FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Olivia NewtonJohn Early Years
Quiz about Olivia NewtonJohn Early Years

Olivia Newton-John: Early Years Quiz


This is a quiz on facts about Olivia Newton-John.

A multiple-choice quiz by ravenskye. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Olivia Newton-John

Author
ravenskye
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
26,524
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1071
- -
Question 1 of 10
1. When is Olivia's birthday? Hint


Question 2 of 10
2. Where was Olivia born? Hint


Question 3 of 10
3. When did Olivia meet John Farrar, her producer? Hint


Question 4 of 10
4. What was Olivia's first American single? Hint


Question 5 of 10
5. One of Olivia's hit songs has also been performed by Madonna. Which song is that?

Answer: (5 words)
Question 6 of 10
6. Olivia's grandfather, Max Born, was a famous what? Hint


Question 7 of 10
7. Olivia also considered a career as what? Hint


Question 8 of 10
8. At which famous singer's house did Olivia meet Allan Carr, the producer of 'Grease'?

Answer: (Two Words - HR)
Question 9 of 10
9. Olivia wanted to buy the film rights to whose autobiography? Hint


Question 10 of 10
10. Has Olivia ever met Queen Elizabeth of England?

Answer: (Yes or No)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 26 2024 : Guest 67: 6/10
Jun 18 2024 : bernie73: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When is Olivia's birthday?

Answer: September 26

2. Where was Olivia born?

Answer: England

It was Cambridge, England, to be exact.
3. When did Olivia meet John Farrar, her producer?

Answer: 1971

4. What was Olivia's first American single?

Answer: 'If Not for You'

5. One of Olivia's hit songs has also been performed by Madonna. Which song is that?

Answer: Don't Cry for Me Argentina

The song is from the Broadway show, 'Evita'.
6. Olivia's grandfather, Max Born, was a famous what?

Answer: Physicist

Max Born won a Nobel Prize and was friends with Albert Einstein.
7. Olivia also considered a career as what?

Answer: Mounted Policewoman

At one time, Olivia also wanted to be a veterinarian.
8. At which famous singer's house did Olivia meet Allan Carr, the producer of 'Grease'?

Answer: Helen Reddy

9. Olivia wanted to buy the film rights to whose autobiography?

Answer: Doris Day

10. Has Olivia ever met Queen Elizabeth of England?

Answer: Yes

Queen Elizabeth presented Olivia with an O.B.E. award (Officer of the Order of the British Empire) in 1978.
Source: Author ravenskye

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us