FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Boston Public Quizzes, Trivia and Puzzles
Boston Public Quizzes, Trivia

Boston Public Trivia

Boston Public Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C

Fun Trivia
15 Boston Public quizzes and 165 Boston Public trivia questions.
1.
  "Boston Public" Season 1 Chapter 2   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Bras being hung from the lockers! What else happened in this episode?
Average, 10 Qns, ladymacb29, Sep 13 09
Average
ladymacb29 editor
131 plays
2.
  "Boston Public" Season 1 Chapter 4    
Multiple Choice
 10 Qns
A student body president election goes awry and the school puts on a charity show in this episode.
Average, 10 Qns, ladymacb29, Sep 15 09
Average
ladymacb29 editor
147 plays
3.
  'Boston Public' Test    
Multiple Choice
 10 Qns
Quiz about a great show.
Average, 10 Qns, ladymacb29, Jul 24 02
Average
ladymacb29 editor
3135 plays
4.
  "Boston Public" - Season 1 Episode 6   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
What do you know about chapter 6?
Average, 10 Qns, ladymacb29, Dec 20 09
Average
ladymacb29 editor
150 plays
5.
  "Boston Public" Season 1 Chapter 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Chapter 1 is the first episode of the series.
Average, 10 Qns, ladymacb29, Sep 12 09
Average
ladymacb29 editor
136 plays
6.
  "Boston Public" Season 1 Chapter 3    
Multiple Choice
 10 Qns
Steven's job is threatened in this episode.
Average, 10 Qns, ladymacb29, Sep 14 09
Average
ladymacb29 editor
130 plays
7.
  "Boston Public" - Season 1 Chapter 5    
Multiple Choice
 10 Qns
This episode deals with a bully whose arm is broken, Thanksgiving, and a group of seniors having sex.
Average, 10 Qns, ladymacb29, Sep 06 09
Average
ladymacb29 editor
128 plays
8.
  "Boston" Bonanza 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is some more trivia on "Boston Public"!
Average, 10 Qns, kelly103, Sep 16 04
Average
kelly103
1015 plays
9.
  'Boston Public' - Seasons 1 & 2    
Multiple Choice
 25 Qns
This quiz covers the first and second season of FOX's hit show 'Boston Public'. Have fun!
Tough, 25 Qns, butterbean05, Dec 28 03
Tough
butterbean05
541 plays
10.
  'Boston Public' Pop Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Hope you studied! Good luck and have fun!
Average, 10 Qns, VRsetter08, Nov 12 03
Average
VRsetter08
626 plays
trivia question Quick Question
Who told Scott that Marlene may have been receiving pleasure while interacting with her students?

From Quiz ""Boston Public" - Season 1 Episode 6"




11.
  Tough 'Boston Public' Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a basic quiz about the terrific show 'Boston Public' (the first season). Beware: you must know the character very well. Watch spelling due to the different names! Good luck and have fun!!
Tough, 10 Qns, sprinkles, Jan 18 04
Tough
sprinkles
1159 plays
12.
  Boston Bonanza    
Multiple Choice
 10 Qns
I love this show, and have seen every episode but two! Take this quiz to see how much you know about "Boston Public" and its characters.
Average, 10 Qns, kelly103, Sep 16 04
Average
kelly103
997 plays
13.
  'Boston Public' - The Standardized Test    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is for everyone who loves the show 'Boston Public'! Some of the questions are easy, some are hard...
Tough, 15 Qns, HeatherNicole001, Feb 01 04
Tough
HeatherNicole001
1834 plays
14.
  5 Question 'Boston Public' Quiz    
Multiple Choice
 5 Qns
5-questions about 'Boston Public'
Average, 5 Qns, StarryEyed168, Apr 04 13
Average
StarryEyed168
1618 plays
15.
  Another 'Boston Public' Quizzy    
Multiple Choice
 10 Qns
Not that my first 'Boston Public' quiz was a huge hit. But I love this show so much that I just had to make a follow-up. Good luck and have fun!!
Difficult, 10 Qns, sprinkles, Feb 11 03
Difficult
sprinkles
1646 plays
Related Topics
  Boston Red Sox [Sports] (74 quizzes)

  New England Patriots [Sports] (18 quizzes)

  Boston Celtics [Sports] (11 quizzes)

  Boston [Geography] (3 quizzes)

  Boston Bruins [Sports] (13 quizzes)

  Boston Tea Party [History] (3 quizzes)


Boston Public Trivia Questions

1. What was Tim McMahon complaining about right before he died?

From Quiz
"Boston Public" - Season 1 Episode 6

Answer: Math textbooks

Tim, a math teacher, was complaining to Steven that test scores were down. Tim believed that his scores would rise if he was given the new textbooks he'd asked for. Steven said the textbooks would be ordered, but Tim replied that he'd been told that three years ago.

2. What did Lauren see in the stairwell?

From Quiz "Boston Public" Season 1 Chapter 4

Answer: Students engaged in oral sex

Lauren saw two of the three candidates for student body president engaged in oral sex. At first, she only told Mr. Lick, the school's guidance counselor. But after she figured out there was a conspiracy for Peter to drop out of the race so Susan Potter could win, she told Steven.

3. Who told Steven and Scott about Harry's secret?

From Quiz "Boston Public" Season 1 Chapter 3

Answer: Harry

Harry decided he'd had enough of Dana blackmailing him, so he told Steven and Scott that he'd kissed Dana. It had only happened once and Dana had instigated it, but he knew it was wrong. Dana was shocked when Scott told her that Harry told what happened.

4. Why did Harvey say girls should wear bras?

From Quiz "Boston Public" Season 1 Chapter 2

Answer: It was patriotic

Harvey noticed none of the girls in his class were wearing bras. Scott told Harvey to inspire the kids, so Harvey launched into a speech about how girls wear bras so boys wouldn't keep thinking about sex and women could then be treated as equals.

5. Who gave Jason Harrelson an F in this episode?

From Quiz "Boston Public" Season 1 Chapter 1

Answer: Lauren and Harry

Lauren failed Jason in History while Harry failed Jason in Geography. On his History test, Jason answered that Lincoln invented logs, Washington was a Redskin and Hamilton was a blender. Lauren believed Jason was daring her to fail him.

6. Who was inviting various members of the staff to his/her home for Thanksgiving?

From Quiz "Boston Public" - Season 1 Chapter 5

Answer: Lauren

When Lauren invited Scott, he asked if she meant he should go as her date. She said the position wasn't open, but he could come as her friend. Scott replied that he actually did have plans for Thanksgiving. (He later admitted he only planned on going to his brother's house.)

7. Who was the head of the social studies department in the first season?

From Quiz 'Boston Public' - Seasons 1 & 2

Answer: Lauren Davis

This is revealed in the very first episode, and Lauren was also asked out on a date with Scott Guber, the vice principal.

8. Who ran the controversial website in the first season?

From Quiz "Boston" Bonanza 2

Answer: Sheryl Holt

Sheryl Holt ran this website, and was suspended multiple times. She caught Ms. Davis and Mr. Senate kissing on film, and put this on the website.

9. Which student graduated early from high school?

From Quiz Boston Bonanza

Answer: Lisa Grier

Lisa Greer graduated a semester early, and then taught Shakespeare for a semester at Winslow High.

10. What is the name of the high school?

From Quiz 'Boston Public'

Answer: Winslow

Their mascot is the Wildcats.

11. What is Steven Harper's daughter's name?

From Quiz 'Boston Public'

Answer: Brooke

Brooke Harper is Steven Harper's daughter. She dated 'Hook-Lady's' son, Jeremy.

12. What was the name of the girl wrestler that recently died?

From Quiz Another 'Boston Public' Quizzy

Answer: Christine

Christine Banks - formerly known as 'The Blob.'

13. What do the students call the guidance counselor?

From Quiz 'Boston Public' - The Standardized Test

Answer: Big Boy

14. What is the name of Meredith's son?

From Quiz 'Boston Public'

Answer: Jeremy

Erik Kaj-Erikson plays the role of Jeremy Peters.

15. What did Webster Henderson do to Lauren?

From Quiz "Boston Public" - Season 1 Episode 6

Answer: spit on her

Lauren saw that Webster was continually not doing his work. When she confronted him during class, he called her a name. Lauren then made Webster stand in the corner, which he later said was embarrassing. When Steven told Webster and Lauren to talk about it between themselves, Webster spit on Lauren.

16. What song had Harvey sung at the school's charity event for the past 20 years?

From Quiz "Boston Public" Season 1 Chapter 4

Answer: If I Were a Rich Man

Fyvush Finkel, the actor who plays Harvey, actually became famous for his portrayal of Tevye, the main character in the musical "Fiddler on the Roof", the musical from which the song comes.

17. Who was found hanging upside down outside the school?

From Quiz "Boston Public" Season 1 Chapter 3

Answer: Andrew

Andrew had been bullied and the final straw for Steven was Scott finding Andrew hanging outside a classroom window. When Andrew refused to divulge the identity of the people who had bullied him, Steven suspended Andrew.

18. Why was Lauren so upset about needing to be fingerprinted?

From Quiz "Boston Public" Season 1 Chapter 2

Answer: She thought it was disrespectful

Lauren ultimately told Steven that she thought it was disrespectful that only teachers were being fingerprinted. Steven had explained that it was because they work with children, but Lauren countered with the fact that children are around a lot of other people in addition to teachers, so why not fingerprint them? She also told Steven that her college classmates only cared about money, no matter if that caused them to break laws, so why single out the teachers?

19. Who did Scott ask out?

From Quiz "Boston Public" Season 1 Chapter 1

Answer: Lauren

Scott asked Lauren to go to the symphony with him. He called the philharmonic the most disciplined orchestra. Lauren didn't really want to go, but claimed she was cornered and couldn't say no.

20. Who does Scott ultimately have Thanksgiving with?

From Quiz "Boston Public" - Season 1 Chapter 5

Answer: Steven

After Scott declined Lauren's invitation, Steven found out and invited Scott to his home for Thanksgiving. (Steven's daughter planned on going to New York City with her mother for Thanksgiving.) Harvey spent Thanksgiving alone in the darkened school. Marla spent Thanksgiving with the other staff members at Lauren's.

21. What is the first name of the superintendant?

From Quiz 'Boston Public' - Seasons 1 & 2

Answer: Marsha

Marsha Shinn was her name in the first season, and she liked to breathe down Steven's back.

22. Who led the bra protest in the first season?

From Quiz 'Boston Public' Pop Quiz

Answer: Dana Poole & Dana Pool

Dana also has gotten into trouble for kissing Harry Senate and for smoking marijuana.

23. What was the name of the character that Tamyra Gray played on "Boston Public"?

From Quiz "Boston" Bonanza 2

Answer: Aisha

Tamyra was in the final ten of the very first season of "American Idol." She played Aisha, who became the star of the school play.

24. What does the mother, who is a bus driver, always tell Mr. Harper to smell?

From Quiz Boston Bonanza

Answer: A shoe

When anything bad happens at the school this woman runs to Harper to tell him to "smell that shoe".

25. What was the controversy over the Prom Queen elections in 2002?

From Quiz 'Boston Public'

Answer: One of the candidates was a guy.

The guy was a cross-dresser... And he won.

26. On episode 214, we find out that in the past, Lauren Davis had a battle with what terrible disease that's becoming increasingly more common in teenage girls?

From Quiz 'Boston Public'

Answer: anorexia nervosa

Lauren experienced anorexia, so she tried to help a student with the battle. She also found out that many other girls were anorexic, and that they had a website.

27. Who was in the car with Tyrone Anderson and was almost shot?

From Quiz 'Boston Public' - The Standardized Test

Answer: Marilyn Sudor

She's the choir director, and they were leaving a choir rehearsal.

28. Who is the vice principal?

From Quiz 'Boston Public'

Answer: Scott Guber

Played by Anthony Heald.

29. What was Marlene Walsh doing to her students?

From Quiz "Boston Public" - Season 1 Episode 6

Answer: Hitting them

Marlene was hitting her students with paddles. Scott told Marlene that she was not allowed to inflict corporal punishment. Marlene countered with she had been teaching for 53 years.

30. Harvey claimed the student body screamed for him while he sang like he was a ___.

From Quiz "Boston Public" Season 1 Chapter 4

Answer: Beatle

Lauren and Marilyn found out that the kids were only screaming for him as a way of mocking Harvey. Harvey tried to get Marilyn to put him in the second, instead of the first, act, but Marilyn refused. Harvey claimed that he always received the most applause, so he should be in the second act. Lauren tried to tell Harvey that the students were mocking him, but he didn't believe her.

This is category 2298
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.