FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
NewtonJohn Olivia Quizzes, Trivia and Puzzles
NewtonJohn Olivia Quizzes, Trivia

Olivia Newton-John Trivia

Olivia Newton-John Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
6 Olivia Newton-John quizzes and 75 Olivia Newton-John trivia questions.
1.
  An Olivia Newton-John Sing-A-Long    
Multiple Choice
 10 Qns
Time for a sing-a-long again. This time with songs that Olivia Newton-John was known for. When I stop singing, you sing the following three words. Some songs may be more obscure than others.
Easier, 10 Qns, Ilona_Ritter, Sep 23 22
Easier
Ilona_Ritter gold member
Sep 23 22
208 plays
2.
  Olivia Newton-John Lyrics    
Multiple Choice
 15 Qns
Olivia Newton-John is my favorite singer. Here's a quiz about her songs.
Tough, 15 Qns, bullymom, Sep 29 06
Tough
bullymom
1380 plays
3.
  I Giveya Olivia Trivia    
Multiple Choice
 20 Qns
I guess three people beat me to making an Olivia Newton-John quiz, so I'll just have to find some more things about her! This quiz may be difficult, but has many interesting details.
Difficult, 20 Qns, InXanadu, Aug 15 15
Difficult
InXanadu
880 plays
4.
  I Honestly Love You    
Multiple Choice
 10 Qns
"I love you, I honestly love you"! Do you know the song by the woman we all love, Olivia Newton John? Let's see!
Average, 10 Qns, lumber78006, Dec 26 10
Average
lumber78006
514 plays
5.
  Olivia Newton-John: Early Years    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on facts about Olivia Newton-John.
Difficult, 10 Qns, ravenskye, Oct 27 18
Difficult
ravenskye
Oct 27 18
1070 plays
6.
  Olivia Newton-John for Experts    
Multiple Choice
 10 Qns
For Olivia fanatics only...tough quiz including a variety of interesting facts.
Difficult, 10 Qns, JoeFG7, Jul 30 13
Difficult
JoeFG7
632 plays

Olivia Newton-John Trivia Questions

1. "I'm saying all the things I know you'll like. I'm ____ ____ _____." What three words complete this line from "Physical"?

From Quiz
An Olivia Newton-John Sing-A-Long

Answer: making good conversation

"Physical" came out in 1981 and was the biggest hit of Newton-John's career. In 1998, when she was on "The Rosie O'Donnell Show," she and Rosie did a parody of the song to remind women to get a mammogram. Olivia Newton-John had a thirty-year battle with the disease before she died in 2022.

2. The first line of the song is: "Maybe I hang around here a little more than ____".

From Quiz I Honestly Love You

Answer: I should

"I Honestly Love You" was released in 1974 by Olivia Newton-John. In the US, it was a single on the album "Long Live Love".

3. When she was twelve, Olivia entered a look-alike contest for which child star?

From Quiz I Giveya Olivia Trivia

Answer: Hayley Mills

Mills' most well-known film, "The Parent Trap", was released in 1961 before Olivia's 13th birthday. She won the contest.

4. The following lyrics are from what 70's Olivia song? "I can't play an actor's role cause I can't live a lie."

From Quiz Olivia Newton-John for Experts

Answer: I Think I'll Say Goodbye

This song was on her "Making a Good Thing Better" album from 1975.

5. Finish the lyrics: "I'm the one you want, that's all I wanna be, so come on baby, _____ ___ _______ ______ _______".

From Quiz Olivia Newton-John Lyrics

Answer: make a move on me

This upbeat song, one of my favorites, was from Olivia's hit "Physical" album. The single reached number 5 in the US in 1982.

6. When is Olivia's birthday?

From Quiz Olivia Newton-John: Early Years

Answer: September 26

7. "If you love me, let me know; if you don't, then ____ ____ ____." What word completes this line from "if You Love Me (Let Me Know)"?

From Quiz An Olivia Newton-John Sing-A-Long

Answer: let me go

"If You Love Me (Let Me Know)" came out in 1974 as a single in the United States and Canada. John Rostill wrote it. The song was nominated for the Country Music Association Award for Single of the Year but lost to "Country Bumpkin" by Cal Smith.

8. Olivia and Chloe appeared on a talk show where the host attempted to make Chloe dance...unsuccessfully. What celebrity hosted this talk show?

From Quiz Olivia Newton-John for Experts

Answer: Ru Paul

Ru Paul, an admitted fan, actually beat Olivia on an "Olivia Newton-John" quiz on the show.

9. From what song are these lines? "You think the world should see things your way- Love, I know you, you think good fortune's here to stay".

From Quiz Olivia Newton-John Lyrics

Answer: "Don't Stop Believin"

This was one of Olivia's earlier songs. It reached number 33 in the US in 1976.

10. Where was Olivia born?

From Quiz Olivia Newton-John: Early Years

Answer: England

It was Cambridge, England, to be exact.

11. "Guess mine is not the ___ ___ ___." What three words complete this line from "Hopelessly Devoted to You"?

From Quiz An Olivia Newton-John Sing-A-Long

Answer: first heart broken

"Hopelessly Devoted to You" was written by John Farrar, a friend of Newton-John's who had previously written songs for her, such as "Have You Never Been Mellow." This song was written especially for her for the movie "Grease," which came out in 1978.

12. In 1985, Olivia recorded a duet with a member of which group?

From Quiz I Giveya Olivia Trivia

Answer: The Beach Boys

The Beach Boy was Carl Wilson. The song appeard on Olivia's "Soul Kiss" album, and it was called "You were Great, How Was I?" (Racy!) It was not released as a single. Sadly, Carl Wilson died of cancer in 1998.

13. Who wrote the song "Ode to Olivia" ?

From Quiz Olivia Newton-John for Experts

Answer: Stella Parton

This song was written in response to the negative press Olivia, an Australian artist, received for winning an American country music award for "Let me be There."

14. With what male singer did Olivia sing "Love, take away the lonely days gone by, Make it every day for you and I"?

From Quiz Olivia Newton-John Lyrics

Answer: Andy Gibb

The song is "I Can't Help It", sung with Andy Gibb and written by his brother Barry. Andy was one of the many men Olivia sang with. This song, which was released in 1980, appeared on Andy's "After Dark" album.

15. When did Olivia meet John Farrar, her producer?

From Quiz Olivia Newton-John: Early Years

Answer: 1971

16. "Must have died and _____ ______ _____." What three words completes this line from "Heart Attack"?

From Quiz An Olivia Newton-John Sing-A-Long

Answer: gone to Heaven

"Heart Attack" came out in 1982 and was nominated for a Grammy in 1983 for Best Female Pop Vocal Performance. However, "You Should Hear How She Talks About You" by Melissa Manchester won.

17. What is the missing word? "You don't have to ___, I see it in your eyes".

From Quiz I Honestly Love You

Answer: answer

Olivia Newton-John's first song to go to number one in the United States was "I Honestly Love You". It also went to number one in Canada.

18. Which quirky independent film features a character who is crazy about Olivia?

From Quiz I Giveya Olivia Trivia

Answer: Gas Food Lodging

This bittersweet movie starred Brooke Adams as a single mother with two almost grown daughters, Ione Skye and Fairuza Balk, working at a New Mexico truck stop. Skye tries to help Balk capture a boy's interest by asking, "What's his type?" to which Balk replies "This!" and holds up an Olivia album. "GFL" was adapted for the screen and directed by Allison Anders.

19. What was Olivia's first American single?

From Quiz Olivia Newton-John: Early Years

Answer: 'If Not for You'

20. "A place where nobody _____ _______ _______." What three words from the song "Xanadu" complete this line?

From Quiz An Olivia Newton-John Sing-A-Long

Answer: dares to go

"Xanadu" was the title song of the movie that came out in 1980. While the film was a flop, its soundtrack reached double platinum. "Xanadu" was one of the bigger hits on the album, along with "Magic" and "Suddenly."

21. The complete next line is: "Maybe it was better left unsaid, this is _____ and simple, and you should realize".

From Quiz I Honestly Love You

Answer: pure

"I Honestly Love You" sold over two million copies. It was certified platinum.

22. According to Billboard which song was Olivia's second number one hit?

From Quiz Olivia Newton-John for Experts

Answer: Have You Never Been Mellow

This song reached number one in February of 1975. "I Honestly Love You" was her first number one, topping the charts in August of 1974.

23. The movie "Xanadu", released in 1980, was a box office flop but produced a great soundtrack. What is the missing word in this popular song from the album? "And if your heart survives, _____ will arrive; I'll bring all your dreams alive, for you".

From Quiz Olivia Newton-John Lyrics

Answer: destiny

From the hit single "Magic", which topped the US charts at number one for four weeks in 1980. By the way, Olivia met Matt Lattanzi, her future husband, on the set of "Xanadu". He was one of the dancers.

24. One of Olivia's hit songs has also been performed by Madonna. Which song is that?

From Quiz Olivia Newton-John: Early Years

Answer: Don't Cry for Me Argentina

The song is from the Broadway show, 'Evita'.

25. "You don't have to answer; I see it ____ _____ ____." What three words complete this line from "I Honestly Love You"?

From Quiz An Olivia Newton-John Sing-A-Long

Answer: In your eyes

"I Honestly Love You" was released in 1974 on the "Long Live Love" album in the UK and the "If You Love Me, Let Me Go" in the US. The song was Newton-John's first number one hit in the US and Canada. Until "Physical," it was her signature song.

26. "That it's coming from my ______ and not my head". Choose the word that completes this line.

From Quiz I Honestly Love You

Answer: heart

"I Honestly Love You" reached number 11 on VH1's "40 Most Softsational Soft Rock Songs" list. This honor was given in March 2007.

27. What song was pulled from the U.S. version of "The Rumour?"

From Quiz Olivia Newton-John for Experts

Answer: "It's Always Australia for Me"

This song was included on her long-form video called "Olivia Down Under." This video collection was released to HBO in 1988.

28. Another song from the "Xanadu" soundtrack is, of course, "Xanadu". What's the missing word in this line from the song? "Xanadu, your _____ lights will shine, for you, Xanadu".

From Quiz Olivia Newton-John Lyrics

Answer: neon

This is my favorite Olivia song. It went as high as number 8 in the US in 1980.

This is category 5083
Last Updated Jun 18 2024 11:24 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.