FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chessington World Of Adventures
Quiz about Chessington World Of Adventures

Chessington World Of Adventures! Quiz


How well do you know Chessington World Of Adventures? Take this quiz to find out if you know about the popular children's theme park.

A multiple-choice quiz by JuliaJam. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. UK Coasters & Theme Parks

Author
JuliaJam
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
291,041
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
483
Last 3 plays: Guest 151 (8/10), Guest 188 (6/10), Guest 188 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where is the attraction Hocus Pocus Hall located? Hint


Question 2 of 10
2. In what year was Beanoland opened? Hint


Question 3 of 10
3. Which ride in Mexicana is named after a snake? Hint


Question 4 of 10
4. Which shop do you enter once you have exited Vampire and Bubbleworks (in Transylvania)? Hint


Question 5 of 10
5. What feature was added to the Chessington Zoo area in 2008? Hint


Question 6 of 10
6. How many places are there to eat in Mystic East? Hint


Question 7 of 10
7. The area Land Of The Dragons, has one of the main attractions, Dragon's Fury. How many people does this ride seat? Hint


Question 8 of 10
8. In Toytown, what animal do you ride in Flying Jumbos? Hint


Question 9 of 10
9. How many rides are in Pirates' Cove? Hint


Question 10 of 10
10. Why is Rameses Revenge (in The Forbidden Kingdom) different from all the other rides at Chessington? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 20 2024 : Guest 151: 8/10
Apr 09 2024 : Guest 188: 6/10
Apr 06 2024 : Guest 188: 7/10
Apr 05 2024 : Guest 82: 8/10
Apr 01 2024 : Guest 109: 8/10
Mar 27 2024 : Guest 90: 7/10
Mar 22 2024 : Guest 86: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is the attraction Hocus Pocus Hall located?

Answer: Adventure Point

Hocus Pocus Hall is opposite the entrance to the park, and very close to Transylvania. It was added to the park in 2003 and you walk through the haunted house wearing 3D glasses, to make the experience more exciting.
2. In what year was Beanoland opened?

Answer: 2000

Beanoland is at the far end of the park and consists of three rides. The theme is characters from "Beano" magazine such as Dennis The Menace and Roger The Dodger.
3. Which ride in Mexicana is named after a snake?

Answer: Rattlesnake

Rattlesnake opened in 1998, and is one of two rides in Mexicana. It is one of the only rides older adventurers can go on due to the height restriction of 1.4m. Due to planning restrictions when it was being designed, part of the ride is underground.
4. Which shop do you enter once you have exited Vampire and Bubbleworks (in Transylvania)?

Answer: Fangtasia Gift Shop

Fangtasia Gift Shop sells merchandise and confectionary, and is the only shop in Transylvania. Fangtasia is also where you can buy your pictures that were taken during Vampire and Bubbleworks.
5. What feature was added to the Chessington Zoo area in 2008?

Answer: Sea-Life Centre

Sea-Life is an attraction in the centre of Chessington Zoo and it is a 250,000-litre aquarium. It contains a walkthrough tank, which creates the illusion that the visitors are on display while the fish swim freely above you.
6. How many places are there to eat in Mystic East?

Answer: 4

The eateries in this area are a freshly-baked donut shop, an oriental themed cafe to match the area, a hot dog/nacho stand and an ice-cream shop. The places to eat are fairly spread out in this area but the donut stand is closest to family attraction Dragon Falls.
7. The area Land Of The Dragons, has one of the main attractions, Dragon's Fury. How many people does this ride seat?

Answer: 4

Dragon's Fury has two sets of seats for two people, back-to-back. This ride has reached up to 45mph and is approximately 60ft high.
8. In Toytown, what animal do you ride in Flying Jumbos?

Answer: Elephants

Flying Jumbos is a one or two seater ride and it spins the adventurer around in circles, on a pink elephant. This ride is aimed more towards younger children, as are most of the attractions in Toytown.
9. How many rides are in Pirates' Cove?

Answer: 2

The two rides in Pirates' Cove are the Black Buccaneer and Seastorm. This area also consists of a fish and chip restaurant called Chips Ahoy!
10. Why is Rameses Revenge (in The Forbidden Kingdom) different from all the other rides at Chessington?

Answer: It is the only one to go upside-down.

Rameses Revenge is a top-spin ride that opened in 1995. It swings and spins up and down, whilst water is sprayed at the adventurers. The height restriction is 1.4m, the highest in the park along with Rattlesnake.
Source: Author JuliaJam

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us