FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Call of Duty World at War Quizzes, Trivia and Puzzles
Call of Duty World at War Quizzes, Trivia

Call of Duty: World at War Trivia

Call of Duty: World at War Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Call of Duty Games

Fun Trivia
Back in World War II for this fifth installment in the series, "World at War" examines the Eastern and Pacific battles from this great wartime in a return to form with the old games.
"Call of Duty: World at War" was originally released on the Xbox 360, Playstation 3, Wii, and PC.

17 quizzes and 180 trivia questions.
1.
Here are some random questions in multiplayer for "Call of Duty: World at War" for Xbox 360. This is the fifth game in the series.
Tough, 15 Qns, trident, Dec 14 08
Tough
trident editor
1799 plays
2.
  "Call of Duty: World at War" Multiplayer Maps   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A short description of the map from "Call of Duty World at War" on Xbox 360 will be provided to see if you know where you are playing.
Average, 10 Qns, moose356, Apr 19 09
Average
moose356
1148 plays
3.
  "Call of Duty: World at War" General Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
I consider myself quite the "Call of Duty" nerd and know just about everything inside out. So I made this quiz in curiosity to see how others would do. My questions range from multiplayer to single player. This quiz is for Xbox 360 users!
Tough, 10 Qns, ChickenHoagie, Apr 19 09
Tough
ChickenHoagie
1499 plays
4.
  Nacht Der Untoten: "COD" Zombies for Beginners    
Multiple Choice
 10 Qns
The first of many quizzes I seek to publish about the popular "Call of Duty" Zombies mode. Intended for less experienced/newer players, this quiz starts with where it all began in Treyarch's "World at War" for the PS3, Xbox 360, PC and mobile devices.
Average, 10 Qns, cavalier87, Oct 21 18
Average
cavalier87 gold member
Oct 21 18
110 plays
5.
  "World At War" on Wii   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is more for Nintendo Wii users only, but, other console users may try as well. Good luck!
Tough, 10 Qns, Sinisa, Jul 31 09
Tough
Sinisa
364 plays
6.
  10 "Call of Duty: World at War" Questions   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Hello everybody. My Nazi Zombies quiz was a huge success and I decided to make a quiz for "Call of Duty: World at War." This can be played on Xbox 360 and PS3. Good luck and enjoy!
Average, 10 Qns, kaiserchief97, Sep 30 13
Average
kaiserchief97
636 plays
7.
  "Call of Duty: World at War"    
Multiple Choice
 10 Qns
"Call of Duty: World at War" continues the series in a whole new perspective. This first person shooter was an instant classic. How much do you remember about the X-Box 360 version? Good luck! SPOILER ALERT :)
Average, 10 Qns, Dead Man Inc, Feb 24 11
Average
Dead Man Inc
818 plays
8.
  Nacht Der Untoten: "COD" Zombies for Nerds    
Multiple Choice
 10 Qns
A more advanced version of my Nacht Der Untoten quiz, pertaining to "Call of Duty: World at War" for the PS3, Xbox 360, PC and various mobile devices.
Tough, 10 Qns, cavalier87, Nov 19 18
Tough
cavalier87 gold member
Nov 19 18
97 plays
9.
  "Call of Duty: World at War" (Xbox 360)   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about "Call of Duty: World at War?" Find out here!
Tough, 10 Qns, albre1320, Jul 12 09
Tough
albre1320
858 plays
10.
  "Call of Duty: World at War" Guns    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz regarding the guns in "Call of Duty: World at War" for the PS3, XBOX 360, and the PC. Good luck!
Average, 15 Qns, cavalier87, Sep 24 12
Average
cavalier87 gold member
270 plays
trivia question Quick Question
What does Dempsey think the Quick Revive drink tastes like?

From Quiz ""Call Of Duty: World at War" - Nazi Zombies"




11.
  "Call Of Duty: World at War" - Nazi Zombies    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the popular Nazi Zombies mode for "Call Of Duty: World at War". This game is for Xbox 360 and PS3 users. Enjoy!
Average, 10 Qns, kaiserchief97, Apr 01 11
Average
kaiserchief97
860 plays
12.
  "Call of Duty: World at War" Nazi Zombies    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the popular "Nazi Zombies" minigame for "Call of Duty: World at War", available for Xbox 360 and PS3.
Average, 10 Qns, kaiserchief97, Jan 11 14
Average
kaiserchief97
294 plays
13.
This quiz is for the Xbox 360. This quiz includes all downloadable content.
Tough, 10 Qns, PsychoRocker88, May 02 10
Tough
PsychoRocker88
283 plays
14.
  "Call of Duty" Zombies: Verruckt for Beginners    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz pertaining to the Verruckt map on "Call of Duty: World at War" for the PS3, Xbox 360 and various mobile devices.
Tough, 10 Qns, cavalier87, Nov 02 18
Tough
cavalier87 gold member
Nov 02 18
82 plays
15.
  "Call of Duty" Zombies: Shi No Numa for Beginners    
Multiple Choice
 10 Qns
Travel to the ugly, secluded "Swamp of Death" and then come take this quiz to see what you know about it in "Call of Duty World at War" for the PS3, Xbox 360, PC and various mobile devices
Tough, 10 Qns, cavalier87, Nov 08 18
Tough
cavalier87 gold member
Nov 08 18
106 plays
16.
  "Call of Duty: World At War" Multiplayer    
Multiple Choice
 10 Qns
My Nazi Zombie quiz was a huge success and I decided to create a multiplayer quiz. Enjoy and good luck! Please note that the DLCs are included (all map packs). This game is for Xbox 360 and PS3.
Difficult, 10 Qns, kaiserchief97, Dec 22 10
Difficult
kaiserchief97
253 plays
17.
  "Call of Duty" Zombies: Der Riese for Beginners    
Multiple Choice
 10 Qns
Group 935's headquarters in "Call of Duty World at War" for the PS3, Xbox One and various mobile devices now come to Funtrivia!
Tough, 10 Qns, cavalier87, Nov 15 18
Tough
cavalier87 gold member
Nov 15 18
94 plays

Call of Duty: World at War Trivia Questions

1. What is Group 935?

From Quiz
"Call of Duty" Zombies: Der Riese for Beginners

Answer: A scientific research group devoted to the creation of Wonder Weapons

Group 935's motto is "to improve the human condition." In spite of this, their status as protagonists or antagonists can be debated between the split personality of Dr Richtofen as he is impacted by his travels throughout space and time and the ambigiuity of the character that is Dr Ludvig Maxis, the leader of Group 935. As such, until "Black Ops 4" their trope is rather unclear, until they seem to shift more towards being good guys in the aforementioned game. The Der Riese facility is located in Breslau, Germany, and all throughout the player's time on this map, they are exposed to various 935 creations, such as the Electro Shock Traps, the 115 Teleporters, potentially the Wunderwaffe DG 2 and in "Black Ops 3", the Annihilator.

2. Nacht Der Untoten was located in an abandoned German stronghold, while Verruckt was at an asylum. Where is Shi No Numa based?

From Quiz "Call of Duty" Zombies: Shi No Numa for Beginners

Answer: The Rising Sun Facility in Japan

Canonically, the team has headed to Division 9's facility in Japan AFTER coming over from Group 935's headquarters in Germany, which would later be where the Der Reise map would be based around. It is unknown why Treyarch decided to make Shi No Numa before Der Reise, but they did.

3. Who is the Russian soldier that keeps a diary of the war?

From Quiz "Call of Duty: World at War"

Answer: Chernov

Valuev is a boxer and Dimitri Petrenko is the player-controlled Russian. When Reznov catches Cherno writing in his diary, he grabs the book of him and tells him to "fight like a man." He carries the Red Flag in the "Heart of the Reich" level and dies in "Downfall" right at the end.

4. What is the station called in the map known as "Station"?

From Quiz "Call of Duty: World At War" Multiplayer

Answer: Adolf Hitler Platz

Munchen Gladback is a football team. You can look on the sign when you climb up the stairs either side of the station. The map "Station" belongs to "Map Pack 1".

5. What is Takeo's surname?

From Quiz "Call of Duty: World at War" Nazi Zombies

Answer: Masaki

He is the Japanese soldier. Takeo always has a dig at Dempsey who is the American enemy in World War II.

6. How many zombies are on the first level on two-player mode?

From Quiz "Call Of Duty: World at War" - Nazi Zombies

Answer: Six

You know this because if you press select/back you can see how many kills you got in the first round. You can find out if you can just count!

7. How many maps are in the game?

From Quiz "Call of Duty: World At War" Multiplayer

Answer: Twenty-three

Asylum, Airfield, Breach, Battery, Banzai, Knee Deep, Revolution, Sub Pens, Upheaval, Roundhouse, Makin, Makin Day, Corrosion, Nightfire, Station, Outskirts, Seelow, Castle, Cliffside, Courtyard, Downfall, Hangar, and Dome are all the maps in the game. Dome is the smallest map in the game while Seelow is the largest map in the game.

8. What war is "Call of Duty: World at War" set in?

From Quiz "Call of Duty: World at War"

Answer: World War II

In this game you can mainly play as two different characters: Private Miller (United States Marine Corp) and Dimitri Petrenko (Soviet Red Army). Private Miller lives to see another day, while Dimitri dies in the last mission.

9. What is the very first American mission name?

From Quiz "World At War" on Wii

Answer: Semper Fi

Little Resistance is the second American mission and Blood and Iron is a Russian campaign mission where you control a T-34 tank. Downfall if the very last mission where you take over the Reichstag.

10. The M1 Garand, created by the Americans in 1936, was the first gun to do/have what?

From Quiz "Call of Duty: World at War" (Xbox 360)

Answer: Automatically eject the ammo clip when it runs out

When the M1 Garand ejected its clip it made a distinct metallic sound because it ejected it clip the gun was quickly and easily reloaded. This makes it the first semi-automatic rifle issued to troops of any nation.

11. What SINGLE player level features a hidden cheat which rewards you with a Ray-gun?

From Quiz "Call of Duty: World at War" General Knowledge

Answer: Little Resistance

As you storm onto the beach of the beginning of this map, there are three rather large puddles of water spread across the area. You run to the far north puddle first, and sit in it for ten seconds. You run to the next two puddles doing the same exact thing, but as you make it to the last puddle, you stare at a palm tree. Soon after, what seems to be an earthquake will go off for a few seconds, and a bunch of Japanese monster-like statues appear in front of you holding the almighty ray-gun. (It's a great way to get points when using this weapon, if you do this in co-op campaign. not to mention fun. ;) )

12. Which map, which was once a place for crazy people, has a rectangular building with an open area in the center?

From Quiz "Call of Duty: World at War" Multiplayer Maps

Answer: Asylum

This a map is the place where the new Nazi zombies can be played and is called Verruckt. You will find stretchers and other harnesses throughout the game which indicate it as once being an asylum.

13. What is the correct order in which you unlock the attachments for the M1 Garand?

From Quiz "Call of Duty: World at War" Multiplayer

Answer: Flash Hider, Bayonet, Rifle Grenade, Sniper Scope

The M1 Garand is the only rifle in its category that can attach a sniper scope. It is a powerful weapon, but its downside is a heavy recoil.

14. Up to this point, "Nazi" Zombies had been what the player had been tasked with holding out and surviving against. What was the difference in Zombies in Shi No Numa?

From Quiz "Call of Duty" Zombies: Shi No Numa for Beginners

Answer: They were Japanese

The zombies on this map can clearly be seen wearing Imperial Japanese Army uniforms that, in real life, were worn by the Japanese during World War II, which is the time era in which this map has been based in. They do not experience a change in properties based on the new nationality, and this change ultimately ended up being merely aesthetic, to better accommodate the context of now being in Japan instead of Germany.

15. As soon as the team spawns inside the area, what will one of the characters loudly proclaim needs to happen?

From Quiz "Call of Duty" Zombies: Verruckt for Beginners

Answer: Power must be turned on

The character, usually Dempsey, will loudly complain of the lack of power running through the building. All told, the key to succeeding on this map lies to accessing the power switch on the top floor of the building. Through this power, more of the map is accessible, perk machines may be used, and arguably most importantly, Electro Shock traps may be triggered. The latter has been known to be a huge piece of surviving until higher rounds on the map, and it should be a top priority of the player(s) to reach the power switch as soon as possible. Thankfully, this can be done fairly easily, even moreso for those who spawned in the western spawn room, as they only have to buy three doors before they reach the power. Because of this, in a team of three or four, it is usually best to designate those in the western spawn room with the task of reaching the power switch. The only time this changes is if it's a team of three, as asking one player to hold out in a single room for that long is a daunting task, and this player should instead be the one to open up the map and reach the power room. Usually, though, going in with three players is not advised because of this, and a team of two or four is usually the best way to go.

16. In the Mystery Box room, there is a radio, which can play various Red Army themed songs. How does the player use the radio?

From Quiz Nacht Der Untoten: "COD" Zombies for Nerds

Answer: Shoot or knife it

The player can do this an infinite amount of times in a game. The radio can be found right next to the Mystery Box, and despite being potentially lit on fire, blown up by rockets, blasted by shotguns, or even melted by a Ray Gun, the radio remains undamaged and plays music all game long.

17. What are the Japanese machine guns that you can sit on known as?

From Quiz "Call of Duty: World at War"

Answer: Triple 25

It is used on the Airfield map. You have to take out the Triple 25 controllers.

18. What gun do you hold sideways?

From Quiz "Call of Duty: World At War" Multiplayer

Answer: Type 100

The type 100 is a submachine gun along with the MP40, Thompson and PPSH 41. It is a Japanese made weapon. It is a very popular choice by the Japanese in Campaign mode.

19. What colour is Nikolai's colour indicator?

From Quiz "Call of Duty: World at War" Nazi Zombies

Answer: Blue

Nikolai's last name is Belinski. He is obsessed with vodka. Richtofen's is blue, Dempsey's is white and Takeo's is yellow.

20. What is Takeo's surname in "Nazi Zombies"?

From Quiz "Call Of Duty: World at War" - Nazi Zombies

Answer: Masaki

He always relates to his ancestors and the Emperor. He is the Japanese Imperial Army soldier.

21. How many guns are in the game?

From Quiz "Call of Duty: World At War" Multiplayer

Answer: Twenty-seven

They are split up in six classes: Rifles, Submachine guns, Heavy Machine guns, Bolt Action Rifles, Shotguns, & Pistols. There are two Shotguns, five Pistols, four Submachine guns, six Heavy Machine Guns, five Rifles and five Bolt Action Rifles.

22. Who voices Sergeant Reznov in "Call of Duty: World at War"?

From Quiz "Call of Duty: World at War"

Answer: Gary Oldman

Reznov is first seen in Stalingrad; he helps Dimitri kill a German leader. Kiefer Sutherland voices Corporal Roebuck, Aaron Stanford voices Private Polonsky, and Mel Gibson does not appear in the game.

23. What is the name of the American player you control?

From Quiz "World At War" on Wii

Answer: Pvt. Miller

Sgt. Sullivan is the sergeant of your squad and he dies by a Japanese officer in Little Resistance. Sgt. Roebuck used to be Cpl. Roebuck until Sgt. Sullivan died in Little Resistance. Pvt. Polonsky is a new recruit who joins the army in Little Resistance and he is approximately 19 years of age.

24. While playing a solo game of "Shi No Numa" how many zombies are in the first level?

From Quiz "Call of Duty: World at War" (Xbox 360)

Answer: Four

For "Shi No Numa" they invented a new gun called the Wunderwaffe. It makes a chain of lightning which kills all the zombies in front of you. It is a great gun for when you are solo at a high level because you can round up tons of zombies then kill them all with one shot.

25. Which map is a small map where the grenades fly, and one half is inside and the other half is outside? (Note: It also is the place where the last scene of the single player campaign takes place.)

From Quiz "Call of Duty: World at War" Multiplayer Maps

Answer: Dome

Dome is the smallest map for Xbox Live Multiplayer. It is supposed to be inside what was once a grand building before being destroyed and war-torn.

26. 115 Teleporters were a new addition to this map. Obviously they teleport a player who uses them, but where does the player end up if they use them normally?

From Quiz "Call of Duty" Zombies: Der Riese for Beginners

Answer: Launch pad in spawn room

If these teleporters seem more ambiguous than simply warping the player to a single spot, it's because they are. One thing consistent about them is that they always send the player(s) inside the teleporter to the launch pad in spawn. However, there are three other things teleporters can do. First, they are a necessary function in order to unlock Pack-a-Punch; each must be triggered upon reaching them, and the player must trigger the launch pad within thirty seconds of triggering the teleporter. After doing this to all three teleporters, Pack-a-Punch is unlocked. The second function teleporters have is that any zombies caught inside the teleporter upon triggering it will be killed. This can cause them to be a useful bail-out option incase the player is at risk of being overwhelmed and killed by zombies. The third function is probably the trickiest one to reach and one many players probably don't know about. If a player throws a Cymbal Monkey into a teleporter, and then immediately triggers it, the launch control machine next to the launch pad will be unlocked. Going to this machine and hitting the green button has different effects depending on what game you're playing. In "World at War" this will grant the player all four perks in the game for free. In "Black Ops" and "Black Ops 3" this will spawn a random selection of the Deadshot Daiquiri or Stamin-Up perk on the map, granting players access to this perk for the remainder of the game.

27. Where Nacht Der Untoten and Verruckt featured around-the-clock zombie slaying, in Shi No Numa, the zombies obtained a new ally. What new creature lended a hand to aid the undead in this map?

From Quiz "Call of Duty" Zombies: Shi No Numa for Beginners

Answer: Hellhounds

Hellhounds would initially spawn in between Round 5 and 7. After that, every handful of rounds there would be a round where solely Hellhounds would appear. In these rounds, after the last Hellhound was killed, it would spawn a max ammo powerup that the team could pick up. After Round 15, Hellhounds could now spawn alongside zombies in ordinary rounds. They would not automatically drop any powerup if spawned in this capacity. Hellhounds were significantly weaker than zombies, not dealing as much damage as zombies and being significantly frailer than them (they did not gain more durable as rounds passed after Round 15) but they were a lot faster than zombies. However, if a player was in possession of Juggernog, Hellhounds would ordinarily be easy to dispose of, and rounds where strictly Hellhounds spawned would be viewed as "free" rounds, since these rounds always regenerated the player's ammo, never required much usage of said ammo, and thus allowed more reckless and aggressive style of play.

28. In Nacht Der Untoten, the Mystery Box was an asset. It is still important in Verruckt, but it now gained a new, annoying element to using it. What was this element?

From Quiz "Call of Duty" Zombies: Verruckt for Beginners

Answer: The Box would now teleport to a new location after so many uses

After several uses of the Mystery Box, a Teddy Bear would be offered to the player. However, the player could not accept this Teddy Bear. Evil laughter would follow up the appearance of this Bear, and the Box would fly away, moving to one of several possible locations on the map it could be on. Thankfully, the player would be refunded their 950 points, so if the player could locate where the Box had moved, they could simply start hitting it again. Exclusive to Verruckt was the fact that the Box could not teleport to an area that the player had not opened up, so unless the whole map was opened up, predicting where the Box would appear was fairly straightforward.

29. What exact type of Grenade is available on the wallbuy?

From Quiz Nacht Der Untoten: "COD" Zombies for Nerds

Answer: Stielhandgranates

Fittingly, the German based map offers German explosives for purchase. Given the World War II era context, Frag and Semtex Grenades don't technically exist, and were therefore not options. Molotov Cocktails can be had from the Mystery Box, but they are Tactical Grenades, therefore the player can have both Stielhandgranates and Molotovs at the same time. However, Cymbal Monkeys are much more useful, count as Tactical Grenades, and don't stack with Molotovs, so the player should trade in their Molotovs for Monkeys if the Mystery Box yields Monkeys.

This is category 18638
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.