FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about An Olivia NewtonJohn SingALong
Quiz about An Olivia NewtonJohn SingALong

An Olivia Newton-John Sing-A-Long Quiz


Time for a sing-a-long again. This time with songs that Olivia Newton-John was known for. When I stop singing, you sing the following three words. Some songs may be more obscure than others.

A multiple-choice quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Olivia Newton-John

Author
Ilona_Ritter
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
410,180
Updated
Sep 23 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
211
Last 3 plays: Guest 70 (10/10), Guest 67 (9/10), Guest 24 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. "I'm saying all the things I know you'll like. I'm ____
____
_____."

What three words complete this line from "Physical"?
Hint


Question 2 of 10
2. "If you love me, let me know; if you don't, then ____
____
____."

What word completes this line from "if You Love Me (Let Me Know)"?
Hint


Question 3 of 10
3. "Guess mine is not the ___
___ ___."

What three words complete this line from "Hopelessly Devoted to You"?
Hint


Question 4 of 10
4. "Must have died and _____
______
_____."

What three words completes this line from "Heart Attack"?
Hint


Question 5 of 10
5. "A place where nobody _____
_______
_______."

What three words from the song "Xanadu" complete this line?
Hint


Question 6 of 10
6. "You don't have to answer; I see it ____
_____
____."

What three words complete this line from "I Honestly Love You"?
Hint


Question 7 of 10
7. "Have you never been happy just to ____
____
____?"

What are the following three words in this line from "Have You Never Been Mellow"?
Hint


Question 8 of 10
8. "Oh Sam, Sam, you know ____
___ ___."

What three words complete this line from the song "Sam"?
Hint


Question 9 of 10
9. "Life doesn't mean a thing without the _____
______
______."

What three words complete this line from "Twist of Fate"?
Hint


Question 10 of 10
10. "You're the future, the ____
_____
_____."

What three words complete this line from "Warm and Tender"?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 28 2024 : Guest 70: 10/10
Jun 26 2024 : Guest 67: 9/10
Jun 24 2024 : Guest 24: 6/10
Jun 18 2024 : bernie73: 8/10
May 31 2024 : mberry923: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I'm saying all the things I know you'll like. I'm ____ ____ _____." What three words complete this line from "Physical"?

Answer: making good conversation

"Physical" came out in 1981 and was the biggest hit of Newton-John's career. In 1998, when she was on "The Rosie O'Donnell Show," she and Rosie did a parody of the song to remind women to get a mammogram. Olivia Newton-John had a thirty-year battle with the disease before she died in 2022.
2. "If you love me, let me know; if you don't, then ____ ____ ____." What word completes this line from "if You Love Me (Let Me Know)"?

Answer: let me go

"If You Love Me (Let Me Know)" came out in 1974 as a single in the United States and Canada. John Rostill wrote it. The song was nominated for the Country Music Association Award for Single of the Year but lost to "Country Bumpkin" by Cal Smith.
3. "Guess mine is not the ___ ___ ___." What three words complete this line from "Hopelessly Devoted to You"?

Answer: first heart broken

"Hopelessly Devoted to You" was written by John Farrar, a friend of Newton-John's who had previously written songs for her, such as "Have You Never Been Mellow." This song was written especially for her for the movie "Grease," which came out in 1978.
4. "Must have died and _____ ______ _____." What three words completes this line from "Heart Attack"?

Answer: gone to Heaven

"Heart Attack" came out in 1982 and was nominated for a Grammy in 1983 for Best Female Pop Vocal Performance. However, "You Should Hear How She Talks About You" by Melissa Manchester won.
5. "A place where nobody _____ _______ _______." What three words from the song "Xanadu" complete this line?

Answer: dares to go

"Xanadu" was the title song of the movie that came out in 1980. While the film was a flop, its soundtrack reached double platinum. "Xanadu" was one of the bigger hits on the album, along with "Magic" and "Suddenly."
6. "You don't have to answer; I see it ____ _____ ____." What three words complete this line from "I Honestly Love You"?

Answer: In your eyes

"I Honestly Love You" was released in 1974 on the "Long Live Love" album in the UK and the "If You Love Me, Let Me Go" in the US. The song was Newton-John's first number one hit in the US and Canada. Until "Physical," it was her signature song.
7. "Have you never been happy just to ____ ____ ____?" What are the following three words in this line from "Have You Never Been Mellow"?

Answer: hear your song

"Have You Never Been Mellow" was written by John Farrar and recorded by Newton-John in 1975. It became her second number-one hit in the United States.
8. "Oh Sam, Sam, you know ____ ___ ___." What three words complete this line from the song "Sam"?

Answer: Where I am

"Sam" was written in 1977 by Don Black, Hank Marvin, and John Farrar. It reached number one on the US Easy Listening chart. It reached number six on the UK Singles chart.
9. "Life doesn't mean a thing without the _____ ______ ______." What three words complete this line from "Twist of Fate"?

Answer: love you bring

"Twist of Fate" was recorded for the movie "Two of a Kind" in 1983. The film starred Olivia Newton-John and John Travolta.
10. "You're the future, the ____ _____ _____." What three words complete this line from "Warm and Tender"?

Answer: hope we need

"Warm and Tender" is the title song of the album she produced for her daughter Chloe. Oliva Newton-John co-wrote the song with John Farrar. She mentions Chloe's name eight times in the song.
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us