FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Think I Smell A Rat
Quiz about I Think I Smell A Rat

I Think I Smell A Rat Trivia Quiz


Questions on this quiz have three animals that belong in a particular category, along with one dirty rat that snuck in. Can you sniff out the impostors?

A multiple-choice quiz by avrandldr. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Miscellaneous Animal Trivia

Author
avrandldr
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
327,703
Updated
Sep 13 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5934
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: MikeyGee (7/10), Guest 24 (10/10), Guest 70 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. You have just taken a new job as bouncer at the Animals' Club ("You're guaranteed to have a wild time!") and you're anxious to please. As you've come to find, the club has a lot of themed attractions, and your responsibility is to make sure that no animal sneaks in that doesn't belong. You report to work for your first day, and you're told that it's Mustelidae Monday! The following animals are lined up at the door--which one is trying to sneak in? Hint


Question 2 of 10
2. Once you sort out the Mustelidae group, your boss sidles over. "I need you at the other side of the club," he says. "It's Hominidae hour, and we have a couple primates arguing that they're 'close enough'." Which of the following primates do you need to kick out? Hint


Question 3 of 10
3. After Hominidae hour ends with no more incidents, you decide to check out the Lepidoptera lounge. It's a good thing too, because there's a particularly nasty imposter causing trouble in there. Which of the following insects will you be showing to the door? Hint


Question 4 of 10
4. Reporting to work on Tuesday, you are told that one room in the club will be reserved for a Passerine party. You spy a few birds that have come early and are beginning to queue up to get in. But you notice that you will have to ask one of the birds to leave--which one? Hint


Question 5 of 10
5. It's a busy night! But you're going to have to clear the floor soon--on Tuesday nights, your club has Marsupial midnight hour. But one animal that is clearly not a marsupial (and who has had a few too many) causes a huge disturbance, and you have to wrestle him to the door. After that event is settled, your boss gives you the rest of the evening off--and tells you to check a scrape you have for poison before you go to bed. Who did you have to throw out? Hint


Question 6 of 10
6. Wednesday night is the big bug bash! You are assigned to cover the Arachnid area--which of the following animals would you not permit to come in? Hint


Question 7 of 10
7. You have to come in early on Thursday to help set up--the city is having its annual Rodent Run, and your club is trying to bill itself as the official watering hole. One entrant in the race is unfairly entered--you make a mental note that you'll have to turn him away if they let him run (though that sure would seem unfair). Which of the following animals would this be? Hint


Question 8 of 10
8. After the rodents are all settled, you are bumped over to the Viper VIP lounge (which is always full on rodent run days). The Elapidae family has reserved the lounge for this special occasion. It's very important that just the right snakes are let in here, but fortunately you know right away which snake is trying to sneak in. Which one is it? Hint


Question 9 of 10
9. You stay late on Thursday night to check on the Billfish bowl, and make sure that nobody gets unruly--there are some pretty tough customers in there. Everything seems fine, even though you do notice one member of the bowl who's not a billfish. "It's alright," says the bartender, "he's a regular." Satisfied that everything's okay, you go to check out. But who did you notice? Hint


Question 10 of 10
10. Friday is your day off, but on Saturday you have to round off your week by working all night in the Lizard Lounge. Which one of the animals below would not be one of the regulars that you see there? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 12 2024 : MikeyGee: 7/10
May 11 2024 : Guest 24: 10/10
May 02 2024 : Guest 70: 9/10
Apr 25 2024 : Guest 185: 2/10
Apr 23 2024 : Guest 99: 6/10
Apr 23 2024 : misstified: 9/10
Apr 22 2024 : Guest 68: 7/10
Apr 18 2024 : Guest 107: 8/10
Apr 18 2024 : colavs33: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You have just taken a new job as bouncer at the Animals' Club ("You're guaranteed to have a wild time!") and you're anxious to please. As you've come to find, the club has a lot of themed attractions, and your responsibility is to make sure that no animal sneaks in that doesn't belong. You report to work for your first day, and you're told that it's Mustelidae Monday! The following animals are lined up at the door--which one is trying to sneak in?

Answer: Rat

Yes--we had to lead off by smelling a rat. The mink, stoat, and sable are all members of the weasel (Mustelidae) family, while the rat is a rodent.
2. Once you sort out the Mustelidae group, your boss sidles over. "I need you at the other side of the club," he says. "It's Hominidae hour, and we have a couple primates arguing that they're 'close enough'." Which of the following primates do you need to kick out?

Answer: Lemur

Orangutans, gorillas, and chimpanzees, along with humans, are in the Hominidae family, and are considered great apes. A lemur is a prosimian primate (a primate that is simply not a monkey or an ape). Beyond being of the order primates, lemurs' specific taxonomic designation is disputed. Most commonly, lemurs are considered to be either Strepsirrhini or Lemuriformes, if that means anything to you.
3. After Hominidae hour ends with no more incidents, you decide to check out the Lepidoptera lounge. It's a good thing too, because there's a particularly nasty imposter causing trouble in there. Which of the following insects will you be showing to the door?

Answer: Tsetse

The tsetse is a nasty biting fly which can carry sleeping sickness. The other three insects are various butterflies (Lepidoptera).
4. Reporting to work on Tuesday, you are told that one room in the club will be reserved for a Passerine party. You spy a few birds that have come early and are beginning to queue up to get in. But you notice that you will have to ask one of the birds to leave--which one?

Answer: Wild turkey

The wild turkey is a galliform, which is an order of gamefowl. The other three birds are all perching birds or passerines, which are often (though perhaps not as accurately) termed songbirds.
5. It's a busy night! But you're going to have to clear the floor soon--on Tuesday nights, your club has Marsupial midnight hour. But one animal that is clearly not a marsupial (and who has had a few too many) causes a huge disturbance, and you have to wrestle him to the door. After that event is settled, your boss gives you the rest of the evening off--and tells you to check a scrape you have for poison before you go to bed. Who did you have to throw out?

Answer: Platypus

The platypus is a monotreme, one of the two existing egg-laying mammals (along with the echidna). Platypuses do have ankle spurs, and the male carries a nasty venom in the spurs. The other three selections are marsupial families. Each of the animals listed is principally found in Oceania.
6. Wednesday night is the big bug bash! You are assigned to cover the Arachnid area--which of the following animals would you not permit to come in?

Answer: Praying mantis

The mantis is an insect, while spiders, scorpions, and ticks are all arachnids (8-legged creatures).
7. You have to come in early on Thursday to help set up--the city is having its annual Rodent Run, and your club is trying to bill itself as the official watering hole. One entrant in the race is unfairly entered--you make a mental note that you'll have to turn him away if they let him run (though that sure would seem unfair). Which of the following animals would this be?

Answer: Hare/Jackrabbit

Squirrels, beavers, porcupines, along with several other animals (around 40% of all mammals) are rodents. A hare, or a jackrabbit, is of the order lepus, which are characterized more for their style and speed of movement (as opposed to rodents, which are primarily characterized by gnawing behavior).
8. After the rodents are all settled, you are bumped over to the Viper VIP lounge (which is always full on rodent run days). The Elapidae family has reserved the lounge for this special occasion. It's very important that just the right snakes are let in here, but fortunately you know right away which snake is trying to sneak in. Which one is it?

Answer: Anaconda

The death adder, cobras, and mambas are all poisonous snakes. They are of the family Elapidae. Anacondas are nonvenomous constricting snakes; they have their own genus, Eunectes.
9. You stay late on Thursday night to check on the Billfish bowl, and make sure that nobody gets unruly--there are some pretty tough customers in there. Everything seems fine, even though you do notice one member of the bowl who's not a billfish. "It's alright," says the bartender, "he's a regular." Satisfied that everything's okay, you go to check out. But who did you notice?

Answer: Tuna

Swordfish, marlin, and sailfish fit together in the categorization 'billfish.' These fish have long pointed 'noses' and are quite large. They comprise the two families Xiphiidae and Istiophoridae. Tuna are one of our most important commercial and food fish; they are of the family Scombridae.
10. Friday is your day off, but on Saturday you have to round off your week by working all night in the Lizard Lounge. Which one of the animals below would not be one of the regulars that you see there?

Answer: Diamondback terrapin

Yes, of the four reptiles listed, the terrapin is a turtle, and not a lizard like the other three.

Hope you enjoyed doing some animal bouncing! Thanks for playing!
Source: Author avrandldr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us