FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Teams AC  Quizzes, Trivia and Puzzles
 Teams AC  Quizzes, Trivia

Other Teams A-L Trivia

Other Teams A-L Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams

Fun Trivia
24 quizzes and 245 trivia questions.
1.
  Choose a Team Starting with C    
Multiple Choice
 10 Qns
After the relegation of Chester from League Two in 2009, there were twelve teams starting with the letter C in the top four tiers of English football. This quiz covers ten of them.
Average, 10 Qns, rossian, May 13 17
Average
rossian editor
1452 plays
2.
  Crewe Alexandra FC    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of Crewe Alexandra Football Club.
Average, 10 Qns, Dizart, Aug 28 23
Average
Dizart gold member
Aug 28 23
47 plays
3.
  Chesterfield FC    
Multiple Choice
 10 Qns
Chesterfield FC are a soccer club from Derbyshire, England. This quiz about their history is one that I have adopted from one originally compiled by silverginger.
Average, 10 Qns, Dizart, Jun 03 23
Average
Dizart gold member
Jun 03 23
68 plays
4.
  Hartlepool United FC History   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of Hartlepool United Football Club. Good luck!
Tough, 10 Qns, silverginger, Apr 25 03
Tough
silverginger gold member
214 plays
5.
  Crystal Palace FC History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of Crystal Palace Football Club. Good luck!
Tough, 10 Qns, silverginger, Jan 12 04
Tough
silverginger gold member
432 plays
6.
  Bradford City FC History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of Bradford City Football Club. Good luck!
Tough, 10 Qns, silverginger, Jan 09 03
Tough
silverginger gold member
298 plays
7.
  Accrington Stanley! Who Are They?    
Multiple Choice
 10 Qns
Quiz that takes in the entire history of both chapters of Accrington Stanley Football Club. Inspired by the 1980s milk ad where one child stated, "Accrington Stanley! Who are they?"
Tough, 10 Qns, minardifan, Sep 19 09
Tough
minardifan
130 plays
8.
  Barnsley FC History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of Barnsley Football Club. Good luck!
Average, 10 Qns, silverginger, Oct 27 09
Average
silverginger gold member
259 plays
9.
  The Mighty O's   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on east London's greatest team -- Leyton Orient FC.
Difficult, 10 Qns, Jonno77, Mar 06 08
Difficult
Jonno77
163 plays
10.
  Darlington FC History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of Darlington Football Club. Good luck!
Average, 10 Qns, silverginger, Jun 03 17
Average
silverginger gold member
233 plays
trivia question Quick Question
Who made the most appearances for Bury?

From Quiz "Bury F.C. - R.I.P."




11.
  Gillingham FC History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of Gillingham Football Club. Good luck!
Tough, 10 Qns, silverginger, Mar 04 03
Tough
silverginger gold member
250 plays
12.
  Barnet FC    
Multiple Choice
 10 Qns
To celebrate the promotion of my local team back into the Football League after four years in the Conference (as 2004-05 Champions), here's a quiz about their basic information.
Average, 10 Qns, satguru, Aug 11 05
Average
satguru gold member
189 plays
13.
  AFC Bournemouth History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of AFC Bournemouth. Good luck!
Difficult, 10 Qns, silverginger, Apr 01 20
Difficult
silverginger gold member
Apr 01 20
270 plays
14.
  Kidderminster Harriers    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the English Nationwide Football League Club, Kidderminster Harriers.
Average, 10 Qns, ozyboy, Jul 11 05
Average
ozyboy
183 plays
15.
  Burton Albion    
Multiple Choice
 10 Qns
Burton Albion are the local team of Burton-on-Trent. If you're a loyal fan, how much do you know?
Average, 10 Qns, jakehibberd, May 27 09
Average
jakehibberd
173 plays
16.
  Carlisle United FC History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of Carlisle United Football Club. Good luck!
Tough, 10 Qns, silverginger, Mar 15 10
Tough
silverginger gold member
202 plays
17.
  Cheltenham Town FC History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of Cheltenham Town Football Club. Good luck!
Tough, 10 Qns, silverginger, Aug 01 05
Tough
silverginger gold member
192 plays
18.
  Grimsby Town FC History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of Grimsby Town Football Club. Good luck!
Difficult, 10 Qns, silverginger, Sep 01 11
Difficult
silverginger gold member
229 plays
19.
  Cambridge United FC History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of Cambridge United Football Club. Good luck!
Tough, 10 Qns, silverginger, Jun 03 05
Tough
silverginger gold member
180 plays
20.
  Colchester United FC History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of Colchester United Football Club. Good luck!
Tough, 10 Qns, silverginger, May 13 13
Tough
silverginger gold member
201 plays
21.
  Boston United FC History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of Boston United Football Club. Good luck!
Tough, 10 Qns, silverginger, Dec 25 07
Tough
silverginger gold member
159 plays
22.
  Exeter City FC History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the history of Exeter City Football Club. Good luck!
Tough, 10 Qns, silverginger, May 29 08
Tough
silverginger gold member
201 plays
23.
  Lincoln City: The History    
Multiple Choice
 15 Qns
I bet this is the only Lincoln City quiz on the site, therefore it must be the best! Enjoy. All the answers can be found on www.redimps.com so if you want to check (or cheat) that's where to go.
Average, 15 Qns, lincolnshep, Sep 01 11
Average
lincolnshep
241 plays
24.
  The Super Glens    
Multiple Choice
 10 Qns
Glentoran FC
This is a simple introduction quiz about the one true team in the UK - Glentoran. Do you think you are a true fan or just a part-time follower?
Difficult, 10 Qns, chemical-mix, May 30 03
Difficult
chemical-mix
298 plays

Other Teams A-L Trivia Questions

1. Colchester United have played their home games at the Colchester Community Stadium since 2008. What was the name of their original ground, which might call to mind a Daniel Craig film?

From Quiz
Choose a Team Starting with C

Answer: Layer Road

Colchester United were founded in 1937 and played at Layer Road until their new stadium was opened. The club were elected to the Football League in 1950 and gained promotion to the Championship division, the second tier, for one season in 2007. By 2016, they had been relegated to League Two, the fourth, and lowest, level of the English Football League. The Daniel Craig film was 'Layer Cake', from 2004.

2. Accrington Stanley were formed in 1891. What is their original name?

From Quiz Accrington Stanley! Who Are They?

Answer: Stanley Villa

A club, simply named Accrington FC, was formed in 1876 and was one of the 12 founder members of the Football League in 1888. But the club was dissolved in 1893 due to financial problems. Stanley Villa chose this name as they met at Stanley Working Men's Club, aka the Stanley Arms, in Stanley Street). They changed their name to Accrington Stanley in 1893.

3. In which year was the club founded?

From Quiz The Mighty O's

Answer: 1881

They were initially known as Glyn Cricket Club, and changed their name to Eagles FootballClub in 1886. In 1888 they adopted the name Orient, and a year later changed their name again, to Clapton Orient. They became Leyton Orient in 1946. (They used the name Orient, without an adjective, for 21 years from 1966 to 1987).

4. Where did the team play in 2006?

From Quiz Burton Albion

Answer: The Pirelli Stadium

They used to play on Eton Park, which was demolished in 2005, and replaced across the road with the Pirelli Stadium.

5. What is Barnet's nickname?

From Quiz Barnet FC

Answer: The Bees

The nickname is sourced from the town apiary, which was behind the club's homeground in the early 1900s. Though it upsets Brentford fans intensely, they share the name the Bees, Barnet's colours (black and amber) are closer to a bee's colours than Brentford's red and white. West Bromwich Albion are the Baggies, named after the baggy trousers worn by the iron workers who originally formed the team. The Hornets are nearby Watford FC, and the Baa Baas are actually the rugby combined international team, the Barbarians.

6. What year did Kidderminster form?

From Quiz Kidderminster Harriers

Answer: 1886

Kidderminster were formed in 1886 after 9 years as an athletics club.

7. In what year were Glentoran officially founded?

From Quiz The Super Glens

Answer: 1882

They officially registered with the Irish FA on 7th November, 1882.

8. In what year were the club formed?

From Quiz Hartlepool United FC History

Answer: 1908

The club also adopted Victoria Park as their home ground this year, and were originally named Hatlepools United until 1968, when they were renamed as just Hartlepool, and in 1977 they became Hartlepool United.

9. In what year were the club formed?

From Quiz Grimsby Town FC History

Answer: 1878

The club was formed as Grimsby Pelham in 1878, and changed their name to Grimsby Town a year later.

10. In what year were the club formed?

From Quiz Gillingham FC History

Answer: 1893

The club also moved into Priestfield Stadium in this year.

11. In what year was the club formed?

From Quiz Exeter City FC History

Answer: 1904

Exeter also moved into St James Park in 2003.

12. In what year were the club formed?

From Quiz Darlington FC History

Answer: 1883

Darlington also moved into Feethams in this year.

13. In what year were Crystal Palace formed?

From Quiz Crystal Palace FC History

Answer: 1905

Although a team by the same name were formed in 1861, this is the official year that Crystal Palace FC were formed.

14. Crewe Alexandra were formed in 1877 as an offshoot of a cricket club of the same name. Where did the Alexandra part of their name originate?

From Quiz Crewe Alexandra FC

Answer: Princess Alexandra, wife of the Prince of Wales

Princess Alexandra was the wife of Edward, Prince of Wales, son of Queen Victoria, and later King Edward VII. Although this may seem an unusual way to name a team nowadays, it was quite common in the late 19th century - many football teams at various levels in the UK had Victoria as part of their name e.g. Northwich Victoria, located 15 miles north of Crewe, were formed three years earlier in 1874..

15. In what year were the club formed?

From Quiz Colchester United FC History

Answer: 1937

Colchester Town were founded in 1874, but it wasn't until 1937 when Colchester United evolved from that club.

16. In what year was Chesterfield FC formed?

From Quiz Chesterfield FC

Answer: 1866

The club were formed in 1866, but folded in 1881, only to return 3 years later. In 1888, they were renamed as Chesterfield Town, and, in 1919 they changed the club name again, to Chesterfield Municipal, but reverted back to the Chesterfield Football Club a year later.

17. In what year was the club formed?

From Quiz Cheltenham Town FC History

Answer: 1892

The club was nicknamed 'The Rubies' when they were formed, based on the red shirts they wore.

18. In what year was the club Carlisle United formed?

From Quiz Carlisle United FC History

Answer: 1903

The club also moved into Brunton Park five years later in 1908.

19. What year were the club formed?

From Quiz Cambridge United FC History

Answer: 1912

There was a club formed as Cambridge United in 1909, but there wasn't any connection between that club and the club formed in 1912 as Abbey United, which became Cambridge United in 1951.

20. What year were Bradford City formed?

From Quiz Bradford City FC History

Answer: 1903

Bradford City were formed in 1903, and were immediately elected into the Football League, Division Two. In their first season (1903-04), they finished 10th out of 18 teams in the division.

21. What was the team that became AFC Bournemouth called, when they were formed?

From Quiz AFC Bournemouth History

Answer: Boscombe

Boscombe FC were formed in 1899, and entered the Bounemouth and District Junior League. In 1923, they changed their name to Bournemouth & Boscombe, and it wasn't until 48 years later in 1971, when they became known as AFC Bournemouth.

22. What year were Boston United formed?

From Quiz Boston United FC History

Answer: 1933

Boston entered the Midland League in 1933, which was a league mainly for reserve teams. They eventually finished 14th out of 17 teams with 25 points from 32 games.

23. What year were Barnsley formed?

From Quiz Barnsley FC History

Answer: 1887

Reverend Tiverton Preedy formed the club which was named Barnsley St. Peters, but was renamed to Barnsley in 1897.

24. In what year were Lincoln City officially formed as an amateur association?

From Quiz Lincoln City: The History

Answer: 1883

There had been teams playing in Lincoln since at least the 1860s but it took until 1883 for the official formation of Lincoln City.

25. Accrington Stanley joined the Lancashire Combination in 1900. From 1900 to the outbreak of WWI, how many times did they win the League?

From Quiz Accrington Stanley! Who Are They?

Answer: 2

Accrington were one of the strongest sides in the combination, winning the title twice in 1902-03 and 1905-06, along with two runner-up spots in 1903-04 and 1912-13. Only twice did they finish outside the top half of the table, battling sides such as Rochdale, Oldham Athletic, Stockport County, and reserve sides from Football League clubs such as Liverpool, Everton, and fierce local rivals Blackburn Rovers.

26. Who was the Chairman prior to Barry Hearn?

From Quiz The Mighty O's

Answer: Tony Wood

Tony Wood OBE had no choice but to sell the club in 1995 after losing his coffee growing business during the Rwandan civil war. He sold it for a five pounds to Barry Hearm. There was a tv documentary about the club in the mid-1990s entitled, "Orient: Club for a Fiver".

27. The son of which football legend was their manager in 2000?

From Quiz Burton Albion

Answer: Brian Clough

Unfortunately, Brian Clough died on 20 September 2004. He was known for his success with Derby County and Nottingham Forest. His son, Nigel, became the manager of Burton Albion in October 1998.

28. What were the main team colours in season 2004-05?

From Quiz Barnet FC

Answer: Black and amber

Though the pattern and shade changed virtually every year, the amber varying from yellow at one extreme to orange at the other, they always keep to the same basic colours.

29. Which premiership goalkeeper used to play for the Harriers?

From Quiz Kidderminster Harriers

Answer: Paul Jones (Southampton)

Paul Jones was a Harrier for 5 years (1986-91).

30. What two struggling teams merged to form the Glens?

From Quiz The Super Glens

Answer: Oakfield and Nettlefield

The 2 struggling junior sides amalgamated instead of disbanding, and played their games at Ormeau Park.

This is category 7230
Last Updated Apr 13 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.