FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about James Dean
Quiz about James Dean

James Dean Trivia Quiz


"Ultimate James Dean Quiz": I am James Dean's number one fan. Here's a quiz I made up off the top of my head, if you get them all correct I'll be impressed!

A multiple-choice quiz by LoveRCrowe. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities C-D
  8. »
  9. James Dean

Author
LoveRCrowe
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
30,114
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2049
Last 3 plays: Johnmcmanners (10/10), Guest 73 (7/10), Guest 24 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. James Dean was raised by his aunt and uncle after his mother died. Name that aunt and uncle. Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following Broadway plays was James Dean NOT in? Hint


Question 3 of 10
3. Who gave James Dean a pet Siamese kitten shortly before his death? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following was not an interest of Jimmy's? Hint


Question 5 of 10
5. In what profession was James Dean's father's occupation? Hint


Question 6 of 10
6. How old was Jimmy when his mother passed away? Hint


Question 7 of 10
7. James Dean's full name is James _____ Dean.

Answer: ( One Word)
Question 8 of 10
8. Which of the following was not a friend of James Dean's? Hint


Question 9 of 10
9. Who was driving the car that collided with Jimmy's Porsche on September 30, 1955? Hint


Question 10 of 10
10. Which character on 'Seinfeld' once lived with James Dean? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 30 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jun 28 2024 : Guest 73: 7/10
Jun 19 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 136: 2/10
May 28 2024 : Guest 98: 9/10
May 26 2024 : Guest 174: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. James Dean was raised by his aunt and uncle after his mother died. Name that aunt and uncle.

Answer: Marcus and Ortense

Winton and Mildred were James Dean's parents. Ortense and Marcus were Winton's sister and brother-in-law.
2. Which of the following Broadway plays was James Dean NOT in?

Answer: I'm A Fool

He was in 'I am a Fool', but it was not a play...
3. Who gave James Dean a pet Siamese kitten shortly before his death?

Answer: Elizabeth Taylor

He named the kitten Marcus (his uncle was Marcus Winslow and his son, Jimmy's cousin, was also Marcus Winslow). He also had a horse named 'Cisco').

On September 29th, 1955 (the day before the car crash) he left the cat with his actress-friend, Jeanette Miller, as he was going to a car race in Salinas, California.
4. Which of the following was not an interest of Jimmy's?

Answer: mime

He had too many interests to list here (from bullfighting to bongo drums to racing cars)...he once said if he lives to be a hundred he still won't have enough time to do all the things he wants to do...
5. In what profession was James Dean's father's occupation?

Answer: Dentistry

His father was a dental assistant.
6. How old was Jimmy when his mother passed away?

Answer: 9

7. James Dean's full name is James _____ Dean.

Answer: James Byron Dean

I threw in an easy one for ya!
8. Which of the following was not a friend of James Dean's?

Answer: Rock Hudson

Rock and Jimmy were in 'Giant' together, obviously, but they did not like each other at all.
9. Who was driving the car that collided with Jimmy's Porsche on September 30, 1955?

Answer: Donald Turnupseed

James DeWeerd was a mentor of his back in Indiana. Rolph Wutherich was in the car with him. John Gardner is one I made up, that would be my husband's name if the groom took the bride's name :)
10. Which character on 'Seinfeld' once lived with James Dean?

Answer: Jerry' s mother

'Jerry's mother' was played by Liz Sheridan, she went by Dizzy Sheridan at the time she lived with Jimmy.
Source: Author LoveRCrowe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us