the word "Black" in the title. Can you name the artists who created these dark songs?
Easier, 10 Qns, ckharding, Jan 02 20
Easier
ckharding
Jan 02 20
532 plays
35.
  Black is Black    
Multiple Choice
 10 Qns
The concept is easy... Songs with the word BLACK in the title
Average, 10 Qns, DaveH1960, Apr 03 14
Average
DaveH1960
711 plays
36.
  A Patch of Blues    
Multiple Choice
 10 Qns
Truth be told, most of the songs mentioned in this quiz are not hardcore blues songs, but all have the word "Blues" in their title. Several genres are represented here. I hope you enjoy it!
Tough, 10 Qns, Bob9491, Aug 18 23
Tough
Bob9491
Aug 18 23
363 plays
37.
  Song Names with "Black" in the Title    
Multiple Choice
 10 Qns
Name the group or artist that sang these "Black" songs with "Black" in the song title.
Average, 10 Qns, donnagirl1, Aug 31 15
Average
donnagirl1
541 plays
38.
  A Black Day in the Music Industry    
Multiple Choice
 10 Qns
"Black" is either somewhere in the question or somewhere in the answer. How black is your knowledge?
Tough, 10 Qns, pmarney, Apr 25 13
Tough
pmarney gold member
425 plays
39.
  A Little Black Music    
Multiple Choice
 10 Qns
In response to the Fun Trivia Agent Challenge, this quiz asks you to think about songs, composers and compositions with black themes.
Average, 10 Qns, gable, May 10 13
Average
gable gold member
580 plays
40.
  Rock Songs Containing Black    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about rock songs that contain the word "black" in the titles.
Average, 10 Qns, Poisyn_Rayne, Sep 16 14
Average
Poisyn_Rayne
562 plays
41.
  And The Answer Is Black!    
Multiple Choice
 10 Qns
The word in common for this quiz is black. The word black appears in all of the questions. So let's go!
Tough, 10 Qns, gabba, Mar 29 09
Tough
gabba
1141 plays
42.
  Pretty in Pink    
Match Quiz
 10 Qns
How well do you know 'pink' songs? Simply match the artist with the song. Good luck!
Average, 10 Qns, jess1506, Nov 24 16
Average
jess1506
314 plays
43.
  Brown Is the Colour    
Multiple Choice
 15 Qns
All the songs and/or artists featured in this quiz have the colour brown in their names or lyrics. See how many you can get.
Difficult, 15 Qns, Rowena8482, Aug 10 07
Difficult
Rowena8482 gold member
794 plays
44.
  Pink Is The Colour    
Multiple Choice
 10 Qns
All of the songs and artists featured in this quiz have some connection to the colour pink.
Difficult, 10 Qns, rowena8482, May 26 07
Difficult
rowena8482 gold member
1050 plays

Individual Colours Trivia Questions

1. Who sang "Black Hole Sun"?

From Quiz
Bands or Songs with Black in the Title

Answer: Soundgarden

Soundgarden was an American rock band formed in 1984. "Black Hole Sun" was a track from the band's fourth studio album, "Superunknown". The song was written by Chris Cornell, the lead singer for the band. "Black Hole Sun" spent seven weeks at the number one spot on the American Billboard Album Rock Tracks.

2. Which actor, well known for playing a cop on tv, had a 1977 number one hit in the UK with the song "Silver Lady"?

From Quiz Silver

Answer: David Soul

Soul was best known for his role alongside Paul Michael Glaser in "Starsky and Hutch" which aired from 1975 - 1979. "Silver Lady" was his second (and last) number one hit in the UK, following "Don't Give up on us" in 1976. This also made number one in the US charts.

3. In a song of the same name, who did the Police tell that they didn't have to put on the red light?

From Quiz In The Red: Hot Hits

Answer: Roxanne

According to Sting in "A Visual Documentary" in 1978, "Roxanne" was a throwaway song that they were 'embarrassed' about due to its slower melodic nature. It did not immediately garner much commercial success or attention but was eventually considered number 388 in Rolling Stone's "500 Greatest Songs of All Time" as well as many of their "Greatest Hits" albums. The 'red light' may refer to promiscuous red-light districts, as the following lyrics suggest: "Roxanne You don't have to put on the red light Those days are over You don't have to sell your body to the night" Question written by malik24 under a red light.

4. Written by pianist Peter DeRose in 1933, and recorded by a number of big bands, including Paul Whiteman's and Jimmy Dorsey's, 'Deep Purple' was revived by what popular siblings in 1975?

From Quiz Color Me Purple Part 7: Mauve Melodies

Answer: Donny and Marie Osmond

'Deep Purple' was originally an instrumental, written for piano, to which lyrics were added five years later, due to the popularity of the tune in sheet music form. It is a sleepy, sentimental song that tells of the 'deep purple' of twilight falling "over sleepy garden walls". Besides those mentioned it has been recorded by Harry James and his Orchestra (1950s), brother and sister Nino Temp and April Stevens (1960s), and Vic Damone, whose version can be heard in the movie 'Donnie Brasco' (1997). Donny and Marie's version made it to number 14 on the Billboard Hot 100 in March 1976. This purple musical question was submitted by spanishliz.

5. Brian Johnson sang and Angus Young played the guitar on this hit from Down Under - it had the lyrics "I've been too long I'm glad to be back".

From Quiz Songs with the Word Black in Them

Answer: Back in Black

The album "Back in Black" from AC/DC has sold around 50 million units.

6. Herman's Hermits sang about something lovely that Mrs. Brown had; what was it?

From Quiz How Now, Brown Song?

Answer: daughter

"Mrs. Brown, You've Got a Lovely Daughter" was about a singer pining over a lost love and perhaps trying to get the girl's mother on his side. It was one of two number one hits the group had on the "Billboard Hot 100" in the U.S. (along with "I'm Henry VIII, I Am". Neither 1965 song was released as a single in the UK.) It debuted on the "Hot 100" at number 12. The only songs to debut higher in the '60s were "Hey Jude" and "Get Back" by the Beatles.

7. "Blackbird" was on the "White Album," and the writer has given several meanings for the lyrics. Who released "Blackbird" in 1968?

From Quiz Songs With "Black" Titles

Answer: The Beatles

Paul McCartney has given different reasons for the inspiration of the lyrics: race relations in the '60s; the call of a blackbird he heard while studying in India; and that "bird" is British slang for "girl," so it could have been about a black girl.

8. "White Lies" was a number one hit for DJ Paul van Dyk on the US Billboard Hot Dance singles chart in 2007. The song features which Pussycat Dolls member?

From Quiz White Hot Cool Songs

Answer: Jessica Sutta

"White Lies" was released as a single from Paul's album "In Between". The song also reached number three on both the US Billboard Hot Dance Club Play chart and the US Billboard Hot Dance Airplay chart. Paul is one of the most accomplished DJs in the world and was named the number one DJ in the world in both 2005 and 2006. "White Lies" also found success in Europe but never as high as what it found in the US dance scene. Jessica Sutta has the only vocals in the song and she sings only the song's title. She recorded the song while on hiatus from the Pussycat Dolls in 2007. The collaboration earned praise for both her and Paul. This question was created by Phoenix Rising member tazman6619.

9. Crazy Frog struck pay dirt in 2005 with a remix of "Axel F" that originally appeared in what movie?

From Quiz It's Not Easy Being Green

Answer: Beverly Hills Cop

Frogs are green. "Axel F" is an instrumental piece from "Beverly Hills Cop", a movie that was screened in 1984. It was originally performed by Harold Faltermeyer, a German musician, and named after the main character in the movie, Axel Foley. Crazy Frog, a computer-animated character, recorded "Axel F" as a remix in 2005 and it was a worldwide hit. This version is also known as the "Crazy Frog" song.

10. Who sang "Back in Black" in 1980?

From Quiz Song Names with "Black" in the Title

Answer: AC/DC

The "Back in Black" album was recorded April-May of 1980 and was released July 25th 1980 By AC/DC. The single "Back in Black was released on December 21st 1980 and reached Number 37 on Billboard Hot 100 list.

11. What is the name of the classic rock song that includes these lyrics, "Need a woman gonna hold my hand, won't tell me no lies, make me a happy man?"

From Quiz Rock Songs Containing Black

Answer: Black Dog

In 2004, this song was number 294 on Rolling Stone's list of the 500 greatest songs of all time. The death of drummer John Bonham in 1980 resulted in the break-up of the band. Led Zeppelin was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in 1995.

12. "Boom Boom Pow" was a 2009 hit for which American hip hop Group?

From Quiz A Black Day in the Music Industry

Answer: The Black Eyed Peas

"Boom Boom Pow" was the group's first US Number One when it topped the Billboard Hot 100. Although the group was formed in 1995, it was not until the release of their third album, "Elephunk," in 2003 that they found real fame.

13. This song was first recorded as a single in 1968 by Fleetwood Mac. It was later covered by Santana, who turned it into a major hit in 1970. Name the song.

From Quiz Back to Black

Answer: Black Magic Woman

"Black Magic Woman" was written by rock guitarist Peter Green, Fleetwood Mac's founder, and appeared on the band's albums "English Rose" and "The Pious Bird of Good Omen." Santana's version, sung by keyboardist Gregg Rolie, appeared on their album "Abraxas" and successfully mixed elements of jazz and Hungarian folk music with Latin rhythms added. Santana's version reached number four on the U.S. and Canadian charts in 1970.

14. What black part of his true love's body did a Scottish balladeer celebrate?

From Quiz A Little Black Music

Answer: Hair

The song begins "Black is the color or my true love's hair." This song is thought to have originated in Scotland but migrated to the Appalachian region of the southeastern region of the US. Notable performers who recorded the song include Nina Simone and Joan Baez.

15. "Singing The Blues" was both a country and pop hit in 1956. What two artists took this classic to the top of their respective charts?

From Quiz A Patch of Blues

Answer: Marty Robbins and Guy Mitchell

Marty and Guy were label mates on Columbia Records and Mitch Miller, the top producer for Columbia, was noted for producing pop covers of country hits. Marty went on to become a country legend and Guy had a few more hits, including a cover of Ray Price's "Heartaches By The Number".

16. Many people sang this song over the years. From Glenn Miller to Frank Sinatra; even Sammy Davis Jr. sang it. What song was written by Johnny Mercer?

From Quiz Black as Night

Answer: That Old Black Magic

Johnny was actually thinking of Judy Garland, when he wrote the song. "That old black magic has me in its spell, that old black magic that you weave so well." The song was in the movie, "Star Trek III: The Search for Spock" also.

17. "Blues in the Night" was written for the film of the same name. Who were the composers?

From Quiz The Blues In The Night

Answer: Arlen and Mercer

Harold Arlen wrote the music and Johnny Mercer the lyrics for this song, which is now considered part of the Great American Songbook. In the film it is sung by William Gillespie, but various recordings mean it is now thought of as a female song. It was nominated for the 1941 Academy Award for Best Original Song, but lost to "The Last Time I Saw Paris". This had not been written specifically for a film, just used in one, which led to some controversy. A change in the rules now means that any nominated song has to be have been specifically written for the film in which it appears.

18. "1, 2, 3, Red Light" was a hit single and a 1968 album title by which Bubblegum genre group?

From Quiz Seeing "Red" on recordings through the years

Answer: 1910 Fruitgum Company

Six months after releasing their debut album, "Simon Says", the 1910 Fruitgum Company released "1, 2, 3, Red Light". Frank Jeckell was a guitarist when the band originally formed in 1965 as Jeckell and The Hydes. Two years later they changed their name and signed with Buddah Records. They released "Simon Says" which went to the US Top Ten. "Simon Says" and "1, 2, 3, Red Light" both sold well over a million copies. In 1969 they released their last album with Buddah called "Hard Ride". Compilation albums have been released subsequently and reformed versions of the band continued to tour. 1910 Fruitgum Company performed at the Caravan of Stars show in 2007. Music Explosion had a 1968 hit with "Little Bit o' Soul". The Ohio Express had a Top Forty with "Beg, Borrow and Steal" and The Lemon Pipers had a major hit with "Green Tambourine" in 1968.

19. The Kaiser Chiefs reached number one in the UK in 2007 by singing about which girl?

From Quiz Red in All Its Variations

Answer: Ruby

The song was taken from the band's second album, called 'Yours Truly, Angry Mob', and was their first number one hit in the UK. It also reached number fourteen on the US Billboard Modern Rock chart. Its catchy chorus of 'Ruby, Ruby, Ruby, Ruby' has been adopted by several football (soccer) clubs who have adapted the lyrics for various players. These include 'Rooney, Rooney, Rooney, Rooney' for Wayne Rooney at Manchester United and 'Rudi, Rudi, Rudi, Rudi' at Southampton, for Rudi Skacel. The colour ruby is a deep, rich red taken from the gemstone of the same name.

20. "White Winter Hymnal" is the first single released off the debut album of which American indie folk band?

From Quiz Whiteout

Answer: Fleet Foxes

Hailing from Seattle, Fleet Foxes have a unique indie folk sound, influence by folk music from the '60s and '70s. The band started their career with a self-titled EP in 2006, followed by "Sun Giant" in 2008 and their first full album, again titled "Fleet Foxes", in the same year. "White Winter Hymnal" was the first single that was released from this album.

21. Which country artist had a hit with "Blue"?

From Quiz Sing Me a Song in Blue

Answer: LeAnn Rimes

LeAnn Rimes debut single, "Blue", was released in 1996 when she was only thirteen years old.

22. Which group had a hit with the song "Baby's in Black"?

From Quiz Sing Me a Song in Black

Answer: The Beatles

"Baby in Black" was recorded by the Beatles on 11 August 1964 and was the first song recorded for their album "Beatles for Sale".

23. Which Country singer had a US Number Four Country hit with "Green, Green Grass of Home" in 1965?

From Quiz Green and Bear It

Answer: Porter Wagoner

Porter Wagoner had Country success with Claude "Curly" Putman Jr.'s composition. Bobby Bare released a version in 1965 and Jerry Lee Lewis recorded the song the same year on his "Country Music for City Folks" LP. In 1966 Tom Jones reached Number 11 on the US Pop charts with his version and Charley Pride recorded a version on his "Country" album. Tom Jones credited Jerry Lee Lewis' version with inspiring him to record the song. Several others artists in the US and internationally have released versions. Faron Young's first Country chart success was in 1952 with "Goin' Steady", the same year that Ray Price reached Number Four with "Talk to Your Heart". "A Week in a Country Jail" was a Number One Country hit for Tom T. Hall.

24. Which "blue" song, originally written and performed by Bob Dylan in 1965, includes the lyrics, "The highway is for gamblers, better use your sense. Take what you have gathered from coincidence"?

From Quiz Animal Farm Sings the Blues

Answer: It's All Over Now, Baby Blue

"It's all Over Now, Baby Blue" is from Bob Dylan's 1965 album, "Bringin' It All Back Home". The song has been covered by a multitude of artists including Marianne Faithfull, Grateful Dead, Joni Mitchell, Falco and the great Joan Baez who, some have speculated, is the titular character of the song. Question by: Gilli Source: Wikipedia

25. The title of the song was "Blue Moon". The name of the artist was what?

From Quiz I Got The "Blues"

Answer: The Marcels

This song was actually written way back in 1934 by Richard Rodgers and Lorenz Hart. It has been covered dozens of times. The first crossover to rock and roll was done by Elvis Presley, but it was The Marcels' version that shot to the top of the U.S. Billboard charts for three weeks in the spring of 1961.

26. Gene Pitney sang "that brownstone house where my baby lives is _____ to me" - which place completes his lyric?

From Quiz Brown Is the Colour

Answer: Mecca

"Mecca" was a hit for Gene in 1963. The song was composed by Naval Nader and John Gluck, and reached number twelve on the US Billboard chart in that year.

27. Which UK band released the song "The Last Film" in 1983?

From Quiz Pink Is The Colour

Answer: Kissing The Pink

"The Last Film" was taken from the album "Naked" and was a top 20 hit in the UK.

28. George Jones covered which "white" song by The Big Bopper?

From Quiz White Songs

Answer: "White Lightning"

The Big Bopper's real name was Jiles Perry Richardson. He died in 1959 in a plane crash in Iowa with Richie Valens and Buddy Holly.

29. Who was the female singer who sang the song "Black Cat" in 1990?

From Quiz Bands or Songs with Black in the Title

Answer: Janet Jackson

Janet Jackson was born as Janet Damita Jo Jackson on May 16, 1966. She was the sister of Michael Jackson, who sadly passed away in 2009. From 1982 to 2022, Janet recorded eleven studio albums, with the album "Janet Jackson's Rhythm Nation 1814" being the best album for producing seven top-hit singles on various record charts. The album was released in 1989 and prompted a tour of the same name in 2009.

This is category 24922
Last Updated Jul 20 2024 5:51 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.