FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
USA Quizzes, Trivia and Puzzles
USA Quizzes, Trivia

USA Soccer Trivia

USA Soccer Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer

Fun Trivia
While soccer has traditionally been a sport with a wider following overseas, the U.S. still has a number of very active soccer programs and leagues.

1968-1984 North American Soccer League
1990-1996 American Professional Soccer League
1996- Major League Soccer

29 USA Soccer quizzes and 406 USA Soccer trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  Toronto FC   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is to honour Toronto FC's inaugural season in MLS.
Average, 10 Qns, frontenac303, Aug 17 07
Average
frontenac303
251 plays
2.
  Match the NASL Champions    
Match Quiz
 15 Qns
The North American Soccer League existed from 1968-1984. The league had between 6 and 24 teams in any given year.
Easier, 15 Qns, Shadowmyst2004, Jan 05 19
Easier
Shadowmyst2004
Jan 05 19
252 plays
3.
  Philadelphia Union    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz about the first few seasons of MLS's Philadelphia Union from the perspective of a Founding Member season ticket holder
Average, 10 Qns, andymuenz, Aug 01 14
Average
andymuenz gold member
165 plays
4.
  MLS Shirt Sponsors 2008    
Multiple Choice
 10 Qns
Major League Soccer is continuing to push itself into the mainstream of American sports. With its growing popularity, some clubs are even getting shirt sponsors. Let's see how well you know them!
Average, 10 Qns, adpohlman, May 10 08
Average
adpohlman
344 plays
5.
  MLS Stadiums    
Multiple Choice
 10 Qns
Major League Soccer is continuing to push itself into the mainstream of American sports. With its growing popularity, clubs are leaving football stadiums and creating their own soccer stadiums. Can you name the stadiums with teams? Good Luck!
Average, 10 Qns, adpohlman, May 13 08
Average
adpohlman
444 plays
6.
  10 Question Mia Hamm Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about this famous soccer star?
Tough, 10 Qns, SoccerStar1811, Nov 30 05
Tough
SoccerStar1811
801 plays
7.
  MLS Stars From Which College?    
Multiple Choice
 10 Qns
Major League Soccer is continuing to thrive as the highest level of soccer played in the United States. This quiz will test your knowledge of where some of the stars of the 2007 league attended and played during their collegiate careers.
Tough, 10 Qns, capnamerica, Dec 03 07
Tough
capnamerica
229 plays
8.
  Teams of the NASL    
Multiple Choice
 20 Qns
Before there was Major League Soccer, there was the North American Soccer League! Let's pay tribute to the league that from 1968-1984 brought stars such as Pele to the U.S. with this walk down memory lane! (Note: Questions pertain to outdoor league only!
Difficult, 20 Qns, MongolianStomper, Nov 17 07
Difficult
MongolianStomper
496 plays
9.
  Real Salt Lake    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know this Utah based MLS team? Quiz includes players and historical records.
Average, 10 Qns, jp992751, Jul 21 06
Average
jp992751
193 plays
10.
  The USA in Korea 2002    
Multiple Choice
 15 Qns
At the 2002 FIFA World Cup in Korea/Japan, the USA achieved its greatest showing since the inaugural tournament, Uruguay 1930. How much do you know about the best 3 weeks in American Soccer history?
Difficult, 15 Qns, shecket, Dec 16 06
Difficult
shecket
769 plays
trivia question Quick Question
The 2008 Chicago Fire played in what stadium in Bridgeview, Illinois?

From Quiz "MLS Stadiums"




11.
  15 Questions about U.S. Women's Soccer    
Multiple Choice
 15 Qns
Hey Peeps! I'm a huge fan of the U.S. Womens National Team, so here's a little quiz on its history and players! have fun!
Difficult, 15 Qns, LuckyDucky13, Mar 16 10
Difficult
LuckyDucky13
506 plays
12.
  Los Angeles Galaxy 2007 Team    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz contains questions about my favorite soccer team ever and ten key players that make the Los Angeles Galaxy so great.
Difficult, 10 Qns, URAbooger, Jun 16 07
Difficult
URAbooger
326 plays
13.
  Heroes of the NASL    
Multiple Choice
 10 Qns
While the NASL folded in 1984, what many don't appreciate was what great stars the league had from 1968 to it's swan song in 1984! Let's see how much YOU can remember about the HEROES OF THE NASL! (Note: questions pertain to the outdoor league only)
Difficult, 10 Qns, MongolianStomper, Jul 20 06
Difficult
MongolianStomper
364 plays
14.
  NASL: The Soccer Bowl    
Multiple Choice
 10 Qns
Trivia about the NASL's championship.
Tough, 10 Qns, joemoz, Jul 28 04
Tough
joemoz
254 plays
15.
  United States Youth Soccer    
Multiple Choice
 10 Qns
Youth soccer is the largest and the fastest growing youth sport in the United States. What do you know about this passion that has been growing in recent decades?
Difficult, 10 Qns, njbruce, Oct 16 04
Difficult
njbruce gold member
455 plays
16.
  U.S. and Major League Soccer    
Multiple Choice
 10 Qns
U.S. and Major League Soccer.
Difficult, 10 Qns, MDsoccer19, Sep 09 05
Difficult
MDsoccer19
1406 plays
17.
  Columbus Crew    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knowledge of America's hardest working team.
Very Difficult, 10 Qns, Shecket, Mar 08 06
Very Difficult
Shecket
429 plays

USA Soccer Trivia Questions

1. What is the name of the Philadelphia Union's first primary supporters club?

From Quiz
Philadelphia Union

Answer: Sons of Ben

The Sons of Ben were formed over a year before the MLS awarded a team to Philadelphia making them one of the few fan clubs that existed before they had a team to cheer for. Their early membership size helped convince MLS that there would be support for a team in Philadelphia. The Cheesesteaks were the supporters group for the Philadelphia Independence in the short lived Women's Professional Soccer league.

2. The 2008 Chicago Fire played in what stadium in Bridgeview, Illinois?

From Quiz MLS Stadiums

Answer: Toyota Park

The Chicago Fire were created in 1998 and began playing their home games in Soldier Field. In 2006, Toyota Park was created in Bridgeview for the Fire to house their home games. It was also the site of the MLS All-Stars 1-0 win over Chelsea FC in 2006.

3. Eddie Pope of Real Salt Lake was a first team NCAA All-American at which ACC school?

From Quiz MLS Stars From Which College?

Answer: North Carolina

Eddie started every game of his career while at Chapel Hill. He was named a first team All-American, All-ACC first team, and All-South Region first team in 1994. He majored in political science.

4. What stadium did Toronto FC call home when they joined MLS in 2006?

From Quiz Toronto FC

Answer: BMO Field

With an expanded capacity of 20,522 (Aug. 5th, 2007), BMO Field was the largest soccer-specific stadium in Canada and home to Toronto FC. Located in Exhibition Place on Toronto's lake shore, the stadium was completed in early 2007.

5. On April 9, 2005, Real Salt Lake lost to eventual champion LA Galaxy, but all was not in vein as which man scored the franchises first goal?

From Quiz Real Salt Lake

Answer: Jason Kreis

Kreis scored in the 29th minute after Dipsy Selowane's shot was deflected by goalkeeper Kevin Hartman. Kreis crashed the nets after the shot was blocked and sent a one-timer into the back of the net.

6. The United States Youth Soccer Association was the largest of its kind in America in 2004. Per their own figures, it was estimated to have how many registered members?

From Quiz United States Youth Soccer

Answer: 3.2 million

This involvement does not include additional youth soccer associations such as the AYSO (American Youth Soccer Organization). These other entities are smaller but growing as well.

7. When is Mia Hamm's birthday?

From Quiz Mia Hamm

Answer: March 17, 1972

Mia was born on Saint Patrick's day in 1972.

8. Which teams played in the first Soccer Bowl?

From Quiz NASL: The Soccer Bowl

Answer: Tampa Bay Rowdies and Portland Timbers

The Rowdies bested the Timbers at Spartan Stadium in San Jose in 75.

9. Who was the first head coach of the Columbus Crew?

From Quiz Columbus Crew

Answer: Timo Leikoski

Leikoski, a former U.S. Olympic head coach, was fired midway through the 1996 season and replaced by assistant coach Tom Fitzgerald.

10. Which Seattle Sounders forward scored a hat trick in England's 1966 World Cup Final victory?

From Quiz Heroes of the NASL

Answer: Geoff Hurst

Hurst had a short stint with the Seattle Sounders.

11. Which NASL team won the most championships?

From Quiz Teams of the NASL

Answer: New York Cosmos

All these teams won the NASL title at one point, but the Cosmos were kings! The Cosmos won five NASL crowns: 1972, 1977-78, 1980 and 1982.

12. Who set a MLS record in August 2000 for most goals in a game?

From Quiz U.S. and Major League Soccer

Answer: Clint Mathis

Five goals for the Metrostars in a 6-4 win over Dallas in the Cotton Bowl (August 26th, 2000).

13. The Philadelphia Union played their first two home games at Lincoln Financial Field, home of the Eagles, while they waited for their permanent home, PPL Park. In what nearby city was PPL Park built?

From Quiz Philadelphia Union

Answer: Chester, PA

Chester, PA was where William Penn initially landed in the 17th century. Martin Luther King, Jr. received his divinity degree in Chester. Unfortunately, when the Union moved there, it was one of the poorest and most dangerous cities in the country. There is hope that the soccer team moving there will help spur an economical revival.

14. The former team captain of the American World Cup teams in 2002 and 2006, Claudio Reyna of the New York Red Bulls, attended which college?

From Quiz MLS Stars From Which College?

Answer: Virginia

Claudio played for former Men's National team coach Bruce Arena. He led the Cavs to three straight NCAA National titles, and was named the Soccer America Player of the Year in 1992.

15. Who became the first ever head coach of Toronto FC when he signed on in August 2006?

From Quiz Toronto FC

Answer: Mo Johnston

Former Scottish, English, and French league star Mo Johnston came to MLS in 1996 where he spent 6 seasons as a member of the Kansas City Wizards before retiring in 2001. After a brief stint as head coach of Red Bull New York in 2006, Johnston was hired as the first ever head coach of Toronto FC.

16. Jason Kreis holds a spot in Real history with their first goal, but whose name is inked in the record books with scoring the franchise's first winning goal at home agianst the Colorado Rapids on April 16, 2005?

From Quiz Real Salt Lake

Answer: Brian Dunseth

Dunseth sealed Real's first victory on a set piece cross from Clint Mathis. While running to the far post, "Dunsy" sent a diving header into the goal.

17. In what year did the USYSA originate the Olympic Development Program or "ODP" for youth soccer players?

From Quiz United States Youth Soccer

Answer: 1977

The boys' program was the introduction. The girls' program followed. These were "feeder" teams of players from all areas of the country that ultimately provide possible players for our national team.

18. What is Mia's real full name?

From Quiz Mia Hamm

Answer: Mariel Margret Hamm

Mia's mother, Stephanie, got the nickname Mia from her ballet teacher, whom she adored. Stephanie wanted her daughter to become a ballerina, but Mia preffered soccer cleats.

19. In Soccer Bowl 76, held in Seattle's Kingdome,the Minnesota Kicks took on Toronto's NASL entry. What was the team's nickname?

From Quiz NASL: The Soccer Bowl

Answer: Toronto Metros-Croatia

In 1975 the local ethnic club bought a controlling interest in the Metros, and added their own moniker to the team.

20. Who scored the first ever goal in Columbus Crew history?

From Quiz Columbus Crew

Answer: Thor Lee

Thor Lee, a D.C. United defender, scored the pivotal own-goal at Ohio Stadium on April 13th, 1996. The Crew won the match 4-0.

21. In one of the most amazing performances in NASL history, and maybe soccer history, he scored 18 goals in 7 playoff games, including 7 in one game vs. the Tulsa Roughnecks. Who is he?

From Quiz Heroes of the NASL

Answer: Giorgio Chinaglia

Chinaglia's performance helped the Cosmos win the 1980 Soccer Bowl.

22. One more Cosmos question. List a stadium the Comsos DID NOT use as their home field during their NASL history?

From Quiz Teams of the NASL

Answer: Shea Stadium

As of before the 2001 season, there is talk of putting an MLS franchise on Long Island and naming them the Cosmos!

23. Who was the 2000 Kelloggs' Rookie of the Year?

From Quiz U.S. and Major League Soccer

Answer: Carlos Bocanegra

He's a defender for the Chicago Fire.

24. PPL Park, home of the Philadelphia Union, has one of the most breathtaking views of any professional sports stadium due in a large part to the bridge that overlooks the stadium. What is the name of this bridge?

From Quiz Philadelphia Union

Answer: Commodore Barry Bridge

The Commodore Barry Bridge is the second southernmost bridge across the Delaware River and the southernmost between New Jersey and Pennsylvania. It is so close to PPL Park that when a truck crosses it before a game, the fan in the stands can tell whether or not the truck has a flat tire by the difference in sound.

25. DC United uses Robert F. Kennedy Stadium for their home games. In 2008, with whom did DC United share their stadium?

From Quiz MLS Stadiums

Answer: No one

Before the 2008 season, DC United shared RFK with the Washington Nationals. However, the Nationals moved to Nationals Park in 2008 thus leaving DC United the only tenants of RFK Stadium.

26. The 2nd overall pick of the 2003 MLS Superdraft was Ricardo Clark. The Houston Dynamo star played his college soccer at which South Carolina school?

From Quiz MLS Stars From Which College?

Answer: Furman

In 2002, Ricardo led Furman to a 19-3-1 record. The team won the Southern Conference regular season title, as well as the conference tournament title.

27. Who was signed as the first Toronto FC player in the club's history?

From Quiz Toronto FC

Answer: Jim Brennan

Canadian international Jim Brennan was signed September 8th 2006, by coach Mo Johnston after being released by Southampton the previous May. Adam Braz was signed shortly after Jim Brennan, Ronnie O'Brien was acquired in a trade with FC Dallas, and Maurice Edu was Toronto FC's first ever draft pick.

28. What is Mia's father's name?

From Quiz Mia Hamm

Answer: Bill

Bill was in the Air Force. He traveled all over the world. The Hamm family got into soccer when Bill was stationed in Italy. Mia's first words were in Italian.

29. In Soccer Bowl 77, Pele's last competitive match, who scored the Cosmos goals in their 2-1 victory over the Seattle Sounders?

From Quiz NASL: The Soccer Bowl

Answer: Steve Hunt and Giorgio Chinaglia

Steve Hunt off of a fabulous flub by Sounder netminder Tony Chursky,and Giorgio Chinaglia on a late header.

30. Who played for the Crew, the Xoggz, and the Columbus Invaders?

From Quiz Columbus Crew

Answer: Ricci Greenwood

Greenwood holds the distinction of having the least time on-field in Crew history; a mere 7 minutes.

This is category 5621
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.