FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Songs With  Same Word Quizzes, Trivia and Puzzles
Songs With  Same Word Quizzes, Trivia

Songs With Same Word Trivia

Songs With Same Word Trivia Quizzes

Listing Page 2 of 3
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Something in Common

Fun Trivia
31.
  A Quiz About Song Titles That Give Their "All"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz about popular song titles that start with the word "all".
Average, 15 Qns, workisboring, Nov 10 15
Average
workisboring gold member
552 plays
32.
  More or Less in Song   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about songs with either the word "More" or "Less" in the title.
Tough, 10 Qns, shanteyman, Jan 20 10
Tough
shanteyman
645 plays
33.
  Touch    
Multiple Choice
 10 Qns
Hi everybody it's THEME THURSDAY here at FT Radio. Today's crazy connections are songs with the word TOUCH in the title. Who doesn't like to touch and be touched? So come on snuggle up to that special someone and sing along to these touchy tunes.
Average, 10 Qns, adam36, Apr 07 23
Average
adam36 gold member
Apr 07 23
483 plays
34.
  A Little Bit of Rhythm and a Lot of Soul    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the word soul in song titles and lyrics.
Average, 10 Qns, kino76, May 26 18
Average
kino76 gold member
210 plays
35.
  "What" Song Could This Be?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
What is this quiz about? "What", that's what! These are songs with the word "what" in the title. What will your score be?
Average, 10 Qns, PDAZ, Jun 30 14
Average
PDAZ gold member
714 plays
36.
  I've Lost My "Mind"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
These hits all have the word 'mind' in the title. Most made the Billboard Hot 100 charts, but all are well known songs. How many can you recall? Let's find out.
Average, 15 Qns, fredsixties, Jun 08 21
Average
fredsixties
Jun 08 21
741 plays
37.
  Songs With "Park" in the Title   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz concerning songs that have "park" in the title.
Tough, 10 Qns, shanteyman, Mar 02 12
Tough
shanteyman
681 plays
38.
  Give More Life Back to Music   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This is another quiz that celebrates songs with the word "life" in the title.
Average, 20 Qns, workisboring, Mar 04 14
Average
workisboring gold member
522 plays
39.
  "Still" the Same Old Song   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about songs on the U.S. charts that had the word "Still" in the title.
Tough, 10 Qns, shanteyman, Jun 07 22
Tough
shanteyman
Jun 07 22
612 plays
40.
  Let's Go "Park"ing.    
Multiple Choice
 10 Qns
Songs that made the US charts with the word "Park" in the title.
Average, 10 Qns, shanteyman, Jun 20 15
Average
shanteyman
366 plays
41.
  You Break It, You Buy It    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are ten songs that have some form of the word 'break' in the title. Enjoy this trip down memory lane!
Average, 10 Qns, dcpddc478, Sep 11 12
Average
dcpddc478
1111 plays
42.
  Another Damn Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know this damn music?
Average, 10 Qns, 480154st, Nov 16 20
Average
480154st gold member
Nov 16 20
204 plays
43.
  Longing to be on the Charts    
Multiple Choice
 10 Qns
Many songs that have made the US charts have the word "long" in the title. This quiz is about some of them.
Difficult, 10 Qns, shanteyman, Jan 05 14
Difficult
shanteyman
565 plays
44.
  Turn the Lights Out    
Multiple Choice
 10 Qns
Turn the lights out, pull down the shades, light a candle...its time to listen to some good music. All of these songs contain the word "turn" in the title.
Average, 10 Qns, dcpddc478, Nov 29 16
Average
dcpddc478
784 plays
45.
  It's Time for the Last Song    
Multiple Choice
 10 Qns
All of the songs in this quiz contain the word LAST. The last who or what or who is singing about it, is for you to find if you can. UK chart: Guinness book of British Hit Singles. US chart: Joel Whitburn's Billboard book of Top Pop Singles.
Average, 10 Qns, shipyardbernie, Jun 17 14
Average
shipyardbernie gold member
440 plays
46.
  Wasted Hours    
Multiple Choice
 10 Qns
Were you ever accused of wasting time by listening to rock n roll music? Here are some songs, many from the classic rock era, that all speak of something wasted.
Average, 10 Qns, dcpddc478, May 08 11
Average
dcpddc478
557 plays
47.
  Another Music Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is "another" quiz about a variety of songs.
Average, 10 Qns, JellyTrollMorton, Jul 08 18
Average
JellyTrollMorton
2009 plays
48.
  Will Will will?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is in response to a challenge by abandon. All of the songs in this quiz contain the word "will" in the title. Have fun!
Average, 10 Qns, Bob9491, Feb 12 15
Average
Bob9491
201 plays
49.
  Bed of Nails    
Multiple Choice
 10 Qns
Beginning with the song "Bed of Nails", we will look at ten songs with the word "nails" in the title.
Average, 10 Qns, ralzzz, Jun 14 13
Average
ralzzz gold member
379 plays
50.
  The Hey! Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Hey! I reckon you'll enjoy this quiz where every song title begins with the word "Hey", (or two). Enjoy the quiz!
Average, 10 Qns, redwaldo, Sep 03 11
Average
redwaldo gold member
680 plays
51.
  Within    
Multiple Choice
 10 Qns
There are many songs that have the word "within" in their titles. Can you name a few? Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, Jul 24 22
Average
Lpez
Jul 24 22
231 plays
52.
  What's that "Strange" Song?    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are ten questions about songs with 'strange' or 'stranger' in the title. They come from a variety of musical styles. All should familar to most music fans. None are obscure album cuts. Good luck!
Average, 10 Qns, JimHadar, Jul 07 12
Average
JimHadar
477 plays
53.
  I'll Have More of That    
Multiple Choice
 10 Qns
In response to an author challenge I have created this quiz. It's all about songs that contain the word "more" in the title. A wide range of genres are represented. Have fun!
Average, 10 Qns, Bob9491, Jan 05 16
Average
Bob9491
605 plays
54.
  Give Life Back to Music    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz that celebrates songs with the word "life" in the title.
Average, 15 Qns, workisboring, Feb 15 14
Average
workisboring gold member
597 plays
55.
  Song Lyrics Gone "Wild"    
Multiple Choice
 10 Qns
So you're a music detective, you say? Let's investigate the wild side! The clues and these song lyrics should lead you to the arrest of the correct song titles which all have "wild" in their title.
Tough, 10 Qns, funnytrivianna, Nov 25 10
Tough
funnytrivianna gold member
345 plays
56.
  Taking It "Easy"!    
Multiple Choice
 15 Qns
A few of my quizzes have been categorized as "Tough", so I thought it was about time I created an easy one. In fact, it's so easy that all the songs have the word "Easy" in the title! All you have to do is just name the artist. Easy or what?
Tough, 15 Qns, Popsicle01, Aug 17 03
Tough
Popsicle01
842 plays
57.
  Is this the Wrong Song?    
Match Quiz
 10 Qns
Although my taste in music runs quite eclectic all the titles in this quiz have the word 'WRONG' in them; just match the title to the artist.
Average, 10 Qns, sweetypieinsc, Jul 17 22
Average
sweetypieinsc
Jul 17 22
266 plays
58.
  Can You "Believe" These Songs?    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about songs with the word "Believe" in the title. I hope you enjoy it!
Tough, 10 Qns, Bob9491, Jul 17 12
Tough
Bob9491
573 plays
59.
  Lazy or Just Crazy?    
Match Quiz
 10 Qns
I will give you some lyrics from a song. You match the title of the song to the lyrics. All the songs either have the word crazy or lazy in the title.
Average, 10 Qns, Joepetz, Jun 19 17
Average
Joepetz gold member
275 plays
60.
  Shining Examples Of Good Music    
Multiple Choice
 10 Qns
A look at some really bright songs which all contain the word "shine".
Tough, 10 Qns, 480154st, Jul 20 22
Tough
480154st gold member
Jul 20 22
205 plays
Page 1 - Page 2 - Page 3

Songs With Same Word Trivia Questions

31. What teen idol, later turned country star, had his first hit with "It's Only Make Believe"?

From Quiz
Can You "Believe" These Songs?

Answer: Conway Twitty

Conway's real name was Harold Jenkins. In later years, Glen Campbell and Ronnie McDowell both had hits with cover versions of "It's Only Make Believe".

32. "If You Leave Me Now" was a 70s hit for which American rock band?

From Quiz "If" I Only Had the Rest of This Title

Answer: Chicago

The first number one hit for Chicago-based (there's a surprise!) rock band, Chicago, "If You Leave Me Now" was a softer, more balladic song than their previous offerings. Written by and featuring the vocals of Peter Cetera, this 1976 song was one of three U.S. chart-toppers, the other two being "Hard To Say I'm Sorry" (1982) and "Look Away" (1988). Cetera's singing style developed as a result of having to singing with his jaw wired-shut after getting into a rumble at a Dodgers game in 1969. "If you leave me now You'll take away the biggest part of me Oo-oo-ooh, no, baby please don't go..."

33. The rock group Cream were familiar with strange things. Which one did they warn us about in the summer of 1967?

From Quiz What's that "Strange" Song?

Answer: Strange Brew

"Strange Brew" was the first single released from the classic Cream album "Disraeli Gears". Featuring Eric Clapton on lead vocals, the song peaked at number 17 on the UK music charts in June, 1967. While failing to crack the US Top 40, the song nonetheless has become a staple on classic rock radio stations.

34. Can you name the following song? "'Cause I'm leavin' in the morning And I must see you again We'll have one more night together 'Til the morning brings my train. And I must go, oh, no, no, no! Oh, no, no, no!"

From Quiz The "Last" Song

Answer: Last Train to Clarkesville

"Last Train to Clarkesville" was released in 1966 by the group The Monkees. The group comprised of British Davy Jones and Americans Micky Dolenz, Peter Tork and Michael Nesmith. They also did such hits as "I'm a Believer" and "Daydream Believer".

35. Which statement is correct concerning the Cowsills' 1967 US Number Two hit "The Rain the Park and Other Things"?

From Quiz Songs With "Park" in the Title

Answer: The title was never sung in the lyrics of the song.

"The Rain the Park and Other Things" was never part of the lyrics of the song. It was commonly referred to as "The Flower Girl". The song went to Number Two for the band, the first of two Number Two hits by the Cowsills. The family singing group from Newport, Rhode Island, recorded the song "Hair" from the musical of the same name two years later which also peaked at Number Two. The Cowsills began singing Beatle cover songs at Bannisters Wharf in Newport in 1965. Two years later they were signed to a record deal and "The Rain the Park and Other Things" was a single release from their debut album. Co-writer of "The Rain the Park and Other Things", Artie Kornfield, went on to be one of the promoters of Woodstock. The group Vanity Fare named their 1968 album "The Sun, the Wind, and Other Things"

36. This "Hey" song is the first Beatles single released on the Apple Records label. It became their biggest selling single. What is the title of this "Hey" song?

From Quiz The Hey! Quiz

Answer: Hey Jude

"Hey Jude" spent nine weeks at number one in the US charts. The inspiration for the song came when Paul McCartney visited John Lennon's child Julian after John's split with Cynthia.

37. In 1995, Ace of Base released what lively dance song from their third album, "The Bridge"?

From Quiz "Life" of the Party

Answer: Beautiful Life

One of the '90s dance songs to appear on the "Night at the Roxbury" soundtrack, "Beautiful Life" was one of Ace of Base's major hits charting on two different Billboard charts (number fifteen on the 'Hot 100' and number one on the dance chart). Although the band's earlier songs "All That She Wants", "The Sign", and "Don't Turn Around" were their most popular, "Beautiful Life" epitomized the band's popularity and the world's then-fascination with Eurodance beats. Their album, "The Bridge", went platinum in several countries including the United States.

38. What was on Ray Charles' mind in 1960?

From Quiz I've Lost My "Mind"

Answer: Georgia

"Georgia on My Mind" was written way back in 1930 and was first popularized by its writer, Hoagy Carmichael. It was popularized and became a hit when it was recorded by Ray Charles in 1960, and it reached the number one spot on the Billboard Hot 100 charts during that run. It has been recorded over the years by scores of artists, and was also a number one hit for Willie Nelson on the country charts in 1978. In 1979 the Georgia State Legislature designated it as the state's official song.

39. Artists such as Boyz II Men, Paul Akna and Deborah Gibson have released versions of "In the Still of the Night". Which group released the first version in 1956?

From Quiz "Still" the Same Old Song

Answer: The Five Satins

Fred Parris of The Five Satins composed "In the Still of the Night". The Doo-Wop standard was originally recorded in the basement of a Catholic school in Connecticut as the "B" side to another song called "The Jones Girl". After being issued by a couple of local labels the tune reached Number 25 on the US Pop charts and was awarded a Gold Record. After the song was released Parris was drafted and upon his return he reformed The Five Satins and continued to perform with various lineups into the new millennium. "In the Still of the Night" has been included on the soundtrack of several movies including "Dirty Dancing" (1987). The Turbans had a major Doo-Wop hit with "When You Dance". The Del-Vikings released "Whispering Bells" and The Platters were known for such hits as "Only You" and "Twilight Time".

40. Which Nirvana song contained the following hard lyrics? "I found it hard It's hard to find Oh well, whatever, nevermind"

From Quiz The Hardest Part

Answer: Smells Like Teen Spirit

From Nirvana's second album, "Nevermind" (1991), "Smells Like Teen Spirit" was unexpectedly the band's first mainstream hit and went on to become one of their biggest of all time. The track was written by band members Kurt Cobain, Krist Novoselic and Dave Grohl.

41. What completes these lyrics? "Hey you the Rocksteady Crew Show us what you do Make a break, make a move Hey you the Rocksteady Crew, B-boy breakers, electric _______"

From Quiz Hey You

Answer: Boogaloo

The Rocksteady Crew took their eponymous first single release to number six in the UK Singles Chart in 1983. Their follow up "Uprock" was released in 1984, but only made it to number 64.

42. Which band, formerly called the Fydallions, had a Number 12 US hit in 1969 with "More Today Than Yesterday"?

From Quiz More or Less in Song

Answer: The Spiral Starecase

The Fydallions formed in California in 1969 and were playing lounge gigs when Columbia Records rep Gary Usher heard the band and signed them with the stipulation that they change their name. The band got the inspiration for their name from the movie, "The Spiral Staircase" (1946), but intentionally misspelled "staircase". While preparing material for their debut album Usher suggested that they use their own material and singer/guitarist Pat Upton composed "More Today Than Yesterday". The song was their only Top Forty hit and the band broke up less than two years later. Upton became a session musician and worked with Ricky Nelson. "Build Me Up Buttercup" was a 1969 US Number Three hit for The Foundations. Crazy Elephant reached the US Number 12 slot with "Gimme Gimme Good Lovin'" and "Smile A Little Smile For Me" was a Number Five hit in 1969 for The Flying Machine.

43. Which singer, also famous as the front man for a heavy metal band, sang "Tattooed Millionaire"?

From Quiz Tattooed!

Answer: Bruce Dickinson

Iron Maiden singer Bruce Dickinson released "Tattooed Millionaire" as a solo single in the UK in 1990. It reached number 18 in the Singles Charts.

44. Which Australian band sang about "...the swing into Never Never Land"?

From Quiz Swing One, Swing All

Answer: INXS

Originally called The Farriss Brothers, the band that were to become world famous as INXS played their first ever public show on the day that Elvis died - August 16th 1977. The song "The Swing" features on the album of the same name which was the band's fourth studio album. After its release in 1984, it stayed in the Australian Top 50 Album Chart for the next two years.

45. The Righteous Brothers had a hit with "Rock and Roll ________".

From Quiz Rock My World

Answer: Heaven

The "blue eyed soul" duo of Bill Medley and Bobby Hatfield saw this hit reach number three in 1974.

46. A Scottish girl duo had a European hit in the 1980s with the song "Since Yesterday." Which food went with the switchblade to make up their name?

From Quiz A dagger I see before me? No it's a switchblade

Answer: Strawberry Switchblade

Strawberry Switchblade released five singles in Europe between 1981 and 1985, but only "Since Yesterday" made the top 50 in the UK charts, peaking at number five. They released two more singles in Japan, before splitting in 1986.

47. Who sings the following lyrics? "Hey boy, take a look at me Let me dirty up your mind"

From Quiz Trashy Lyrics

Answer: Garbage

This was an easy one, I started with the band Garbage, which is an obvious choice! This song is "The Queerest of the Queer".

48. Which band told us to "Spin The Black Circle" in 1994?

From Quiz Spinning Around

Answer: Pearl Jam

Originally known as Mookie Blaylock, Pearl Jam released their debut album "10" in 1991. "Spin The Black Circle" became the first UK top ten single for Pearl Jam, beating previous singles such as "Alive", "Jeremy" and "Dissident".

49. Which Motown band said they were "Easy" in 1977?

From Quiz Taking It "Easy"!

Answer: The Commodores

The groups other hits include "Machine Gun" and "Three Times A Lady". The Commodores were once fronted by Lionel Ritchie, who, after going solo in 1982, went on to have many more hits.

50. In 2003, a song was released by Evanescence called "Bring Me To Life". A man from another band was singing backup. What band is this man from?

From Quiz Songs for "Life"

Answer: 12 Stones

The song "Bring me to Life" appears on the CD "Fallen", and was played in the movie "Daredevil", which also came out in 2003.

51. What did David Bowie 'Knock on' in 1974?

From Quiz Knockin' on Heaven's Door

Answer: Wood

'Knock on Wood' was written by Eddie Floyd and Steve Cropper; it was released as a single in 1966 by Eddie Floyd. Steve Cropper, as well as being a writer and producer, is a guitarist for the band Booker T. and the M.G's. There have been several cover versions of the song. The David Bowie version was released as a single from the album 'David Live' in 1974. Amii Stewart's version was a chart hit in 1979.

52. Who teamed up with a lead singer of Earth Wind & Fire to sing "Easy Lover"?

From Quiz I Will Ease Your Mind

Answer: Phil Collins

"Easy Lover" was written by Philip Bailey, Phil Collins and bassist Nathan East with vocals provided by Bailey and Collins. Released in 1984 (US) and 1985 (UK) it achieved success on both the Billboard Hot 100 and UK Singles Chart. In a 2016 interview with "Rolling Stone" Collins said the song was born in a jam one night and quickly transformed into verse and chorus. They liked it and recorded it that same night. That was easy!

53. Released in 2003, "Show Me How to Live" was the third single from the debut album of which "captivating" rock supergroup, formed by the late, lamented Chris Cornell and three-quarters of Rage Against the Machine?

From Quiz The Show Must Go On

Answer: Audioslave

Audioslave were formed in 2001, after the temporary dissolution of Soundgarden and Rage Against the Machine, by Soundgarden lead singer Chris Cornell and former RATM members Tom Morello (guitar), Tom Commerford (bass) and Brad Wilk (drums). The band released three albums in six years of activity; their reunion in January 2017 was short-lived due to Cornell's untimely death a few months later. "Show Me How To Live" was the third single from Audioslave's self-titled debut album, released in November 2002. It peaked at number 67 in Billboard's Hot 100, but reached number two in Billboard's Mainstream Rock Tracks chart. The song, reminiscent of Cornell's work with Soundgarden, showcases Cornell's powerful vocals and Morello's effects-laden soloing. The accompanying music video is composed of clips from the 1971 film "Vanishing Point", involving car chases, with some parts remade with the band members in a car driven by Cornell, and playing before a small audience in the Nevada desert. The three wrong answers are also rock supergroups formed in the 1990s (Foo Fighters) or 2000s (Velvet Revolver and Oysterhead). This super-question was propelled into the quiz by LadyNym, rock'n'roll enthusiast.

54. Which third generation country music star released the album, "Damn Right, Rebel Proud" in 2008?

From Quiz Another Damn Quiz

Answer: Hank Williams III

Hank III followed in the footsteps of his grandfather, Hank Williams and his dad, Hank "Bocephus" Williams Jr. when he embarked upon his country music career in 1999. Well, maybe not exactly as while his father and grandfather were known for their traditional country style, Hank III tends to mix a bit of heavy metal and a liberal dose into his music to form a country genre known as "cowpunk". "Damn Right, Rebel Proud" (2008) was his first album to hit the top 20 on the Billboard 200 in USA and his first to go top five on America's Billboard Country chart. It included the singles "Six Pack of Beer" and "Long Hauls and Close Calls" (both 2008), neither of which troubled the charts.

55. The rugby union World Cup theme, "World in Union", is sung to a melody from a piece of orchestral music by which composer?

From Quiz It's a Musical World

Answer: Gustav Holst

The tune "Thaxted" is adapted from "Jupiter, the bringer of jollity", a movement from Holst's famous orchestral suite, "The Planets". It was first used in connection with the rugby union world cup in 1991 in a version by Dame Kiri Te Kanawa and has now been sung by many performers.

56. According to The Allman Brothers in 1994, what is, "better than sunshine, it's better than moonshine, damn sure better than rain"?

From Quiz Shining Examples Of Good Music

Answer: Soulshine

"Soulshine" is one of the Allman Brothers' best known songs, despite it never being released as a single. It originally featured Gregg Allman on vocals and was was written by guitarist Warren Hayes, who also performed the track with his band Gov't Mule.

57. "Soul Man", first made famous by Sam & Dave in 1967 and recorded by James Brown in 1978 was co-written by which soul musician, who portrayed a character on the animated series "South Park"?

From Quiz A Little Bit of Rhythm and a Lot of Soul

Answer: Isaac Hayes

Isaac Hayes composed "Soul Man" together with David Porter. Sam & Dave took it to number two on the US Billboard Hot 100 chart and the song received a Grammy Award in 1968 for Best Rhythm & Blues Group Performance, Vocal or Instrumental. It beat out songs by Marvin Gaye, Otis Redding, Booker T. & the M.G.'s and Smokey Robinson & the Miracles. James Brown would take the song to top position on the US Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs chart in 1978. In his illustrious career, Isaac Hayes was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame, won an Academy Award for Best Music for the theme from "Shaft", won a Golden Globe award, three Grammy Awards and was even nominated for a NAACP Image award for his portrayal of the character Chef in the animated series "South Park".

This is category 6144
Last Updated Oct 18 2025 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.