FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Anagram Attraction 3
Quiz about Anagram Attraction 3

Anagram Attraction #3 Trivia Quiz


Each clue indicates a word. Match it with its anagram. Ex: Q. Small piece. Ans. Silver (A small piece is a sliver which is an anagram of silver.)

A matching quiz by zorba_scank. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Brain Teasers Trivia
  6. »
  7. Word Play
  8. »
  9. Anagrams

Author
zorba_scank
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
395,660
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
870
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 108 (10/10), Guest 72 (1/10), libulldog (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Seven sided geometrical figure  
  Solitary
2. Supporter of the monarchy  
  Spectrum
3. Sweet treats  
  Designer
4. Equilateral, isosceles or scalene  
  Raincoat
5. The most abundant gas in the earth's atmosphere  
  Salesmen
6. Small cakes for English afternoon tea.  
  Integral
7. What Richard Nixon did on 9 August, 1974  
  Stressed
8. Anonymous  
  Relation
9. A native of the Dalmatian coast  
  Pathogen
10. Historical term for the East  
  Ringtone





Select each answer

1. Seven sided geometrical figure
2. Supporter of the monarchy
3. Sweet treats
4. Equilateral, isosceles or scalene
5. The most abundant gas in the earth's atmosphere
6. Small cakes for English afternoon tea.
7. What Richard Nixon did on 9 August, 1974
8. Anonymous
9. A native of the Dalmatian coast
10. Historical term for the East

Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 108: 10/10
Apr 10 2024 : Guest 72: 1/10
Apr 05 2024 : libulldog: 10/10
Apr 05 2024 : Guest 138: 2/10
Apr 03 2024 : Guest 75: 10/10
Apr 02 2024 : glamaris4: 10/10
Mar 31 2024 : Mige456: 9/10
Mar 31 2024 : Guest 76: 0/10
Mar 25 2024 : Guest 207: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Seven sided geometrical figure

Answer: Pathogen

Heptagon = Pathogen

The heptagon is sometimes also referred to as the septagon with the prefix sept indicating the number seven.
2. Supporter of the monarchy

Answer: Solitary

Royalist = Solitary

After World War II, the monarchies of most European nations faced challenges as their colonies around the world started seeking their independence. Royalists were those who continued to see value in having the monarch as an absolute or even titular head.
3. Sweet treats

Answer: Stressed

Desserts = Stressed

While sometimes a person loses their appetite completely due to stress, at others, they could find themselves binging on sweets and other unhealthy foods.
4. Equilateral, isosceles or scalene

Answer: Integral

Triangle = Integral

If all three sides of a triangle are equal, it is called an equilateral triangle. An isosceles triangle has two sides of equal length while in a scalene triangle all there sides are unequal.
5. The most abundant gas in the earth's atmosphere

Answer: Ringtone

Nitrogen = Ringtone

Nitrogen makes up 78% of the earth's atmosphere with oxygen a distant second at 20%.
6. Small cakes for English afternoon tea.

Answer: Spectrum

Crumpets = Spectrum

A crumpet is a small griddle cake, usually unsweetened. Along with scones, these are a quintessential part of the English afternoon tea.
7. What Richard Nixon did on 9 August, 1974

Answer: Designer

Resigned = Designer

Richard Nixon was the first American President to resign from office. His decision was prompted by his almost certain impeachment in the aftermath of the Watergate scandal.
8. Anonymous

Answer: Salesmen

Nameless = Salesmen

"For most of history, Anonymous was a woman." - Virginia Woolf
9. A native of the Dalmatian coast

Answer: Raincoat

Croatian = Raincoat

The Dalmatian Coast is on the Adriatic shoreline. Dalmatia is one of the four historical regions of Croatia.
10. Historical term for the East

Answer: Relation

Oriental = Relation

The word Orient comes from the Latin "oriens" which means east. Initially used to describe the Near East, it later expanded to cover the entire region east of Europe.
Source: Author zorba_scank

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Anagram Attractions:

Guess the word defined and then match it with its anagram.

  1. Anagram Attraction Tough
  2. Anagram Attraction #2 Very Easy
  3. Anagram Attraction #3 Easier
  4. Anagram Attraction #4 Very Easy
  5. Anagram Attraction #5 Very Easy

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us