FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Fleetwood Mac Quizzes, Trivia and Puzzles
Fleetwood Mac Quizzes, Trivia

Fleetwood Mac Trivia

Fleetwood Mac Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G

Fun Trivia
19 Fleetwood Mac quizzes and 210 Fleetwood Mac trivia questions.
1.
  Find the Fleetwood Mac Songs   popular trivia quiz  
Collection Quiz
 10 Qns
I will give you ten Fleetwood Mac songs and six songs by other bands, and you pick out the songs that Fleetwood Mac recorded.
Very Easy, 10 Qns, blake_aus_nsw, Dec 24 23
Very Easy
blake_aus_nsw gold member
Dec 24 23
526 plays
2.
  Go Your Own Way editor best quiz   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
For many music fans, the title "Go Your Own Way" is synonymous with Fleetwood Mac. It is an alarmingly apt sobriquet for what has often proved to be a highly dysfunctional band.
Average, 10 Qns, glendathecat, Apr 30 11
Average
glendathecat
3919 plays
3.
  Song by Song: "Dreams"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Dreams" made Rolling Stone magazine's updated 2021 list of the top ten greatest songs of all time. See how much you know about the song.
Easier, 10 Qns, skylarb, Nov 03 21
Easier
skylarb
Nov 03 21
327 plays
4.
  Song by Song: "Sara"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz digs into Fleetwood Mac's popular song "Sara."
Average, 10 Qns, skylarb, Jul 25 20
Average
skylarb
Jul 25 20
356 plays
5.
  Six Degrees of Fleetwood Mac   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Fleetwood Mac is made up of some great musicians. These musicians have done some great music on their own, have worked with some great musicians, maybe are related to some great musicians. And that's what this quiz is about.
Tough, 10 Qns, eauhomme, Jan 09 08
Tough
eauhomme
1401 plays
6.
  "Rumours" - Fleetwood Mac's Masterpiece   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
In 1977 Fleetwood Mac released the LP "Rumours", unaware that it would soon be known as one of the greatest albums ever made. Just how much do you know about this fantastic collection of perfect pop-rock?
Tough, 15 Qns, freddy_krueger, Jun 24 04
Tough
freddy_krueger
3271 plays
7.
  Fleetwood Mac   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz for serious Fleetwood Mac Fans.
Difficult, 10 Qns, BungeeAZ, Jan 12 11
Difficult
BungeeAZ
2944 plays
8.
  Thunder Only Happens When It's Raining    
Multiple Choice
 10 Qns
Hi. This is my first quiz, on the Fleetwood Mac song. Hope you enjoy it.
Easier, 10 Qns, lynnstigger, Sep 20 09
Easier
lynnstigger
1703 plays
9.
  Fleetwood Mac Lyrics    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz concerning the lyrics of Fleetwood Mac. It includes lyrics from 1975-87. Have FUN!
Average, 15 Qns, Drummer Girl, Nov 01 21
Average
Drummer Girl
Nov 01 21
3172 plays
10.
  Fleetwood Mac Facts   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz for serious Mac fans.
Tough, 10 Qns, dan81ny, Jun 25 18
Tough
dan81ny
Jun 25 18
852 plays
trivia question Quick Question
To which song do these lyrics belong: 'Drowning in the sea of love, Where everyone would love to drown'?

From Quiz "Fleetwood Mac Song Lyrics"




11.
  Multiple Choice Quiz about Fleetwood Mac Song Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the lyrics from some of the many Fleetwood Mac songs. I will give you a line or two from one of their songs and all you have to do is tell me which song it is from or fill in the blanks to complete the line. Have fun and good luck!
Average, 10 Qns, freddy_krueger, Nov 10 05
Average
freddy_krueger
3722 plays
12.
  Fantastic Fleetwood Mac    
Multiple Choice
 10 Qns
Fleetwood Mac is one of the most successful bands in the world and still continue to churn out multi-platinum albums, even after a career spanning over 30 years. This is a pretty easy quiz about them. Good luck!
Average, 10 Qns, freddy_krueger, Dec 07 06
Average
freddy_krueger
3267 plays
13.
  Fantastic Fleetwood Mac 3    
Multiple Choice
 10 Qns
This my 3rd quiz about the fabulous Fleetwood Mac. This quiz is slightly different as it features a couple of questions about Stevie's solo career. Have fun and good luck!
Average, 10 Qns, freddy_krueger, May 01 18
Average
freddy_krueger
May 01 18
1900 plays
14.
  Rumour Has It ...shhhh...   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on one of my favourite albums by Fleetwood Mac - "Rumours"!
Average, 10 Qns, playmate1111, Mar 09 12
Average
playmate1111 gold member
716 plays
15.
  Fleetwood Mac's 'Rumours'    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knowledge on one of the best albums of all time :)
Average, 10 Qns, desousa, Jun 27 16
Average
desousa
312 plays
16.
  20 Fleetwood Mac song Lyrics Questions    
Multiple Choice
 20 Qns
This is a quiz for Fleetwood Mac fans who know their music and lyrics very well. This quiz will have song spanning their career, from the early days till now. Enjoy!
Average, 20 Qns, fleetwoodfan, Dec 27 12
Average
fleetwoodfan
1316 plays
17.
  Fantastic Fleetwood Mac 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second quiz on the fabulous rock band, Fleetwood Mac. I hope you all like it as much as my first quiz, good luck!
Average, 10 Qns, freddy_krueger, Sep 15 12
Average
freddy_krueger
3061 plays
18.
  Lindsey Buckingham-General    
Multiple Choice
 10 Qns
Lindsey Buckingham has been the guitarist for Fleetwood Mac, as well as being an influential solo artist. How much do you know about this great songwriter?
Average, 10 Qns, salisbury9, Jan 24 12
Average
salisbury9
262 plays
19.
  My "Say You Will" Lyrics Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my quiz on the new album by Fleetwood Mac- have fun!
Average, 10 Qns, StargateChick, Apr 01 18
Average
StargateChick
Apr 01 18
590 plays
Related Topics
  Rock and Roll [Music] (401 quizzes)


Fleetwood Mac Trivia Questions

1. "Dreams" appears on Fleetwood Mac's eleventh studio album, titled what?

From Quiz
Song by Song: "Dreams"

Answer: Rumours

"Rumours" was released in 1977 by Warner Bros. Records and was produced by Fleetwood Mac along with Ken Caillat and Richard Dashut. The single "Dreams" was released from the album on March 24, 1977 with "Songbird" on the B-Side in the U.S. In the U.K., however, "Dreams" was released in June of 1977 as the third single from the album.

2. Who sings lead vocals on the song "Sara"?

From Quiz Song by Song: "Sara"

Answer: Stevie Nicks

Lindsey Buckingham supplies guitar and backing vocals, while Christine McVie supplies piano and backing vocals. According to Songfacts.com, Nicks originally wrote the song on piano, and Mick Fleetwood had a hard time putting the drum track together.

3. When was Lindsey Buckingham born?

From Quiz Lindsey Buckingham-General

Answer: October 3, 1949

Lindsey was born the youngest of three on October 3, 1949. He was born in in Palo Alto, California.

4. Original bassist Bob Brunning was the first member of Fleetwood Mac to go his own way. He was in the band from July until December 1967, and then went on to a 30 year career in education. In later years, what relationship did he have with the group?

From Quiz Go Your Own Way

Answer: He was one of the band's biographers

Fleetwood Mac are probably unique in being named after somebody that wasn't a member of the band when the name was chosen. Their original axis - Mick Fleetwood, Peter Green and John McVie - first came together in John Mayall's Bluesbreakers. Green and Fleetwood left to start the new venture but McVie, initially, preferred to stay with the financial security he enjoyed with Mayall. Brunning's books include "Fleetwood Mac: Behind the Masks" and "Fleetwood Mac: Rumours and Lies". In July 1967, he had responded to an advertisement in the "Melody Maker" magazine. This led to his turning up at Peter Green's apartment for an interview only to ask if he knew about the "other Peter Green" who played with John Mayall's Bluesbreakers. Green's reply was "You bloody idiot. I am Peter Green!" (Source: "Fleetwood Mac: Rumours and Lies") Brunning joined Fleetwood Mac on condition that he would make way for John McVie when and if the latter decided to join and, when that did happen at the end of the year, he went on to an equally short stint in Savoy Brown before embarking upon his career in education.

5. What is the name of the song with the lyrics "Thunder Only Happens When It's Raining?"

From Quiz Thunder Only Happens When It's Raining

Answer: Dreams

A hit song for Fleetwood Mac in the 1970s. "Dreams" reached number one in the U.S. June 18, 1977.

6. Who wrote the sixties classic "Black Magic Woman"?

From Quiz Fleetwood Mac Facts

Answer: Peter Green

This tune was a major FM hit for Santana from their second album "Abraxas". Many fans do not realize it was an original Peter Green creation.

7. What song is this lyric from? "And then the wind starts to blow and the fire comes scorching down. And then the sky disappears in the cloud with an awful sound. And when you can't hold out, then you run to the underground."

From Quiz Fleetwood Mac song Lyrics

Answer: Ghost

This is off the "Bare Trees" album, which was released in 1972. It is sung by Bob Welch. Bob Welch was still in Fleetwood Mac when they found Stevie Nicks and Lindsey Buckingham. Mick Fleetwood asked Bob to remain in the band, but he declined.

8. Hitting the top spot on the Billboard Album Charts back in the late 70s, "Rumours" spent a total of how many consecutive weeks there?

From Quiz "Rumours" - Fleetwood Mac's Masterpiece

Answer: 31

Selling almost 20 million copies in the US alone, "Rumours" is in the top ten list of most popular albums ever released, and looks set to stay there for a few more years to come.

9. Complete the lyric: "Only creatures who are on their way / Ever poison their own __"

From Quiz My "Say You Will" Lyrics Quiz

Answer: well

Lindsey wrote this song, "Peacekeeper", as an anti-war song.

10. To which song do these lyrics belong: 'Listen to the wind blow, Watch the sun rise'?

From Quiz Fleetwood Mac Song Lyrics

Answer: The Chain

The song was written by the whole band and first featured on the multiplatinum album, 'Rumours'.

11. Which band member recently left Fleetwood Mac after their 1998 tour?

From Quiz Fantastic Fleetwood Mac 3

Answer: Christine

Christine McVie sang 'Everywhere'. Christine left the band after 'The Dance' tour because she wanted to 'step away from the demands of the rock 'n' roll life'. The remain bands members are Stevie, Lindsey, Mick and John.

12. Which band member was the primary piano/keyboard player?

From Quiz Fantastic Fleetwood Mac 2

Answer: Christine McVie

Stevie writes the lyrics for and sings on many of the Fleetwood Mac songs, John plays the guitar, and Mick plays the drums.

13. Which two members of Fleetwood Mac make up the name of the band?

From Quiz Fantastic Fleetwood Mac

Answer: Mick and John

Mick Fleetwood and John McVie have been part of the band from the very beginning.

14. From which song does the line 'Would you stay if she promised you heaven...' come from?

From Quiz Fleetwood Mac Lyrics

Answer: Rhiannon

Stevie Nicks' 'Rhiannon' was apparently written when she was stuck in a snow storm. It was inspried by her readings of a welsh witch of the name.

15. Where did the name Fleetwood Mac come from?

From Quiz Fleetwood Mac

Answer: A song written by Peter Green

Peter Green wrote a song about Mick and John called "Fleetwood Mac" when they were all with the Bluesbreakers. Apparently, Peter thought very highly of Mick and John as musicians.

16. "Sara" was released as a single from what 1979 Fleetwood Mac album?

From Quiz Song by Song: "Sara"

Answer: Tusk

"Crime of the Century" is a Supertramp album. Fleetwood Mac's album "Fleetwood Mac" was released in 1975 and "Tango in the Night" didn't come out until 1987. "Tusk," a double album, was the band's twelfth studio album and was released on October 12, 1979.

17. What "Rumours" song are these lyrics from? "Now you tell me that I'm crazy, it's nothing that I didn't know."

From Quiz Fleetwood Mac's 'Rumours'

Answer: I Don't Want To Know

"I Don't Want To Know" was used in a sketch on "Saturday Night Live" in 2013. The song was written when Stevie and Lindsey were performing as a rock duo, Buckingham/Nicks.

18. "Tell me why Everything turned around? Packing up Shacking up's all you wanna do ..." Can you tell me the name of this song?

From Quiz Rumour Has It ...shhhh...

Answer: Go Your Own Way

"Go Your Own Way" was written by Lindsey Buckingham and was released as a single in 1976, prior to the release of the album "Rumours" which was released in 1977.

19. Lindsey's older brother Greg won a silver medal for the United States in the 1968 Summer Olympics. For which sport did he win the medal?

From Quiz Lindsey Buckingham-General

Answer: Swimming

Lindsey himself swam competitively, along with his siblings. Eventually he preferred music over sports.

20. Please complete the following verse: "Now here you go again, you say you want your _______"

From Quiz Thunder Only Happens When It's Raining

Answer: freedom

Freedom and liberty are what we all strive for. Stevie Nicks wrote "Dreams" at Record Plant in Sausalito, California.

21. What early Fleetwood Mac record included the song "Station Man"?

From Quiz Fleetwood Mac Facts

Answer: Kiln House

"Kiln House" was largely ignored in the states as most of Fleetwood Mac's early work was. It was performed sporadically along with "Oh Well!" on the "Rumours" tour of 1977-78.

22. On the other side of the Atlantic Ocean, lead guitarist Lindsay Buckingham and Stevie Nicks were working on their first and only album together before Fleetwood Mac. What was the name of this treasure?

From Quiz Six Degrees of Fleetwood Mac

Answer: Buckingham Nicks

"Buckingham Nicks" was the name of the group and the album. "Crystal", "Long Distance Winner", and "Frozen Love" were some tracks on the album. Lindsay's and Stevie's voices are young and raw, and the overall sound is unpolished, but the album is definitely a worthwhile listen to fans of Fleetwood Mac's music. "Long Distance Winner" was released on the Stevie Nicks "Enchanted" box set. It was this album that attracted the members of Fleetwood Mac to Buckingham and Nicks as they needed to replace Bob Welch. The first album they came out with that included Buckingham and Nicks was "Fleetwood Mac" (aka "The White Album"), ranked number 183 by Rolling Stone on the "500 Greatest Albums of All Time". The second one? "Rumours", number 25 on the same list.

23. What song is this lyric from? "You don't know what she means to me, she's a heart that beats close to me. And gettin' back to the way I feel, her honest words is my only real thing."

From Quiz Fleetwood Mac song Lyrics

Answer: Emerald Eyes

This song is off of the album "Mystery To Me", from 1973. This is also sung by Bob Welch. Bob rerecorded many of his solo and Fleetwood Mac songs on his 2003 album: "Bob Welch:His Years in Fleetwood Mac and Beyond".

24. The Mac hit the top spot on the US singles charts with which "Rumours" hit?

From Quiz "Rumours" - Fleetwood Mac's Masterpiece

Answer: Dreams

Penned by the songstress Stevie Nicks, the track has also been covered by the Irish folk group, The Corrs.

25. "Sometimes / She is just an actress /But you'll never really know." What song is this?

From Quiz My "Say You Will" Lyrics Quiz

Answer: Silver Girl

Stevie Nicks wrote this. Stevie was born on May 26, 1948.

26. To which song do these lyrics belong: 'Tell me why, Everything turned around Packing up, Shacking up is all you wanna do'?

From Quiz Fleetwood Mac Song Lyrics

Answer: Go Your Own Way

'Go Your Own Way' featured the lead vocals of Lindsey Buckingham and was also first seen on 'Rumours'.

27. Which group of Fleetwood Mac members is known as 'the classic Fleetwood Mac line-up'?

From Quiz Fantastic Fleetwood Mac 2

Answer: Mick, John, Christine, Stevie, Lindsey

The classic Fleetwood Mac line-up first got together in 1975 for their debut LP, 'Fleetwood Mac'.

28. Complete this title of a Fleetwood Mac hit: 'Don't ____'

From Quiz Fantastic Fleetwood Mac

Answer: Stop

This song originally appeared on the album 'Rumours'.

29. This line comes from which song: 'Think I'm looking on the dark side...'?

From Quiz Fleetwood Mac Lyrics

Answer: Over My Head

'Over My Head,' a Christine McVie composition, was the first song released off 'Fleetwood Mac,' also known as 'the white album'.

30. "Now there you go again, you say you want your" what?

From Quiz Song by Song: "Dreams"

Answer: freedom

"Now there you go again, you say you want your freedom Well, who am I to keep you down?" "Dreams" was ranked number nine on Rolling Stone magazine's 2021 list of "The 500 Greatest Songs of All Time." The song was not in Rolling Stone magazine's original 2004 list. It had a resurgence in popularity in 2020 due to a viral TikTok video involving Nathan Apodaca skateboarding to the song while drinking cranberry juice.

This is category 8297
Last Updated May 25 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.