FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about More Modern Actresses
Quiz about More Modern Actresses

More Modern Actresses Trivia Quiz


Modern acrtresses quiz.

A multiple-choice quiz by hungreee. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Movie Stars Mixed
  8. »
  9. Leading Ladies

Author
hungreee
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
278
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
12 / 20
Plays
10036
Last 3 plays: Guest 98 (20/20), Guest 65 (10/20), Guest 189 (11/20).
- -
Question 1 of 20
1. Which of these movies did NOT feature Rosie O'Donnell? Hint


Question 2 of 20
2. What is the name of the film that featured all three of these actors: Mel Gibson, Renee Russo, Lili Taylor? Hint


Question 3 of 20
3. What actress has appeared in all of these films: 'The House Of Yes', 'Dazed and Confused', 'Clockwatchers', and 'You've Got Mail'? Hint


Question 4 of 20
4. What is the name of the actress who portrayed Queen Elizabeth in 'Shakespeare In Love'? Hint


Question 5 of 20
5. What actress is Gwyneth Paltrow's mom? Hint


Question 6 of 20
6. What is the name of the film that featured all of these young actresses: Julia Roberts, Annabeth Gish, and Lily Taylor? Hint


Question 7 of 20
7. Which of these films did NOT feature Whitney Houston? Hint


Question 8 of 20
8. Which of these films was NOT directed by former Laverne and Shirley actress Penny Marshall? Hint


Question 9 of 20
9. Who is Faye Dunaway playing in the film 'Mommie Dearest'? Hint


Question 10 of 20
10. Which of these actresses was NOT a regular on 'Twin Peaks'? Hint


Question 11 of 20
11. Which of these films did NOT feature Jessica Lange? Hint


Question 12 of 20
12. Which of these actresses has NOT been a Bond Girl? Hint


Question 13 of 20
13. What actress was featured in all of these films: 'Fresh Horses', 'For Keeps', and 'Betsy's Wedding'? Hint


Question 14 of 20
14. Which of these films did NOT feature Sandra Bullock? Hint


Question 15 of 20
15. Anna Paquin was in which of these films? Hint


Question 16 of 20
16. Which of these films did NOT feature Janeanne Garafolo? Hint


Question 17 of 20
17. What is the name of the actress who has appeared in all of these films: 'Cape Fear', 'Kalifornia', and 'What's Eating Gilbert Grape'? Hint


Question 18 of 20
18. Besides playing Carmella on 'The Sopranos' Edie Falco has been a regular on what other HBO series? Hint


Question 19 of 20
19. Which of these actresses played Michael J. Fox's girlfriend on 'Family Ties'? Hint


Question 20 of 20
20. Which of these actresses has not appeared on NBC's 'Law and Order' as an assistant DA? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 98: 20/20
Jun 20 2024 : Guest 65: 10/20
Jun 13 2024 : Guest 189: 11/20
Jun 13 2024 : Guest 68: 7/20
Jun 12 2024 : Guest 12: 14/20
Jun 08 2024 : MargW: 8/20
Jun 04 2024 : Guest 98: 15/20
Jun 02 2024 : sarahpplayer: 19/20
May 29 2024 : Guest 181: 4/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these movies did NOT feature Rosie O'Donnell?

Answer: 'Misery'

Rosie often jokes that people confuse her with Kathy Bates. She says people tell her they loved her in Misery, but they don't realize its not her, its Kathy!
2. What is the name of the film that featured all three of these actors: Mel Gibson, Renee Russo, Lili Taylor?

Answer: 'Ransom'

Lili made a rare main stream movie appearance as one of the kidnappers in Ransom.
3. What actress has appeared in all of these films: 'The House Of Yes', 'Dazed and Confused', 'Clockwatchers', and 'You've Got Mail'?

Answer: Parker Posey

Parker played Tom Hanks' girlfriend in You've Got Mail. It was a rare role in a mainstream film for her. She has been called the queen of the indie film world.
4. What is the name of the actress who portrayed Queen Elizabeth in 'Shakespeare In Love'?

Answer: Judi Dench

Dame Judi Dench portrayed the older queen in Shakespeare. Cate Blanchett was the younger queen in 'Elizabeth'.
5. What actress is Gwyneth Paltrow's mom?

Answer: Blythe Danner

Gwyneth's Mom is a respected actress who has appeared in 'The Great Santini', 'The Prince of Tides', and many other films.
6. What is the name of the film that featured all of these young actresses: Julia Roberts, Annabeth Gish, and Lily Taylor?

Answer: 'Mystic Pizza'

Mystic Pizza also featured Vincent D'Onofrio.
7. Which of these films did NOT feature Whitney Houston?

Answer: 'Set It Off'

'Set It Off' featured Queen Latifah and Jada Pinkett Smith, but not Whitney
8. Which of these films was NOT directed by former Laverne and Shirley actress Penny Marshall?

Answer: 'Sleepless In Seattle'

Nora Ephron made Sleepless...
9. Who is Faye Dunaway playing in the film 'Mommie Dearest'?

Answer: Joan Crawford

Faye is playing every drag queen's beloved idol Joan Crawford.
10. Which of these actresses was NOT a regular on 'Twin Peaks'?

Answer: Amanda Plummer

Although Amanda would have fit right in to the creepy cast of Twin Peaks she was never a regular on the show.
11. Which of these films did NOT feature Jessica Lange?

Answer: 'Coal Miners Daughter'

Jessica wasn't in 'Coal Miner's Daughter', but she did later play Patsy Cline in the film 'Sweet Dreams'.
12. Which of these actresses has NOT been a Bond Girl?

Answer: Heather Graham

Heather hasn't been a Bond Girl, but I think she'd make a pretty good one.
13. What actress was featured in all of these films: 'Fresh Horses', 'For Keeps', and 'Betsy's Wedding'?

Answer: Molly Ringwald

Molly also starred in Pretty In Pink, The Breakfast Club and Sixteen Candles.
14. Which of these films did NOT feature Sandra Bullock?

Answer: 'The Matrix'

Sandy wasn't in the Matrix with her Speed co-star Keanu Reeves.
15. Anna Paquin was in which of these films?

Answer: 'She's All That '

The Oscar winning Anna (for 'The Piano') was Freddie Prinze Jr's sister in 'She's All That'
16. Which of these films did NOT feature Janeanne Garafolo?

Answer: 'Jawbreaker'

Janeane has also appeared in 'Reality Bites', 'Mystery Men',and 'The Matchmaker'.
17. What is the name of the actress who has appeared in all of these films: 'Cape Fear', 'Kalifornia', and 'What's Eating Gilbert Grape'?

Answer: Juliette Lewis

Juliette was nominated for a best supporting actress award for Cape Fear.
18. Besides playing Carmella on 'The Sopranos' Edie Falco has been a regular on what other HBO series?

Answer: 'Oz'

Edie played a guard on Oz.
19. Which of these actresses played Michael J. Fox's girlfriend on 'Family Ties'?

Answer: Tracey Pollan

Pollan and Fox must have taken their roles pretty seriously, they married in real life and have three children together. Courtney Cox also played one of Alex Keaton's girlfriends on the show.
20. Which of these actresses has not appeared on NBC's 'Law and Order' as an assistant DA?

Answer: Mariska Hargitay

Mariska is on the spin off of L and O called L and O SVU.She was also on ER for a season as the receptionist that Mark Greene got involved with.
Source: Author hungreee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us